Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Το Αυγουστιάτικο ημερολόγιο του Γιωργάκη Παπανδρέου

1 Αυγούστου

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, είναι ο πρώτος μου Αύγουστος ως πρωθυπουργός. 
Ελπίζω να μην είναι και ο τελευταίος. 
Είναι ωραίο να είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδας, γιατί όλες τις αποφάσεις τις παίρνει η «τρόικα» και εσύ μπορείς να κάνεις βόλτες και να ασχολείσαι με τα θαλάσσια σπορ. 
Πάντα τις αποφάσεις για την Ελλάδα τις έπαιρναν οι ξένοι, αλλά είμαι ο πρώτος που το θεσμοθέτησε και το ανακοίνωσε επίσημα στον ελληνικό λαό. 
Κάποιος έπρεπε να τους πει την αλήθεια. 
Τους ξεκαθάρισα επίσης πως βρισκόμαστε σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας. 
Είναι υπερτιμημένη η εθνική κυριαρχία∙ άλλωστε, εγώ είμαι σοσιαλιστής -άρα και διεθνιστής- και δεν τα πάω καλά με τους εθνικισμούς. 
Ξέχασα να σου πω πως είμαι στην Πάρο και τα περνάω τέλεια. 
Έκανα κανό, windsurfing, βάρη, ποδήλατο, bungee jumping και θαλάσσιο σκι. 
Ήθελα να κάνω και τον γύρο του νησιού τρέχοντας, αλλά με γιουχάρανε κάτι γριές στο Πίσω Λιβάδι και αναγκάστηκα να σταματήσω.

2 Αυγούστου

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, επιστρέψαμε από την Πάρο τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής. 
Το ΠΑΜΕ είχε αποκλείσει το λιμάνι του Πειραιά και δεν άφηνε τους επιβάτες να αποβιβαστούν. Βούτηξα στη θάλασσα από το κατάστρωμα, έκανα μακροβούτι και βγήκα στην ξηρά, χωρίς να με πάρει κανείς είδηση. 
Βέβαια, η μπόχα από τα σκατόνερα του λιμανιού έχει ποτίσει όλο μου το κορμί και αναγκάστηκα να αναβάλω όλα τα ραντεβού μου.

3 Αυγούστου

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, σήμερα τα μπλογκ…..

Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε

“The world is turnin’, I hope it don’t turn away. All my pictures are fallin’, from the wall where I placed them yesterday. The world is turnin’, I hope it don’t turn away” Neil Young
Η αγορά έχει βουίξει κατά το προηγούμενο διάστημα ότι η Πειραιώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζεται άμεσα ρευστότητα που μάλλον θα την οδηγήσει σε συγχώνευση με μεγαλύτερο εγχώριο τραπεζικό ίδυμα. 
Και ξαφνικά ο όμιλος «χτυπάει» ATEbank και Τ.Τ…με μια πρόταση discount, 30% κάτω από την τρέχουσα τιμή των δύο χρηματοπιστωτικών ομίλων!
Μία μόλις μέρα αργότερα (δηλαδή την Παρασκευή) ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P τοποθετεί την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Πειραιώς σε καθεστώς παρακολούθησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες…

Από τον Ανδρέα έως τον Γιώργο…

Η οκτάχρονη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί κυβερνήσεων κ. Σημίτη, διόγκωσε το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα της χώρας μας και υπήρξε προπομπός της υπαγωγής της πατρίδος μας στις ορέξεις του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.. 
Ο κ. Παπανδρέου υπήρξε κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη με αποκορύφωμα  την θητεία του ως Υπουργός των Εξωτερικών.
Επομένως, γνώριζε τότε αλλά και σήμερα,  ως Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, πως με την υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. και την αποδοχή του μνημονίου υποθήκευε μεταξύ άλλων και Εθνικά  κυριαρχικά  δικαιώματα
Υποθήκευε το παρόν και το μέλλον των πολιτών της πατρίδος μας. 
Εξ’ασθενούσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας στα ανοιχτά Εθνικά μέτωπα με τους γείτονές  μας.
Ο κ. Γ. Παπαδρέου επεδίωξε ως Υπουργός Εξωτερικών, αλλά και ως Πρωθυπουργός πλέον, μια οσφυοκαμπτική πολιτική έναντι των Τούρκων, είτε χορεύοντας ζεϊμπέκικο είτε...

Παναγιωτακόπουλος: Η πώληση ΤΤ - ΑΤΕ σηκώνει ειδικό δικαστήριο

Αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί η πρόταση για πώληση της Α.Τ.Ε και του Τ.Τ. Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ασκεί έντονη κριτική και κάνει λόγο για “ακραία κερδοσκοπικά φαινόμενα”, τονίζει πως δεν πρέπει να πουληθούν κρατικές τράπεζες, ενώ καταλήγει πως η περίπτωση σηκώνει ακόμα και ειδικό δικαστήριο… μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για σκευωρία!
“Με έκπληξη ακούσαμε την πρόταση Σάλλα για εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και της Αγροτικής Τράπεζας.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η πρόταση προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις σχετικές «παραινέσεις» του Υπουργού Οικονομικών.
Με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία πρόκληση κατά του Δημόσιου Τραπεζικού Συστήματος.
Η βουλιμία είναι χαρακτηριστικό των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων. Τίποτα και ποτέ δεν είναι...

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ποιός θα μας απαντήσει για την "Πειραιώς";

Τα μεγάλα ερωτήματα που συνοδεύουν την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς


Οι συγχωνεύσεις τραπεζών, ιδιαίτερα σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομική περίοδο, είναι θεμιτές και προφανώς βοηθούν στην εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος. 
Βοηθούν επίσης να σωθεί ο κόσμος και οι καταθέσεις του από τον κίνδυνο μιας χρεοκοπίας. 
Και επειδή στην Ελλάδα από τράπεζες να φάνε και οι κότες κι από πιθανότητες χρεοκοπίας το ίδιο, το να συγκεντρώνονται τραπεζικοί όμιλοι είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό.
Αυτό, όμως, ισχύει όταν γίνονται με όρους διαφανείς, με τη θέληση και του αγοραστή και του αγοραζόμενου και το βασικότερο, με κέρδος και για τις δύο πλευρές. 
Mutual Benefit Agreement, που λένε και οι Σύμμαχοι.   
Ιδίως όταν σε ορισμένες τράπεζες βασικός μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ο ελληνικός λαός, δηλαδή εμείς οι ηλίθιοι.
Όταν τα deals γίνονται για να σωθούν επιχειρηματίες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση,  ή άλλοι που θέλει η κυβέρνηση να προσεγγίσει, τότε θα πρέπει να ...

Όλο το παρασκήνιο του deal της "Πειραιώς" με την κυβέρνηση

Και ξαφνικά... εγένετο πρόταση εξαγοράς!


1.--- Τι προσπάθησε να κάνει χθες η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών με την πρόταση Σάλλα; 
Γιατί περί αυτού πρόκειται. 
Χωρίς την έγκριση Παπακωνσταντίνου, ο Σάλλας δεν θα κατέθετε ούτε τα ...σέβη του. Το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν, ήθελε, να ξεκινήσει τον τζόγο. 
Βάζει λοιπόν την Πειραιώς να κινηθεί και να καταθέσει μια προσφορά, με τέτοιο discount στην περίπτωση της ΑΤΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ούτε που θα τη συζητούσε. 
Και τί λέει; "Σας ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, θα την εξετάσουμε"
Και παράλληλα κάνει την προσευχή του μπας και φιλοτημηθεί και κανένας τρίτος και καταθέσει κάποια άλλη προσφορά.
Και για όσους πιστεύουν ότι όλα τα παραπάνω είναι απλές φαντασιώσεις διαβάστε και παρακάτω...

Να αποτραπεί η τελική φάση του εγκλήματος κατά της χώρας

Το ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι εγκληματική κατά της χώρας και εξυπηρετεί μόνο τους δανειστές της είναι κάτι ουσιαστικά δεδομένο. 
Η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο και αποκλειστικά ως κυβέρνηση – βίαιος εισπράκτορας υπέρ των δανειστών της χώρας.

Την ίδια ώρα είναι απολύτως απούσα ακόμα και η στοιχειώδης μέριμνα, επιμέλεια και προσοχή για τα παραγωγικά ζητήματα της χώρας.  
Ειδικά η αγροτική παραγωγή, που θα μπορούσε να επαυξήσει το Α.Ε.Π. εκ του μηδενός, σαπίζει απούλητη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική προστασίας των αγροτών από τα νύχια των μεσαζόντων και των μεγάλων εμπορικών εταιρειών. Αντί να δοθούν διέξοδοι, λύσεις, προτάσεις, κίνητρα, αντί να δραστηριοποιηθεί το κράτος για την επαύξηση της αξίας της αγροτικής παραγωγής, αφήνει τα πράγματα και τους παραγωγούς στην τύχη που ορίζουν οι μεγαλέμποροι. Ιδια είναι και η αντιμετώπιση της κοινωνίας που καταναλώνει: αφέθηκε έρμαιο στα χέρια των κερδοσκόπων της «αγοράς». 
Παράλληλα, η ακραία αύξηση της φορολογίας και η ...

Από πού θα αντλήσουμε κουράγιο, να διορθώσουμε πορεία και να ατενίσουμε το μέλλον;

Η δύσκολη απάντηση


Η κρίση έφθασε στις γειτονιές μας, στους δρόμους, στα χωριά. 
Τα πράγματα άλλαξαν πολύ γρήγορα, σαν να μας έπληξε μια φυσική καταστροφή η οποία δεν μας άφησε χρόνο να προετοιμαστούμε, να γλιτώσουμε.
Μια βόλτα σε ένα σχετικά εύπορο προάστιο της χώρας δίνει μια μικρογραφία των πρώτων επιπτώσεων της κρίσης. 
Το χρήμα στέρεψε, συνήθειες και ζωές αλλάζουν
Το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά της γειτονιάς πέφτουν θύματα της έλλειψης χρήματος, της συρρίκνωσης της κατανάλωσης και των αυξημένων απαιτήσεων του κράτους και των ιδιοκτητών.
Ο κόσμος μπορεί να είναι πιο προσεκτικός, αλλά έχει ακόμα λεφτά.
 
Τρώει από τα έτοιμα. 
Τι θα γίνει όταν αυτά τελειώσουν και δεν υπάρχει ελπίδα;
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το νοίκι, το φαΐ. 
Τι θα γίνει τότε;»...

Παπανδρέου: " Η κυβέρνηση κατάφερε το ακατόρθωτο". Συμφωνούμε απολύτως μαζί του!


Εκτός τόπου και χρόνου γι' άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός, διαβάστε τις δηλώσεις του και το ρεπορτάζ. 
Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας!
Γι' αυτό εξ άλλου και τον θαυμάζουμε!

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.

"Αλλαγή προτύπου της χώρας, ο στόχος της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός"

 Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε το βράδυ Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από τον Πόρο, μιλώντας στο κλείσιμο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης.  
Ένας από τους σημαντικούς στόχους της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι η αλλαγή προτύπου της χώρας, το οποίο θα συνδέει τη λέξη αξία με τη λέξη Ελλάδα, η οποία δεν θα σημαίνει διαφθορά, αλλά πλήρη διαφάνεια.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι πολύ πιο αισιόδοξος και σίγουρος ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι μια χώρα πολύ πιο δίκαιη, ευνομούμενη, πιο χαρούμενη και οι πολίτες της θα είναι πιο ευτυχισμένοι. 
Σε εννέα μήνες που πέρασαν, τόνισε ο ...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Θυμηθείτε την εξαγορά της ΕΤΒΑ από τον κ. Σάλλα!

Υπεγράφη η σύμβαση εξαγοράς της ΕΤΒΑ από την Τράπεζα Πειραιώς
Έπεσαν οι υπογραφές στις 18. 12. 2001

Για να μην ξεχνάμε το έργο επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές!
Την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ και τον κ. Σάλλα!
Αθήνα 18. 12. 2001
Το 10% της εγχώριας τραπεζικής αγοράς ελέγχει πλέον η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέγραψε την Τρίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τη σύμβαση εξαγοράς για την απόκτηση του 57,8% της ΕΤΒΑ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, ...

Ποια εξαγορά;

30% χαμηλότερη από την πραγματική τους αξία η πρόταση...

Για μία ακόμα φορά, αυτοί που τα ξέρουν όλα στα ΜΜΕ, μένουν άφωνοι από τη ''μεγαλειώδη πρόταση εξαγοράς'' που έκανε ο Σάλλας της Πειραιώς, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα...
Βέβαια στην ουσία τίποτα το μεγαλειώδες δεν υπάρχει στην πρόταση αυτή...
Είναι μία πρόταση που γίνεται από ανάγκη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και καθώς δε γινότανε αλλιώς...
Στην πραγματικότητα είναι μία πρόταση Συγχώνευσης!
Η οποία πρόταση δεν είναι άσχετη, με την ''πτώση'' του συστήματος της Πειραιώς την προπερασμένη Δευτέρα και Τρίτη, κατά την οποία Δεν πληρώθηκε Τίποτα από την...

Θαυμάζω τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου...

Τον θαυμάζω γιατί κινείται με αξιοζήλευτη άνεση σε όλον τον πλανήτη,.. 
τον θαυμάζω που είναι ακούραστος ταξιδευτής,.. που δεν φοβάται τα αεροπλάνα,.. 
τον θαυμάζω που, για ψύλλου πήδημα, πετάει από χώρα σε χώρα, χωρίς αποτέλεσμα,.. προφανώς σημασία γι΄αυτόν  έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός και το αποτέλεσμα... 
Τον θαυμάζω γιατί κινείται με αξιοζήλευτη άνεση από την αλήθεια στο ψέμα και τούμπαλιν,..  
θαυμάζω το «τα λεφτά υπάρχουν» και το αμέσως μετά « πληρώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι»,.. 

Το Πίρι Ρέις, το Δίκαιο της Θάλασσας και η Ε.Ε.

Η πρόσφατη δραστηριότητα του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους Τσεσμέ, η νέα έξοδος του Πίρι Ρέις και γενικότερα η προβληματική συμπεριφορά της Αγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο -για να μην ξεχνάμε το Καστελόριζο - δεν είναι αποκλειστικά και μόνον ελληνοτουρκικό ζήτημα. 
Θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά και την Ε. Ε. 
Τα επαναλαμβανόμενα διαβήματα προς την Αγκυρα δεν αρκούν. 
Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να θέσει με έμφαση το ζήτημα αυτό στις Βρυξέλλες υπογραμμίζοντας τα αυτονόητα. 
Οτι δηλαδή η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα οφείλει να υιοθετήσει και να σεβαστεί τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (United Nations Convention on the Law of the Sea - UNCLOS). 
Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο...

Νέα αναπτυξιακή πολιτική από "λαμόγια" και "συνταξιούχους" ;

Κάποτε, επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ήταν μια χώρα φτωχή με πλούσιους κατοίκους. 
Σήμερα, επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου, η Ελλάδα επιδιώκει να μετατραπεί σε πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους. 
Μέχρι να συμβεί αυτό η Ελλάδα θα παραμείνει μια φτωχή χώρα με φτωχούς κατοίκους. 
Το θέμα είναι σε ποια χώρα προτιμούν να διαμένουν οι Έλληνες.

Κοιτώντας τα στοιχεία που παρουσίασε προχθές το οικονομικό επιτελείο, το πλέον ανησυχητικότερο δεν είναι ούτε η ανεργία που καλπάζει, ούτε τα λουκέτα που βάζει η μια επιχείρηση μετά την άλλη, ούτε η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει χρήματα, την ώρα που περικόπτει σημαντικά τις ...

Τι άλλο θα δούμε ακόμη απο τους "τοποτηρητές" του Δ.Ν.Τ. ...

«Σικέ» επιτυχία στην έκδοση εντόκων

Διαστάσεις θριάμβου επιχείρησαν να δώσουν ορισμένοι στην τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, αλλά οι πληροφορίες από τα τραπεζικά dealing room κάνουν λόγο για «σικέ» επιτυχία, την ώρα μάλιστα που περνούσε «απαρατήρητη» μια οδυνηρή αποτυχία, με πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι:

Όταν καίγονταν η Αθήνα...

...στα " Νέα Δεκεμβριανά", ήταν η απαρχή της ενασχόλησης των μεγάλων ξένων δικτύων με το θέμα ‘’Ελλάδα’’ που ουσιαστικά συνεχίζεται ακόμα.

" Ήταν και το κύκνειο άσμα του Καραμανλή που λίγους μήνες μετά παρέδωσε την κυβέρνηση στον Γ. Παπανδρέου και στο ΔΝΤ.  
Κάτι σημαντικό πρέπει να αποφασίστηκε εκείνη την περίοδο από κάποιους και το πιθανότερο είναι να μην το μάθουμε ποτέ…"
 
Όσα έγιναν τον προπερασμένο Δεκέμβριο στην Ελλάδα καλύπτονται μέχρι σήμερα από ένα πέπλο μυστηρίου
Μετά τον μοιραίο πυροβολισμό χιλιάδες κόσμου βγήκαν ξαφνικά στους δρόμους και έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους επί 3 ημέρες. 
Οι κάμερες κατέγραψαν σκηνές πρωτόγνωρες για τα τότε ελληνικά δεδομένα με ...

Ποιους «δείχνει» ο Βερελής...

...αιχμές κατά Χριστοδουλάκη και Τσοχατζόπουλου


Αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη και του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου για τις συμβάσεις της Siemens με τον ΟΤΕ άφησε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής.  
Επανέλαβε, δε, πως ο ίδιος δεν έχει υπογράψει κάποια σύμβαση ή συμφωνία ή συμφωνία τροποποίησης, στις οποίες να υπάρχει έστω και η ελάχιστη συμμετοχή της Siemens
Συγκεκριμένα, με συχνή επίκληση της ακεραιότητάς του ο πρώην υπουργός ήταν αντιθέτως εξαιρετικά δηκτικός με πρώην συναδέλφους του σχολιάζοντας: 
«Μπήκα στην πολιτική πλουσιότερος από ό,τι είμαι σήμερα. Γι' αυτό δεν ...

«Μαλλιά κουβάρια» Παπακωσταντίνου – Βάσω!

Αντεπίθεση Παπακωνσταντίνου σε Βάσω


Αδικαιολόγητη και εν πολλοίς ... αινιγματική χαρακτηρίζει, ο υπουργός Οικονομικών, την ερώτηση που κατέθεσε για τον διοικητή της ΤτΕ η Βάσω Παπανδρέου. 

Όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, η ερώτηση έχει απαντηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πριν από δύο μήνες και όμως κατατέθηκε ξανά την ημέρα που η Ελλάδα εισέπραττε καλά σχόλια από την Ε.Ε. για την πορεία του Προϋπολογισμού.
Υπογράφεται μάλιστα από 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους για το Ασφαλιστικό αλλά τελικά ...

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες! Ο Αγιορείτης προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο μοναχός Ιωσήφ (κατά κόσμον Χρήστος Μπαίρακτάρης) είναι μόλις 48 ετών. 
Κατάγεται απο το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας και θεωρείται απο την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας ο δικός της άνθρωπος. 
Τον γνωρίζουν όλοι οι πιλότοι των αεροπλάνων Phantom, Corsair και F-16, οι χειριστές δηλαδή που κάθε μέρα δίνουν…..

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Επιδότηση σε 4 προγράμματα για λιανικό εμπόριο και εκδόσεις

Μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» θα τρέξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τέσσερα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών ή για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εμπορικών και εκδοτικών επιχειρήσεων, αξίας 190 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες και αιτήσεις υποβολής σχεδίων γίνονται στην «Ψηφιακή Σύγκλιση Α.Ε.» (http:// www.digitalaid.gr), εταιρεία που εποπτεύει το υπουργείο Οικονομίας και διαχειρίζεται την κατανομή των επιδοτήσεων αυτών. Πρόκειται για:

Επιδότηση κουφωμάτων - τζαμιών: Ποιος και πότε τη δικαιούται

Επιδότηση κουφωμάτων - τζαμιών: Ποιος και πότε τη δικαιούται
Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα επιδότησης για τα «ενεργειακά σπίτια» που περιλαμβάνει και τα κουφώματα, προβλέπεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες  
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 200 εκατ. ευρώ.
Στο πρόγραμμα προβλέπεται να ενταχθούν 100.000 κατοικίες σε όλη τη χώρα.
Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας θα ξεπεράσει το 1 δισ. κιλοβατώρες. Όσον αφορά στον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος, οι λεπτομέρειες έχουν ως εξής:

Γιατί καθυστέρησε η Βάσω;

«Αποκάλυψη τώρα» για τις επιθέσεις στα ομόλογα!

 

Εμείς το γράψαμε πολύ πριν !

 

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή αποκάλυψη, που αφήνει έκθετο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε κατηγορίες για διευκόλυνση με συγκεκριμένες πράξεις της δράσης των κερδοσκόπων κατά των ελληνικών ομολόγων, οι οποίοι τελικά οδήγησαν τη χώρα στον ασφυκτικό «εναγκαλισμό» της «τρόικας», προχωρούν 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτη υπογράφουσα τη σχετική ερώτηση την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Βάσω Παπανδρέου.
Σε κάθε πολιτισμένη χώρα, η χθεσινή αποκάλυψη στη Βουλή θα έθετε ζήτημα παραίτησης του ...

Βροχή μηνύσεων εναντίον του Γ. Παπανδρέου και 172 βουλευτών

Σε εξέλιξη   συντονισμένη - κινηματική δράση   ενεργών πολιτών από όλη την Ελλάδα, με στόχο μας την ποινική δίωξη του Γ. Παπανδρέου και του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του “μνημονίου”, για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας.

Είναι γνωστό στους Έλληνες πολίτες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του συνωμότησαν εναντίον της χώρας που τους εξέλεξε ως “αντιπροσώπους” της για να επιτελέσουν συγκεκριμένο έργο και για να υπηρετήσουν το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Είναι επίσης δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και το σύνολο των κομμάτων του κοινοβουλίου καθώς και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχουν αποτύχει στα “καθήκοντα” τους.
Σε μια φυσιολογική κοινωνία όταν κάποιος ή κάτι αποτυγχάνει με τέτοιο πάταγο, επί τόσα χρόνια και με τέτοιου μεγέθους καταστροφικές προεκτάσεις για το κοινωνικό σύνολο και για τόσες πολλές από τις επόμενες γενιές… απλά ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ, ΠΑΥΕΤΑΙ και μάλιστα αμέσως!
Σε τέτοιες δραματικές συνθήκες δεν έχει κανείς από μας την πολυτέλεια να περιμένει… 

Θα υποστεί, άραγε, ο Παπανδρέου την ταπείνωση του Σρέντερ;

Η γράφουσα έχει καταγγείλει από μακρού τη σαθρή οικονομία της χώρας μας, μαζί με τις λαθροχειρίες της δημιουργικής λογιστικής και το συνονθύλευμα του παρασιτικού κρατισμού, που τα έχει ήδη πληρώσει και τώρα τα πληρώνει πολλαπλώς βαρύτερα ο λαός. 
Το πακέτο μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι το κόκκινο πανί για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού. 
H Eλλάδα των εκατομμυρίων ανέργων ασφυκτιά και το κράτος πρόνοιας κατεδαφίζεται χωρίς έλεος. 
Τρίζουν συνειδήσεις, αξίες, ζωές… 
Tο γερμανικό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής Δημοκρατίας κλήθηκε να εξετάσει τον Νοέμβριο του 2002 αν τεκμηριώνεται η βαριά κατηγορία κατά πόσον ο τότε Γερμανός καγκελάριος εξαπάτησε προεκλογικώς τους ψηφοφόρους για την κατάσταση της οικονομίας της Γερμανίας. 
Oντως, η άκρως ενδιαφέρουσα εκείνη πολιτική εξέλιξη στη Γερμανία, προκαλεί συνειρμούς περί κοινής μοίρας του σοσιαλδημοκράτη καγκελαρίου με τον κ. Παπανδρέου, λόγω τής προεκλογικά διαβόητης πλέον ρήσης «χρήματα υπάρχουν»
Οσο…

Νίκο θεέ πάρε την ΠΑΕ

balla-sto-kentro-photo.jpg
Ποιος θα μπορούσε να φαντασθεί ότι η πορεία του Νίκου Κωνσταντόπουλου, κάποια μέρα θα τον έβγαζε στον Παναθηναϊκό. 
Από την ηγεσία της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ μέχρι την ηγεσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, και από εκεί μέχρι την προεδρία στον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μπορεί να μην είχε σχέση με τη μπάλα, αποδεικνύεται όμως ότι γνώριζε άριστα τα μυστικά της.
Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι γνώριζε να κρατάει και μυστικά. 
Και μόνο το γεγονός, ότι δεν είχε διαρρεύσει τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα, δείχνει ότι οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού επενδύουν στη συγκεκριμένη επιλογή περισσότερα από όσα φαίνονται. 
Και που δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο...

Η "δοκιμασία" του Ελληνικού λαού!

Οι κραυγαλέες υπερκοστολογίσεις των δημοσίων έργων και προμηθειών, όπως και η κατασπατάληση των δανείων και του πακτωλού των επιδοτήσεων της Ε.Ε., για τη διατήρηση στην εξουσία του πράσινου κινήματος, έφεραν στη σημερινή δεινή οικονομική θέση τους Έλληνες.
Οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί μας, κατάφεραν να οδηγήσουν στην εσχάτη οικονομική ταπείνωση και εξαθλίωση ένα λαό άξιο, εύπλαστο και εύπιστο, γνωστό για τη γενναιότητά του σε όλους τους αγώνες υπέρ της ελευθερίας και της εθνικής τιμής.
Δεν είναι αληθές ότι η Ελλάδα, αν δεν δανειζόταν, δεν θα ηδύνατο να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Τα δάνεια από τα κράτη της Ευρωζώνης και το Δ.Ν.Τ. έγιναν για να πληρωθούν οι δανειστές της Ελλάδος, χάριν των οποίων η χώρα παραδόθηκε στο άνω Ταμείο. Αντιθέτως το κράτος αυθαιρέτως και παρανόμως αρνείται να πληρώσει οφειλές του προς ορισμένους λειτουργούς του, κατόπιν συμβιβασμού του με αυτούς, καθώς και κάποιους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού και φαρμάκων.  
Η άρνηση αυτή στην ουσία ισοδυναμεί με παύση πληρωμών στο εσωτερικό.
Η κυβέρνηση, αντί να επιδοθεί σε αγώνα περιστολής των ...

Δημόσιος Λειτουργός vs Κρατικός Υπάλληλος...

thumb
Της Τζένης Κ.
Ο υπάλληλος εκτελεί εργασία και υπακούει σε διαταγές προϊσταμένου.
Ο λειτουργός προσφέρει έργο, κοινωνικά ωφέλιμο.
Ο δημόσιος υπάλληλος έχει για εργοδότη κάποιον ανώτερο δημόσιο υπάλληλο. Ανεβαίνοντας πλάτη- πλάτη τους δημοσίους υπαλλήλους, καταλήγουμε στον ύψιστο απρόσωπο εργοδότη, στο Κράτος, που συνήθως το ενσαρκώνουν αυτοί που κατέχουν τα ύπατα αξιώματα.
Γι’ αυτό και για πολλά χρόνια, όποιος βρισκόταν στο πηδάλιο της χώρας κι όλοι οι αμέσως από κάτω του, θεωρούσαν τους υπαλλήλους του Δημοσίου και τις θέσεις τους, ιδιοκτησία του.
Με τα γνωστά αποτελέσματα...

Από πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος του Παναθηναϊκού…

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αφού ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» Γιάννης Βαρδινογιάννης, θα προτείνει τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, στο σημερινό Δ.Σ. 
Το μόνο που απομένει, είναι να επικυρωθεί η συγκεκριμένη επιλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο, με τον Κωνσταντόπουλο να έχει 14 σίγουρους ψήφους.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα δώσει 12 ψήφους, ενώ άλλοι δυο θα πάνε σίγουρα στον 68χρονο δικηγόρο από τους αδερφούς Γιαννακόπουλους, οι οποίοι είναι ενήμεροι για το θέμα και έχουν ήδη εγκρίνει την επιλογή του Τζίγγερ.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο εκ των μετόχων του...

Τελικά έχω άποψη ή όχι;

Τα ''νέα μέτρα'' είναι πανάξια η φράση της χρονιάς για το 2010. Θα πάρουμε ή όχι, τα χρειαζόμαστε ή θα μας τα επιβάλλουν; Τελικά τι γίνεται; 
Ακόμη δεν ξέρουμε. 
Προς το παρόν βρισκόμαστε στο ότι τελικά θα πάρουμε νέα μέτρα. 
Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά μεγέθη δεν αλλάζουν μέσα σε 15 μέρες δηλαδή δεν γίνεται σήμερα να χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα και αύριο όχι.

Μια μικρή αναζήτηση στα ‘’ΝΕΑ’’ έδειξε ότι χέρι -  χέρι πολιτικοί και media έχουν αναλάβει να παίξουν τους Έλληνες πολίτες με το καρότο και το μαστίγιο.
Μέσα σε έξι μήνες έχει αλλάξει η πολιτική κατεύθυνση μαζί με αυτή των εφημερίδων για τον αν θα πάρουμε νέα μέτρα ή όχι 7 φορές: (παρατίθενται και τα αντίστοιχα λινκ) νέα μέτρα, όχι νέα μέτρα, νέα μέτρα, όχι νέα μέτρα, νέα μέτρα, όχι νέα μέτρα , νέα μέτρα.
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν τρομοκρατήσεις ένα λαό δεν μπορείς να τον ελέγξεις.
Και αυτό το ευγενές σπορ το έχουν αναλάβει τα αγαπημένα μας ΜΜΕ που όσο τα μισούμε άλλο τόσο δεν μπορούμε χωρίς αυτά.
Τα κεντρικά δελτία βομβαρδίζουν τον κόσμο με όλα αυτά τα ...

Και στο βάθος (νέα) μέτρα

Σε καλό δρόμο μας βλέπουν οι ελεγκτές, αλλά μπορεί να χρειαστεί ενίσχυση


Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και την υλοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι ανησυχίας- εάν επιβεβαιωθούν θα χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, με την έννοια της ενίσχυσης των υπαρχόντων (μεγαλύτερες ακόμη αυξήσεις σε τσιγάρα και καύσιμα, περαιτέρω μείωση επιδομάτων και συντάξεων κ.λπ.).
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της ενδιάμεσης έκθεσης που συνέταξαν οι ελεγκτές της Κομισιόν και η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. 
Οπως διευκρινίζεται και από την έκθεση αλλά και από κοινή δήλωση του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο ουσιαστικός έλεγχος για την εφαρμογή του μνημονίου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου και τις πρώτες πέντε μέρες του Αυγούστου- και με βάση εκείνα τα συμπεράσματα θα καθορισθεί η ...

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

We always look at the same.....

Απόψε τ'αστέρια φωτίζουν αχνά στον ουρανό, έκλεψες την λάμψη τους, ήθελες να φωτίζεις μοναχός.....

Στα μάτια σου ταξίδεψα κι ας ήξερα πως θα χαθώ, δεν ζητούσα το γυρισμό

Εκεί ήθελα στα μάτια σου, να καθρεπτίζομαι να με κοιτάς, έστω φευγαλέα κι ας ζαλίζομαι,

απ'τη λάμψη των χιλιάδων αστεριών που καρφίτσωσες στα μαλλιά, και στα σκοτεινά μαύρα μάτια, που όταν κοίταξα πρώτη φορά, όταν πρωτοείδα, ήξερα πως θα βουλιάζω στην δική τους τη στεριά σαν καράβι που χάθηκε, ταξιδευοντας χωρίς πυξίδα

Μπήκες στο σκοτεινό δωμάτιο κι έλαμψε ο χώρος, στον κόσμο μου τον βουβό και άχρωμο
η δική σου παρουσία μια αχτίδα φωτός ίσως και να βουλιάζω, ίσως και όχι,
αλλά έχω έστω και λίγο ονειρευτεί πως θα μπορούσε να ήταν η ζωή...

Αλλάξτε τις πουτάνες, όχι τις μοκέτες

Το πιο κάτω αστείο μου το έστειλε ένας αναγνώστης. 
Είναι μεν ολίγων ακατάλληλο, αλλά με τόση τσόντα που έχουμε δει από την πολιτική ηγεσία τόσα χρόνια, δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει ΣΟΚ στο μέσο αναγνώστη αυτής της στήλης.
Επίσης είναι κάτι που έχω πει και εγώ τώρα και πολύ καιρό με διαφορετικό τρόπο. 
Πέραν δηλαδή από τις συνταγματικές αλλαγές κτλ που πρέπει να γίνουν για να πάμε μπροστά, για να δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος θα πρέπει να φύγουν όλοι αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια και να μπουν καινούρια πρόσωπα.
“Γίνεται λοιπόν συνεδρίαση στην Βουλή μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλυτέρα.
Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε. Ψηφίζουν λοιπόν και το αποφασίζουν. Προτείνει ο Σαμαράς να ...

Χάσαμε τον πόλεμο πριν ξεκινήσει

thumb
Ο Αμερικανός οικονομολόγος νομπελίστας (και φίλος του Πρωθυπουργού ) Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε δηλώσεις του από τον Πόρο, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμποσίου της Σύμης είπε τα αυτονόητα: ότι, αν επικρατήσουν οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, και πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ, η παγκόσμια κρίση δεν θα λήξει σύντομα. 
Αυτό, μάλλον το κατανοούμε πια όλοι μας κι ας μην είμαστε νομπελίστες οικονομολόγοι.
Δύσκολο είναι το να κατανοήσουμε το γιατί, για ποιο λόγο, γίνεται...

Όλι Ρεν, οι αγρότες τι σου φταίν’

thumb


Κάθε ευρώ που υπό κανονικές συνθήκες προοριζόταν για την περιφέρεια της ΕΕ (τον ευρωπαϊκό Νότο ας πούμε) μέσω κοινοτικών επιδοτήσεων για τη στήριξη πολιτικών και δράσεων αυτής της ίδιας της ΕΕ σήμερα απ’ ό,τι φαίνεται λογαριάζονται ως «πεταμένα λεφτά»
Ειδικά, αν πρόκειται για χώρες με εκτροχιασμένα ελλείμματα και χρέη (εκτροχιασμός που συντελέσθηκε με τη βοήθεια της ΕΕ, αλλά έτερον εκάτερον) και κυρίως αδύναμη οικονομία που δύσκολα θα δει ανάκαμψει τα επόμενα χρόνια (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο και θεωρεηθεί ότι κινδυνολογούμε), όπως εμείς καλή ώρα.
Σε αυτή τη λογική προφανώς κινούνται πλέον οι ευρωκρατούντες, τις σχετικές προθέσεις των οποίων εξέφρασε δημοσίως προσφάτως ο Επίτροπος – «Καλό Κουράγιο» - Όλι Ρεν ο οποίος ανερυθρίαστα πρότεινε για τις χώρες που το έλλειμμά τους υπερβαίνει ή προσεγγίζει το όριο του 3% του ΑΕΠ και το χρέος βρίσκεται πέραν του 60% του ΑΕΠ, με ανοδική πορεία, να μπλοκάρονται οι κοινοτικές επιδοτήσεις για αγρότες και αλιείς. 
Και χτες επανήλθε ο πρόεδρος της ΕΕ Βαν Ρομπάι μιλώντας για αναστολή επιδοτήσεων, μεταξύ άλλων οικονομικών κυρώσεων, στα "απείθαρχα" δημοσιονομικώς κράτη.
Πέρα από το γεγονός ότι τα ...

Μήπως τελικά το αξίζουμε;

ROM pavel constantin fajr400Στις 8 Ιουλίου 2010 η κυβέρνηση του “υπάρχουν λεφτά” νομοθέτησε την ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και κατέστρεψε κυριολεκτικά την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων που άλλα θεωρούσαν δεδομένα και με άλλα, πολύ χειρότερα, βρέθηκαν στις 9 Ιουλίου. 
Η κυβέρνηση του “υπάρχουν λεφτά” έχει ήδη προκαλέσει καίρια τραύματα στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας. 
Με σουλτανική λογική και διάθεση έχει βάναυσα περικόψει μισθούς και συντάξεις, προχωρά στην ολοκληρωτική καταστροφή της οικονομίας με την ψυχραιμία του εκτελεστή που θα ζήλευαν οι πρόσφατοι πρόγονοι της κυρίας Μέρκελ, και συγκρούεται άσφαιρα με τέρατα που η πολιτική παράταξη και “ιδεολογία” της δημιούργησαν, εξέθρεψαν και ισχυροποίησαν ως μέσα πολιτικής επικράτησης και παράνομου πλουτισμού ολιγάριθμων πολίτικο-κοινωνικών μειονοτήτων συγκεντρωμένων γύρω από “κέντρα εξουσίας”.
Η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου έχει έτσι χάσει προ πολλού κάθε έννοια νομιμοποίησης. 
 Μεταξύ του άκρατου ενθουσιασμού της να επιβάλλει μέτρα σκληρότερα από εκείνα...

Δεν τελειώσαμε με το ασφαλιστικό

Στην «Καθημερινή» της περασμένης Τετάρτης (7/7/2010) έγραψα ότι -αν ήμουν στη Βουλή- θα ψήφιζα «ναι» για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ναι, αλλά με βαριά καρδιά. 
Διότι, μολονότι έχει θετικά στοιχεία, δεν αγγίζει την καρδιά του προβλήματος. 
Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι σε δύο τρία χρόνια, αν όχι και ενωρίτερα, το ασφαλιστικό θα ξαναέρθει στο προσκήνιο. 
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης στο βιβλίο του «Το εκκρεμές της σύγκλισης» (2006) επεσήμανε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια χώρα η οποία έχει ταυτόχρονα τους πιο πλούσιους και τους πιο φτωχούς συνταξιούχους σε όλη την Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι οι «αγκυλώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα επωάζουν τη διαχειριστική αναποτελεσματικότητα και οδηγούν στην παραγωγή απαράδεκτα πενήτων αλλά και αδικαιολόγητα προνομιούχων συνταξιούχων».
Στο άρθρο μου της περασμένης Τετάρτης είχα δώσει τον τίτλο «7,3% των συνταξιούχων, 50% των συντάξεων!» και επεσήμανα ότι το...

Πρωθυπουργικές αποκλειστικότητες.

Θα σας πω σήμερα μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε ως πραγματική αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι τελείως φανταστική και ως τέτοια σας την παρουσιάζω.

Την Κυριακή 20 Απριλίου 2008 ο σημερινός πρωθυπουργός μας είχε ένα μικροατύχημα με το ποδήλατο του και αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο ΚΑΤ όπου παρέμεινε για 3 ημέρες, έκανε τις εξετάσεις του και το απόγευμα της 23ης πήρε εξιτήριο και αναχώρησε για το σπίτι του. Κατά την διάρκεια αυτών των ημερών είχε μια αποκλειστική νοσοκόμα, ως...

Πως θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο

2-tsolias1[1][1]«Οι ενάρετοι κύκλοι της Ανάκαμψης- Ανάπτυξης, θα νικήσουν το «φαύλο κύκλο της ύφεσης (και θα μας απαλλάξουν από το Μνημόνιο)»
Σήμερα θα αναφερθώ στο τρίτο βασικό ερώτημα που είχε τεθεί από τους φίλους του antinews για το Σχέδιο Σαμαρά: το πώς θα γίνει η «απεμπλοκή» από το Μνημόνιο και τους όρους του.
Πρώτο σημείο: «Απεμπλοκή» από το Μνημόνιο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ανάγκη τον «έκτακτο Μηχανισμό δανεισμού». Δηλαδή, θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε σε ανεκτούς όρους (κάτω από 5% ή 170 spread). Να σημειωθεί ότι με τέτοιο επιτόκιο περίπου μας δάνειζαν ως τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τότε την προσφορά δανεισμού!
Για να βγούμε πλέον από το Μνημόνιο πρέπει να μπορούμε ξανά να δανειστούμε με 5% και κάτω.
Το πρακτικό ερώτημα είναι θα φτάσουμε σε ένα σημείο που να μην έχουμε πια ανάγκη την «επόμενη δόση» του Μηχανισμού. Ώστε να αμφισβητήσουμε τους όρους του ...

Τα επιτελεία της αυτοκρατορίας μιλούν για απώλεια του Αιγαίου

_2Ένα άρθρο των «Νέων» πέρασε σχεδόν απαρατήρητο!
Ένα κείμενο «μαύρων σεναρίων» από τα επιτελεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Θα παραθέσουμε ολόκληρο το κείμενο στο τέλος.
Θα προβούμε, όμως, πρώτα σε κάποιες παρατηρήσεις:
Πρώτη Παρατήρηση:
Το κείμενο είναι τρομοκρατικό!!!

Αναμφίβολα υποκρύπτει κάποιους σχεδιασμούς κατά της Ελλάδας, αλλά και σηματοδοτεί και το παιχνίδι που παίζεται στη διεθνή σκακιέρα ανάμεσα στην Αμερική, Ευρώπη και την Τουρκία.
Και η «γνωστοποίηση» του κειμένου από το Συγκρότημα είναι και αυτή ενταγμένη σε αυτά τα παιχνίδια.
Παρατήρηση δεύτερη:….

«Φάλτσα ορχήστρα» η κυβέρνηση

ypourgoi
Φρένο στις εντεινόμενες κόντρες των υπουργών, οι οποίες απειλούν να υπονομεύσουν τη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης, επιχειρεί να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνοντας αυστηρές προειδοποιήσεις στους υπουργούς «να μαζευτούν».
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες μοιάζει με μια φάλτσα ορχήστρα, καθώς υπουργοί παίζουν στον δικό τους ρυθμό, ενώ οι προσωπικές στρατηγικές στο όνομα των αρχών και ιδεών του ΠΑΣΟΚ οδηγούν κορυφαία στελέχη να εμφανίζονται ως πολέμιοι του Μνημονίου, το οποίο όμως υπηρετούν και με τις αποφάσεις τους και με την ψήφο τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πάνου Σώκου, ο πρωθυπουργός για την ώρα, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν εκδηλώνεται. Ωστόσο, η αίσθηση όσων εξ αυτών συνομιλούν μαζί του είναι ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και το αργότερο μέχρι τον ...

Ήθος Ανθρώπω Δαίμων…

ceb4ceb9ceb1cf86ceb8cebfcf81ceacΖούμε σε βάρβαρες εποχές. 

Και αυτό επειδή ο πολιτισμός έχει αντικατασταθεί από τον καταναλωτισμό, η κοινωνία από την αγορά, ο πολίτης από τον ψηφοφόρο, η ηθική από το νόμο του ισχυρού και η πολιτική από τον λαϊκισμό.
Κάπως έτσι γλυτώνουμε και από τον εσωτερικό δαίμονα που ταλαιπωρεί κάποιους από εμάς, όπως το έβλεπε ο «σύντροφος» μου ο Ηράκλειτος: «ήθος ανθρώπω δαίμων». 
Το ήθος για εμάς είναι συνδεδεμένο με την εντιμότητα, την αλληλεγγύη, τον αυτοσεβασμό και την ακηδεμόνευτη κοινωνική και πολιτική πρακτική. Χαρακτηρίζεται από ανοχή και κατανόηση για τον Άλλον και από μία βιο-οικονομική προσέγγιση, που ...

Ο Πόρος, οι πόροι και οι άποροι…

5Το 4ήμερο ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης, διοργανώνεται φέτος στον Πόρο (κάθε χρόνο, εδώ και μια δωδεκαετία, επιλέγεται και ένα διαφορετικό νησί υποδοχής) και υπόσχεται ανταλλαγή προοδευτικών ιδεών για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. 
Συγκεκριμένα, στα προσκλητήρια που απεστάλησαν στους εκλεκτούς συνέδρους, αναγραφόταν ο εξής επίσημος τίτλος:’’ Fast Forward (Γρήγορα Μπροστά): Progressive Ideas for Greece, Europe and the World’’
Με οικοδεσπότη λοιπόν το Γιώργο Παπανδρέου, πολιτικοί, οικονομολόγοι και καθηγητές διεθνούς φήμης, θα συνευρεθούν και θα ανεκδοτολογήσουν με έξοδα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στην καρδιά του Αργοσαρωνικού. 
Και καθώς οι εργασίες του Συμποσίου λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων εργασίμων ημερών της super καλοκαιρινής αυτής εβδομάδας, η φράση- σταθμός της Ίλια (Μελίνας Μερκούρη) στο «Ποτέ την Κυριακή» (Και στο τέλος πήγαν όλοι μαζί στην παραλία) θα βρει πάλι την απόλυτη εφαρμογή της. «Θα πάει…» η βερμούδα, το ταγάρι και το ψαθάκι, «σύννεφο»… 

Μυστική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ;

Για κλίμα αισιοδοξίας στους κύκλους των Βρυξελλών σχετικά με τη διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς.
Ερωτώμενος σχετικά με το πού βασίζει την εκτίμηση αυτή, ο κ. Ιβάνοφ διευκρίνισε ότι κατά πάσα πιθανότητα η αισιοδοξία αυτή στηρίζεται στις πληροφορίες που έρχονται έπειτα από τις συναντήσεις των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
«Οι πρωθυπουργοί της "Μακεδονίας" και της Ελλάδας συναντήθηκαν έξι φορές. 
Έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος σχετικά με την εμπέδωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και όταν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, τότε μπορεί να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. 
Το πιθανότερο είναι ότι η αισιοδοξία αυτή βασίζεται σε πληροφορίες από τις  συναντήσεις των πρωθυπουργών των δύο χωρών που έρχονται από τις συναντήσεις των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην εκτίμηση ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο ...

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: Η λογική μου υπεράνω του συντάγματος!

Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της προηγούμενης Κυριακής στο ερώτημα ως προς την αντισυνταγματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του, απάντησε με τη φράση:  
«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες»!

Ως προς το πρώτο μέρος της φράσης, οφείλω να σημειώσω ότι είναι άλλο πράγμα αν ένας πολιτικός αποδέχεται ως προφανή μια συνταγματική πρόβλεψη και άλλο η υποχρέωσή του να κινείται στη βάση της όποιας συνταγματικής δέσμευσης, έστω και αν δεν τον ικανοποιεί.
Στο δεύτερο μέρος της φράσης του πρωθυπουργού, εκτιμάται, ότι ακόμα και αν υπάρχει πρόβλημα ως προς τη συνταγματικότητα μιας πτυχής του νομοθετικού έργου, αυτό δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, απλά το λαμβάνει υπόψη. 
Και αυτό, διότι, υποστήριξε, προηγείται η λογική. 
Η φράση αυτή μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Οτι, δηλαδή, το Σύνταγμα ισχύει στο βαθμό που ...

Από τις ψευδαισθήσεις στην παράδοση*

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρχικά εμφανιζόταν σαν τον ηγέτη που έκανε τα ανθρωπίνως δυνατά για να αποφύγει το δίλημμα «μέτρα ή χρεοκοπία», αλλά δεν τα κατάφερε, επειδή ήταν αδύνατον να τα καταφέρει. 
Μια ματιά στους χειρισμούς των πρώτων μηνών της πρωθυπουργίας του, όμως, αποδεικνύει το αντίθετο. 
Κληρονόμησε μια δημοσιονομική βόμβα, αλλά δεν κατέβαλε προσπάθειες να την απενεργοποιήσει. 
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνώριζε πριν από τις εκλογές ότι θα αναλάβει την εξουσία σε συνθήκες οξύτατης κρίσης. 
Ισχυριζόταν ότι διέθετε πολιτικό σχέδιο, αλλά τα γεγονότα τον διέψευσαν. 
Η Κομισιόν περίμενε από τον νέο πρωθυπουργό να εφαρμόσει αμέσως πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. 
Αντ’ αυτού άκουσε γενικόλογες προθέσεις. 
Οταν ο ...

Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές…

Πολλά θα ακούσουμε θα δούμε και το χειρότερο θα νιώσουμε τους επόμενους μήνες και όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διπλές το ερχόμενο φθινόπωρο.
 
Όπως έχουμε γράψει σε πολλά άρθρα μας στο παρελθόν όσο αφορά τα σχέδια του ΓΑΠ και των συμμάχων του διαπιστώνουμε ότι φτάνουμε στο τέλος σε ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση τους αλλά και στο τέλος του ανεξάρτητου και ελεύθερου κράτους που λεγόταν ΕΛΛΑΣ.
Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, η χώρα έχει παραδοθεί στα χέρια των οικονομικών δικτατόρων της γης και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί και όλο το τραπεζικό σύστημα μας με αποτέλεσμα όλη η χώρα να σκύβει και να παρακαλάει μπροστά στα αφεντικά μας για ένα κομμάτι ψωμί. 
Την ίδια στιγμή και εφ όσον έχουν μπει οι βάσεις ώστε και ...

Γιατί το πρόγραμμα σταθερότητας είναι ανεφάρμοστο


Τα προβλεπόμενα αδιέξοδα των μαθητευόμενων μάγων του Γιώργου
 
Το εν λόγω πρόγραμμα που ανέλαβε να εκτελέσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει, άλλωστε ουδείς οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής του πλανήτη έχει ισχυρισθεί το αντίθετο. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι, με την αναγγελία του προγράμματος, η Μέρκελ και ο Ομπάμα το χαρακτήρισαν «φιλόδοξο», αυτό μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι έχει λίγες πιθανότητες επιτυχίας. 
Επιπλέον, ο Κινέζος αντιπρόσωπος στο ΔΝΤ εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το εάν η χώρα μας θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. 
Πέραν αυτών, με απλή αριθμητική τα πράγματα είναι αποκαρδιωτικά. 
Η εκπόνηση του προγράμματος βασίστηκε στην προϋπόθεση ότι το 2010 θα υπάρξει ύφεση - 4% του ΑΕΠ. 
Ως γνωστόν το ΑΕΠ υπολογίζεται σε πραγματικές τιμές, δηλαδή...