Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης – Στα άκρα

Ο Μίκης Θεοδωράκης “Στα άκρα” με τη Βίκυ Φλέσσα λίγο μετά τα μεσάνυχτα…

Για τους πολιτικούς… Ανέκδοτο...

Ανέκδοτο με επίκαιρο και διαχρονικό νόημα... με επίκαιρο και διαχρονικό νόημα

Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της με πολλές περγαμηνές. 
Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει: «Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;».
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: 
«Δεν είμαι σίγουρη».
«Τότε», λέει ο Άγιος Πέτρος, «θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις»
Η πολιτικός συμφωνεί. 
Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση....

Διεθνής Οικονομική Δικτατορία: «Η άλωση της Οικονομίας της Ελλάδος»

Mια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ που αφορά και την Ελλάδα.
Ερμηνεύει πώς οι είκοσι περίπου Αμερικάνικες και Γερμανικές Επενδυτικές Τράπεζες, τύπου Goldman Sachs, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν την Αμερικανική Κρίση και πώς επεκτείνουν την ίδια Πολιτική και σε άλλη Κράτη, προκειμένου να κερδίζουν εύκολα τεράστια Κέρδη ενισχύοντας τη Δύναμή τους.  
Φροντίζουν μέσω των διεφθαρμένων Πολιτικών του καθε κράτους να υποδουλώνουν Οικονομικά τις Κυβερνήσεις τους και να εμφανίζονται στη συνέχεια μέσω του ΔΝΤ, ως σωτήρες, σφίγγοντας τον Οικονομικό κλοιό και φορτώνοντας τους Πολίτες με διυσβάστακτους τοκογλυφικούς φόρους. Πρόκειται για μια άλλη αποκαλυπτική ερμηνεία των παγκόσμιων Οικονομικών Εγκλημάτων που οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εν λόγω Επενδυτικές Τράπεζες.
Το μεγάλο τους πρόβλημα που τους αποκάλυψε σχεδόν σε όλο τον κόσμο, είναι η διάδοση του Διαδικτύου γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν, όπως ελέγχουν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ.  
Έτσι τα σχέδιά τους έχουν αποκαλυφτεί και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν το πρώτο ηχηρό ΟΧΙ της Ισλανδίας!  
Για αυτούς τους λόγους προσπαθούν απεγνωσμένα να εξαγοράσουν τη Google, τη Microsoft και άλλες παρόμοιες Εταιρείες για να μπορούν να διαβρώσουν και αυτό το τελευταίο προπύργιο της Ελευθερίας της Δημοκρατίας.
Το μήνυμά τους είναι: «Έλληνες: Πείτε ΟΧΙ!»
Με αυτό τον τίτλο και προτροπή, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο η συγκλονιστική συνέντευξη της οποίας αναδημοσιεύουμε τα πιο σημαντικά αποσπασματα, λόγω χώρου. 
Είναι του Δημοσιογράφου-Ερευνητή Alex Jones της Infowars.com στην Helen Skopis, με θέμα 
«Την άλωση της Οικονομίας της Ελλάδος»:

Η άνοδος ενός υπερκρατικού καρτέλ τραπεζών

Στις 17 του μηνός οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να υποβάλουν τις 25 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης σε τεστ ακραίων συνθηκών (stress test) και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα για να καθησυχάσουν επενδυτές και αγορές. 
Τα τεστ αυτά είναι ένα είδος «τεστ κοπώσεως» για τις τράπεζες, με τα οποία εξετάζεται η δυνατότητά τους να αντέξουν υπό ακραίες συνθήκες.

Μέχρι σήμερα οι ευρωκρατούντες δεν έχουν ανακοινώσει ποιες θα είναι αυτές οι ακραίες συνθήκες και το αν θα συμπεριλαμβάνουν σενάρια πτώχευσης της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κ.ο.κ. 
Ούτε αν θα...

«Πρώτα η φίμωση και μετά η ακρόαση»


  Νέο Ηράκλειο,  25 Ιουνίου 2010
         
Δελτίο Τύπου : «Πρώτα η φίμωση και μετά η ακρόαση»

           Η ΕΕΤΤ πρώτα ανέστειλε την λειτουργία εκπομπής του μοναδικού οικονομικού σταθμού της χώρας και μετά καλεί τη διοίκηση του SBC  σε ακρόαση εντός 10 ημερών για να εξετάσει το θέμα λειτουργίας εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού από τον Υμηττό.
          Η πράξη  αυτή προκαλεί ερωτηματικά καθώς αποδεικνύεται η ασύμμετρη συμπεριφορά της ...

"Υπερόπλο" φακελώματος

Ολες οι ενδείξεις ήταν ξεκάθαρες. 
Οι χώρες της Ε.Ε. ετοίμασαν πυρετωδώς και παρουσιάζουν με καμάρι το νέο υπερεθνικό τους «όργανο», μέσα από το οποίο παίρνει «σάρκα και οστά» το μεγαλύτερο φακέλωμα ιδεών και συμπεριφορών που έγινε ποτέ στην Ιστορία. 
Με πρόσχημα την ασφάλεια, οι κοινωνικοί αγώνες, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, μπαίνουν ευθέως στο στόχαστρο των μηχανισμών καταστολής.
Ο επίσημα διακηρυγμένος σκοπός της νέας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας είναι γενικά λογικός: η πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών.
Ομως ο τρόπος και τα μέσα που χρησιμοποιούνται, ξεπερνούν κατά πολύ τον αρχικό σκοπό.
Η on line καταγραφή στοιχείων και πληροφοριών οδηγεί σε γενικευμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση προσώπων και πολιτικών ομάδων που δραστηριοποιούνται ακόμη και σε μη βίαια κινήματα, όπως το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης!
Προσωπικές συνήθειες και φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις και οικονομικο-κοινωνικές απόψεις, επισκέψεις και συνομιλίες στο Ιντερνετ, ψυχολογικές αναλύσεις της ...

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η ΝΔ στο 12,7% και το "νέο" κόμμα της Ντόρας στο 9,1%!

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr, σύμφωνα με τα οποία μεγάλο μέρος των πολιτών φεύγουν από τα δύο μεγάλα κόμματα και… τον ΣΥΡΙΖΑ και κατευθύνονται στα υπό ίδρυση (;) κόμματα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Φώτη Κουβέλη, διαμορφώνοντας έτσι ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σκηνικό!
Ειδικότερα το κόμματα της κ. Μπακογιάννη εμφανίζει δυναμική που αγγίζει το 10% διεμβολίζοντας κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑΟΣ…
Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου, που συμπεριλαμβάνει και τα κόμματα Μπακογιάννη και Κουβέλη είναι η εξής:

Το τέλος της Ελλάδας που ξέραμε θα είναι οδυνηρό…

3889258306_c5b60d0cd4Το τέλος του Οττο για την Εθνική σηματοδοτεί με έναν άλλο τρόπο το τέλος μιας περιόδου που μας επεφύλασσε για φινάλε πολλά καλά και άσχημα. 
Μια επεφύλασσε μια Ολυμπιάδα, πολλά χρυσά μετάλλια στο στίβο, ένα πρωτάθλημα Ευρώπης και κυρίως την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη…
Πρόκειται για το τέλος της μεταπολίτευσης από μια άλλη οπτική γωνία. Η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους είναι η κορυφή του παγόβουνου, το βυθισμένο κομμάτι του παγόβουνου είναι η πολιτισμική μας ...

Ο τρόμος και η γελοιότητα

Το τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο υπουργείο της αστυνομίας – και μάλιστα με νεκρό υπασπιστή του υπουργού και διάχυτη μέχρι στιγμής την εντύπωση ότι ίσως στόχος να ήταν ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης αλλάζει τη συζήτηση όπως την ξέραμε έως τώρα και νέα δεδομένα έρχονται να συμπληρώσουν τη θολή εικόνα του πολιτικού συστήματος και των παρενεργειών της κρίσης που συγκλονίζει τη χώρα.
Ως προς την ίδια την τρομοκρατία, ένα φαινόμενο που επιβιώνει συνεχώς από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα, είναι προφανές ότι, παρά τους πρόσφατους πανηγυρισμούς του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ., παραμένει ζωντανή και μάλιστα με συνεχή «αναβάθμιση»...

Η γλώσσα μας σε 303 πανεπιστήμια

 Από την Ινδία ως τη Βενεζουέλα

(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη και λίγο ομιλούμενη γλώσσα. 
Ποιος γνωρίζει όμως πως στην Αυστραλία υπάρχουν 18 πανεπιστημιακές σχολές και 149 δημόσια σχολεία που διδάσκουν τη νεοελληνική γλώσσα, στην Ινδία δύο πανεπιστημιακές σχολές, στην Ιταλία 15 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία, στην Ισπανία 20 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία; Αλλά και στη Συρία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, το Ισραήλ...
Διευθύνσεις και πληροφορίες για όλα τα ακαδημαϊκά, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα που παρέχουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό περιέχει ο οδηγός στην...

Έκανε Καμπούλ, το…… ίδιο το γραφείο του.


Ας  θυμηθούμε τις δηλώσεις γεμάτες κομπασμό, που θα ζήλευε και ο Μουσολίνι στις δόξες του, του κ.Χρυσοχοίδη, τότε τον Δεκέμβριο του 2008 με τον άδικο χαμό του «Αλέξη»
«Για την διάλυση της ΕΛΑΣ. φταίει ο πρωθυπουργός Καραμανλής και ο υπουργός, και ζητώ την άμεση παραίτηση της……κυβέρνησης».
Σήμερα τι πρέπει να πούμε;
Κοίτα τι «εύχεσαι» όταν μιλάς.
Κατηγορούσε τον Παυλόπουλο ότι μετέτρεψε την Αθήνα σε….Καμπούλ ενώ αυτός το έκανε πιο ειδικά, έκανε Καμπούλ, το…… ίδιο το γραφείο του.
Θεία δίκη, αρχαιοελληνική τραγωδία, που δυστυχώς έχει και τον νεκρό του. Έναν ανώτερο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, θύμα της διάλυσης που επικρατεί στις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της Κατεχάκη.
Τώρα γέννιουνται πολλά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντήσουν για την περιβόητη εκείνη ομάδα αξιωματικών της ΕΛΑΣ. που ήταν πουλέν του Χρυσοχοιδη και κατηγορούσαν Παυλόπουλο, Μαρκογιαννάκη, ότι διέλυσαν την αντιτρομοκρατική ομάδα από τις κομματικές μεταθέσεις, και την ουσιαστική αποδυνάμωση της υπηρεσίας.
Όλοι αυτοί που έβγαιναν στο κανάλι του ΠαΣοΚ, στο Mega, και έκαναν τις κομματικές «καταγγελίες»!
Οι μύθοι υπάρχουν για να γκρεμίζονται.
Το αρχηγικό προφίλ του Μιχαλάκη «τσαλακώθηκε» για τα καλά.
Όσο κι αν προσπαθήσει το «γνωστό κτίριο» της οδού Βασ. Σοφίας, στο «βιογραφικό του» θα υπάρχει η παραπομπή του χθεσινού γεγονότος.
Ας ελπίσουμε πως ο «φόρος αίματος» της ΕΛΑΣ. θα σταματήσει εδώ, χωρίς άλλους αδικοχαμένους εργαζόμενους στον βωμό της υποτιθέμενης «βεντέτας» του υπουργού και των αλητών της στυγνής δολοφονίας που έγινε χθες!

Ποια Ελληνίδα θα θέλατε να δείτε πρωθυπουργό της Ελλάδας;


 «Σιδηρές» κυρίες...


«Η Τζούλια Γκίλαρντ είναι πρωθυπουργός της Αυστραλίας και, εν έτει 2010,  η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας της»...

Ας εστιάσουμε, λοιπόν, σε…γυναίκες με ηγετική λίμπιντο:

Σιρινάβο Μπανταρανάικε
Η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρωθυπουργός στην Ιστορία, το 1960, στη μετέπειτα Σρι Λάνκα. Χήρα του - δολοφονηθέντος πρωθυπουργού - Σόλομον Μπανταρανάικε, έγινε δύο φορές πρωθυπουργός. Πέθανε το 2000, αλλά είχε αφήσει ήδη το πολιτικό αποτύπωμά της.

Μάργκαρετ Θάτσερ
H «Σιδηρά Κυρία» - πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα – είναι η διασημότερη – παγκοσμίως - πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τον Τσόρτσιλ. Βασικά, (και) λόγω «θατσερισμού». Ανέλαβε το 1979 και ήταν η τέταρτη, στη σειρά, γυναίκα πρωθυπουργός, στην Ιστορία.

Ίντιρα Γκάντι
Εξέτισε τρεις, συνεχόμενες θητείες ως πρωθυπουργός της Ινδίας (1966-1977) και μια τέταρτη από το 1980 ως τη δολοφονία της από Σιχ, το 1984. Ήταν κόρη του Νεχρού, του πρώτου πρωθυπουργού της Ινδίας.

Γκόλντα Μέιρ
Εκ των ιδρυτών του κράτους του Ισραήλ, έγινε η τέταρτη - και μοναδική γυναίκα - πρωθυπουργός του, το 1969. Σημαντικά γεγονότα στη ...

Παπανδρέου: "Μπήκαμε στο ΔΝΤ για να μην πάθουν ζημιά οι ξένες τράπεζες"


Ο Γιώργος κερνάει και οι έλληνες πληρώνουν... ενώ οι "δανειστές" εύχονται "στην υγεία του κορόιδου"!  
Σε δηλώσεις που έκανε στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε κυνικότατα ότι , ούτε λίγο, ούτε πολύ, πήραν τα μέτρα για να καθησυχάσουν τις Τράπεζες!
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» στη συνέντευξη που έδωσε μέσω του δικτύου FOX και σε παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», ο κ. Παπανδρέου είπε σχετικά:
«Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. 
Έχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. 
Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».
Δηλαδή τα μέτρα δεν τα πήραν για να σωθεί η χώρα, αλλά οι ...

H συνταγή της επιβίωσης: "Αναγκαστική κυβερνητική συνύπαρξη"

Σε ένα από τα πρώτα επεισόδια του Lost ο Τζον Λοκ απευθύνει στον Τζακ Σέπαρντ μία ατάκα που σημάδεψε και τα έξι χρόνια της σειράς: «Ζούμε μαζί, αλλά πεθαίνουμε μόνοι». 
Και ένας από τους τρόπους για να συμβιβαστείς με το άθλιο τέλος της σείρας,  είναι να δεχθείς ότι κάθε επεισόδιο αποτελούσε και μία διαφορετική ματιά πάνω σε αυτή τη φράση. 
Αν τώρα ο Γιώργος και ο Αντώνης, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, επιθυμούν να επενδύσουν με δραματοποιημένο ύφος την κατάσταση τους, θα πρέπει να αντιστρέψουν τη φράση: «Ζούμε χώρια, αλλά πεθαίνουμε μαζί.»
Η δική τους περιπέτεια κράτησε περισσότερα χρόνια από το Lost, δημιούργησε εξίσου μεγάλα και άλυτα αινίγματα, αλλά το τέλος δείχνει περίπου κοινό: είναι όλοι τους νεκροί ή κοντεύουν να ξεψυχύσουν. 
Μένει απλώς να το μάθουν.
Προς Θεού, δεν το θέτω πολιτικά. Αυτό έχει ήδη συμβεί. Οι παραδοσιακοί σχηματισμοί έχουν χάσει την αξιοπιστία και τα ερείσματα τους - αυτό το ξέρουμε όλοι και, για να είμαι ειλικρινής, με ...

Ο υπαρκτός κομματικός κόσμος καταρρέει...

Αν παρακολουθήσει κανείς διαχρονικά τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας 20ετίας θα δει ότι ξεκινώντας από την ΠΟΛΑΝ του Α. Σαμαρά το 1993, περνώντας στο κόμμα Αβραμόπουλου και καταλήγοντας πρόσφατα στο σχεδόν το 20% του ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό σώμα πάντα έδειχνε να ασφυκτιά στο κομματικό σύστημα και δημοσκοπικά τουλάχιστον επιβράβευε οποιαδήποτε απόπειρα νέου σχηματισμού.
Όμως η όπως τώρα γνωρίζουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη συμμετοχή του καθενός στο μοίρασμα των ευρωπαϊκών δανεικών εγκλώβιζε τελικά το εκλογικό σώμα στις γνωστές εκλογικές συμπεριφορές.
Τώρα τα δανεικά τελείωσαν και το ΔΝΤ τα παίρνει πίσω με τόκο. 
Άρα δεν υπάρχει λόγος για να μην εκφραστεί οριζόντια στους πολιτικούς σχηματισμούς η κατάρρευση του συστήματος. Ιδιαίτερα όταν η καθημερινή παρουσία των πολιτικών στα αμετάβλητα τηλεοπτικά παράθυρα δείχνει μαζί με την επίμονη προάσπιση των βουλευτικών πολλαπλών ασυλιών τους ότι παραμένουν αμετανόητοι.
Το κομματικό σύστημα δημοσκοπικά τουλάχιστον έχει καταρρεύσει και απομένει η...

Ο κ. Παπανδρέου άραγε τα μαθαίνει αυτά;

Το ΔΝΤ "έφαγε πόρτα" από την Αργεντινή

  • Προσπαθούν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ να βρούνε τρόπο να εισπράξουν, αλλά τους "σέρβιραν πόρτα" οι Αργεντινοί...
  • Αμφισβητούν ευθέως το ΔΝΤ (και καλά κάνουν)
Η Αργεντινή δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που ήθελε να κάνει προκαταρκτικό έλεγχο στην κατάσταση της οικονομίας για να βρεθεί μια λύση για το χρέος της χώρας, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, προς τις χώρες της «Λέσχης των Παρισίων».
"Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος αυτό. Κάνουμε διάφορα σενάρια, αλλά σε κανένα δεν εμπλέκεται - προκαταρκτικά - το ΔΝΤ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Αμάδο Μπουντού.
Η Αργεντινή δεν βλέπει με καλό μάτι το ΔΝΤ έπειτα από την εμπλοκή του στα της χώρας όταν ...

Ο από μηχανής Θεός της "Τρομοκρατίας"


Το  Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. όπως όλοι οι τακτικοί επισκέπτες του γνωρίζουν, δεν αναπαραγάγει τα θέματα της "τρομοκρατίας" γιατί δεν επιθυμεί να γίνει πολλαπλασιαστής των επιδιώξεων των ¨τρομοκρατών" στην δημοσιότητα που επιδιώκουν. 
Η χθεσινοβραδυνή όμως επίθεση στο Υπουργείο που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών και μάλιστα στο γραφείο του υπουργού, μας κάνει να επισημάνουμε μόνο αυτό το γεγονός και αναδημοσιεύουμε από το πολύ καλό φιλικό ιστολόγειο Ζείδωρον την σχετική ανάρτηση του, που μας δίνει μια άλλη διάσταση, την οποία δεν πρόκειται ν' ακούσουμε απο τα "διαπλεκόμενα ΜΜΕ"  . 
Διαβάστε την λοιπόν:
 Η πρωτοφανής,ίσως και στα παγκόσμια χρονικά,αποψινή έκρηξη στην καρδιά του Υπουργείου που υποτίθεται προστατεύει τον πολίτη είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η μεγαλύτερη ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους.Δεν μένει τίποτα άλλο εκτός από εισβολή "τρομοκρατών" στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατάλυση ουσιαστικά του κράτους,απροστάτευτοι ακόμα και οι ίδιοι οι υπουργοί μέσα στα υπουργεία τους.
Παρ' όλα αυτά οι πολιτικάντηδες το βιολί τους.Ο ένας μετά τον άλλον έτρεξαν να...

Δημοσκόπηση "Ανατροπών"

Η δημοσκόπηση της ALCO για το newsit περιέχει ευρήματα που με την πρώτη ματιά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σοκαριστικά.
Αν όμως αναλογιστεί κανείς όλα όσα γράφουμε εδώ και καιρό για τις ανατροπές που έχουν προκληθεί σε όλες τις χώρες από τις οποίες "πέρασε" το ΔΝΤ και οι πολίτες τους υπέστησαν τις βίαιες εισοδηματικές αλλαγές που περνούν τώρα οι Ελληνες δε θα πρέπει να εκπλαγεί καθόλου. 
Τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα εξουσίας καταγράφουν τα χαμηλότερα δημοσκοπικά ποσοστά της ιστορίας τους.Τα υπόλοιπα όχι μόνο δεν καταφέρνουν να καρπωθούν τις απώλειες των μεγάλων αλλά βλέπουν και αυτά τα ποσοστά τους να μειώνονται.
Ενώ κυοφορούμενες προσπάθειες όπως αυτή του Φ. Κουβέλη στο χώρο της αριστεράς ή της Ντ. Μπακογιάννη στο χώρο της κεντροδεξιάς συγκεντρώνουν υψηλότατα ποσοστά. 
Το γεγονός ότι αυτά τα κόμματα δεν υπάρχουν καν στον πολιτικό χάρτη,έστω και αν ...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μεγάλη Δημοσκόπηση: Μπακογιάννη και Κουβέλης αλλάζουν το πολιτικό σκηνικό

- Αδύνατη η αυτοδυναμία
- Δυσθεώρητα ποσοστά για δυο κόμματα που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί
- Αναγκαία αλλά άδικα τα μέτρα για το ασφαλιστικό
- Καταδίκη στους αποκλεισμούς λιμανιών

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις και οι ανατροπές που γίνονται στην χώρα κάνουν τους πολίτες να αναζητούν κάτι καινούριο από το οποίο θα μπορέσουν να κρατηθούν αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειώνεται οτι το Newsit ζήτησε από την Alco να συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε ξεχωριστή ερώτηση πως θα ψήφιζαν οι πολίτες για δυο κόμματα που κυοφορούνται.

Ετσι, δυο κυοφορούμενοι κομματικοί σχηματισμοί που ακόμα δεν έχουν αναγγελθεί  επισήμως, αυτός της Ντόρας Μπακογιάννη και αυτός του Φώτη Κουβέλη, συγκεντρώνουν υψηλότατα δημοσκοπικά ποσοστά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φτάνει το 9,1% με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 12,7% και ο Φώτης Κουβέλης το 5,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 1,4%.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ακόμα και αν δεν κατέβουν στις εκλογές νέα κόμματα, τα υπάρχοντα, όπως φαίνεται σε άλλο πίνακα της δημοσκόπησης, σημειώνουν τα ιστορικότερα χαμηλά ...

Χρηματοπιστωτικός στραγγαλισμός με επιτόκιο 10ετούς στο 11,21% και πιθανότητα πτώχευσης στο 53%

image
Η επίθεση εναντίον της Ελλάδας στο χρηματοπιστωτικό τομέα μόνο παρελθόν δε μπορεί να θεωρηθεί, καθώς το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έχει απογειωθεί στο 11,21% και οι τιμές των ελληνικών CDS έχουν πετάξει στις 870 μονάδες βάσης, δίνοντας πιθανότητα πτώχευσης της χώρας κατά 53%, οριακά κάτω από το ρεκόρ προ της ψήφισης του πακέτου στήριξης.  
Τα spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών 10ετών έχουν φτάσει στις 750 μονάδες βάσης, ενώ το χρηματοπιστωτικό ρίσκο συνεχίζει να αυξάνεται και στην Ευρώπη, με την Πορτογαλία να υπολογίζεται πως έχει πιθανότητες πτώχευσης της τάξης του 23,42%.
Η Ελλάδα υποτίθεται πως θέλει να έχει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων το 2012 αλλά προς το παρόν η εξέλιξη αυτή φαίνεται απαγορευτική. 
Οι τελευταίες υποβαθμίσεις από τις εταιρίες πιστοληπτικής αξιολόγη έχουν διαλύσει τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της χώρας και το τίμημα είναι πολύ βαρύτερο απ' όσο φαίνεται να πιστεύουν οι πολιτικοί ιθύνοντες. 

Η οδυνηρή διάλυση της συλλογικής μας αυταπάτης

Το ΠΑΣΟΚ, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, έγινε το κέντρο του πολιτικού συστήματος. 
Όχι με τη χωροταξική έννοια, αλλά επειδή, με το τέλος της πολύχρονης κυριαρχίας της παραδοσιακής Δεξιάς, ανέλαβε την πλήρη ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία, την οποία δεν τόλμησε να διακδικήσει η μόλις νομιμοποιηθείσα Αριστερά.
Στις συμπληγάδες, από τις οποίες κατ' επανάληψη πέρασε έκτοτε, κατάφερε να διατηρήσει και την ηγεμονία και την εξουσία μετατρέποντας τις περιόδους διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. σε «διαλείμματα» της κυριαρχίας του. 
Ένας από τους πολλούς λόγους αυτής της ηγεμονίας ήταν και η δυνατότητά του να ενσωματώνει τη δυνάμει αντιπολίτευση ασκώντας την... ταυτόχρονα και παράλληλα με την εξουσία!
Το δίπολο «κυβέρνηση - κόμμα» λειτούργησε σχεδόν πάντα ομαλά, με το κόμμα να μένει ένα βήμα πίσω και να «μαζεύει τα απόνερα» διατηρώντας την κρίσιμη εφεδρεία ακόμη και σε...

Γάλλος ΥΠ.ΕΞ.: «Η Ντόρα επέδειξε πολιτικό θάρρος»


Το πολιτικό θάρρος και την υπευθυνότητα που επέδειξε η Ντόρα Μπακογιάννη στο θέμα της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, εξήρε ο Γάλλος υφυπουργός Εξωτερικών Πιερ Λελούς, μετά το πέρας της συνάντησής του με την ανεξάρτητη βουλευτή.
«Θέλω να πω ότι εκτιμώ βαθύτατα την Ντόρα Μπακογιάννη για το πολιτικό θάρρος που επιδεικνύει μέσα σ’ αυτήν την κρίση. Βιώνουμε μια εποχή που οι άνθρωποι με θάρρος ξεχωρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λελούς.
Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως ο υφυπουργός είναι ένας στενός φίλος της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισε πως σ’ αυτή την δύσκολη για την Ευρώπη στιγμή, είναι «είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα και η Γαλλία κρατούν σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και βοηθάει η μία την άλλη».
Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, η ...

Χρωματίζω πέτρες...

Καιρό τώρα άνεργος... για να μην πέσω στην κατάθλιψη και για να γεμίζω το χρόνο μου, μαζεύω πέτρες... πέτρες μικρές, πέτρες στρογγυλές, πέτρες μυτερές, πέτρες μεσαίου μεγέθους και τις χρωματίζω. 
Δεν έχω ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ανησυχίες...

Έχω ανησυχίες για το μέλλον των παιδιών μου... ανησυχία για το κωλοδάνειο που μου σφίγγει το λαιμό... εφιάλτης δηλαδή... και όλο μαζεύω και όλο χρωματίζω τις πέτρες... 
Πολλές πράσινες, πολλές μπλε, μερικές ροζ, καμπόσες κατακόκκινες...  
Η οικογένειά μου παρακολουθεί ανήσυχη την αλλόκοτη συμπεριφορά μου και συχνά ανταλλάσσουν βλέμματα αναζητώντας ο ένας απ’ τον άλλον μια εξήγηση...

BRAVO Giorgo τα κατάφερες .....επιτέλους πρώτοι!

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Μάϊο - 2010 σε σχέση με τον Μάιο - 09, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα:
Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό με 5,3% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,6%
Η Ελλάδα πρώτη στην ένδυση με αύξηση 2,5% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,2% .
Η Ελλάδα πρώτη στα καύσιμα με αύξηση 51,1%, όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 18,4%.
Η Ελλάδα πρώτη στις μεταφορές επιβατών με σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6%, όταν ο Μ.Ο της...

Μάθανε ότι ...., πλακώσανε και οι Τούρκοι

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Α. Γκιουλ, είχε ο Γ. Παπανδρέου και τι του είπε: 
“Η Τουρκία θέλει να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης. 
Εμείς ξεπεράσαμε την κρίση κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς την στήριξη κάποιου μηχανισμού”. 
Βεβαίως δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ευχαριστεί την Ελλάδα για την στήριξη που παρέχει στην Τουρκία σχετικά με την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Το κατάλαβε άραγε το υπονοούμενο ο Έλληνας πρωθυπουργός; Βοηθείστε μας να μπούμε στην ΕΕ και εμείς δε θα είμαστε αχάριστοι.
Αλλά που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν οι γείτονες; 
Μήπως να αγοράσουν κανένα νησί;
Ή μήπως να κτίσουν κανένα εργοστάσιο στη Θράκη; 
Το καλύτερο που θα μπορούσαν να προσφέρουν είναι να σταματήσουν αυτόν τον ανέξοδο (και συνάμα πολυέξοδο) αγώνα επικράτησης στο Αιγαίο. Αλλά εκεί, ούτε κουβέντα από την Άγκυρα.
Κατά τα άλλα ο...

Υπουργικό Συμβούλιο: "θα αποφασιστεί επισήμως η κοινωνική και εργασιακή απαξίωση του πληθυσμού".

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου όπου θα αποφασιστεί επισήμως η κοινωνική και εργασιακή απαξίωση του πληθυσμού.

Μετά δε και τις αποκαλύψεις ότι από το ελληνικό κείμενο του Μνημονίου έχουν ... παραλειφθεί ορισμένες απαιτήσεις της τρόικας όπως το πάγωμα των αιτημάτων συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων έως το 2050 (!) θα έχουν ιδιαίτερη σημασία οι δικαιολογίες που θα αναζητήσει ο Παπανδρέου.
Θυμίζουμε απλώς τι έλεγε στις 2 Οκτωβρίου σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα :
«Για μας η εργασία είναι πάνω απ΄ όλα δικαίωμα. Και αυτό το δικαίωμα το προστατεύουμε. Θα βάλουμε τέλος στην εκτεταμένη ανομία, στον Μεσαίωνα στην αγορά εργασίας, στην ανασφάλιστη εργασία, στις εξοντωτικές αμοιβές και ωράρια, στις ομαδικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις».
Κάτι ήξερε ο αείμνηστος Καραμανλής όταν έλεγε στο 1ο Συνέδριο της Ν.Δ. το 1979 στη Χαλκιδική ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας είναι η δημαγωγία».

Αντί παραίτησης ... Αντίο...!

Με είχε πιάσει μια μελαγχολία προχθές. 
Αιτία; 
Σκεφτόμουν την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της φιλελεύθερης παράταξης. 
Προσπαθούσα σε μια σπάνια στιγμή ηρεμίας να ξεκαθαρίσω με τον εαυτό μου το τι πραγματικά νοιώθω. 
Κι αυτό διότι για πρώτη φορά αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα, στον φυσικό μου πολιτικό χώρο. Ασυναίσθητα μπήκα στην δίνη του χρόνου κάνοντας μια αναδρομή, σκαλίζοντας τις πιο αραχνιασμένες μνήμες μου, σε ό,τι είχε σχέση με την πολιτική.

Και άρχισα να θυμάμαι...

«Βαρέσαμε κανόνι»

Η Ελλάδα, καθώς δανείζεται μόνο και μόνο για να πληρώνει τόκους παλαιότερων δανείων, έχει «βαρέσει κανόνι». 

Το ξεπούλημα της ελληνικής «αποικίας»

Οι πιστωτές της έχουν ήδη ξεκινήσει τη  διαδικασία  της (αναδιάρθρωσης του χρέους) ελεγχόμενης χρεοκοπίας. 
Με άλλα λόγια, η εκποίηση ελληνικής  δημόσιας περιουσίας υπέρ των πιστωτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η εν λόγω διαδικασία «θεμελιώνεται» νομικά με δύο τρόπους: ...

Έρχεται ισχυρή κοινωνική έκρηξη !

H καταστολή από Σεπτέμβριο και μετά, θα είναι σκληρή και αμείλικτη.


"Θα έχουμε ταραχές. Και αυτή τη φορά, αυτές δεν θα έχουν ως πρωταγωνιστές βαριεστημένα παιδιά των βορείων προαστίων, τους λεγόμενους «μεσολογγίτες», που αρέσκονται στα μπάχαλα, αλλά μεροκαματιάρηδες, συνταξιούχους, κοινώς συμπολίτες μας που δεν θα έχουν τίποτα πλέον να χάσουν, εκτός από την αξιοπρέπειά τους".
Η διασάλευση της έννομης τάξης είναι προ των πυλών.
Τα μηνύματα που στέλνει η...

Η Ελλάδα στο χείλος της δεύτερης χρεοκοπίας!

Βέβαιη θεωρείται πλέον η ουσιαστική χρεοκοπία και της Πορτογαλίας, καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας πλησιάζει ολοταχώς το «μαγικό» όριο του 5%, ενώ οι προφήτες του τέλους της Ευρωζώνης μιλούν ήδη για τη… δεύτερη ελληνική χρεοκοπία, καθώς χθες η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε και πάλι το όριο του 10%, για πρώτη φορά μετά τις 10 Μαΐου, όταν η ΕΚΤ ενεργοποίησε το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων.
Η κρίση της Ευρωζώνης φαίνεται ότι αναζωπυρώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς, καθώς η τελευταία δημοπρασία πορτογαλικών ομολόγων ανέβασε στο 4,657% το κόστος δανεισμού της χώρας, σχεδόν 1% υψηλότερα από την απόδοση της προηγούμενης δημοπρασίας. Πρόκειται για μια απόδοση, όπως επισήμανε ο Στίβεν Μέιτζορ της HSBC, μιλώντας στους Financial Times, ανησυχητικά κοντά στο...

Η «Συμβουλευτική» της Δικτατορίας και το ΠαΣοΚ!

Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει δικαίωμα να απορρίπτει.  
Μόνο να επικυρώνει και να το χρησιμοποιούν εκείνοι, οι οποίοι λαμβάνουν τις δύσκολες και με μοιραίο πολιτικό κόστος αποφάσεις.
Η Βάσω Παπανδρέου υποστήριξε ότι η συζήτηση για το μνημόνιο δεν πραγματοποιείται επί της ουσίας δεδομένης της ψήφισής του, η οποία προηγήθηκε. Σε συζήτηση που είχε υποστήριξε ότι «η Βουλή λειτουργεί με νόμους και όχι με πολιτικές δεσμεύσεις».
Η γενικότερη εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί αν όχι να υποβαθμίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, τότε σίγουρα να το παρακάμψει. Κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση της λειτουργίας της ελληνικής Βουλής».
Στα σκληρά μέτρα … για τη σωτηρία της πατρίδας, δηλαδή στο μνημόνιο της υποτέλειας αντέδρασαν τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι κ. Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαράς. Η κατάληξη και των τριών ήταν η διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.
Τις προηγούμενες ημέρες υπερπροβλήθηκαν οι αντιδράσεις που διαπιστώνονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αντιλαϊκό και σκληρό εργασιακό και...

"Δανείστε την επικράτειά σας για να ξεχρεώσετε"

Την (κακή) αρχή έκαναν Γερμανοί οικονομολόγοι, οι οποίοι πρότειναν στην Ελλάδα να πουλήσει νησιά της προκειμένου να καλύψει τα μεγάλα ανοίγματα στο χρέος και το έλλειμμα της. 
Και τώρα, τη σκυτάλη παίρνει ένας Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος με άρθρο του, που δημοσιεύεται στη σημερινή Herald Tribune προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση, αντί να πουλήσει, να...νοικιάσει γη.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην International Herald Tribune (διεθνή έκδοση των New York Times), ο γνωστός καθηγητής αναφέρει ότι είναι κοινή πρακτική κρατών να δανείζουν έναντι οφέλους (χρησιμοποιεί τον όρο lease) περιοχές της επικράτειάς τους σε άλλα κράτη.
Και συνήθως αυτή η πρακτική αποδεικνύεται επωφελής και για τους δύο εμπλεκόμενους: ...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι μέρες της εξέγερσης δεν είναι μακριά

Η οργή των πολιτών για την διάχυτη και αλληλένδετη διαφθορά των εξουσιών, (και όχι μόνο της νομοθετικής και εκτελεστικής) αλλά και την διάβρωση όλων των θεσμών με την επακόλουθη διάχυση της βρώμας σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας, όπως καταγράφεται σε διάφορες μετρήσεις γιγαντώνεται και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα πλέον κέντρο εξουσίας ή ανάλυσης.
Μπορεί να μην μετουσιώνεται, μέχρι τώρα, σε κοινωνική έκρηξη για δύο λόγους. 
Ο ένας είναι ότι, παρόλο ότι κανείς πλέον δεν πιστεύει πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν θα επιβληθεί κανενός είδος τιμωρία στους επίορκους και αλητήριους της πολιτικής,δίνεται χρόνος – εξαντλώντας τα τελευταία περιθώρια ανοχής – αισθανόμενος αποσβολωμένος από το θράσος των επαγγελματιών ψευτών και κλεφτών της πολιτικής που επί χρόνια τους εμπιστευόταν ή αλισφεριζόταν μαζί τους παρέχοντας την υποστήριξή του, για να λαμβάνει κατά καιρούς τα ψίχουλα της διαφθοράς που έπεφταν κάτω από το μεγάλο τραπέζι της ρεμούλας και της φαυλότητας (διασυνδέσεις, πελατειακές σχέσεις, βολέματα, ψιλορουσφετάκια κλπ).
Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι, ...

Κορυφαίο ανέκδοτο!

Ο σύζυγος κάθεται στον καναπέ στο σαλόνι κάνοντας συνεχώς ζάπινγκ ανάμεσα σε δυο κανάλια. 
Από το βάθος ακούγεται η φωνή της συζύγου:
- Τι κάνεις ρε; Θα την κάψεις την τηλεόραση...
- Τι να κάνω ρε γυναίκα;
Αφού βάλανε το μπάσκετ μαζί με την τσόντα. 
Δεν ξέρω ποιο από τα δυο να δω...
- Την τσόντα δες....., μπάσκετ ξέρεις..... 

Πως θα έρθει η ανάκαμψη;

Τα "Κλειδιά"  της ανάκαμψης είναι οι επενδύσεις


Η Ελλάδα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτόν τον συνδυασμό ύφεσης και αποπληθωρισμού με τις δραματικές συνέπειες που είδαμε να έχει σε άλλες οικονομίες.
Τα άσχημα νέα είναι οι προβλέψεις για ύφεση ίσως και - 4% εφέτος, με ελπίδες μιας αναιμικής ανάπτυξης μόνο από το 2012 και μετά.
Η ζήτηση εκτιμάται ότι θα περιοριστεί τόσο που ακόμη και ο πληθωρισμός θα γίνει αρνητικός, με αποτέλεσμα το χρέος να αυξηθεί περαιτέρω ως ποσοστό του ΑΕΠ!
O πληθωρισμός όχι μόνο δεν μηδενίζεται, αλλά ήδη κινείται στο 4,8% λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.
Αργεί αδικαιολόγητα το δραστικό πακέτο αποκρατικοποιήσεων και το ξεμπλοκάρισμα των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ,  ενώ  μπορεί με αυτές τις παρεμβάσεις σε σημαντικό βαθμό να αποφύγουμε την ύφεση και την επόμενη χρονιά να μπούμε σε ανάκαμψη.
Η κατανάλωση έχει μειωθεί εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα τα έσοδα από φόρους και ΦΠΑ, όσο και αν...

Κράτος προδοCIA'S αφανίζει το Λαό!


Μερικές φορές η ίδια η πραγματικότητα όχι μόνο είναι εντελώς απίστευτη, αλλά χρησιμοποιείται ακριβώς το απίστευτο για να την κάνει ανεκτή
Έχω την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς γίνεται με την καμπάνια “ψυχολογικού πολέμου” κατά του ελληνικού λαού, που έχει εξαπολυθεί για να τον κάνει να αποδεχθεί πράγματα, μέτρα και πολιτικές εκτός πάσης λογικής. 
Tείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αυτή η καμπάνια είναι σε μεγάλο βαθμό σχεδιασμένη, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι όσοι συμμετέχουν γνωρίζουν τον ρόλο που τους επιφυλάσσεται.

Εχετε προσέξει τι μούτρα κάνει τελευταία;
Καθώς φτάνουν τα 10 εκατομμύρια κατάρες σ' αυτόν και ...

"Προς τον κύριο Παπανδρέου"

"Κύριε πρωθυπουργέ της Ελλάδος, 
ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να επικαλείστε το όνομά μου, το όνομα ενός πολίτη αυτής της ελεύθερης χώρας, 
γιατί κύριε πρωθυπουργέ είμαι ένας ΕΝΤΙΜΟΣ Έλληνας...

Το ΠΑΣΟΚ έγινε … ΦΟΡΟ - ΣΟΚ


Άλλα λέμε και αλλά κάνουμε

Έχω υπάρξει οπαδός και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ από τα νεανικά μου χρόνια. 
Πίστεψα στο ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από τη κρίση γιατί το προεκλογικό του πρόγραμμα ήταν σωστό. 
Που έχει πάει αυτό το πρόγραμμα;
Περιμέναμε τις δύσκολες ώρες όπως περιμέναμε και τα επώδυνα μέτρα για να ισορροπήσει η οικονομία μας αλλά αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. 
Δεν μπορώ να μην πω ότι ο ...

Απροκάλυπτα "Αμερικανάκια" οι ηγεσίες του ΠαΣοΚ, χωρίς τσίπα και φιλότιμο!

Πριν από δεκαπέντε χρόνια θρηνούσαμε τρεις νεκρούς στα Ίμια και ο Σημίτης στη Βουλή δήλωνε:
«Ευχαριστούμε την Αμερική»!
Σήμερα η Ελλάδα υποφέρει από τα οικονομικά μέτρα και τρομάζει μπροστά σε αυτά που έρχονται με το νέο Ασφαλιστικό κι όμως ο Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Fox Business Network, δήλωσε χθες το βράδυ:
«Ο πρόεδρος Ομπάμα μας παρείχε σημαντική υποστήριξη. Υποστήριξε την προσπάθεια αλλαγής της Ελλάδας, αλλά και την άποψη, σύμφωνα με την οποία, οφείλουμε να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματοοικονομικό - χρηματοπιστωτικό σύστημα»!
Λίγη τσίπα ρε! 
Λίγο φιλότιμο! 
Μας στήριξαν επειδή μας έστειλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και να γκρεμίσει τις εργασιακές σχέσεις; 

«Σκάλωσε» στη Βάσω Παπανδρέου η σύμβαση με «τρόικα»!


Στο… απαγορευτικό σήμα της κ. Βάσως Παπανδρέου, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σταμάτησε χθες η πορεία επικύρωσης της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα» για τα 110 δις. ευρώ, παρότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιμένει ότι η επικύρωση ήταν μία από τις πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών, για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία!
Η σύμβαση, που, όπως αποκάλυψαμε χθες , δίνει στους πιστωτές της χώρας (κράτη της Ευρωζώνης και ΔΝΤ) τη δυνατότητα ακόμη και να κατασχέσουν δημόσια περιουσία με συνοπτικές διαδικασίες, τονίσθηκε χθες από την κ. Παπανδρέου ότι δεν υπάρχει λόγος να επικυρωθεί από τη Βουλή, αποκτώντας έτσι αυξημένη δεσμευτικότητα, αφού έχει την υπογραφή του εξουσιοδοτημένου προς τούτο, υπουργού Οικονομικών.
Με την τοποθέτησή της αυτή, η κ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ...

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες ξεπερνά κάθε φαντασία.
Οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης νομοθετούν, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων, τόσο από τις ενώσεις των εργαζομένων, όσο και από τις ενώσεις των εργοδοτών.
Έχουμε λοιπόν το παράδοξο, εργαζόμενοι και εργοδότες να δημιουργούν κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση...με το επιχείρημα ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Αλήθεια, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο;
Για τι είδους ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε όταν ο βασικός μισθός κατεβαίνει από τα 700 ευρώ στα 580 ευρώ.
Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, χωρίς...

ΒΗΜΑτοδότης: «150 ευρώ με απόδειξη, 120 χωρίς απόδειξη»

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κάτι πρέπει να υπάρχει στο ενεργειακό πεδίο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου αφού η κυρία Μαρία Θεοχάρη εντόπισε χθες μαύρο χρήμα στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Η βουλευτής Καρδίτσας του ΠαΣοΚ εξιστορούσε την απίστευτη ιστορία σε συνεργάτη μου την ίδια ώρα που προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στον κ. Π. Γερουλάνο για να την καταγγείλει.
Η ιστορία έχει ως εξής: Πολιτικοί φίλοι της..κυρίας Θεοχάρη επισκέφθηκαν το Μουσείο και στην είσοδο ρώτησαν έναν ξεναγό για το κόστος της ξενάγησης: «150 ευρώ με απόδειξη, 120 χωρίς απόδειξη» απάντησε εκείνος αρχίζοντας αμέσως την ξενάγηση στις... ελληνικές παραδόσεις.
Δεν ξέρω αν οι Καρδιτσιώτες ζήτησαν απόδειξη, αλλά αμέσως μετά ενημέρωσαν τη βουλευτή.
Τι έχει να πει ο υπουργός Πολιτισμού;
Προφανώς ότι... ατονεί το «κίνημα των αποδείξεων».
***
Οι «Ανανεωτικοί» υπό τον κ. Φώτη Κουβέλη βρήκαν στέγη στον...

Η επίκληση του Μνημονίου δεν αρκεί για να παρακαμφθεί η προστασία της εργασίας.

Εργασία χωρίς εγγυήσεις


Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που εισάγονται με το προεδρικό διάταγμα του υπ. Εργασίας, αποτελούν ζήτημα διαφορετικής τάξεως από τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Κι όμως, το γεγονός ότι τα δύο πεδία ρύθμισης ανήκουν στην αρμοδιότητα του ίδιου υπουργείου και προωθούνται την ίδια χρονική περίοδο έχει οδηγήσει πολλούς σχολιαστές να ασκούν μια σωρευτική αρνητική κριτική, που δεν διευκολύνει την κατανόηση και την ψύχραιμη αντιμετώπιση των δύο ...

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Το 43,9% των Ελλήνων δίνει αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς

Το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην ΕΕ) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του και το 93,7% των συμπολιτών μας (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και από το οποίο, το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται, είναι πως οι Ελληνες εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους “27″ για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Μάιο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων -πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 28,4%- θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των ...

Νέο... Σχέδιο Ανάν η σύμβαση δανεισμού!

Δύο οργισμένες παρατηρήσεις από έναν εξαίρετο οικονομολόγο και αναλυτή, τον Δ. Καζάκη, και έναν μετριοπαθή και έγκυρο συνταγματολόγο, τον K. Χρυσόγονο, έχουν τον ίδιο παρονομαστή.
Δ. Καζάκης: «Αυτό που επίσης κάνει εντύπωση είναι ο "ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για τη σύμβαση". Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτό. Ο βασικός λόγος δεν έχει να κάνει με το ΔΝΤ, αλλά με το γεγονός ότι η νομολογία του αγγλικού δικαίου, λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Βρετανίας, δίνει την ευκαιρία για εξαιρετικά ευνοϊκές αποφάσεις υπέρ των δανειστών.

Για παράδειγμα το 90% των καταχρηστικών αποφάσεων εις βάρος χωρών από επενδυτικά κεφάλαια "προβληματικών χρεών", κοινώς γύπες, παίρνονται από βρετανικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με τα ειωθότα στη διεθνή αγορά δανεισμού με ομόλογα, ό,τι ισχύει για έναν δανειστή ισχύει για όλους τους δανειστές (pari passu). Αυτό σημαίνει ότι η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, οι καταχρηστικοί της όροι, η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, ο ορισμός του αγγλικού δικαίου κ.ο.κ. ισχύουν όχι μόνο για τον δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ αλλά για όλους τους κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι κερδοσκόποι της αγοράς έχουν το απαραίτητο νομότυπο εργαλείο για να απαιτήσουν τη λεηλασία, τη δήμευση και τη διάλυση της χώρας».
Κ. Χρυσόγονος:

Απείλησε και ο Παπούλιας για τα Προεδρικά Διατάγματα!

Το σύνολο των εφημερίδων σήμερα αναφέρεται στην παρέμβαση Παπανδρέου από τη Νέα Υόρκη ο οποίος ζήτησε να περιληφθούν οι αλλαγές στα εργασιακά ως διατάξεις στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό προκειμένου να εκβιάσει τους βουλευτές του.
 
Αυτή είναι η μισή αλήθεια γιατί η άλλη μισή αφορά τον Παπούλια ο οποίος , σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να υπογράψει τα διατάγματα λέγοντας ότι δεν θα παίξει με την ...