Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Παράδεισος κερδοσκοπικής αγυρτείας η Ελλάδα

Πρέπει να ξεχάσετε το χρέος. 
Μην ασχολείστε με αυτό. 
Η ουσία βρίσκεται στο μνημόνιο. 

Πρέπει να υλοποιηθεί κατά γράμμα ή μήπως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτούμε για κάτι καλύτερο; 
Το όλο ζήτημα είναι να καλύψουμε τις «μαύρες τρύπες» του κρατικού προϋπολογισμού, μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.
Η Ν.Δ. με τη σειρά της έχει αναγάγει τα πάντα στο μνημόνιο, την επιβολή του οποίου αντιμετωπίζει ως μια λίγο πολύ σκοτεινή συνωμοσία της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού.
Μάλιστα σε δήλωσή του σχετικά με τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Ένα χρόνο μετά την - θρυλική πλέον - ατάκα του πρωθυπουργού «υπάρχουν λεφτά αλλά δεν τα δίνουν (η ΝΔ) στον κόσμο» οι εξαγγελίες της κυβέρνησης από την ΔΕΘ δεν θα περιλαμβάνουν παροχές.  
Οι Βρυξέλλες το ξέκοψαν από τον Αύγουστο καθώς ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε οριακό σημείο.
Σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος, αναμένονται εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις επιχειρήσεων και κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. 
Για την πολύπαθη μεσαία τάξη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει δέσμευση του πρωθυπουργού να επιστρέψει μερικά...

Υπερυπουργέ Ραγκούση… “πιάσε” δυο μπιφτέκια και μια πατάτες!!!

Ο Ραγκούσης είναι ένα πρόσωπο " μυστήριο " στην ελληνική πολιτική σκηνή. 
Ένα πρόσωπο, το οποίο εξακολουθεί και παραμένει σχετικά άγνωστο, αν αναλογιστεί κάποιος την άκρως θεαματική "τροχιά" που ήδη έχει διανύσει στο πολιτικό μας στερέωμα.  
Ένας πραγματικά "πετυχημένος" άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς και για ποιον ακριβώς λόγο "πέτυχε". Ένας πραγματικά "προβεβλημένος" άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει για τι ακριβώς "προβλήθηκε". Ένας "αλεξιπτωτιστής" της δημόσιας ζωής. Δεν γνωρίζουμε αν πρόλαβε να βγάλει τις σαγιονάρες του και να λύσει τη μαγειρική ποδιά του πριν αναλάβει τον κορυφαίο ρόλο του στην πολιτική μας σκηνή. Τόση ήταν η βιασύνη του Giorgo να τον...

Πέταξαν παπούτσια στον λαοπρόβλητο Παπανδρέου!

Παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας, μέλος του ΠΑΜ κατάφερε να προσεγγίσει και…να κάνει τη συμβολική κίνηση.

ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ!!


Δυστυχως οι ισχυρές δυνάμεις δεν επέτρεψαν από το πρωΐ την ειρηνική και συμβολική κίνηση που είχε ετοιμάσει το πατριωτικό μέτωπο, έτσι κάποιες εκατοντάδες παπούτσια έμειναν αδιάθετα.
Εκτός βέβαια από τα συγκεκριμένα που τέλεσαν τον συμβολισμό.
Οι συλληφθέντες είναι ...

Πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους stage

Πρώτο βήμα για περαιτέρω διεκδικήσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τη μονιμοποίηση...

...πέτυχαν δυο εργαzόμενοι stage, για τους οποίους το Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων αποφάσισε ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους μέχρι να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή τους κατά του υπουργείου Εργασίας. 
Το Πρωτοδικείο με την απόφαση του (αριθμ 6920/2010) έκανε δεκτή αίτηση που ...

Ιστοσελίδες παγιδευμένες από χάκερ

Οι απανταχού χάκερ είναι περισσότερο δραστήριοι - και ανησυχητικά ευφάνταστοι -  από ποτέ.  
 
Περίπου 57.000 φαινομενικά αθώες ιστοσελίδες νόμιμων ιστοσελίδων (websites), που στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνες "μαιμούδες", δημιουργούνται κάθε εβδομάδα με στόχο να παρασύρουν ανυποψίαστους χρήστες και να τους "μολύνουν" με κακόβουλο λογισμικό, σύμφωνα με την εταιρία κυβερνο-ασφάλειας Panda Security.
Οι επιγραμμικές (online) "παγίδες" συχνά μοιάζουν με κανονικές ιστοσελίδες τραπεζών, δημοπρασιών ή ηλεκτρονικών καταστημάτων, προειδοποιεί η...

Αλλάζουν οι όροι δόμησης για οικόπεδα εκτός σχεδίου

Από 750 τετραγωνικά μέτρα έως 4 στρέμματα, που ισχύει μέχρι τώρα, αυξάνεται γενικώς και αδιακρίτως στα 10 στρέμματα...

...η αρτιότητα των εκτός σχεδίου οικοπέδων σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, του δικτύου «Natura 2000», η συνολική επιφάνεια των οποίων αθροίζεται σε περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια εκτάρια και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της χερσαίας ελληνικής επικράτειας.
Ταυτοχρόνως, με το τελικό νομοσχέδιο του ...

Στάθης 10. ΙΧ. 2010: «ο πρωθυπουργός ανδρείκελο» ή «το ανδρείκελο πρωθυπουργός»

…επίσης ιδρύεται μία Γενική Γραμματεία Στήριξης (!) του Εργου (!) του Πρωθυπουργού…
Εκ της Κομαντατούρ
 
Οπου σιγά σιγά αρχίζει να μετατίθεται το πολίτευμα (όχι στον Εβρο, όχι ακόμα) -για την ακρίβεια να διολισθαίνει.
Κατ’ αρχήν διοικεί, αποφασίζει και διατάσσει η Τρόικα.
Σε αυτήν αναφέρεται ευθέως και λογοδοτεί, ενίοτε ταις πρεσβείαις των Τραπεζιτών, ο πρωθυπουργός ανδρείκελο ή, αν προτιμάτε, το ανδρείκελο πρωθυπουργός.
(Επ’ αυτού οι γνώμες διίστανται και ακροβατούν πάνω στο κεφάλι μιας καρφίτσας: οι μεν ορθόδοξοι διατείνονται ότι είναι «ο πρωθυπουργός ανδρείκελο», οι δε μονοφυσίτες επιμένουν ότι είναι «το ανδρείκελο πρωθυπουργός»).
Στη συνέχεια της πυραμίδας προς τα κάτω βρίσκονται οι «πρόθυμες καρέκλες» γύρω απ’ το «οβάλ γραφείο», όπως κάποτε οι εύθυμοι ιππότες γύρω από τη στρογγυλή τράπεζα.
Επικεφαλής του Οβάλ Γραφείου είναι ο Προσωπικός Προσωπάρχης του Προέδρου, ενώ ο Μέγας Δομέστιχος του Πρωινού Καφέ νομίζει ότι είναι το ίδιο. 
Βεβαίως μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. 
Αλλά αυτό θα το δείξει η νεκροψία, όταν συντελεσθεί (σε κάνα-δυο μήνες από τώρα) από τους Σιλεντιάριους. 
Τυγχάνουν δε οι Σιλεντιάριοι (οι Σιωπηλοί) ένας μακρινός απόηχος (όνομα και πράγμα) των Συγκλητικών. 
Με τη διαφορά ότι ενώ οι τελευταίοι το είχαν συνήθεια να γκαρίζουν μέσα στη Σύγκλητο της μακρινής εκείνης δημοκρατίας, αντιθέτως, οι Σιλεντιάριοι επίγονοί τους, έχουν καθήκον να κρατούν σε ευπρεπή σιωπή το Ιερόν Παλάτιο και να διαβεβαιώνουν τον Ηγεμόνα ότι όλα πηγαίνουν καλά.
Οτι ουδείς κίνδυνος υπάρχει να τον ξεσχίσει στα ξαφνικά κανένα αγριεμένο πλήθος στον Ιππόδρομο κι ότι όλα βαίνουν καλώς στα Κονκλάβια, τα Διευθυντήρια, τις Κομαντατούρ, τις Επιτροπές, τους Κύκλους και τους Πρωινούς Καφέδες της Βασιλείας του.
Οσο για το Κοινοβούλιο δεν είναι πλέον τίποτε άλλο παρά ένα μέρος, ένας προθάλαμος, ένα φουαγέ, ένα μπουντουάρ όπου συνωστίζονται, συνωθούνται και διαγκωνίζονται οι κυβερνητικοί βουλευτές, ώσπου να γίνουν Υπουργοί. Δηλαδή Οσποδάροι, Βοεβόδες, Αγάδες και Βογιάροι…
Μεγάλος εκσυγχρονισμός, εις βάθος!

Ο περιφερόμενος θίασος της Τρόικας στη ΔΕΘ

Η χρεοκοπημένη στρατηγική των ελίτ περνά μέσα από την εξαθλίωση του ελληνικού λαού
 
Τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του ΕΒΕΑ είναι αμείλικτα ως προς την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, λίγους μήνες μόλις μετά την εφαρμογή των όρων του μνημονίου
Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύνολο περίπου 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι 175.000 θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011, αυξάνοντας κατά 300.000 τους ανέργους που σήμερα είναι είτε εργαζόμενοι είτε αυτοαπασχολούμενοι ή ακόμα και εργοδότες!
Ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκαν 88.000 θέσεις εργασίας, ενώ για το επόμενο αναμένονται άλλες 120.000 απώλειες.
Η επίσημη ανεργία κυμαίνεται στο 12,1%, ενώ σύμφωνα με τις...

Η Ελλάδα… δεν πάει παρακάτω !

Με γεια μας και… καλοφόρετο το κοστουμάκι της ‘ανταγωνιστικότητας’ με νούμερο 83 παρακαλώ.

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα.
Κάτω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα και τα Σκόπια σε ανταγωνιστικότητα
Από τις τελευταίες ως προς το δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα.  
Τελευταίοι παντού, σύμφωνα με τους δείκτες ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum. Στην ευελιξία των μισθών, στο θεσμικό πλαίσιο των προσλήψεων και των απολύσεων, στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και στον αριθμό των διαδικασιών για την έναρξη των επιχειρήσεων.
Παντού, έτσι όπως ...

Σήμερα και αύριο η Πρωτοβουλία Οικονομολόγων στη ΔΕΘ

Σε συνέντευξη Τύπου, που θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης, καλεί σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η «Πρωτοβουλία Οικονομολόγων - Πανεπιστημιακών για την άρνηση του χρέους και την έξοδο από το ευρώ»
Αντικείμενο της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση γύρω από την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, στην οποία θα αναφερθούν οι πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ Σπ. Μαρκέτος και Γ. Γρόλιος, ο οικονομολόγος - αναλυτής Δ. Καζάκης και ο δημοσιογράφος Λ. Βατικιώτης.
Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι για την αναστροφή της πορείας της ελληνικής οικονομίας δεν αρκεί μόνο η απαλλαγή από το μνημόνιο, αλλά επιβάλλεται η άμεση απαλλαγή από το καταχρηστικό δημόσιο χρέος, καθώς και η έξοδος από το ευρώ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ...

Ανασχηματισμός χρεωκοπίας, σαμποτάζ και λεηλασίας

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση ο Γ. Παπανδρέου σάρωσε σχεδόν τα πάντα στην κυβέρνηση. 
Ο πραξικοπηματικός τρόπος με τον οποίο έγιναν αυτές οι σαρωτικές αλλαγές μέσα στα μεσάνυχτα (κάτι που γίνεται πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια) δείχνει και τον αντιδραστικό τους χαρακτήρα.  

Εγκαταστάθηκαν σε καίριες θέσεις οι άνθρωποι που θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο δρόμο την προβοκατόρικη πολιτική της καταστροφής της παραγωγής, της χρεωκοπίας, και της παράδοσης της χώρας στα ...

Τονωτική "ένεση" στο ανοσοποιητικό το μασάζ

Ένας ακόμη λόγος μας ωθεί να παραδοθούμε στα χέρια ενός έμπειρου μασέρ...  
Εκτός από την ευχαρίστηση, επιβεβαιώθηκαν οι ενδείξεις πως το μασάζ προσφέρει και θεραπευτική δράση.
Ύστερα από συνεδρία σουηδικού μασάζ, διάρκειας 45 λεπτών, διαπιστώθηκε πως βελτίωσε άμεσα τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινικού συστήματος.
«Αν και υπήρχαν παλαιότερες, μικρότερες μελέτες για τα οφέλη του μασάζ στην υγεία, η νέα μελέτη πιστεύεται ευρέως ότι είναι η πρώτη συστηματική μελέτη σε μια μεγαλύτερη ομάδα υγιών ενηλίκων», ανακοίνωσαν οι ερευνητές στο γνωστό Ιατρικό Κέντρο «Κέδροι του Σινά» στο...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν ακούστηκε η φωνή του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Έλαμψε δια της απουσίας του ο πρόεδρος του φορέα, Πελοπίδας Καλλίρης

Εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία του πολιτικού προσωπικού της Θεσσαλονίκης, αλλά και της χώρας (δεδομένου ότι από χθες βρίσκεται εδώ ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο), από τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε σε ξενοδοχείο της πόλης το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Εξαίρεση αποτέλεσε η παρουσία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κ.Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποδίδεται σε υστερήσεις των ...

Διαμαρτυρόμαστε για ΝΕΑ εκπομπή της Αλ Σάλεχ στην ΕΡΤ..

Με το που έγινε ο ανασχηματισμός , η υπεύθυνη σύμβουλος του γραφείου του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Βούγια, Σύρια στην καταγωγή Άφρα Αλ Σάλεχ (άραγε με τί προσόντα την προσέλαβε εκεί και εάν είχε όντος προσόντα γιατί δεν την κράτησε ο επόμενος..?), βρέθηκε άνεργη (και όπως λέει στην σελίδα της στο facebook η ίδια http://www.facebook.com/home.php?#!/afroditealsalech?v=wall&ref=ts αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα... αλλά δεν έκατσε ούτε ώρα στην ουσία άνεργη...

Το σύστημα του ΠΑΣΟΚ, πρόλαβε να της δώσει εκπομπή στην ΕΡΤ (τώρα θα την τρώμε και στην μάπα) με τίτλο εκπομπής ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Σχήμα τραγελαφικό η νέα κυβέρνηση!

Συνήθως μια κυβέρνηση κινδυνεύει από τα οικονομικά προβλήματα, από τις κοινωνικές αντιδράσεις, από διεθνή γεγονότα - τέτοια πράγματα. 
Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κινδυνεύει να στραπατσαριστεί απ’ το… γέλιο που προκαλεί η συγκρότηση της.  

Ο κωμικοτραγικός τρόπος της ανακοίνωσής της στις δυο τα ξημερώματα, αφού προηγήθηκε η κατανομή των χαρτοφυλακίων σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, επί ώρες, στιγμάτισε αυτή την κυβέρνηση πριν καν υπάρξει. 
Όταν έγινε και επίσημα γνωστή, οι ειδήμονες κατάλαβαν ότι το χειμώνα θα έχουν πολλή δουλειά οι επιθεωρήσεις. 
Ίσως αποδειχθεί μια κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Λάκη Λαζόπουλου- τουλάχιστον σε ό,τι αφορά...

«Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά»

«Κι άλλοι σκελετοί στη ντουλάπα του χρέους»

Αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος όπου επικρατεί απόλυτη αδιαφάνεια και ενώ ανακαλύφθηκε πως τα περιβόητα swaps της Goldman Sachsδιογκώνουν το δημόσιο χρέος του 2008 κατά 5,8 δισ. ευρώ αντί για 2,4 δισ. ευρώ που αρχικά υπολογιζόταν. 
Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της Eurostat λίγο πριν από την επίσκεψη στελεχών της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας στην ...

Θα ακουστεί η φωνή του Ελληνικού Λαού στη Δ.Ε.Θ.;

Η "πραγματικά αληθινή φωνή" και όχι αυτή των Παπαγάλων !

Με αφορμή το δημοσίευμα  http://www.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5872:-2010------------&catid=39:2009-02-05-10-45-54&Itemid=69
Περί αποχής των δημοσιογράφων απο την έκθεση της Θεσ/νικης. Έχω να αναφέρω και να σχολιάσω το εξής:
Επειδή όλος ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει πολύ καλά για την τέταρτη εξουσία και τους δημοσιογράφους και της δυνατότητες που έχουν στην πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση του κόσμου, νομίζω πως έχετε μια τελευταία ευκαιρία για να αποδείξετε πως δεν είστε παπαγαλάκια της κυβέρνησης αλλά πράττετε σωστά το έργο σας και είστε στο πλευρό του Ελληνικού Λαού.
Γνωρίζετε, όλοι οι δημοσιογράφοι, τα ...

Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο...


Καταπέλτης ο Μητρόπουλος  χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Μίλησε για την υποψηφιότητά του, το ΠΑΣΟΚ, τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
  - Έχω στείλει επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρω την διαφωνία μου με το μνημόνιο.
 - Υπάρχουν πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θέλουν να πουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος.. 
 - Το μνημόνιο είναι αυτοκτονικό, αυτό το λένε και οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού.
 - Ο Καλλικράτης είναι υποθηκευμένος στο μνημόνιο... 

Κάποιος να τους τραβήξει τ' αυτιά

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
 
Είναι η ομάδα που πριν έξι χρόνια έκανε έναν ολόκληρο λαό να κλαίει από χαρά και περηφάνια.
 
Το δέος, την αγάπη και το αίσθημα του νικητή που ενέπνευσε αυτή η ομάδα δεν μπορεί να τ' αμαυρώσει κανένας λεβέντης, είτε αυτός είναι παίκτης, είτε προπονητής, είτε παράγοντας, είτε φίλαθλος.
Αυτή η ομάδα μας ένωσε, μας έκανε μια οικογένεια, μας δίδαξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο.
Αυτά που λέγονται και γράφονται σήμερα μετά και την αποχώρηση και τρίτου ποδοσφαιριστή από τις τάξεις της πρέπει να ταρακουνήσουν τους υπεύθυνους της ΕΠΟ  και να πετάξουν τον καρκίνο πριν αρχίσει να ...

Λύθηκε ο γρίφος των "δίδυμων" Υπουργών


Ο ανασχηματισμός έγινε...Τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. 
Έτσι ώστε οι πολίτες να ασχολούνται με αυτόν και όχι με την ουσία της κατάντιας μας. Ήδη σήμερα μάθαμε τί νόμος πέρασε, εν μία νυκτί, την ημέρα του ανασχηματισμού.  
Τώρα, για να έρθουμε στον γρίφο των "δίδυμων" Υπουργών, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί ο Παπανδρέου έβαλε δύο Υπουργούς στα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας. 
Ο Γιώργος διετέλεσε Υπουργός και στα δύο αυτά Υπουργεία.  
Ο πατέρας του από την άλλη τον αποκαλούσε μια ζωή τεμπέλη. Επομένως όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, πλέον απέδειξε ότι κουραζόταν τόσο πολύ που έκανε δουλειά όσο για δύο Υπουργούς μαζί... 
Εύγε Γιώργο!
πηγή

Διορισμοί ακόμα και την ημέρα του "ανασχηματισμού"...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ

Αυτό είναι το ΦΕΚ των διορισμών την ημέρα του ανασχηματισμού. 
Ο Πρωθυπουργός διόριζε εκείνη την ημέρα διάφορους συμβούλους μαζί με την πολυπληθή κυβέρνησή του...
...Ήμαρτον .

Τελικά, πτωχεύει ή όχι η Ελλάδα;

Απαντήσεις και ερωτήσεις για το πολυσυζητημένο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της ελληνική οικονομίας 

Έχουν περάσει λιγότερο από πέντε μήνες από την ανακοίνωση ότι η χώρα μας θα δεχθεί την οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επίσης δεν έχει κλείσει ούτε εξάμηνο από το μπαράζ των διεθνών δημοσιευμάτων που επικαλούνταν έγκυρες αναλύσεις και οικονομικές μελέτες ότι η Ελλάδα οδεύει προς την πτώχευση.
Μέσα σε λίγο λοιπόν χρονικό διάστημα και ενώ ακόμα μεγάλες και...

Σε τριτοκοσμικά επίπεδα η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ελληνική οικονομία, καθώς «κατέκτησε» τη χειρότερη θέση ανάμεσα στα 27 μέλη της ΕΕ όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, στην έκθεση που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).
Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε τριτοκοσμικά επίπεδα, και μάλιστα με τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης
Η χώρα μας βρίσκεται στην 83η θέση από 71η πέρυσι, πίσω από χώρες όπως η πΓΔΜ, η Μποτσουάνα και η Ρουάντα. Αυτό συνεπάγεται εμμέσως πλην σαφώς ότι η ελληνική οικονομία είναι λιγότερο φιλόξενη για τις επιχειρήσεις και από χώρες όπως το ...

Σε απόγνωση οι νέοι...

...σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΟΝΝΕΔ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Η οικονομική κρίση στα μάτια των νέων» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της πολιτικής παρέμβασης της ΟΝΝΕΔ σχετικά με το δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. 
Βασικό θέμα ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με την άποψη των νέων ανθρώπων για την οικονομική κρίση και τις προοπτικές εξόδου από αυτή.
Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου και...

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα σήμερα απαιτείται ένα μεγάλο πολιτικό άλμα.


Μόνον οι νεκροί γνωρίζουν το μέλλον. 
Πολιτική ανταπόκριση από τις πύλες του Άδη  
Έτσι πίστευαν οι λαοί την εποχή του παγανισμού. Εκείνοι που δημιούργησαν με πολιτικά μέσα τις σύγχρονες θρησκείες, έδωσαν μια άλλη διάσταση σε αυτήν την δοξασία, δίχως να την ξεριζώσουν εντελώς από την συνείδηση των ανθρώπων.  
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι ξέρανε ότι την καλύτερη πρόγνωση για το μέλλον θα την είχαν στο νεκρομαντείο του Αχέροντα. Εκεί, όπου...

Νταλάρας: "Αγωνιστής παντός καιρού" !

Και μέσα σε αυτά, για να χαλαρώσουμε εμείς λιγάκι και όχι η μνήμη μας, υπουργοποιήθηκε η  ξάδελφη του ΡΑΓΚΟΥΣΗ και σύζυγος του  κ. ΝΤΑΛΑΡΑ
Τι τον ξεχάσατε; 
Εκείνος,  ο αγωνιστής  παντός καιρού, που τραγούδαγε τραγούδια όπως,  ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑΤΟ ΔΕΝΤΡΟ (στην Αθήνα μες το κέντρο κ.λ.π.) και άλλα αγωνιστικά τραγούδια για τον λαό φυσικά!
Μόνο που τώρα έχει εξαφανιστεί. 
Που είναι, να πει κάτι, ρε παιδιά;
Τι ζητάς ρε φίλε; 
Πέρασε στην άλλη πλευρά!
Ναι, έχεις  δίκιο έγινε κεφαλαίο.
Πως αλλάζουν οι καιροί;
Ακόμη και εκείνη η φοροδιαφυγή που βγήκε εξαφανίστηκε την άλλη μέρα.
Τα αναφέρω γιατί η μνήμα μας χαλαρώνει! 
 
Υ.Γ.: Για την άποψη των πολιτών που αφορά το πρόσωπο του κ. Νταλάρα, κάντε κλικ στο διπλανό σκίτσο του κ. Πετρουλάκη από την σημερινή "Καθημερινή", ώσυε να το διαβάσετε καλύτερα!


Μέρος από  χθεσινή ανάρτησης μας

Και όμως, το μνημόνιο πέτυχε...!


Οι συκοφαντίες κατά τις κυβέρνησης και των ειδικών οικονομολόγων παραθυράτων δημοσιογράφων και εκδοτών, δεν λένε να σταματήσουν. 
Ο κάθε άσχετος προσπαθεί να πείσει τον λαό πως το Μνημόνιο απέτυχε!
Ο κάθε άσχετος ασχολείται με τα κοινά και έχει άποψη... 
Αν είναι δυνατόν!
Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει βρεθεί άγνωστος αριθμός (κυρίως ιστολογίων και οικονομολόγων του εξωτερικού) που προσπαθούν να σπιλώσουν το μεγάλο πολιτικο-οικονομικό έργο του Γιώργου Παπανδρέου, το μνημόνιο...!
Μια χαρά πάει το μνημόνιο Α και το επικυρωμένο Β που οσονούπω θα γίνει επικυρωμένο Γ, απλά:

Οι αρμοδιότητες «ταξιδεύουν» από υπουργείο σε υπουργείο


Σε «χαρτοπόλεμο» αρμοδιοτήτων επιδίδονται στην κυβέρνηση, με τους υπουργούς, τους αναπληρωτές τους και τους υφυπουργούς να αναμένουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού.

Τα προγνωστικά, παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την έκδοση των 30 και πλέον Προεδρικών Διαταγμάτων.
Και για την κατανομή αρμοδιοτήτων σε κάθε υπουργείο και για την αυτονόητη διαδικασία αποσαφήνισης του πακέτου ευθυνών που αναλαμβάνει ο κάθε υπουργός.
Eτσι, επί δύο εικοσιτετράωρα οι υπουργοί αναζητούν περισσότερες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου για την «ταχύτητα» των ενεργειών, που έχει επιφορτιστεί να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα το νομικό γραφείο της κυβέρνησης. 
Το ζήτημα, βέβαια, είναι άλλο...

Η έξοδος από την κρίση μοναδικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας

Δικαίωση των μέχρι τώρα επικριτικών παρεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να επενδυθεί πολιτικά παρά μόνο με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση, διαπιστώνουν ο αρχηγός του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του.  
«Για έναν αντικειμενικό παρατηρητή είναι απολύτως σαφές ότι για όλα όσα έχει επισημάνει ο κ. Σαμαράς από την ημέρα που η χώρα μπήκε στην τροχιά της επιτήρησης έχει δικαιωθεί πλήρως. 
Το ζήτημα για τη Νέα Δημοκρατία όμως είναι ότι τους πολίτες δεν τους αφορά η δικαίωση ενός εκάστου αλλά τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι», σημειώνει ...

Μπατζελή και Γκερέκου πληρώθηκαν με το "ίδιο νόμισμα" !

Το Καστρί ‘έκοψε’ τη Μπατζελή


Στο καλά φυλαγμένο μυστικό του ανασχηματισμού, εξελίσσεται το παρασκήνιο με την Κατερίνα Μπατζελή, και τους πραγματικούς λόγους που απομάκρυναν την πρώην πλέον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από το κυβερνητικό σχήμα.

Στον Τύπο περισσεύει η φιλολογία για το θέμα, ενώ και μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ οι απόψεις ποικίλουν, για το τι πραγματικά συνέβη ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και την Κατερίνα Μπατζελή, με ...

Κυβέρνηση ΔΝΤ με «το όλον ΠΑΣΟΚ»

Σημαντικότατος για την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κρατηθεί στην κυβέρνηση εν όψει της απειλούμενης κοινωνικής θύελλας υπήρξε ο ανασχηματισμός. 

Δεν πρόκειται για απλή αναδιάταξη στελεχών ή για αναπαλαίωση του κυβερνητικού σχήματος. 
Μέσω των υπουργοποιήσεων, στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, καθιστά συνυπεύθυνα στην πολιτική υλοποίησης του Μνημονίου υποτέλειας στο ΔΝΤ σχεδόν όλα τα προβεβλημένα κομματικά στελέχη, τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχαν φραστικά διαφοροποιηθεί από την πολιτική αυτή, υποθάλποντας και ενισχύοντας εστίες δυσαρέσκειας κατά της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στη βάση του ΠΑΣΟΚ και των ψηφοφόρων του.
Η υπουργοποίηση αυτών των στελεχών αναπότρεπτα επιδρά σε ...

Μ΄αυτή την "Αντιπολίτευση" αντε να τους ξεφορτωθείς...

ΠΑΣΟΚ κυρίες και κύριοι....
Αυτό είναι....θέλετε δεν θέλετε! Τώρα που μας κάθισαν στο σβέρκο αντε να τους ξεφορτωθείς.
 
Η μεγάλη "προοδευτική" βδέλλα που ρουφάει το αίμα του ελληνικού λαού.
Αυτό είναι το συμπέρασμα αφου για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι μας κυβερνά για 22 συναπτά έτη.
Και πάντα με την ίδια "αγωνία"....Πάντα με το "όραμα" για μια "άλλη Ελλάδα" προς το χειρότερο φυσικά.
Τόσο η ομιλία του κατοχικού πρωθυπουργού στο "εθνικο" ...

Η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. για τις δαπάνες και τις εμφανίσεις των υποψηφίων

Περιορισμούς στην προβολή συνδυασμών και υποψηφίων και αυστηρό έλεγχο στις εκλογικές δαπάνες που τίθενται σε δημόσιο έλεγχο μέσω του Διαδικτύου, προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που δόθηκε χθες, ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος, στη δημοσιότητα.

Η προβολή των υποψηφίων

Κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα οι υποψήφιοι (εκτός από τους επικεφαλής των συνδυασμών και τους αντιπεριφερειάρχες που υπό προϋποθέσεις μπορούν να συμμετέχουν χωρίς περιορισμό σε εκπομπές, θα μπορούν να εμφανίζονται :

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Inceptions

Το προσεχές διάστημα, με διάφορες αφορμές (Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση κλπ ) θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά που στόχο θα έχουν τη δημιουργία  μιας αισιόδοξης εικονικής πραγματικότητας.

Μηχανισμοί και «δημοσιογράφοι» (τύπου Καψή) θα δώσουν τα ρέστα τους για να ερεθίσουν   κάποια βασικά και απαραίτητα (για την διαχείριση και έλεγχό μας) συναισθήματα:  
Ενοχές (όλοι φταίμε για το σημερινό χάλι)  
πίστη (δεδομένων των συνθηκών έχουμε την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση)  
ελπίδα (όλα πάνε καλά, τα μέτρα αποδίδουν, δημιουργούν τη διέξοδο από την κρίση)…
Είναι ευκολότερο να ξαπλώσει κανείς αναπαυτικά στα γαλήνια συννεφάκια του ονείρου και να περιμένει το ελπιδοφόρο αύριο, από το...

Χάσαμε τον Νταλάρα - Stop !


Ο " πολυμελής θίασος " ανεβαίνει στη Δ.Ε.Θ.
Έχουν γραφτεί πολλά. Δεν χρειάζεται άλλο.  
Το μόνο που δεν ελέχθη είναι ότι τα προεκλογικά ψέματα συνεχίστηκαν. 
Αρχικά έχουμε την πινακίδα πίσω από την ομιλία του ΓΑΠ στο συνέδριο που έλεγε ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ! 
Μόνο για ποιο πολίτη δεν διευκρίνιζε. 
Το μικρό συνταξιούχο, μισθωτό, τον απολυμένο, ποιόν
Η μήπως εννοούσε τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΛΑΤΣΗ  και τα λοιπά καρτέλ;
Είπε προεκλογικά ότι θα έχει ολιγομελής  κυβέρνηση. Τι έχει τώρα; 

Ο "θίασος" μεγάλωσε! Το "έργο" δεν τραβάει όμως!


Αφού το σκέφτηκε αρκετά, αποφάσισε ότι η χώρα για να πάει μπροστά θέλει, ανανεωμένο και μεγαλύτερο υπουργικό συμβούλιο! 

Μη γελάς η κίνηση αυτή έχει βάθος αρκετό. 

Θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε σοβαρά και υπεύθυνα. 
Τι πέτυχε;
Αρχικά  έδωσε ένα χτύπημα στην ανεργία! Δημιούργησε  νέες θέσεις εργασίας! Από 36 μέλη τα έκανε 48! Για να μην λέμε ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας!
Έπειτα έφερε τον ΛΟΜΒΕΡΔΟ στον Υπουργείο Υγείας, μήπως σε λίγο το πουν ΚΗΔΕΙΑΣ, ο οποίος καλείτε να το φτιάξει. 
Αφού ξεπάτωσε τους εργαζόμενους τώρα θα έχει την ευκαιρία κλαίγοντας να ξεπατώσει ασθενείς και συνταξιούχους! 
Δεν ξέρω αν έχει σχέση με την δήλωση του ότι οι συνταξιούχοι ζουν πολύ και θέλει να το μαζέψει! Δεν το ξέρω. 
Μετά έχει και τον αθλητισμό! Ο οποίος αθλητισμός από όλες τις κυβερνήσεις έχει μια μεγάλη στοργή και φροντίδα.  
Και όμως επειδή παραμένει άρρωστος το στείλανε στον ΛΟΜΒΕΡΔΟ που με την μία θα τον...

Χρέωσε τον ελληνικό λαό η Γ.Γ. της ΑΜ-Θ, Κόκλα, για να πάει διακοπές στην πατρίδα της !

Η Θεοδώρα Κόκλα, Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, θεωρεί ότι διοικεί το δικό της τσιφλίκι και εκθέτει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό

Μετά τα ποτά και τα ιδιαίτερα κεράσματα σε μπαράκια του Κολωνακίου κατά την διάρκεια μεταμεσονύχτιων δείπνων εργασίας νέα στοιχεία για το ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος
Η κ. Κόκλα, η Γενική Γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που διορίστηκε στην ευαίσθητη αυτή περιοχή με τις πλάτες της μητρός Παπανδρέου θεώρησε ότι διοικεί το τσιφλίκι του πατέρα της και διαχειρίζεται τις υποθέσεις όπως αυτή θεωρεί ...

Η χώρα μπαίνει σε φάση χρεοκοπίας απο στιγμή σε στιγμή...

...κι όμως στα σαλόνια είναι κοινό μυστικό!


Η χώρα μπαίνει σε φάση χρεοκοπίας απο στιγμή σε στιγμή, μέσα σ έναν ωκεανό ατιμωρησίας των εκτελεστών της, οι οποίοι αφού παρελάσουν απο τις Εξεταστικές της Βουλής, πάνε να γλεντήσουν τα κλεμμένα.
Ολο και πιο συχνά κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την επερχόμενη χρεοκοπία.
Ολο και πιο συχνά το διαψεύδουν οι δικοί μας, όπως διέψευδαν και τη προσφυγή στο ΔΝΤ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του...

H "Κυβέρνηση των αναπληρωτών και υφυπουργών"

Επειδή του την σπάσαν χοντρά με τις απαιτήσεις τους, ο Γιώργος έκανε και κάτι που τον εκφράζει απόλυτα για να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι:
Υπουργείο Διατροφής και Άθλησης.

Δεν θα τρώει ο λαός για να γίνει στυλάκι σαν κι αυτόν και θα το ρίξει στο τρέξιμο για να γλιτώσει από εφοριακούς, δοσάδες, μπακάληδες, αθετημένες υποσχέσεις κλπ κλπ.
Διότι αν τρέξεις 5 χιλιόμετρα σου βγαίνει η γλώσσα ανάποδα, δεν έχεις όρεξη να φας και κάνεις έτσι οικονομία.
Μερικές μικρές απορίες τώρα:
Η Μπατζελή ήταν η αιτία όλων των δεινών του τελευταίου χρόνου;
Ο Ρόβλιας δεν είχε αποπεμφθεί γιατί έκανε ρουσφέτια; Οι εθνικοί κατασκευαστές τι λένε;
Ο Λοβέρδος από το Εργασίας στο Υγείας νομίζει ότι αναβαθμίστηκε;

Όχι στον θάνατο του “εμποράκου”

Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, επί 35 χρόνια, την χώρα μας κυβέρνησαν κατά σειρά οι, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής.

Όλοι αυτοί, ευαγγελίστηκαν μία Ελλάδα για τους Έλληνες.
Όλοι διακήρυτταν πως φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους το καλό των πολιτών αυτής της χώρας και όλοι τους, αυτό που έκαναν, ήταν να δανείζονται από τους τοκογλυφικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής και...