Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Επιτέλους δικαιωθήκαμε! Χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητάει η ΝΔ

Επιτέλους δικαιωθήκαμε!

Η Νέα Δημοκρατία, επισήμως ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, τις χρονολογίες διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων!

Εμείς από την 31η Ιουλίου και με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της απογραφής που πραγματοποίησε τοΥΠΕΣ,  προτείναμε στη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει τις ημερομηνίες πρόσληψης των Δημοσίων Υπαλλήλων, κλικ εδώ, και επανήλθαμε με ανοικτή επιστολή μας στις 5 Αυγούστου, κλικ εδώ!
Περιμέναμε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει πιο άμεσα αντανακλαστικά!
Στην είδηση τώρα: 

"Πράσινο δούλεμα" χωρίς τελειωμό!

Τελικά κύριοι του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ  το δούλεμα έχει και ένα όριο! 

Στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ του δημοσίου που θέλετε να κάνετε σχεδιάζεται μεταστέγαση δημ. υπηρεσιών ! 

Διάβασε παρακάτω, οι φωστήρες, σύμβουλοι της πράσινης διακυβέρνησης τι σχεδιάζουν: 
** Δημιουργία πάρκου δημόσιων υπηρεσιών με τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων σε έναν ενιαίο χώρο και μετακίνηση όλων των υπαλλήλων (περίπου 500.000 εργαζόμενοι) σε ένα Κέντρο Δημοσίου. 
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να κλείσουν περίπου 140 κτίρια στα οποία στεγάζονται κατά βάση σήμερα οι υπηρεσίες του κράτους κι επειδή αρκετά από αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία του Δημοσίου αλλά είναι νοικιασμένα, εκφράζονται οι προσδοκίες να υπάρξει από τη μετεγκετάσταση αυτή εξοικονόμηση πόρων. 
Ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί η κρατική περιουσία σε κτίρια κι εξοπλισμό, ώστε να υπάρξει και από εκεί οικονομικό όφελος.**

Μόνο που δεν έχουν βρει τον χώρο ακόμη,  εκτός αν, ο εξ Αυστραλίας σύμβουλος βρήκε καμία στέπα στην πατρίδα του!

Το δούλεμα έχει και τα όρια του πλέον. 

Μπορεί να κάνει ζέστη στην ΑΘΗΝΑ και όχι στην ΠΑΡΟ άλλα εμείς ...

Το ΠαΣοΚ ξαναχτύπησε..."προσεχώς κλειστό, αποκλεισμένο με οικονομικούς όρους"

Το μπλογκ αυτό "Συγκλίνουσες αντιθέσεις: ο Αγιος και οι... Bloopers (ωχ!)", δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια κάτω από το κόνσεπτ της αντίθεσης ανάμεσα στο λόγο του αγίου και τα σατιρικά των μπλούπερς. 

Αποτέλεσε μια παράλληλη δραστηριότητα με την επαγγελματική μας ενασχόληση, που σύντομα από ένα γενικό πεδίο για τα τεκταινόμενα στα ΜΜΕ, περιορίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στην πολιτική και ειδικά στη δημοκρατία.
Ο "άγιος" ως ειδικός, ανέλυε και αποδομούσε την προπαγάνδα με τον δικό του τρόπο παράγοντας όμως και μια πρόταση μαζί με κάθε επίκριση, ενώ το ίδιο ακριβώς αλλά με τρόπο διαφορετικό έκανε η ομάδα των μπλούπερς. Η ομάδα παράλληλα λειτουργούσε και 2 διαδικτυακά ραδιόφωνα, φιλοξενώντας στο ένα από αυτά διάφορα αποσπάσματα από σατιρικά μοντάζ που συναντήσατε και εδώ.
Κύρια δραστηριότητα των bloopers ήταν ένα στουντιάκι, που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε και σαν "προβάδικο", κάτι που η αγορά πλέον δεν μπορεί να το αντέξει, αλλά ούτε εμείς ...

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

"Μην ξεχνάς ότι όπου υπάρχει φτώχεια ανθεί ο τζόγος και πορνεία!"


Ένα είναι βέβαιο, ότι τα έσοδα του κράτους μήνα με μήνα, θα μειώνονται δραματικά! 

Τον λόγο τον ξέρετε δεν χρειάζεται να τον επαναλάβουμε ξανά.
Έτσι το κοινωνικό μας κράτος, επειδή ενδιαφέρεται για  τον πολίτη, προχωρεί τάχιστα  στην εγκατάσταση των μηχανών τζόγου παντού

Δεν γνωρίζω, αν θα είναι και στα δημόσια ουροτήρια, θα βγει εγκύκλιος!
Επίσης, είναι γνωστό ότι τζόγος, κλείνει σπίτια.   
Στην χώρα μας ο τζόγος ανθεί παντού. 
Στα καφενεία, λέσχες, καζίνο, διαδύκτιο παντού! 
Φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό, αρκεί να θυμηθούν οι παλιοί, ότι κάποτε παίζαμε   γραμμή με τα τάλιρα ή στριφτό! 
Όμως, η σημερινή ασυδοσία, δεν υπήρχε! 
Τώρα είναι κανόνας. 
Τα καφενεία εκτός από το ...

Τα γιουσουφάκια της "ενημέρωσης" και η κυβέρνηση της Πάρου!

Μας περνάνε για ηλίθιους;


Φανταστείτε να ήταν πρωθυπουργός ο "κουρασμένος" Καραμανλής και να βρισκόταν από τις αρχές Ιουλίου σε συνεχείς - παρατεταμένες διακοπές σε διάφορα  νησιά! 
Έχοντας γράψει στα παλαιότερα  των υποδημάτων του την οικονομική κρίση που πλήττει την κοινωνία, την Ελλάδα και τους Έλληνες. 
Ένα τέτοιο φαντασιακό σενάριο δεν θα μπορούσε έστω και κατά ελάχιστο να ήταν αληθινό κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και ακόμη χειρότερα με Παπανδρέου πρωθυπουργό.
Σήμερα τα φιλοκυβερνητικά έντυπα, δηλαδή τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης, αναφέρονται με σοβαρότητα στην ...

Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας

Σε επαναφορά του έως πρότινος ισχύοντος συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν πριν από το 2011 προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πέρυσι το Δεκέμβριο, καθώς το σύστημα είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση ιδιοκτητών παλαιών κυρίως αυτοκινήτων.

Η κυβέρνηση, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για όσα οχήματα κυκλοφορήσουν από το 2011, ενώ για όσα ήδη κυκλοφορούν, θα επανέλθει το παλιό σύστημα, με κάποια επιπρόσθετη επιβάρυνση, καθώς τα τέλη αναμένονται προσαυξημένα κατά 10-15%.
Τα τέλη για όσα Ι.Χ. κυκλοφορήσουν από την πρώτη Ιανουαρίου 2011 θα ...

Γιατί αντί οι τράπεζες να χρηματοδοτούν την οικονομία, το δημόσιο χρηματοδοτεί τις τράπεζες;

Τι συμβαίνει;


Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την οικονομία. 
Αυτό είναι το γεγονός με ρυθμό πιστωτικής επέκτασης στο 2,5% είναι αυταπόδεικτο. Αντιθέτως το κράτος χρηματοδοτεί τις τράπεζες.
Τρείς είναι οι βασικοί λόγοι που οι τράπεζες όχι δεν θέλουν δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία …
1) Είναι απόλυτα εξαρτημένες από την ΕΚΤ σε ρευστότητα. Έχουν δανεισθεί 94 δις ευρώ για πολύ βραχυχρόνια διαστήματα. Αυτό είναι το μεγάλο...

Το "Μνημόνιο" και το "Μνημόσυνο" !

Μέχρι το περασμένο Σάββατο τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και οι φιλιππινέζες παρουσιάστριες-δημοσιογράφοι, είχαν στήσει τρελλό πανηγύρι για την δήθεν μεγάλη επιτυχία της κυβερνήσεως του μνημονίου, να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου, εκεί γύρω στον Σεπτέμβριο. 
Οι γνωστοί διάκονοι της Μητροπόλεως της ΙΠΠΟ(ΥΠΟ)ΚΡΑΤΟΥΣ ανέπεμπαν δεήσεις υπέρ υγείας και μακροημέρευσης του πρωθυπουργού Papandreou του ΙΙΙ και των υπουργών του μνημονίου. 
Παρουσίασαν μάλιστα και συνεντεύξεις υπαλλήλων του ΔΝΤ, στις οποίες επαινούσαν την κυβέρνηση του μνημονίου για την τήρηση των δεσμεύσεών της απέναντι στους μνημονιούχους αφεντάδες της. 
Έτσι μέσα σε κλίμα ψευδαίσθησης και γενικευμένης ευωχίας, την οποία εκτρέφει ο αργυρώνητος λιβανωτός των Μ.Μ.Ε., οι ένοικοι της Ιπποκράτους συνέχαιραν εαυτούς και αλλήλους. 
Μάλιστα μετά την αυτοαποθέωση, επιλεγμένα κυβερνητικά στελέχη, παρήλασαν στα τηλεπαράθυρα των MEGAφώνων της αγοραίας ενημέρωσης, επιχαίροντες για το...

Η «Realpolitik» του Γιώργου

Μετά το τραγικό επεισόδιο των Ιμίων, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εισήλθε στη φάση ενός ιδιόμορφου πραγματισμού που κατέληξε να συμπληρώσει το παρελκυστικό δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτε, δεν παραχωρούμε τίποτε», με την πρακτική «τα συζητάμε όμως όλα». 
Ήταν η απαρχή μιας περιόδου, στην εξωτερική μας πολιτική, κατά την οποία έγινε προσπάθεια να μετατραπούν σχέσεις δομημένες σε hard-politics σε μια μορφή προβληματοποίησης των εθνικών μας θεμάτων στη βάση soft-politics.
Από τότε, δηλαδή, ξεκίνησε η διαφορετική προβληματοποίηση των εθνικών μας θεμάτων και κυρίως η «χαλαρή» προσέγγιση της λανθάνουσας διένεξης της χώρας με την...

Τα «φρουτάκια» θα φέρουν την «πράσινη ανάπτυξη»…

50.000 «μηχανάκια» σε καφενεία, λέσχες, ψιλικατζίδικα και πλοία εσωτερικών δρομολογίων
 
Ο βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα για πάσης φύσης τζόγο κάνει ακόμα και τους πιο «ανθεκτικούς» χαρακτήρες να λυγίζουν. Οι υπαίθριες διαφημίσεις το έχουν σχεδόν αποκλειστικά ως θέμα, είτε «μέσα από τα μάτια της Τζούλιας» είτε μέσω σλόγκαν του τύπου «παίξε όπως είσαι», ενώ και τα ραδιοφωνικά σποτ «ξεχειλίζουν» από… παραινέσεις για on line παιχνίδι. 
Η συνέχεια στον κατακλυσμό των μηνυμάτων υπέρ των τυχερών παιγνίων δίνεται από την ίδια την κυβέρνηση, που εν μέσω οικονομικής στενωπού ρίχνει 50.000 «κουλοχέρηδες» σε όλη την επικράτεια, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη… «φρουτοπία»
Όμως, στην περίπτωσή μας, ο…

Χαρά Νικοπούλου: "Η Ελλάδα με έστησε στα τρία μέτρα..."


  • Δυστυχώς, το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο και ο ΛΑΟΣ συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβει τίποτε
  • Τα σύμβολα υπάρχουν για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντί τους και όχι για να αποκομίζουμε οφέλη από αυτά
  • Καιρός να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν την αγελάδα που κλωτσάει το ίδιο της το γάλα
  • Ο αδερφός της Χαράς ξεσπάει μήνυμά του...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το μήνυμα που έφτασε στο ιστολόγιο, θα κατέληγε στον κάλαθο των σκουπιδιών. 
Όμως, επειδή το θέμα της πρότασης εκ μέρους του ΛΑΟΣ να "κατεβάσει" ως υποψήφια τη Χαρά Νικοπούλου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει πάρει διαστάσεις, οφείλουμε να δημοσιεύσουμε το κείμενο που μας έστειλε φίλος αναγνώστης, ευελπιστώντας πως θα υπάρξει σύντομα δήλωση συγνώμης προς την Χαρά Νικοπούλου από την πλευρά του κυρίου Καρατζαφέρη (έστω και μέσω...

Το Τότε και το Σήμερα...

Στην εποχή μας τα λόγια δυστυχώς δεν έχουν καμία αξία μα ούτε και ουσία. 
Έχει χαθεί η βαρύτητα των Λόγων και των πράξεων όλων μας. 
Είναι η εποχή του “αέρα” όπου ο καθένας λέει ότι του κατέβει, σπιλώνει συνειδήσεις, κριτικάρει δίχως να έχει γνώση , γίνεται δικαστής παντός επιστητού. 
Σε αυτό το άρθρο μου θα παραθέσω ορισμένες “φράσεις” ανθρώπων που είχανε βαρύτητα σε κάθε τους πράξη η Λόγο. 
Μετρημένοι, αιώνιοι, κατ ουσίαν Σοφοί οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είναι πηγή φωτός και λογικής για όσους ξέρουν να μεταφράζουν, να νιώθουν και να κατανοούν
Τα μεγαλύτερα όπλα που μπορούνε να ανατρέψουνε την σαπίλα στην εποχή μας είναι η Πίστη και η Λογική. 
Η καρδιά και ο Νους . 
Η ψυχή και το Πνεύμα. 
Σίγουρα δεν είναι η Ύλη και τα εφήμερα αγαθά και πρότυπα που μας προβάλλει το σύστημα. Σήμερα δεν είναι η εκπαίδευση του καθενός μας σε καταναλωτικό και παραγωγικό ρομπότ. 
Η παιδεία πάντοτε θα υπερισχύει της Εκπαίδευσης και της κατάρτισης γιατί μόνο η παιδεία πλάθει Ανθρώπους και δίνει...

Που είναι η Ελλάδα του 5%;

Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία.
Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα.
Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. 
Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα χέρια ευλαβικά το πούρο.
Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά.  
Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος.
Φθινοπωρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας. Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο.
Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, ...

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η Χρεοκοπία προ των πυλών;


Έχουν αρχίσει να  ξαναγράφουν στο εξωτερικό αλλά και δειλά δειλά στην χώρα μας   ,σημερινό φύλλο της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, ότι  δεν γλιτώνουμε   την χρεοκοπία!
Είναι αλήθεια η ψέματα; 
Δεν είμαι της ανωτάτης οικονομικής σχολής αλλά σαν απλός πολίτης λέω ότι δεν την γλιτώνουμε! 
Και γιατί αυτό; 
Διότι  δανειζόμαστε  να πληρώσουμε παλιά δάνεια η τόκους αυτών! 
Είναι όπως παίρνεις ένα νέο δάνειο από μία τράπεζα  για να αποπληρώσεις το παλαιό! 
Αλλά από το χρέος δεν φεύγεις  πότε! 
Χρωστάς μια...

Μπορεί να μειωθεί το έλλειμμα κατά 3,1% χωρίς κανένα μέτρο;

Ναι αν το φουσκώσεις πριν στο 13,6%...

Προσέξτε στον προπαγανδιστικό πίνακα που μοίρασε ο Παπακωνσταντίνου (εκτός από το παραμύθι περί υστέρησης εσόδων, "μόνο" κατά 350 εκ. €, στο προτελευταίο γράφημα), το πρώτο γράφημα που δείχνει την πορεία του ελλείμματος αν η Κυβέρνηση δεν έπαιρνε κανένα μέτρο με σκούρο μπλέ
Δείτε πόσο θα ήταν το έλλειμμα στο τέλος του 2010 αν δεν λαμβάνονταν κανένα μέτρο!

Η δωσίλογη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιείται σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ

ΑΥΤΟΣ είναι νόμος της ιστορίας…


Πριν από 40 μέρες γράφαμε:
«Σήμερα διαφαίνεται καθαρά τούτο: Η δωσίλογη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα χρησιμοποιηθεί σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να «ξεπλυθεί» και αναπαλαιωθεί το καθεστώς του δωσιλογισμού, οι θεσμοί του και τα πολιτικά του όργανα».
Δεν περιμέναμε φυσικά ότι τα διατεταγμένα παπαγαλάκια θα έπιαναν δουλειά μέσα στον καύσωνα του Αυγούστου!!!
Υπογραμμίζαμε επίσης στο κείμενο:
ΟΛΕΣ οι δυνάμεις και τα κόμματα του καθεστώτος αγωνίστηκαν, το κάθε ένα με το δικό του τρόπο, να ανεβάσουν στην κυβέρνηση τις μαριονέτες του αμερικανισμού, την άφησαν, σχεδόν ανενόχλητη, αυτή την κυβέρνηση (εκτός κάποιων διπλωματικών ανακοινώσεων διαμαρτυρίας ή απεργιακών παρελάσεων) ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας (που της είχαν ανατεθεί), ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι ΠΑΝΤΕΣ αναμένουν, προσδοκούν και επιδιώκουν να ΞΕΠΛΥΘΟΥΝ από τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτής της κυβέρνησης στα οποία είναι οι ΠΑΝΤΕΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ…
Το παιχνίδι της απάτης το οποίο στηρίζεται στη μολυσματική βλακεία που έχει σπείρει και θεμελιώσει το καθεστώς του πλανητικού ολοκληρωτισμού συνίσταται σε τούτο: ….

"Με σηκωμένα τα χέρια και… κατεβασμένα τα παντελόνια"

Κυβερνήτες σε μια καθημαγμένη χώρα δίνουν συνεντεύξεις

 

Δεν μας έφταναν δύο εβδομάδες «παρέλασης» του κλιμακίου της Τρόϊκας από όλα τα υπουργεία, τις συστάσεις τους που δεν επιδέχονται αντιρρήσεων και των προτροπών για νέα μέτρα, όπως η πώληση της ΔΕΗ που προκάλεσε ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση, έγινε και το εξής απίστευτο:
Για δύο ημέρες, σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες οι πρωταγωνιστές της ελληνικής τραγωδίας, δηλαδή οι επικεφαλής του κλιμακίου, έδωσαν συνεντεύξεις, αναλύοντας τα πάντα. Για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στην οικονομία (θεμιτό αφού γι’ αυτό πληρώνονται) μέχρι παραινέσεις στα πολιτικά κόμματα για αποδοχή της κατάστασης με σηκωμένα τα χέρια και…

Χρεοκοπία: Και οι πεσιμιστές τον χαβά τους

Επιμένουν οι «πεσιμιστές» αναλυτές και επενδυτές για διάσπαση του ευρώ και χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, αν και η ανάκαμψη του ευρώ από το 1,1877 της 7ης Ιουνίου οδηγήθηκε από την δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των 750 δισ. ευρώ και την ενίσχυση της γερμανικής οικονομίας, οι απαισιόδοξοι όπως ο Jim Rogers εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα κέρδη αυτά δεν θα διαρκέσουν.
Υποστηρίζουν ότι η ευρωζώνη θα διασπαστεί καθώς τα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν από τις Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και άλλα κράτη, θα πλήξουν την ανάπτυξη και θα διευρύνουν την «κόντρα» με τα...

Δεν υπάρχει ελπις… στην Ελλάδα ζεις.

Που ναναι οι συντηρητικοι,
που ναναι τωρα οι μετρημενοι,
μειναμε μονο αναρχικοι κι αριστεροι απελπισμενοι.

Ετσι εγγραφε το 89 ο Σαββοπουλος περιγραφοντας την θλιβερη κατασταση που επικρατουσε στην χωρα, σημερα λοιπον ολοι εχουν σιωπησει, ολοι η βολεμενοι η κουρασμενοι εχουν αποσυρθει στις φωληες τους και τρωνε τα λαφυρα της επαναστασης τους.
Και τι μας εχει μεινει; Κατι δημοσιογραφακια που πεινασμενα μπηκαν με παντοφλες στην ιδιωτικη τηλεοραση και τωρα μας χαιρετανε απο την Ελουντα και αλλα φτωχα σημεια παραθερισμου.
Μονο ο Μικης μας εδωσε ενα σημα, ολη η υπολοιπη ελληνικη κουλτουρα θαμενη στα απελπισμενα σχεδια της παγκοσμιας διακυβερνησης πεεριμενει ισως τον τροπο που μεσα απο αυτον θα τα οικονομισει και παλι.
Στην δικτατορια επεσαν πολλοι, αυτοι που πραγματικα πιστευαν για αυτο που εκαναν,οι υπολοιποι…

Τότε ο Καραμανλής θα μιλήσει..!

Γιατι  δεν πρέπει να μιλήσει τώρα!


Πολύ συζήτηση γίνεται γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός ‘δεν μιλάει’ για την ‘σκανδαλολογία’ που χρεώνονται, δικαίως ή αδίκως, πρώην Υπουργοί του.
Πρώτον: Οι ‘Καραμανλήδες’ μιλάνε όταν έχουν κάτι να πουν. Τι μπορεί να πει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής, όταν οι Εξεταστικές Επιτροπές κινούνται με πολιτικούς όρους, με στόχο να αποδυναμώσουν πλήρως τη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ ανενόχλητο το δικό του ‘έργο’ και τις δικές τους υποθέσεις, οι οποίες να είστε βέβαιοι, ότι γρήγορα θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Δεύτερον: Τι να πει ο Καραμανλής, όταν ο...

Γενεές δεκατέσσερις περνά ο Σκανδαλίδης τον Παπανδρέου

Βόμβες Σκανδαλίδη κατά Παπανδρέου


Γενεές δεκατέσσερις περνά ο Σκανδαλίδης τον Παπανδρέου,  
όπου βρεθεί κι όπου σταθεί αφού ο πρωθυπουργός τον έχει αποκλεισμένο όχι μόνο από την κυβέρνηση και το κόμμα αλλά και από την Αυτοδιοίκηση, αρνούμενος να του δώσει ξανά το χρίσμα για τον δήμο της Αθήνας ή έστω για την περιφέρεια της Αττικής. 
Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία χθες ο Σκανδαλίδης που κανείς από το Μαξίμου δεν βρίσκεται στην Αθήνα και δήλωσε για τις φήμες περί νέας ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ από τον Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου: 
« Έχω πραγματική αλλεργία στις διαρροές και στις πρακτικές όσων αυτοαναγορεύονται σε επιτελείς. 
Νέας διακηρύξεις και επανιδρύσεις του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλθηκαν κατά καιρούς. 
Δεν μας χρειάζεται ακόμη μία, δεν είναι προΪόν προς ...

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Να γιατί ξένοι και ντόπιοι “νταβατζήδες” θέλουν την ΔΕΗ


Γ ια τους ιδιώτες της ενέργειας που καλοβλέπουν μονάδες της ΔΕΗ και επιδιώκουν πρόσβαση σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η προοπτική μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια, από το 2011 ώς το 2013, αποτελεί «μαγνήτη». (Κάντε κλικ στην εικόνα για να την διαβάσετε καλύτερα)
Σήμερα, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι μακράν η φθηνότερη για τους οικιακούς καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση για λόγους κοινωνικής πολιτικής.
Το παράδοξο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι πως, ενώ το πνεύμα της απελευθέρωσης των αγορών είναι να απολαμβάνουν οι καταναλωτές φθηνότερες υπηρεσίες, στην περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος θα συμβεί το αντίθετο.
Οι τιμές θα αρχίσουν από φέτος τον Σεπτέμβριο ή τις αρχές του 2011 να αυξάνονται κατακόρυφα για τους ...

Σε ποιό κόμμα ανήκεις; Αντιστάσου!

Δεν υπάρχουν πλέον «αριστεροί» και «δεξιοί». 

Αντισταθείτε


Πως περιγράφεται η κατάσταση σήμερα στην χώρα μας;
Βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως το κρέας, τα φρούτα, τα λαχανικά έχουν μετατραπεί σε … χρηματιστηριακά … είδη.
Ασκούν οικονομική τρομοκρατία σε βάρος του μέσου πολίτη , με την ανεργία να καλπάζει , κυρίως για τους νέους μας , καταδεικνύοντας το χάσμα μεταξύ ...

Οι αντοχές του ΠαΣοΚ... και ο αιώνιος ύπνος της δεξιάς..!



Στο παρακάτω άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ο Κ Iορδανίδης προσπαθεί να προσεγγίσει το φαινόμενο του γιατί το ΠΑΣΟΚ επικοινωνιακά είναι πάντα από πάνω, κλέβοντας αφενός της ιδέες της Δεξιάς (ΕΕ) και φορτώνοντάς της αφετέρου, αμαρτήματα της παράταξής του (Δεκεμβριανά, ξερονήσια):
"Εντυπωσιακή ιδιότης του ΠΑΣΟΚ, από ιδρύσεώς του, ήταν η διαχείριση των πολιτών που το αναδείκνυαν στην εξουσία. 
Εξελίξεις αναιρετικές θεμελιωδών «αρχών», όπως η συμφωνία παραμονής των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, έγιναν αδιαμαρτύρητα δεκτές, διότι απλώς ο ιδρυτής του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου τη μετονόμασε αυθαιρέτως σε συμφωνία απομακρύνσεως των βάσεων.
Η εθελουσία αυτή τύφλωση απεδόθη στη «δαιμονική» ιδιοσυστασία του ...

Παράδειγμα ανταγωνιστικότητας

Από σήμερα θα ξεκινήσω μια σειρά από άρθρα που θα δείχνει τι θα μπορούσε να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση που θα ενίσχυε την ανταγωνιστικότητα, χωρίς να στοιχήσει τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο λόγος για αυτό είναι ο εξής: 
πάρα πολλοί νομίζουν ότι θα πρέπει αν μειωθούν οι μισθοί για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, ενώ στην πραγματικότητα, το πόσος είναι ο μισθός δεν έχει καμία σχέση. 
 ‘Όλα βέβαια παίζουν ρόλο, αλλά όσο αναφορά το εργατικό κόστος, περισσότερο ρόλο παίζουν τα payroll taxes (εισφορές κτλ) παρά οι μισθοί.
Καταρχάς για να μπορεί η Ελλάδα να γίνει πιο ανταγωνιστική, πέραν από το φορολογικό καθεστώς (που δεν θα ασχοληθώ καθόλου) θα πρέπει αν έχει και ένα σωστό νομικό καθεστώς.
Χωρίς αυτό είναι αδύνατον η Ελλάδα να μπορεί να ανταγωνιστεί τον ...

Mια "κυβέρνηση λύκων" είναι αποτέλεσμα μιας "κοινωνίας προβάτων"

Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. 
 Περιλαμβάνει επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ
Αποτελεί …..προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Αυτό έπρεπε να γίνει, αρκεί φυσικά να υπάρξουν σαφείς εγγυήσεις ότι τα χρήματα θα προωθηθούν προς την πραγματική οικονομία για να την τονώσουν. 
Σ` αυτές τις εγγυήσεις δεν «στάθηκε» όμως όσο θα έπρεπε η κυβέρνηση.
Γιατί αυτά τα χρήματα θα πρέπει ΑΜΕΣΑ  να προωθηθούν για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας .
Η αγορά ταλανίζεται  από πρόβλημα ρευστότητας. 
Είναι μια εκρηκτική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπισθεί ΑΜΕΣΑ για να μη νεκρώσει πλήρως το σύστημα.
Βέβαια το πρόσφατο γεγονός πέραν της οικονομικής του πλευράς έχει και την αντίστοιχη πολιτική του...

Αναζητείται Kεντροδεξιά

Το άρθρο του Α Παπαχελά, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, λέει τις γνωστές παπαρίες "περί χαμένης ευκαιρίας του Σαμαρά να περάσει το πρώτο τέστ υπευθυνότητας υπερψηφίζοντας το μνημόνιο"... λέει όμως και μερικές αλήθειες ειδικά προς το τέλος:

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια σοβαρή κεντροδεξιά παράταξη με φιλελεύθερες απόψεις και στελέχη που μπορούν να πείσουν ότι είναι έτοιμα να κυβερνήσουν την Ελλάδα του 2010. 
 Το έχουμε πει και ξαναπεί, άλλωστε, πως η χώρα χρειάζεται μια καλή αντιπολίτευση όσο και μια καλή κυβέρνηση. 
Και η κοινή γνώμη, εξάλλου, νιώθει πάντα την ανάγκη μιας αξιόπιστης εφεδρείας...

Δώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος




Μετά τον Οτσαλάν ...παραδίδει και την υφαλοκρυπίδα!
Δώρο στην Τουρκία έκανε ολόκληρη την ελληνική υφαλοκρηπίδα με δηλώσεις του στον ρ/σ «Real fm» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος διατυπώνοντας καινοφανείς θεωρίες περί "υφαλοκρηπίδας βάθους 200 μέτρων". Οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν πράξη παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, βάσει των όσων είπε ως προς την πρακτική αξία που έχουν οι δηλώσεις αρμόδιων υπουργών επί των εθνικών θεμάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξή του της 14ης Ιουλίου: «…στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική πολιτική οι δημόσιες δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι κορυφαία πράξη, κορυφαία πράξη κατά το Διεθνές Δίκαιο» είπε τότε  ο υπουργός. Άρα έχουμε...

Η δημιουργική καταστροφή της Ελλάδας

Μετά το λιβανιστήρι προς τους τρεις, διάσημους πλέον στην Ελλάδα, τύπους της τρόικας, είπα να διαβάσω και την συνέντευξη ενός από αυτούς στο «Βήμα», για να αντιληφθώ την οικονομική σκέψη τους. 
Το έχω επιχειρήσει άλλες δύο φορές, διαπιστώνοντας ότι… δεν υπήρχε οικονομική σκέψη, παρά μόνον κάποιες οικονομετρικές συνταγές για την νεοφιλελεύθερη μετεξέλιξη του οικονομικού μοντέλου της χώρας.

Σήμερα, όμως, επιτέλους βρήκα την πηγή της σοφίας που μεταλαμπαδεύει το ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση! 
Και αυτό χάρη στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν και στη συνέντευξη του στην εφημερίδα του ΔΝΤ (Το Βήμα). [Δεν θα ήθελα να στεναχωρήσω την «Καθημερινή», αλλά τον τίτλο μάλλον τον κερδίζει επαξίως «Το Βήμα»]. 
Θα κάνω λοιπόν, ότι δεν κατάλαβα τον σκοπό και το μήνυμα της συνέντευξης, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι: 
το ΔΝΤ ήρθε για να εγκατασταθεί για πολύ καιρό στην Ελλάδα και θα εστιάσω στο οικονομικό, ας πούμε, σκέλος, το οποίο άλλωστε προβάλει και η εφημερίδα.  
«Δεν θα με ακούσετε να λέω ότι θα επιστραφούν η 13η και η 14η σύνταξη μια συγκεκριμένη...

Κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις αυτοκίνητων έχουν πέσει κατακόρυφα. 
Είναι που λένε off the scale:
Πτώση 64,3% καταγράφηκε τον Ιούλιο στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους.
Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) αποδίδει την υποχώρηση τόσο στην κάμψη της κατανάλωσης λόγω κρίσης, όσο και στις αυξήσεις της φορολογίας.
Σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2004-2009, που ταξινομήθηκαν ...

Καλή τύχη σε όλους αυτούς που βλέπουν το σήμα του € σε μια καταστρεμμένη οικονομία

image

Θα κάνω μια εισαγωγή και ακλουθεί ένας μικρός διάλογος του Μιλτιάδη Καράτζη, της ομώνυμης εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας.
Το ζήτημα και το μέγα θέμα για μένα είναι ότι έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα το βαρύ πυροβολικό της Ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό.
Ναι μεν σε αυτό φταίει το γενικότερο κλίμα της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά νομίζω τι η Ελλάδα έχει δεχτεί δυσανάλογο χτύπημα σε σχέση με αλλού. 
Η δε Τουρκία ουδέποτε κατάλαβε τίποτα και ενώ πριν από μόλις μερικά χρόνια οι αφήξεις σε Ελλάδα κι Τουρκία ήταν ισάριθμες, φέτος η Τουρκία θα έχει 30 εκ αφήξεις, ενώ εμείς κοντά στα 10 εκ (ίσως και λιγότερες).
Σαφώς έχουν σημασία οι τιμές, αλλά πάνω από όλα παίζει σημασία το προσφερόμενο προϊόν σε σχέση με την...

Η " δημιουργική καταστροφή" και ο Παπανδρέου!

H Επανάσταση του Γιώργου και τα 100 πρώτα δύσκολα χρόνια…

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπήρξε επαναστάτης «εξ απαλών ονύχων»! 
Αυτό διδάσκει ο μύθος που καλλιεργεί το καθεστώς γι’ αυτόν. 
Ανήκει στις καταπιεσμένες υπάρξεις προνομιούχων οικογενειών που ονειρεύτηκαν ότι επαναστατούν εναντίον του συστήματός τους, εναντίον του μπαμπά τους, εναντίον του κόμματός τους, εναντίον των συντρόφων τους, εναντίον της χώρας τους και εναντίον του κακού εαυτού του Έλληνα, αλλά ποτέ εναντίον του εαυτού τους. 
Κακομαθημένα παιδιά. 
Ζημιάρικα πλάσματα, που δεν τα σταματά τίποτε μπροστά στην επιθυμία να καταστρέψουν.
Εκκινώντας από την ιδέα περί δημιουργικής καταστροφής, «the process of creative destruction», του Joseph Schumpeter, χρησιμοποιούν μάλλον την δημιουργία ως πρόσχημα για την καταστροφή και τίποτε άλλο. 
Είναι οι άνθρωποι που δημιουργούν τελικά καταστροφή και μόνον καταστροφή, επιχειρώντας να την νομιμοποιήσουν ως δημιουργική καταστροφή, για να δικαιολογήσουν το δημιούργημά....

Η "Αλήθεια για το έργο του Κώστα Καραμανλή" !



Παρατηρείται, τελευταίως, τόσον εκ μέρους της Κυβερνήσεως και του “Συστήματος” Πασοκ, όσον, όμως, – όλως, περιέργως – και εκ μέρους ορισμένων … “νεοδημοκρατών”, μια έντονη προσπάθεια, κατά του Κ. Καραμανλή, περί ενοχοποιήσεώς του, χλευασμού του, επιρρίψεως, σ’ αυτόν, όλων των ευθυνών, για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας και, γενικώς, περί αποδομήσεως της προσωπικότητάς του, προκειμένου να απαξιωθεί στα μάτια του Ελληνικού λαού.
Και το Πασοκ και οι εξωτερικοί “πάτρωνες” είναι φυσικό να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, διότι … τρέμουν τον Κ. Καραμανλή.
Αφού, λοιπόν, δεν διαθέτουν πραγματικούς λόγους, που θα τους επέτρεπαν να στραφούν εναντίον του, “παίζουν” το παιχνίδι τους, χρησιμοποιώντας ψέματα, λάσπη και, γενικά, ανήθικες και απαράδεκτες τακτικές, τουλάχιστον, για κόμματα, που θέλουν να λένε, πως υιοθετούν τις δημοκρατικές αξίες….
Η συμπεριφορά, όμως, των ….

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - GetGreeceBack.com

Ellas-Greece-6419 Απριλίου παραδόθηκαν τα ηνία της χώρας στο Δ.Ν.Τ και την "τρόικα". 
Ακολούθησαν πρακτικές παράκαμψης της Βουλής των Ελλήνων και του Συντάγματος. 
Γνωρίζουμε όλοι ποια θα είναι η τύχη μας από εδώ και πέρα. 
Γνωρίζουμε τι συνέβη στην Αργεντινή και τις χώρες που "στηρίχτηκαν" από το Δ.Ν.Τ. 
Η διαφθορά στη χώρα μας έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. 
Τα νομοσχέδια για την οικονομική εξαθλίωση των απλών πολιτών περνούν με ρυθμούς που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε.  
Η πορεία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή
Περίπου 2.000.000 άνεργοι (ανεπίσημα) έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. 
Οι αυτοκτονίες, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται με...

Η Agenda της Ημέρας


21:00: 4o Αθηναϊκό Φεστιβάλ στο Αττικό Άλσος-Συναυλία με την Ελένη Δήμου. (Είσοδος: ελεύθερη)
ΣΗΜΕΡΑ
-Παγκόσμια Ημέρα Ιθαγενών.
-Αρχίζει από σήμερα η καταβολή των οικογενειακών-πολυτεκνικών επιδομάτων, για το τέταρτο δίμηνο του 2010.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Στην τρόικά μου!

Η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται. 
Οι περιπέτειες που περνάει σήμερα η όμορφη χώρα μας μας δίνουν μια χρυσή ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τη γλώσσα μας και να δημιουργήσουμε νέες λέξεις και νέες εκφράσεις. 
Για παράδειγμα, η χυδαία έκφραση «στα αρ@ίδι@ μου» μπορεί να αντικατασταθεί από την πιο κομψή έκφραση «στην τρόικά μου».
Φυσικά, η έκφραση «στην τρόικά μου» θα συνεχίσει να συνοδεύεται από την ελληνοπρεπέστατη κάθετη κίνηση του χεριού προς τα ...