Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Έβγαλε «βρώμα» η ιστορία... (ότι ξοφλήσανε)

Στην τριακοστή έκτη επέτειο από τη «Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη», έναν χρόνο (παρά κάτι) από μια συντριπτική εκλογική νίκη, παραμονές μιας εκλογικής αναμέτρησης για την Αυτοδιοίκηση, με σημαία μάλιστα μια πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση όπως ο «Καλλικράτης», παραμονές ενός... πολυαναμενόμενου ανασχηματισμού, η έναρξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι πανηγυρική. 
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι.
Το κοινωνικό κλίμα όλοι το γνωρίζουμε. Δεν θα είχε νόημα να επαναλάβουμε όλα όσα ήδη έχουμε πολλές φορές αναφέρει και αξιολογήσει για την κατάσταση της χώρας και της οικονομίας, αλλά και για τη ζοφερή προοπτική. 
Σήμερα ας μιλήσουμε μόνο για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ:

3 του Σεπτέμβρη να... γελάς

3 του Σεπτέμβρη να... γελάς (1)
 
Η πρώτη δήλωση έγινε στις 28.8.2010, ημέρα Παρασκευή, από τον Γ. Πεταλωτή, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά την συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. 
Απολαύστε:
«(...) Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και προχωράμε σε ενέργειες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν αναφέρονται στο μνημόνιο, γιατί τις πιστεύουμε, γιατί χρειάζονται για να βγούμε από την κρίση, αλλά και για να αλλάξουμε τη χώρα. Εάν καθίσει κανείς και αξιολογήσει το τι κάνουμε, θα δει ότι μόνο ένα μικρό μέρος περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. (...) Σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές (σ.σ. του μνημονίου) είναι πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες έχουν βάθος και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας ...

Η κρίση της Παγκοσμιοποίησης, κρίση της Αριστεράς

Η κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, είναι κατ’ εξοχήν κρίση της παγκοσμιοποίησης και των μηχανισμών της.  
Δύο υπήρξαν οι κυριότεροι εκφραστές της, οι τραπεζίτες και τα παρελκόμενά τους, ΜΜΕ και Τύπος, καθώς και η διανόηση της... Αριστεράς.

Για τους πρώτους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά σε μια εποχή που, εδώ και είκοσι χρόνια, το τοκογλυφικό κεφάλαιο, μέσω του χρηματιστηρίου, κυριαρχεί πάνω στην «πραγματική οικονομία».
Για τους δεύτερους ίσως εγερθούν κάποιες ενστάσεις, ιδιαίτερα σε έναν λαό όπως ο ελληνικός, που έχει μάθει να περιβάλλει με φωτοστέφανο τη γνώση και τους φορείς της. Και όταν μάλιστα πρόκειται για τους διανοούμενους της Αριστεράς, που παραδοσιακά, μέχρι πριν από σαράντα χρόνια, ήταν οι διωκόμενοι και απόβλητοι του συστήματος.
Και όμως, μέσα σε τριάντα έξι χρόνια, από την πτώση της δικτατορίας, ...

Ψάχνουν έσοδα στην… τρίτη διάσταση

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκεύων IFA

Δεκάδες προϊόντα 3D θα είναι στα ράφια το φθινόπωρο 
Ποια νέα μοντέλα παρουσίασαν οι εταιρείες τεχνολογίας

Το «μεγάλο γεγονός» της φετινής IFA -της διεθνούς έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών για καταναλωτές που γιόρτασε τα 50α της γενέθλια- ήταν αναμφίβολα τα προϊόντα 3D
Τηλεοράσεις τριών διαστάσεων, ακόμη και βιντεοκάμερες που επιτρέπουν τη μαγνητοσκόπηση τρισδιάστατου βίντεο δέσποσαν στα περίπτερα συνολικής έκτασης περίπου 135.000 τετραγωνικών μέτρων.
Ο στόχος; 
Να δημιουργηθεί μια νέα καταναλωτική τάση και να πουληθούν περισσότερα από δύο εκατομμύρια τηλεοράσεις τριών διαστάσεων μόνο μέσα στο ...

Το μεγαλείο της "αξιοπιστίας Παπανδρέου"...

...άλλα έλεγε πέρσι και άλλα λέει φέτος!

Πέρυσι , στις 12 Σεπτεμβρίου 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνιζε στην ομιλία του στη ΔΕΘ:  
« Η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα (σσ αφορούσε στο πάγωμα των μισθών και των συντάξεων που είχε εξαγγείλει ο Καραμανλής) , ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. 
Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. 
Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης… 
Δεσμευόμαστε λοιπόν για στήριξη του εισοδήματος. 
Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».
Φέτος, ανήμερα της 36ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ είπε:

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αφιερωμένο στην "επέτειο" της 3ης Σεπτέμβρη !

Από την Τουρκοκρατία στην Τροϊκοκρατία...

Ίσως να είμαστε από τους 2-3 λαούς στον κόσμο που έχουν την ίδια γλώσσα για τρεις χιλιάδες χρόνια και ο σημερινός Νεοέλληνας να μπορεί να διαβάσει μια αρχαία ελληνική επιγραφή, έστω και αν δεν την καταλαβαίνει πλήρως.  
 
Την αρχαία ελληνική ψυχή τη διαβάζει όμως;
Περάσαμε τη Ρωμαιοκρατία. Χάσαμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και τη δημιουργικότητα του πνεύματος, αλλά επιζήσαμε. Στην ουσία οι Ρωμαίοι όχι μόνο δεν...

Η επίμονη πραγματικότητα

Δεδομένης της οικονομικής εποπτείας της χώρας, η πολιτική της αυτοτέλεια είναι ανύπαρκτη και περιορισμένη στα στενά περιθώρια επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεων και χειρισμών. 
 
Προφανώς αυτά τα όρια έχει υπόψη ο πρωθυπουργός όταν μιλά για «περιορισμένη κυριαρχία». Μέσα σε αυτά τα όρια αναζητεί κινήσεις τις οποίες με τη βοήθεια των ΜΜΕ επιχειρεί να προβάλλει ως πολιτικές επιλογές.
Η πραγματικότητα, όμως, όσο κι αν θέλει να την αγνοήσει ή να τη διαστρεβλώσει κανείς, είναι...

Ανοικτή Επιστολή προς τα μέλη του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ

Τον Ιούλιο ακούγαμε το οικονομικό επιτελείο να διαλαλεί (με συνηγόρους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ), ότι κυβερνητικός σχεδιασμός για την οικονομία πάει πάρα πολύ καλά παρά τα προβλήματα και ότι υπάρχει φώς στο βάθος του τούνελ.
Τον Αύγουστο η εικόνα κάπου χάλασε αφού οι επίσημες ανακοινώσεις για την ύφεση και τις εισπράξεις των εσόδων διέψευσαν στην πράξη αυτήν την ειδυλλιακή εικόνα.
Χθες 2 Σεπτέμβριου 2010 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Ως επίσημη αιτιολογία για αυτήν την απόφαση προβάλλεται η....

Τα κοιτάσματα της Μεσογείου και η σχέση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ

Πολύ μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου εντόπισε σε τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, που τα παρουσίασε πρόσφατα στο Χιούστον του Τέξας.

Αυτά όμως είναι και τα μόνα κοιτάσματα που ερευνώνται προς το παρόν, αφού η κυβέρνηση Χριστόφια μοιάζει να έχει «παγώσει» τον δεύτερο διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρύξει. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακόμα πιο πλούσια κοιτάσματα πιθανολογούνται στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ δυτικά του νησιού και προς το Καστελόριζο, κοιτάσματα που προφανώς συνεχίζονται και εκεί όπου θα μπορούσε η Ελλάδα να κηρύξει τη δική της ΑΟΖ.
Η Αθήνα όμως έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να κάνει χάραξη της ΑΟΖ, που πρότεινε η Λευκωσία, και οι δύο πρωτεύουσες κινούνται με όλο και πιο ήπιους,....

Γιατί θα αυξηθεί το ρεύμα της ΔΕΗ

Πριν από μερικά χρόνια, στις 1η Απριλίου 2005, σε ένα άρθρο με τίτλο, Ζήτω η ΔΕΗ, είχα πει ότι:
Πιο συγκεκριμένα, στις άλλες χώρες της ΕΕ, οι αντίστοιχες ΔΕΗ αγοράζουν το περισσευούμενο ρεύμα από τους καταναλωτές 4-6 φορές περισσότερο από ότι το χρεώνει. Μην νομίζετε ότι έχει ζημιά, διότι οι υπόλοιποι (που δεν έχουν τέτοια συστήματα) χρεώνονται ένα μικρό πάγιο για να μην ζημιώνεται η ΔΕΗ. Στην Ελλάδα όμως, ενώ πληρώνουμε αυτό τον φόρο καθαρών πηγών ενέργειας, η ΔΕΗ δεν αγοράζει τίποτα από τους ιδιώτες καταναλωτές που κάνουν ιδιωτική ....

Σενάρια με… ολίγον από Λαλιώτη!

Σε… σταυρόλεξο για… δυνατούς λύτες εξελίσσεται ο πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός...

...καθώς τα ονόματα δίνουν και παίρνουν τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες που προσδιορίζουν χρονικά τις αλλαγές το αργότερο μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης εβδομάδας. Έτσι ώστε ο Πρωθυπουργός να ανέβει με διαφορετικό προφίλ στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Τις τελευταίες ώρες ακούστηκαν πάρα πολλά σενάρια, τα οποία διοχετεύονται περίτεχνα από ορισμένους κύκλους, στο πλαίσιο των τελευταίων αντιδράσεων από εκείνους που πιθανώς να ‘τσιμπήσουν’ στο…

Γκιουλέκας στην περιφέρεια, Ψωμιάδης στο Δήμο!


Πρόταση βόμβα, αφού μετά τις τελευταίες εξελίξεις στελέχη της ΝΔ θέλουν νέα ανατροπή σε περιφέρεια και δήμο.

Πρόταση βόμβα έπεσε στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά. 
Οι ίδιοι νεοδημοκρατικοί κύκλοι που έθεσαν πριν από λίγες ώρες θέμα Διονύση Ψωμιάδη, τώρα, μετά το στραπατσάρισμα του Παναγιώτη και την απόσυρση στήριξης του από το ΛΑΟΣ,  βλέπουν αδιέξοδο και  ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος τους να κάνει κίνηση ματ.  
Να κατεβάσει δηλαδή για περιφερειάρχη τον πρώην υπουργό Γκιουλέκα και για δήμαρχο τον νυν Νομάρχη Ψωμιάδη!
Η πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα, διότι τίποτε και κανένας δεν δεσμεύει τους δυο άνδρες και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προκειμένου  να αλλάξουν…

Η συναυλία της "Αλλαγής" - Ο Ήλιος ο πράσινος - N Carkade

Συντρόφισσες και σύντροφοι…
Εκεί που κάποτε
ακούγαμε ‘Carmina Burana’, το ΔΝΤ μας οδήγησε στη μακαριότητα της μουσικής δωματίου.
Για να ξεχνιόμαστε και να ξεχάσουμε.
 
Μας τον πουλήσατε τον ήλιο...
Σίγουρα ΝΑΙ...
Μας τον πουλήσατε ΠαΣοΚοι...
Σίγουρα ΝΑΙ...
Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος έχει σβήσει... και μας οδηγεί στην καταστροφή...
Μας οδηγεί στη ..."λοβοτομή" !

Τα σενάρια χρεοκοπίας και οι καταθέτες

Σε μια συστηματική προσπάθεια… εξορκισμού των σεναρίων χρεοκοπίας έχουν αποδυθεί η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, με τα ΜΜΕ της Ελλάδας σε ρόλο… ντουντούκας των καθησυχαστικών δηλώσεων, αποσκοπώντας κατά πρώτο λόγο στον κατευνασμό του θυμικού των Ελλήνων καταθετών, που συνεχίζουν να εμφανίζουν σημάδια έντονης νευρικότητας.
Όλες οι δηλώσεις της τελευταίας περιόδου από όλους τους αξιωματούχους που εμπλέκονται στο τριετές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχουν ως κοινό παρονομαστή την κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων χρεοκοπίας και αναδιάρθρωσης του χρέους, που αποτελούν, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, την κύρια πηγή ανησυχίας για τους καταθέτες....

Τί μπορεί να ευχηθεί κάποιος στο ΠΑΣΟΚ ;

Ιδιαίτερα όταν δεν είναι οπαδός, φίλος, μέλος κλπ κλπ ...
 
Εγώ δυσκολεύομαι να βρώ κάτι ...
Να ευχηθώ "Πολύχρονο" (στην κυβέρνηση) ;;;
Θα ήταν υποκρισία, αφού διαφωνώ με πολλές πολιτικές και πρακτικές του ...
Διαφωνούσα τότε που επέλεγε τον "Τρίτο Δρόμο" , διαφωνώ και τώρα με τον "Τέταρτο".
Ανεξάρτητα όμως αν κάποιος συμπαθεί ή όχι αυτό το κόμμα σίγουρα δεν μπορεί να το αγνοήσει.
Από την ίδρυση του, έπαιξε ρόλο (και συνεχίζει να παίζει) στην ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και κρίνεται θετικά η αρνητικά αναλόγως της πολιτικοοικονομικής  θεώρησης του καθενός .
Μέρα που είναι δεν έχω σκοπό να υποτιμήσω την όποια προσφορά του ή να αμφισβητήσω την...

"Εθνικός ευεργέτης" η Μύκονος!

Οι celebrities της Μυκόνου θα πρέπει να αναγορευτούν σε 'εθνικούς ευεργέτες', από τη στιγμή που χάρη σε εκείνους, αυξήθηκαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Αύγουστο

Τα στοιχεία που έφτασαν με fax (το e-mail δεν γνωρίζουν να το χρησιμοποιούν) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, άφησαν άφωνους τους περίπου ανυποψίαστους υπαλλήλους. Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις, τις προβλέψεις και τη λογική, τα έσοδα του Αυγούστου παρουσιάζουν αύξηση.
Μα πως γίνεται αυτό, αναρωτήθηκαν εκείνοι των οποίων τα επιδόματα…

ΕΣΥ με ποιο ΠαΣοΚ είσαι; Του Ανδρέα η της Goldman Sachs;

Άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο ερχόμενος στην δουλειά ότι γιορτάζει σήμερα το ΠαΣοΚ.
Και τότε σκέφτηκα η μάλλον αναρωτήθηκα. 
Ποιο ΠαΣοΚ γιορτάζει; 
Το ΠαΣοΚ του μακαρίτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, της εθνικής ανεξαρτησίας της λαϊκής κυριαρχίας; 
Η το σημερινό ΠαΣοΚ. Της Goldman Sachs, Morgan Stanley, ΟΙΚΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ που διοικούν την χώρα, ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ, ...ποιο άραγε;
Υπάρχει απάντηση; 
Ποιο γιορτάζει;
θα μου  πει  κάποιος;
Νίκος Δ. Καράς 

Τὸ Μέγιστον Μυστικὸν μου....

          Ἴσως εἶμαι ἀπὸ τοὺς προνομιούχους...κάθομαι σχεδὸν μισοξαπλωμένος στὴν μπαμποῦ πολυθρόνα μου,
χαζεύοντας τὶς λέξεις ποῦ γράφω καὶ ἀπολαμβάνοντας τὸν Ἧλιον ποῦ ἔχει ἀρχίσει νὰ μὲ καίῃ...τὸν λατρεύω...
καθὼς τὸ σπίτι μου εἶναι ψηλὰ,ἔχω τὴν πολυτελὴν τιμῆ νὰ τὸν ἔχω καθημερινὸν ἐπισκέπτην...
          Ὄμως αὐτὸ κραττᾶ λίγον...κατηφορίζω τὶς σκάλες καὶ βγαίνω στὸν δρόμο.Ἐτοιμάζω τὸ διαβατήριὸν μου
γιὰ νὰ περάσω τὴν Λένορμαν καὶ νὰ κατευθυνθῶ πρὸς τὸ Μοναστηράκι,μέσῳ Πλατεῖας Βάθης Κουμουνδούρου,Εὐρυπίδου...

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σε αποστολή ο Λυκουρέντζος στη Δράμα, λόγω αντάρτικου...

Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται 

Μία... δύσκολη αποστολή ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την περιοδεία του στη Δράμα τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, θα προσπαθήσει να πείσει τον νομάρχη Δράμας Κώστα Ευμοιρίδη να μην κατέλθει "αντάρτης" στον δήμο Δράμας, απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος και νύν δήμαρχο Θ.Μαργαρίτη.
Γι' αυτό μετά την συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον κ. Μαργαρίτη, θα επισκεφθεί τη Νομαρχία, για να συζητήσει σχετικά με τον κ. Ευμοιρίδη, ο οποίος σημειώνεται ότι στις εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ είχε στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη.
Την ίδια ημέρα, ο κ. Λυκουρέντζος θα παραστεί και στην πολιτική εκδήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Τζιμά.

Κάλεσμα Ψωμιάδη σε Σαμαρά για επιστροφή Ντόρας!

" Το κεφάλαιο Καραμανλή δεν έκλεισε"

Πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να λάβει πρωτοβουλία για επιστροφή στη ΝΔ της Ντόρας Μπακογιάννη, απηύθυνε σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο real fm και τον Ν.Χατζηνικολάου, δήλωσε με νόημα: "Ξεχάστε την εξουσία, αν δεν ενωθεί η ΝΔ. Να έρθουν πάλι όλοι στο μαντρί. Να πάρει πρωτοβουλία ο Σαμαράς", τόνισε.
Και πρόσθεσε: "Δίπλα του ο Σαμαράς, θα έπρεπε να είχε και την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Ψωμιάδη. Πως θα συγκεντρώσει το 40% η ΝΔ για να γίνει κυβέρνηση;"...

Φεύγει ξανά! Κουράστηκε από τις ...περικοπές και τις διακοπές σε Πάρο - Κρήτη!


Ο  ΟΓΑ  αυτή την εποχή μοιράζει κουπόνια για σχεδόν δωρεάν διακοπές στους αγρότες.
Έτσι κάθε ασφαλισμένος του ΟΓΑ  τρέχει να πάρει δωρεάν κουπόνια.  
Ο δε πρωθυπουργός όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ και ΜΗ  ετοιμάζεται για την φθινοπωρινή του εξόρμηση!
Ναι  , αφού έκανε 40 μέρες διακοπές  και δεν άφησε νησί για νησί, ετοιμάζετε για νέες εκδρομές!
Το ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΡΣ  αφού  έκανε μια μικρή παραμονή στην χώρα φεύγει ξανά.!
Λες να πήρε...

"Το Μνημόνιο ως φετίχ", η απάντηση μας!




Τα πρωτοσέλιδα και τα κανάλια μας πληροφορούν ότι το Μνημόνιο "επικαιροποιείται" (πχ. βλ. εδώ). 
Τι εννοούν; 
Εννοούν την αντικατάσταση κάποιων μέτρων με ένα άλλο αντίστοιχης αξίας. 
Π.χ. αντί να μεταφερθούν τα τρόφιμα στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ για να εισπράξει το κράτος ακόμα Χ δις, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, να περικοπούν οι κοινωνικές παροχές κατά Χ δις.
Λένε ότι όταν ξεκινά ο πόλεμος, η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα. 
Στον καιρό του Μνημονίου, θύμα είναι το νόημα λέξεων όπως ...

Έγινε ‘πρόβλημα’ ο Πεταλωτής ( Δείτε το video )!

Οι επικοινωνιολόγοι, εκείνοι που συνοδεύουν τον επαγγελματικό αυτοπροσδιορισμό τους και από ακαδημαϊκό τίτλο, όχι δηλαδή οι διαφημιστές και οι πλασιέ ‘έξυπνων ιδεών’ που περιφέρουν την ημιμάθειά τους στους προθαλάμους των πολιτικών γραφείων, ζητώντας ‘μια συμβασούλα’, είναι προφανώς εξαιρετικά ευτυχείς για το γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η πολιτική εξαϋλώθηκε μπροστά στην επικοινωνία.
Ακόμη και στην Ελλάδα της Α’ εποχής του Μνημονίου, δεν αφήσαμε πίσω μας το δήθεν. 
Την επιφανειακή εντύπωση
Την χωρίς βάθος και περιεχόμενο εικόνα. 
Έτσι, σημασία δεν έχει μονάχα τι λέει κάποιος, αλλά, κυρίως, ποιος είναι αυτός που το λέει. 
Και ακόμη πιο προχωρημένα…

Ο κύριος Αντι-περιφερειάρχης

Εξ όσων μας πληροφόρησε ο ίδιος ο υποψήφιος για Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης, δεν επρόκειτο για παρεξήγηση αυτό που συνέβη μεταξύ  του ιδίου και του κ. Σαμαρά, για το ζήτημα του αδελφού του (όχι του αδελφού του κ. Σαμαρά αλλά του κ. Ψωμιάδη), αλλά για παρανόηση.
Εξ αυτών μπορώ αρμοδίως να συμπεράνω ότι η παρανόηση την οποία υπαινίσσεται ο κ. Ψωμιάδης δεν αφορούσε  την προώθηση του αδελφού ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη–μια και είναι γνωστόν ότι ο Νομάρχης είναι κατά της οικογενειοκρατίας- αλλά του γνωστού φίλαθλου Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μπαίνει στα γήπεδα με αυτή την ιδιότητα όπως όλοι μας, με τη μόνη διαφορά ότι εμείς ως φίλαθλοι απλοί δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο σε ομάδες, όπως μπορεί...

Την έλλειψη «σοβαρής» εναλλακτικής πρότασης προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια.



Όποιο παπαγαλάκι της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης και αν ακούσεις στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και όποιο άρθρο και αν διαβάσεις στα φιλοκυβερνητικά έντυπα, που κάνουν διατεταγμένες αναλύσεις υπέρ των κατοχικών δυνάμεων, στο τέλος καταλήγουν στην ίδια δήθεν βαθυστόχαστη διαπίστωση:
Κανείς από τους άλλους, τους διαφωνούντες, δεν έχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση.
Τι εννοούν όμως με αυτή την δήθεν βαθυστόχαστη διαπίστωση;
Εννοούν απλά ότι....

Ιφιγένεια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Διονύσης


Ανθ’ ημών Τζιτζικώστας!  

Τελικά ο "ατσαλάκωτος"  Παναγιώτης Ψωμιάδης  τσαλακώθηκε άσχημα από τον Μεσσήνιο αρχηγό της ΝΔ και συνδαιτημόνα της της λέσχης Αντώνη Σαμαρά.
Την "έκανε" κοινώς γυριστή, κατάπιε τη μαγκιά των 12 καρδιναλίων  και τελικά “θυσίασε” τον αδελφό του ανακοινώνοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως αντιπεριφερειάρχη.
Προσπαθώντας δε να διασκεδάσει τις αναμενόμενες εντυπώσεις δήλωσε  πως “Τα χθεσινά σκάγια πήγαιναν αλλού” είπε ο νομάρχης...

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι νέοι μιλανε για την κριση. Ένα βιντεάκι με τα όλα του


Ενα πραγματικα καλογυρισμενο video που αξίζει να δείτε. Το βιντεακι αυτό γυριστηκε στην Αθηνα (Ερμου και Μοναστηράκι) ενα ζεστο καλοκαιρινό απόγευματακι προς βραδυ και ειναι παραγωγης του νεανικου blog antirisis.

Θα πρεπει να δωσουμε συγχαρητηρια στα παιδιά του blog και για την ουσια του video και για την νηφαλιοτητα/ουδετεροτητα με την οποια προσεγγιζουν το θεμα αλλά και για την αρτια αισθητικη του (εικόνα,σκηνοθεσία).
Μεσα σε 18 λεπτα πιστεύουμε ότι συμπυκνωνει σχεδόν όλους τους τροπους σκεψης της νεολαίας. Έχουμε την ανήξερη, την blogger, τον ...

Θετικό το αποτελεσμα της δημοσκοπησης της GPO για ενδεχόμενο κόμμα της Ντόρας Μπακογιαννη

Μια σταθερη βαση 9,8% των ερωτώμενων παρουσιαζεται και στην τελευταια δημοσκοπηση της GPO, διατεθειμενο να στηριξει ενα ενδεχόμενο κομματικό σχηματισμό σε περιπτωση που ιδρυθει από την Ντόρα Μπακογιάννη. 
Το αξιοσημειωτο ειναι ότι δεν έχει ουτε καν ανακοινωθεί και δεν ξέρουμε ακόμα τα προσωπα που θα πλαισιώνουν αυτό το κόμμα. Οπότε η δυναμική αυτή ειναι εξ ολοκληρου προσωποπαγής.  
Με 5,5% των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ να δηλωνει πολυ θετικό, 19% της ΝΔ και 11% του ΛΑΟΣ, ο χαρακτηρας του κόμματος προδιαγραφεται κεντρώος, όπως άλλωστε ειναι και το αναμενόμενο.
Η Μπακογιαννη έχει δηλωσει ότι η ιδρυση του κόμματος της θα ...

Απολογισμός «εκδημοκρατισμού»…

Μετά τη δικτατορία των ετών 1967-1974, ο τομέας του κρατικού και κοινωνικού βίου που γνώρισε τον πληρέστερο «εκδημοκρατισμό» ήταν σίγουρα η παιδεία:
Καταργήθηκε η ομοιόμορφη ενδυμασία των μαθητών και κάθε περιορισμός στο είδος της κόμμωσης, στη χρήση καλλυντικών, στο αξιοπερίεργο της εμφάνισης.
Αναπτύχθηκε ελεύθερα ο συνδικαλισμός των μαθητών, το λεγόμενο «μαθητικό κίνημα», με εντυπωσιακές επιδόσεις σε απεργίες, καταλήψεις, αποκλεισμούς οδών, απευθείας διάλογο των μαθητών με τους υπουργούς Παιδείας.
Απαγορεύτηκε να διορθώνονται τα λάθη στα γραπτά των μαθητών και μάλιστα…

"Εξωτερική πολιτική" για κλάματα!

Μια πολιτική που περιορίζεται στο "ότι έχετε την ευχαρίστηση" και όσο αφορά την Τουρκία σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη...όσο φιλικά μπορεί να είναι τα χτυπήματα απο την "αλεπού" Νταβούτογλου στην..."κότα" Δρούτσα.
 
Ολα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα με το Ιράν και τα πιόνια που λέγονται Ελλάδα και Τουρκία κουνιούνται απο τους παίκτες.
Η Τουρκία απο την πλευρά της το γνωρίζει όμως προσπαθεί με καθε τρόπο μιας και η ελληνική πλευρά της το επιτρέπει να παρουσιάζεται ως "καλός συνομιλητής" παραχωρώντας όμως επι της ουσίας ...

Στον δρόμο που χάραξε ο Αρχηγός!


Τελικά με όποιον δάσκαλο και αν κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. 

Έτσι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ,  κ. ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ, γνήσιος μαθητής του αρχηγού του, ο  οποίος εξελίσσεται σε μεγάλη όχι μόνο κολοτούμπα  αλλά και κεντρίστρα, βγήκε και υμνούσε  τον ΠΑΓΚΑΛΟ! 
Μάλιστα φίλε  μου τον ΠΑΓΚΑΛΟ . 
Φάινεται έχουν    πάρει μάθημα  από τον  ίδιο για τις κολοτύμπες που    κάνει πάντοτε! 
Προτού αναφέρουμε μια σειρά από αυτές θα  υπενθυμίσουμε ότι ο ανωτερώ κύριος δεν μας έχει πει τι έγινε με τον  ΟΤΣΛΑΛΑΝ και επίσης είπε το περίφημο για την σημαία. Θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας! 
Κύριε ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ, την πήρε ο αέρας;

Στο 10% το κόμμα της Ντόρας

Περί του 10% συνεχίζει να καταγράφεται το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.  

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της gpo στην ερώτηση: 
"Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόκειται να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα. Πόσο πιθανό θεωρείτε να ψηφίσετε το κόμμα της;"
Στο σύνολο των ψηφοφόρων, Πολύ/Αρκετά απαντά το 9,8%, Λίγο/Καθόλου το 87% και Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 3,2%.
Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα της Ντόρας "πολύ/αρκετά" σε ποσοστό 5,4%, "λίγο/καθόλου" σε ποσοστό 91,9% και "δεν ξέρω/δεν απαντώ" δηλώνει το 2,7%.
Αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ δηλώνουν "πολύ/αρκετά" σε ποσοστό 19,1%, "λίγο/καθόλου" σε ποσοστό 76,3% και "δεν ξέρω/δεν απαντώ" δηλώνει το 4,6%.
Τέλος, οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ δηλώνουν "πολύ/αρκετά" σε ποσοστό 11,1%, "λίγο/καθόλου" σε ποσοστό 86,1% και "δεν ξέρω/δεν απαντώ" δηλώνει το 2,8%. 

"Το Μνημόνιο, μνημείο λαϊκισμού", μια απάντηση στο άρθρο αυτό.

Μνημόνιο, τρόικα, ΔΝΤ, αγορές, είναι λέξεις που συμβολίζουν το ξένο, που ήρθε να αναστατώσει τη ζωή μας. 
Που έθιξε τον εγωϊσμό μας, υποβαθμίζει την ακεραιότητα της χώρας, κάνει τους Έλληνες φτωχότερους.
Συμβολίζουν το ξένο και αυτή τη φορά και εχθρικό, γιατί, μην ξεχνιόμαστε, το ‘ξενόφερτο’ ήταν πάντα κάτι που ο Έλληνας έχει συνηθίσει να περιμένει με ‘λαχτάρα’.
Τα δολλάρια εξ Αμερικής, τα πακέτα ΚΠΣ, τους τουρίστες. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, πάντα περιμέναμε κάποια βοήθεια, την οποία ‘περιδρομιάζαμε’ με ευχαρίστηση και την ‘κοπανούσαμε’ λίγο πριν έρθει ο...

Τι συμβαίνει με τον Ψωμιάδη; Όλο το παρασκήνιο...

Απειλεί η Ρηγίλλης με Καλαφάτη



Από το μεσημέρι στο πολιτικό γραφείο ενός πρώην υπουργού Μακεδονίας Θράκης άναψαν τα τηλέφωνα.
Ο νυν βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης πήρε το σήμα να ετοιμάζεται για υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιμείνει στην απόφαση του να διορίσει αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον αδελφό του!
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται εμμέσως πλην σαφώς, από τη σιωπή στελεχών του ...

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το μέλλον της Ελλάδας δραπετεύει...

Ένα κείμενο του οικονομολόγου - αναλυτή Δημήτρη Καζάκη, το οποίο δημοσιεύθηκε στο «Ποντίκι» στις 4 Μαρτίου 2010, με τίτλο «Διάσωση μέσω πτώχευσης», είχε ένα επίμετρο, για την περίφημη συνάντηση των διεθνών κερδοσκόπων στο Μανχάταν στην αρχή της χρονιάς, θέμα το οποίο είχε γίνει μάλιστα πρωτοσέλιδο στο «Βήμα της Κυριακής» στις 28 Φεβρουαρίου – από μια αρκετά διαφορετική σκοπιά είναι η αλήθεια. Το συγκεκριμένο απόσπασμα από εκείνο το κείμενο στο «Π» είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο για πολλούς λόγους:

Μαύρος χειµώνας

Μαζί με το καλοκαίρι, τελειώνουν και τα ψέματα. Οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες. Ο χειμώνας προαλείφεται μαύρος, ίσως ο πιο μαύρος χειμώνας των τελευταίων εξήντα χρόνων. Σήμερα που μιλάμε, όλα τα οικονομικά μεγέθη κινούνται στο κόκκινο. Η ανάπτυξη, ο πληθωρισμός, η ανεργία, το έλλειμμα, το χρέος – για να αναφερθώ μόνο στα πιο σημαντικά. Μέσα σε έναν χρόνο, η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερο σημείο από αυτό στο οποίο ήταν πέρυσι, πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Πρόκειται δυστυχώς για μια εξέλιξη η οποία δεν προκαλεί έκπληξη. Αντιθέτως, μάλλον επιβεβαιώνει όσους προτίμησαν εξαρχής να αποφύγουν τα ...

Βροχή από πέτρες κατά... δεινοσαύρων!

«Θα μας πάρουν με τις πέτρες» έχει προειδοποιήσει σε μια έκρηξη ειλικρίνειας ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 4 του φετινού Ιουνίου στη Βουλή.

Πριν ακόμη οι δραματικές επιπτώσεις από την υπαγωγή της Ελλάδας στον ασφυκτικό οικονομικό και πολιτικό έλεγχο από το ΔΝΤ, την (Οι)Κο(νο)μισιόν και την Ευρωτράπεζα γίνουν ορατές και στον τελευταίο αφελή κάτοικο αυτής της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προείδει μια πολύ πιθανή κατάληξη του τρόπου με τον οποίο αποφάσισε να ασκήσει την πρωθυπουργία του. 
Αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα καταλήξουν όλοι όσοι συνέβαλαν ώστε να οδηγηθούμε στη χρεοκοπία
Όπως και του τρόπου με τον οποίο κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν...

Η απαγόρευση του καπνίσματος και οι εξαιρέσεις

thumb
Αγαπητή Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου… 
δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταδικάζατε κάποιους πολίτες σε θάνατο, επειδή τα καζίνο και τα νυχτερινά κέντρα δεν ταιριάζουν με την αισθητική σας… 

Με όλο το σεβασμό, θέλω να επισημάνω ότι η απόφαση αυτή μοιάζει εκδικητική και δεν ταιριάζει ούτε με την αγωγή σας ούτε με το πολιτικό προφίλ σας.
Το ερώτημα είναι απλό…

Η χώρα δεν πωλείται …ενοικιάζεται!


Πάλι δικά μας θα είναι, μετά από χρόνια και δύσκολους καιρούς. 
Όμως τι είναι μερικές δεκαετίες μπροστά στην αιωνιότητα;

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έγραφε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 
Το γιατί το θυμήθηκε τέτοιες περίεργες μέρες, το καταλάβαμε μόλις χθες. 
Με το παλιό και δοκιμασμένο σύνθημα του παλιού ΠΑΣΟΚ ήθελε να δικαιολογήσει την απόφαση του να…νοικιάσει τη χώρα, ώστε να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία από ξένους και Έλληνες επενδυτές και να σταματήσει το...

Ερχεται η Απόλυτη Οικονομική Κατάρρευση

Ο κόσμος οδηγείται πρός την απόλυτη οικονομική κατάρρευση με πολύ μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ξέσπασμα ταξικού πολέμου, αναφέρει ένας διάσημος Αμερικανός οικονομικός αναλυτής. 
Τι κάνουν με τα προγράμματα λιτότητας; 
Διασώζουν τις τράπεζες και βάζουν τους ανθρώπους να πληρώνουν για αυτό.  
Οι λαοί δεν το θέλουν αυτό
 
Μία από τις καλές επιχειρήσεις που μπορεί κανένας να ξεκινήσει τώρα είναι βιομηχανία που να κατασκευάζει κρεμάλες και γκιλοτίνες.
Κατάρρευση της μεσαίας τάξης σημαίνει ότι δεν υπάρχει καύσιμο για την...

Μέτρα κατά του μύκητα που σκοτώνει ελληνικά πλατάνια από την ΕΕ



Το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου, μια ασθένεια που οφείλεται σε ξενόφερτο μύκητα, νεκρώνει δέντρα στην Πελοπόννησο και στην Ήπειρο και απειλεί να εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, προειδοποιεί ο ...

H μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να βάλει τέλος στην κρίση

Σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο το ‘κρυφό διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας’ είχα παραθέσει στοιχεία από τις εκθέσεις δύο μεγάλων πανεπιστημίων και μίας δικηγορικής εταιρίας των ΗΠΑ τις οποίες επιμελήθηκαν καθηγητές του Harvard, που έδειχναν πως η Ελλάδα έχει ένα μοναδικό νομικό πλεονέκτημα που μπορεί να τη βοηθήσει να δώσει ένα ικανοποιητικό τέλος στην κρίση σε μικρό χρονικό διάστημα αρκεί να πάρει την απόφαση να το χρησιμοποιήσει, κάτι που είναι απορίας άξιο γιατί δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.
 
Δυνατότητα για γρήγορη λύση της ελληνικής κρίσης δια της νομικής οδού

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες εκθέσεις το δίκαιο το οποίο διέπει τις δανειακές συμβάσεις ενός κράτους είναι εξαιρετικά σημαντικό και είναι πάντα προς συμφέρον του δανειζόμενου κράτους να πετύχει οι δανειακές συμβάσεις του να διέπονται από το τοπικό του δίκαιο και όχι, για παράδειγμα, από το αγγλικό, το οποίο προστατεύει ιδιαίτερα το δανειοδότη και όχι το δανειζόμενο κράτος. 
Αυτό γιατί σε περίπτωση οποιουδήποτε κωλύματος στην...

Θα ιδρύσω κόμμα...δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη!

Στην "Πρώτη Γραμμή"  του ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη το δήλωσε ευθέως.

" Είναι θέμα λίγου χρόνου η δημιουργία νέου κόμματος .
Πιθανότατα μετά τις εκλογές αλλά πάντως εντός του 2010...
"
Στο νέο κόμμα είναι ευπρόσδεκτοι ΟΛΟΙ (εκτός αν υπάρχουν "άλλου είδους κολλήματα" ) από όλους τους χώρους και φυσικά από την Ν.Δ...
Τόνισε ότι η χώρα δεν έχει περιθώρια μικροκομματικών καβγάδων  και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών...

Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σαλιγκαροτροφία  διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας με θέμα «Οργάνωση και διαχείριση μιας μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών».
 
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη  15 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010.
Τα μαθήματα  θα διεξάγονται  από τις 08.00΄ π.μ. έως τις 14.00΄μ.μ., ενώ θα διοργανωθεί και εκπαιδευτική επίσκεψη σε μονάδα ανοικτής και κλειστής εκτροφής σαλιγκαριών.
Τα  θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

Τα παλικάρια του ΠαΣοΚ...κάνουν παρέλαση!

Προσωρινά ελεύθερος ο Τάσος Μαντέλης


Ελεύθερος μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισης ή μη αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens.
Ο κ. Μαντέλης ξεκίνησε την απολογία του στις 10.30 το πρωί ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μαρίας Νικολακέα για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μετά το πέρας της απολογίας του η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να...