Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ω, Έλληνα

Επιτέλους ήρθε το τέλος. 
Το μισοπνιγμένο μας κορμί βούλιαξε μια και καλή. 
Νιώσαμε την άμμο στις πατούσες μας και το φως μπαίνει πλέον στα μάτια μας μέσα από κυβικά αλμυρού νερού. 
Πολλή η αλμύρα των δακρύων μας που γέμισαν τις θάλασσες μας. 
Κολυμπάμε πλέον στα δάκρυα μας. 
Γιατί, ω Έλληνα, δάκρυσες πολύ.
Ήρθε λοιπόν η ώρα τώρα που πατάς τον πάτο της θάλασσας (το μοναδικό στέρεο έδαφος εδώ και δεκαετίες) και να μην ψάξεις καμία σανίδα σωτηρίας να σε περιμένει στην ...

Άμα ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ: Βάζεις 20 εκατ € στην Cosmote και βγάζεις 450 εκατ.

Το 1997 η TELENOR B-INVEST AS αγόρασε το 30% της Cosmote έναντι 75 εκατ. € (26 δις δρχ τότε)
Στο μετοχικό κεφάλαιο της TELENOR B-INVEST AS συμμετείχαν με 73% η νορβηγική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telenor που έβαλε τα 55 εκατ. € και με 27% η offshore WR Com Enterprises που έβαλε το υπόλοιπα 20 εκατ. € για την αγορά του 30% της Cosmote.

Toν Οκτώβριο του 2000 που η Cosmote μπήκε στο Χρηματιστήριο οι δύο εταιρίες ...

Αναδιάρθρωση χρέους και έξοδο από το ευρώ προβλέπουν διάσημοι οικονομολόγοι

Στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκαν οι γνωστοί οικονομολόγοι Νουριέλ Ρουμπίνι, Αμάρτια Σεν και Πολ Κρούγκμαν κατά τη διάρκεια ομιλιών τους τις τελευταίες μέρες στην Ελβετία, όπως περιγράφονται από τον ελβετικό Τύπο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Tribune de Geneve» ύστερα από ομιλία του στη Γενεύη, ο Νουριέλ Ρουμπίνι υποστήριξε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η ευρωζώνη αποτελούν το δεύτερο στάδιο της κρίσης, που ξεκίνησε από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες. 
Για την Ελλάδα πιστεύει ότι θα προβεί τελικά σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Κατά τον κ. Ρουμπίνι, στην...

Τα ψέματα ...τέλειωσαν!

Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δείχνουν αυτό που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο και το οποίο από την πρώτη στιγμή φωνάζαμε αποτελώντας φωνή βοώντος εν τη ερήμω: Απόλυτο μηδέν. 
Τίποτα. 
Μηδέν εις το ...πηλήκιο..!
Τα έσοδα εμφανίζουν στασιμότητα όπως ήταν φυσικό δεδομένης της καθίζησης που έχει υποστεί η κατανάλωση.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής εξαντλείται σε κακοπαιγμένο show για την τηλεόραση αφού ότι ανακοινώνεται είναι αποκλειστικά και μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Η γραφειοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί ένα αδάμαστο τέρας το οποίο καθηλώνει ...

Προσοχή, επίκειται αιφνιδιασμός!

Μια περίεργη ησυχία επικρατεί στο μέτωπο των αγορών σχετικά με την Ελλάδα. 
Εκεί όπου επικρατούσε ένας βομβαρδισμός πληροφοριών και αναλύσεων σχετικά με την πορεία της Ελλάδας, άλλες αξιόπιστες και άλλες, οι περισσότερες, για τη δημιουργία κατάλληλου επενδυτικού κλίματος, εκεί όπου όλες οι αγορές είχαν στραμμένη την προσοχή τους πάνω στο «ελληνικό πρόβλημα», ξαφνικά επικράτησε σιγή.

Τι συμβαίνει; 
Μήπως καταλάγιασαν οι πιέσεις των αγορών προς την Ελλάδα; 
Όχι βέβαια. 
Τα επιτόκια εξακολουθούν να κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη και η πιθανότητα άμεσης χρεοκοπίας της χώρας εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο
Τότε τι γίνεται;

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό


Εσωκομματικό ρήγμα προκαλεί στην κυβέρνηση...

...η κίνηση 14 βουλευτών να καταθέσουν την Παρασκευή (04/06) ερώτησή  προς τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, από τον οποίο ζητούν να μην αποδεχθεί όσα εκτός μνημονίου εισηγείται η τρόϊκα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Παύλος Στασινός και Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι με βάση όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από δραματική περικοπή των συντάξεων. Δημιουργείται η αίσθηση ότι οι...

Ποιοι έφαγαν τα 2 δισ. δραχμές του υπ. Άμυνας ;


«Φτερά» έκαναν 2 δισ. δραχμές από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την περίοδο 1999 - 2003.
 
Αυτά τα 2 δισ. δραχμές ήταν μέρος από τη χρηματοδότηση ενός απόρρητου προγράμματος που είχε συνολικό προϋπολογισμό οκτώ εκατομμύρια δολάρια.
Το 2004 διατάχθηκαν μυστικά κάποιοι αξιωματικοί του Πενταγώνου να...

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Το αεροπλάνο του Πολωνού Προέδρου και το ...δυστύχημα!

Το κείμενο που ακολουθεί το έλαβα από ηλεκτρονικό μήνυμα ενός φίλου το οποίο με εντυπωσίασε και το δημοσιεύω χωρίς σχόλια!

"Όταν μαθεύτηκε ότι κατέπεσε λίγα χιλιόμετρα από το Μινσκ το αεροπλάνο που σκότωσε τον πρόεδρο της πολωνικής δημοκρατίας Καζίνσκι στέλνοντας στον τάφο, τον ίδιο, την οικογένεια του, τον αφρό της επιχειρηματικής ζωής της Πολωνίας και την ελιτ των ενόπλων δυνάμεων της χωρας, ίσως επειδή διαβάζω σχολαστικά ιστορια και τέτοια "ατυχήματα" μετά απο χρονια αποδεικνύονται καλοστημένες δολοφονικές ενέργειες, ο νους μου πήγε σε διάφορα συνομωσιολογικά σενάρια.
Έχοντας κρίση και...αντίληψη καταλάβαινα ότι μου λείπανε διάφορα κομμάτια του παζλ που θα μου έδιναν μια ολοκληρωμένη εικόνα αφήνοντας για λίγο τη φαντασία μου σε ύπνωση και πείθοντας τον εαυτό μου ότι όπου υπάρχει καπνός μπορεί να μην ειναι φωτιά απλά καπνογόνο!
ΜΕΧΡΙ που έπεσε μια γαλλική εφημερίδα της προηγούμενης κυριακής που μου χάριζε το κομμάτι που έλειπε για να'μαι σίγουρος ότι τους έφαγαν τους ανθρώπους τα πολύ γνωστά και παγκόσμια συμφέροντα.
Δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω απλά θα σας παραθέσω τα στοιχεία του άρθρου και η κρίση δική σας...

Μετεξεταστέοι και πάλι οι υπουργοί

«Στο Κόκκινο» παραμένουν , οι επιδόσεις των Υπουργών σύμφωνα  με την τελευταία έκθεση του Θ. Πάγκαλου, επί της προόδου υλοποίησης των δράσεων που προβλέπονται από το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης (ΠΣΑ).
Από τη σύγκριση μεταξύ της προηγούμενης έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - στις 15 Μαΐου - και της σημερινής, προκύπτει ότι 6 προγράμματα παραμένουν «στο κόκκινο» (δηλαδή παρατηρούνται καθυστερήσεις, ή οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν δώσει ελλιπή στοιχεία).
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής: 

Το ασφαλιστικό «προικοσύμφωνο»


Στο παρελθόν τις τύχες των μαζών καθόριζαν τα προικοσύμφωνα.  

Εκατομμύρια άνθρωποι, περιοχές ολόκληρες της Ευρώπης, άλλαζαν μέσα σε μια νύχτα αφέντη μετά από ένα συνοικέσιο μεταξύ επιφανών μελών των οίκων των Αψβούργων, των Βουρβόνων (και πάει λέγοντας).
Σήμερα η μοίρα των κοινών θνητών σφραγίζεται από την εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία. 
Αυτά τα κείμενα ορίζουν αμοιβές, ωράρια, υποχρεώσεις δικαιώματα, ελεύθερο χρόνο, επιτρεπτό επίπεδο διαβίωσης και...αξιοπρέπειας. 
Υπό αυτήν έννοια, πράγματι, οι εργαζόμενοι έχουν κάνει βήματα προόδου. 
Είναι, όμως σε θέση να προστατέψουν τις κατακτήσεις τους;
Σήμερα, ειδικά σήμερα, τις τύχες των κοινών θνητών εξακολουθούν να τις καθορίζουν κάποιοι άλλοι οίκοι:
Οι λεγόμενοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης και οι εκθέσεις τους.
Οι σύγχρονοι οίκοι τυλίγουν σε μια κόλα χαρτί ολόκληρα κράτη, τις κυβερνήσεις, την οικονομία και τους λαούς τους, για να τους παραδώσουν στις...

Που ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος...


thumbΚυβέρνησαν περίπου την ίδια περίοδο, τα καλά τα χρόνια, τότε που η οικονομία της αγοράς σημείωνε άνοδο και επέτρεπε σε διάφορες φούσκες να ... «ανθίσουν» εκτοξεύοντας το μύθο της, και κυρίως, την ισχύ της στα ουράνια. 
Τότε που η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη άρχιζε να υπόκειται σε μετάλλαξη και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να εμφανίζονται βασιλικότερες του βασιλέως σε δεξιές πολιτικές. 
Δέκα χρόνια διακυβέρνησης της γηραιάς Αλβιώνας μέτρησε ο Τόνυ Μπλερ και λίγο παραπάνω στην προεδρία του Εργατικού Κόμματος στρέφοντας το τιμόνι κάμποσα κλικ δεξιότερα κάνοντας πολλούς να δουν αναφορές στον «θατσερισμό» εξ ου και ο όρος «Μπλερισμός».
Ο Σημίτης πάλι επί δύο τετραετίες (ουχί γεμάτες) από το 1996 ως το 2004 έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ και μας μπούκωσε με το μύθο της «ισχυρής Ελλάδας», αφού προηγουμένως είχε κάνει τις απαραίτητες ενέσεις νεοφιλελευθερισμού στο ...

“Η δικαιολογημένη και επικίνδυνη οργή”


Ο Simon Schama είναι από τους πιο γνωστούς ιστορικούς και σχολιαστές, (κλασικό είναι το βιβλίο του για τη Γαλλική Επανάσταση, Citizens). 
Πρόσφατα, σε άρθρο του στους Financial Times έγραφε για έναν κόσμο που ισορροπεί πάνω στην άβυσσο μιας «νέας εποχής οργής»
Θυμίζοντάς μας έτσι, πως η οργή για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. 
Ορθά τονίζει πως υπάρχει συχνά, ένα κενό χρόνου μεταξύ της «αρχής των οικονομικών αναταράξεων και της συσσώρευσης κοινωνικής οργής».
Έχει επίσης δίκαιο ότι σε κάποιες χώρες (ανάμεσα στις οποίες δεν είναι η δική μας), εμφανίζονται ίχνη οικονομικής ανάκαμψης που όμως δεν επηρεάζουν τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης.
Αυτή παραμένει απαισιόδοξη, τρομαγμένη και οργισμένη, καθώς οι προγενέστερες προσδοκίες για καλύτερο βιοτικό επίπεδο έχουν εξανεμισθεί.
Στην Ελλάδα σωρεύονται μαύρα σύννεφα. 
Η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται. 
Η οργή στρέφεται κατά όλων των κομμάτων και πολιτικών που διαχειρίσθηκαν την οικονομική τύχη του τόπου για δεκαετίες. 
Τα μεγάλα και τα μικρά κόμματα έχουν…

Η δασκάλα και ο "Πεταλωτής"


Τόσα χρόνια στην πλάτη και ακόμα δεν έμαθα να μην είμαι παράταιρος στις εποχές. 
Να πάψω να θαυμάζω, ας πούμε, την αυταπάρνηση κάποιων ανθρώπων, την έως μονομανίας προσήλωση στον σκοπό που ετάχθησαν. 
Τόσα χρόνια δεν έμαθα να μην τσαντίζομαι με πολλά κατά συνθήκην ψεύδη, όπως αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή: τον ρώτησαν για την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου και τα όσα έχει τραβήξει στο Μέγα Δέρειο, στα ορεινά του Έβρου, από φανατικούς της μουσουλμανικής μειονότητας, ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου. 
Ο κ. εκπρόσωπος απάντησε:  
" Ως προς κάποιες φήμες για απειλές κ.τ.λ., αυτές είναι τελείως ανυπόστατες και δεν υπάρχει καμία ανάλογη καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας! "
Όντως ανυπόστατες οι κακοποιήσεις που έχει υποστεί η δασκάλα και που έφτασαν μέχρι το…

"Βομβαρδίστε, κάνει καλό στις εξαγωγές μας!"

Το βιογραφικό του είναι πολύ πλούσιο: πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, απ' όπου παραιτήθηκε το 2004 για να αναλάβει το σημερινό του πόστο, καθώς και πρώην πρόεδρος της ένωσης καταθετικών τραπεζών (savings banks) στη Γερμανία, αλλά και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, κτλ, κτλ, κτλ.

Ο Horst Köhler (http://en.wikipedia.org/wiki/Horst_K%C3%B6hler) είναι ο αντίστοιχος "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" στη Γερμανία εδώ και 6 χρόνια, με τη στήριξη των συντηρητικών και των φιλελεύθερων.
Πριν λίγες μέρες, βρέθηκε καλεσμένος σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και μίλησε για τις στρατιωτικές εκστρατείες, σε μια στιγμή που η λεγόμενη "κοινή γνώμη" στη Γερμανία έχει αρχίσει να στρέφεται εναντίον της συμμετοχής του στρατού στη ΝΑΤΟική εκστρατεία στο Αφγανιστάν, ειδικά μετά από τους θανάτους γερμανών...

“Ροζ παγίδες” από Πούτιν στους αντιπάλους του

Για “ροζ παγίδες” κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο αντιφρονών Ιλίγια Γιασίν, αναφέροντας πως το Κρεμλίνο, με δόλωμα δύο πανέμορφα μοντέλα, προσέγγιζε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης που εν συνεχεία εκβίαζε.

Οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ξανθιά Κάτια και η μελαχρινή Νάστια, κατόρθωσαν να ρίξουν στα δίχτυα τους πολιτικούς και δημοσιογράφους της αντιπολίτευσης, δικαστές, αλλά και ξένους διπλωμάτες.
Η Κάτια, αφού εντόπιζε τους επίδοξους μνηστήρες, τούς ξελόγιαζε με υποσχέσεις για τρελές νύχτες γεμάτες σεξ και κοκαΐνη και κατόπιν τους...

Σοκ στο Βόλο από παπά που ήθελε φακελάκι για κηδεία

Σοκ στο Βόλο από παπά που ήθελε φακελάκι για κηδεία

Σοκ προκάλεσε στην κοινωνία του Βόλου η καταγγελία μιας οικογένειας ότι ιερέας απαίτησε «ιερό φακελάκι» για να κηδεύσει μια 93χρονη. 

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με τον ιερέα να ζητά 50 ευρώ για τον εαυτό του και άλλα 20 ευρώ για τους ψάλτες, ώστε να ξεκινήσει την νεκρώσιμη ακολουθία.
Επισήμως, βέβαια, τα ...

Σκάνδαλο Siemens: "Με απείλησαν ότι θα πληρώσω με τη ζωή μου"

Με την κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην στελέχους της Siemens Hellas, Ρούντολφ Φίσερ, και της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, συνεχίστηκε χθες στη Βουλή η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens.
Η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή ότι ο κ. Φίσερ την απείλησε ότι θα πληρώσει με τη ζωή της, εάν συνεχίσει να καταθέτει στις ελληνικές Αρχές σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας.
Από την πλευρά του, όμως, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens Hellas κατέθεσε στην επιτροπή ότι όσα δήλωσε η κ. Τσακάλου ήταν...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Πιάστε τους "Μεγάλους".! Δεν βούλιαξε η χώρα από τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη.!

Λαϊκή "απαίτηση" να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι ...ηγέτες της εθνικής λεηλασίας της 35αετίας...
 
Το σημερινό κείμενο γράφεται ως... έκφραση διαμαρτυρίας σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες περί την υπόθεση Μαντέλη - Τσουκάτου, η οποία επιχειρείται να εμφανισθεί περίπου ως ...η μεγαλύτερη διαφθορά πολιτικών στην Ελλάδα, ενώ φυσικά δεν αποτελεί παρά μόνον "πταίσμα", συγκρινόμενη με τα ατιμώρητα κακουργήματα των ...ηγετών της Εθνικής λεηλασίας της χώρας επί 35 χρόνια...
Και θα είναι μεγάλη ...αμαρτία και μεγάλη ειρωνεία εις βάρος του κοσμάκη εάν η "κάθαρση" ολοκληρωθεί κατ' αυτόν τον τρόπο διότι κανείς -πιστεύω- σ' αυτήν την χώρα δεν θεωρεί τον Μαντέλη λ.χ. ως τον μόνον και τον μεγαλύτερο δωρολήπτη πολιτικό της χώρας...

Εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα οι οίκοι;


Tα σχέδια της Κομισιόν για αυστηρότερο έλεγχο των Οίκων Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και την επιβολή προστίμων σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών παρουσιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Μπαρνιέ

Η περίπτωση της Ισπανίας ήταν για πολλούς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ενώ η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωνε τη λήψη νέων αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχωρούσε λίγο αργότερα σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας.  
Αντιδρώντας στην εντεινόμενη κριτική έναντι των οίκων αξιολόγησης, η Κομισιόν προχωρά τώρα στη λήψη άμεσων μέτρων που προβλέπουν μεταξύ άλλων ...

Το πρόβλημα της απόδοσης δικαιοσύνης.

Οι πολίτες ζητάνε δικαιοσύνη. 
Το απαιτούν. 
Όμως γίνεται να αποδοθεί δικαιοσύνη στο σύνολό της ή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραδειγματίσουμε;
Δυστυχώς κανένα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει. 
Γιατί; 
Γιατί ένας μεγάλος αριθμός των πολιτών που ζητάει δικαιοσύνη είναι συνένοχος στο έγκλημα. 
Εξαγοράστηκε για 30 αργύρια και τώρα ανάμεσα στα άλλα ζητάει πίσω και αυτά που έφαγε ο ίδιος!!! 
Απίστευτο και όμως αληθινό.
Η εξουσία τώρα που έχει μεν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, έχει και αυτή φάει, αλλά για να φάει 10 με λίγους έδωσε 100 στους πολλούς. 
Μπορεί να τους τιμωρήσει όλους τους δικούς της; 
Και να το κάνει, γνωρίζει ότι τα 100 δεν θα επιστραφούν. Οπότε η δικαιοσύνη δεν θα έχει αποδοθεί έτσι κι αλλιώς.
Οπότε τι μένει;

Έρχεται ο Αρμαγεδδώνας του χρέους;

debtΓράφει ο Αρμαγεδδών

«Η κατάκτηση είναι ο στόχος μας, η άμυνα μόνο ένα μέσο»
Αμίν Μααλούφ

Ωραίο πράγμα η απόσταση. 
Ειδικά αν γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι και από θέση ισχύος, παρατηρώντας τους ανταγωνιστές σου να βουλιάζουν εξαιτίας δικών τους χειρισμών, το συναίσθημα είναι ολοκληρωτικό. 
Γιατί, ας μη γελιόμαστε, η Ε.Ε., από τότε που δημιούργησε δικό της νόμισμα που – λογικά – κάποια στιγμή θα την οδηγούσε σε πολιτική ένωση, μόνο ως ανταγωνιστής μπορεί να ειδωθεί για τους αμερικανούς.
Μέχρι στιγμής, λοιπόν, οι ΗΠΑ απλά παρατηρούσαν την κρίση χρέους να εξελίσσεται στην ευρωζώνη, χωρίς να παρεμβαίνουν (παρά μόνο με κάποιες φραστικές στηρίξεις). Και αν έχουν παρέμβει, σίγουρα έχουν παρέμβει προς δικό τους όφελος, πιθανότατα χειραγωγώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Έλα όμως, που αυτή η ριμάδα η παγκοσμιοποίηση έχει την ικανότητα να μην αφήνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο όταν κάτι πάει στραβά. 
Και, σύμφωνα με την μοναδική πανανθρώπινη αξία, το Νόμο του Μέρφι, όταν κάτι είναι να...

Ο “Καποδίστριας” και ο “Καλλικράτης”!


Ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες πριν 13 χρόνια!
Τα χρόνια πέρασαν και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Ο “Καποδίστριας” δεν κατάφερε να ενηλικιωθεί και  να... ωριμάσει!
Με άλλα λόγια τζίφος!
Αποτυχία σε όλα τα επίπεδα.
Η τότε πολυδιαφημιζόμενη αλλαγή δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια απάτη.
Σήμερα, για μια ακόμη φορά, στο όνομα της αλλαγής, ο “Καλλικράτης” είναι το νέο Σοσιαλιστικό concept.
Για να πιάσουν τόπο οι κόποι.
Κι όμως ο “Καλλικράτης” κινείται πάνω στο ίδιο πνεύμα όπως ο “Καποδίστριας”.
Ακόμη μεγαλύτερες και πολύπλοκες δομές, με λιγότερη διαφάνεια.
Σοσιαλιστικές κατασκευές που γίνονται σφηκοφωλιές.
Το είδαμε με τον “Καποδίστρια”.

Αρχίζει το μεγάλο ξεπούλημα

Έφτασε η ώρα της μεγάλης λεηλασίας
Έναντι του θλιβερού ποσού των 3 δισ. ευρώ η Ελλάδα παραχωρεί στο εγχώριο και διεθνές νταβατζιλίκι ό,τι έχει και δεν έχει. 
 
Υποδομές, γη, μεταφορές, ενέργεια, επικοινωνίες, κοινή ωφέλεια, τυχερά παιχνίδια παίρνουν τον δρόμο προς τους «επενδυτές», μόνο και μόνο για να βρεθούν κάτι ψίχουλα, τα οποία θα πάνε κατ’ ευθείαν στις τσέπες των πιστωτών και επιτηρητών μας.
Ο επικεφαλής αυτής της διαδικασίας, ο Παπακωνσταντίνου, ένας από τους πλέον ανίκανους πολιτικούς που ποτέ ανέλαβαν να διαχειριστούν την οικονομία της χώρας, είχε το θράσος να ανακοινώσει στους υποτελείς του ΔΝΤ ότι δεν πρόκειται για εκποίηση, αλλά για... αξιοποίηση (!) της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής, οικονομική αναδιάρθρωση και βελτίωση των...

Επιτέλους πλακώθηκαν

Κάποιος θέλει να βάλλει στο κάδρο της εξέτασης για το μαύρο πολιτικό χρήμα και αλλη μεγάλη εταιρία, πέρα απο την Siemens. 
Ετσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί  πως ένα φαινομενικά(;) ασχετο fax που έγινε e-mail βρέθηκε στην δικογραφία της υπόθεσης Siemens.
Η  πρόθεση δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά και γι αυτό στην Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens πέταξαν τασάκια και σπάσαν τα μικρόφωνα "γαλάζιοι" και "πράσινοι" για τα μάτια του κ. Μάριου Κάτσικα που πήρε ένα e-mail για να πληρώσει τον επιπλοποιό (cabinet man) και οχι τον υποτιθένο λαδιάρη υπουργό (minister).
Οι "γαλάζιοι" φωνάζουν οτι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συμψηφίσει την κατακραυγή για να μην κατηγορούνται μόνο ΠΑΣΟΚοι (Τσουκάτος, Μαντέλης, Ακης), οι "πράσινοι" και ο...

Βγείτε και πέστε στους πολίτες ότι οι συντάξεις τους θα μειωθούν κατά 50 %

Δεν έχετε το θάρρος και την πολιτική ευθύνη να πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Αυτά που συμβαίνουν είναι δουλειές του Καραγκιόζη.
Η Εντιμότητα σας θα κριθεί από τις αλήθειες, έστω και αν αυτές είναι  πικρές και όχι από τις παραπλανητικές δηλώσεις σας. 
Μας σφάζετε με το βαμβάκι.
Ενώ ξέρετε, πως θα γίνει η διανομή του σαλαμιού ,το κόβετε σε ψιλές φέτες
Οι συντάξεις θα γίνουν επιδόματα ανεργίας. Και οι μισθοί, μισθοί ...

Ασπίδα στον Καραμανλή από τους υπουργούς του

Ασπίδα προστασίας στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή υψώνουν πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να τον προστατεύσουν από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών. 
Παρά το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και ενώ μαίνεται στο παρασκήνιο ο «πόλεμος» των «σαμαρικών» με τους «καραμανλικούς», ο κ. Καραμανλής δέχθηκε χθες επισκέψεις στο γραφείο του, ενώ είχε ...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Θαυμάστε την αξιοπιστία της "παράνομης" κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Παπανδρέου!

Πόσο νόμιμη μπορεί να είναι η σημερινή κυβέρνηση, που προήλθε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009; 

Δείτε το video που ακολουθεί:

Όλοι οι "παίκτες" στο χορό: Ετοιμάζεται διάγγελμα Παπανδρέου , αντεπίθεση από Σαμαρά και παρέμβαση Μητσοτάκη!

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο της «Siemens» έχουν φέρει σε θέση αμυνόμενου το ΠαΣοΚ.
Γι’ αυτό και αρκετοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου του επισημαίνουν ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, και να επιχειρήσει να αλλάξει το κλίμα.
Πως θα συμβεί αυτό;

Κράτος τεμαχισμένο, πολίτες νομάδες για το μεροκάματο

Αυτό που αγνοεί ο πολύς κόσμος είναι ότι το κυρίως ζητούμενο με το «πακέτο στήριξης» και την εγκατάσταση του ΔΝΤ στη χώρα υπό την εποπτεία της Ε.Ε. δεν είναι απλώς οι επιπλέον «θυσίες» που θα κληθούν να καταβάλουν τα λαϊκά στρώματα. 
Το επίδικο ζήτημα είναι η εθνική κυριαρχία της χώρας. 
Με την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ε.Ε. ο Έλληνας εργαζόμενος δεν κινδυνεύει να χάσει μόνο τη δουλειά του, τη σύνταξή του, τα δικαιώματά του, αλλά και την ίδια τη χώρα του.

Η ίδια η δυνατότητα επιβίωσης της χώρας αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από τους ιθύνοντες της Ευρωζώνης και τις αγορές. 
Αν χρειαστεί, θα πρέπει – τουλάχιστον οικονομικά – να αποχωριστεί η χώρα από περιοχές και περιφέρειες, να πουλήσει την εκμετάλλευση των νησιών και τα δικαιώματα στο Αιγαίο. Η χώρα απειλείται να μεταβληθεί σε κράτος υβρίδιο, σε κράτος υπό αίρεση, διαρθρωμένο με ημι-αυτόνομες περιφέρειες εύκολα ιδιωτικοποιήσιμες και προσαρτήσιμες σε γειτονικά κράτη και κρατίδια ανάλογα με τα συμφέροντα των μεγάλων και κυρίως των...

Το χρέος και η οικονομική κατοχή οδηγούν την Ελλάδα στη διάλυση

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη υπό καθεστώς χρεοκοπίας
Τι σημαίνει αυτό; 
Σημαίνει ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της από μόνη της. 
Κι έτσι από την 6η Μαΐου έχει τεθεί επισήμως υπό καθεστώς νέας κατοχής από την «τρόικα», δηλαδή από την ΕΚΤ, την Κομισιόν στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Ποιος είναι ο στόχος αυτού του καθεστώτος κατοχής; 
Να τεθεί η χώρα σε μια ιδιότυπη «καραντίνα» για να μην επεκταθεί η αποκαλούμενη «μόλυνση» και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Το κύριο ενδιαφέρον της «τρόικας» δεν είναι η κατάσταση ή η αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας, αλλά η προστασία των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ.

Γιατί;

Πως οι ηλίθιοι συνδικαλιστές καταστρέφουν τους εργαζόμενους..!

Το άρθρο μας αυτό δημοσιεύθηκε στις 20 Μαρτίου 2010, όταν η κυβέρνηση απέκλειε την συγκεκριμένη περικοπή!
Γράφαμε λοιπόν:

Κάθε φορά, από την 10ετία του '80 ακόμη, που ερχόταν το ΔΝΤ στην Ελλάδα έβαζε στο στόχαστρο το 14ο μισθό.  
Ο 14ος μισθός έβγαζε μάτια εδώ και καιρό. 
Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα της Ευρώπης. 
Έπρεπε με την πρώτη κρούση του ΔΝΤ εδώ και χρόνια οι συνδικαλιστές, να διεκδικήσουν την ενσωμάτωση των 2 μισθών στο μηνιαίο μισθό. 
Αυτό θα σήμαινε μια αύξηση 15 - 20% του μηνιαίου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Ο 14ος μισθός παρακρατείται από τον κανονικό μισθό και πληρώνεται εφάπαξ τα... Χριστούγεννα. 
Ο 13ος μισθός πληρώνεται ο μισός το Πάσχα και ο άλλος μισός το καλοκαίρι με την...

Μίκης: Έξοδο από μηχανισμό στήριξης και ΝΑΤΟ

Την αποχώρηση της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης με παρέμβασή του σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού. 

"Εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός " τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία "των άσπονδων φίλων μας που μας περιφρονούν, μας χλευάζουν και μας ντροπιάζουν καθημερινά".
Ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε τελειωτική απαλλαγή της χώρας από το δημόσιο χρέος "με...

Oι 20 "πρωταθλήτριες" χώρες με το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως


Ποιες είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα παγκοσμίως; 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προκύπτει μια λίστα με τις 20 χώρες με τα μεγαλύτερα ελλείμματα διεθνώς. 
Που βρίσκεται η Ελλάδα, που οι ΗΠΑ; ..

Στην 20η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ, με το χρέος να διαμορφώνεται στο 96,5% του ΑΕΠ και στα 13,77 δισ. δολάρια.
Στην επόμενη θέση βρίσκεται η Ουγγαρία, της οποίας το χρέος φτάνει στο 121,9% του ΑΕΠ της, ήτοι 225,56 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2009.
Στην 18η θέση βρίσκεται η Αυστραλία, το χρέος της οποίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 1,025 τρισ. δολ. και στο 124,3% του ΑΕΠ.
Το χρέος της Ιταλίας διαμορφώνεται στο 147,5% του ΑΕΠ και στα 2,594 τρισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2009.  
Στην 16η θέση είναι η χώρα μας, της οποίας το συνολικό χρέος κράτους και επιχειρήσεων φτάνει στα 581,68 δισ. δολ. ήτοι στο 170,5% του ΑΕΠ. 
Μόλις μία θέση πιο κάτω βρίσκεται η Γερμανία, της ...

Ένταση στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις



merkel_sarkozy2Το Der Spiegel "ανάβει φωτιές" και στη μέση η... Ελλάδα

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αγοράζει (και) ελληνικά ομόλογα εξυπηρετεί τις γαλλικές τράπεζες, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κάνοντας λόγο για «γαλλική συνομωσία» πίσω από τη σχετική απόφαση του Γάλλου διοικητή της ΕΚΤ κ. Τρισέ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι τώρα η ΕΚΤ έχει αγοράσει ομόλογα συνολικής αξίας 40 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ διατέθηκαν για αγορά ελληνικών ομολόγων. 
Με δεδομένο ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν δεσμευτεί (στον υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε) ότι δεν θα πουλήσουν ελληνικά ομόλογα μέχρι το 2013, από την απόφαση της ΕΚΤ εξυπηρετούνται κυρίως οι....

"Συνέπεια και Υπευθυνότητα, Ειλικρίνεια και Φερεγγυότητα!"


"Κάνουμε μια νέα αρχή": Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός
"Αυτή είναι η Ελλάδα": Κώστας Σημίτης, πρωθυπουργός
Καλημέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο..!
Απλός Πολίτης
Δείτε το video:

Απάντηση προς την κ. Δραγώνα για το θέμα της κ. Χ. Νικοπούλου!

Η απάντηση του Ευτ.Νικόπουλου (αδελφός και δικηγόρος της κ. Χαράς Νικοπούλου) στην κ.Δραγώνα  

Δημοσιεύουμε Ανοιχτή Επιστολή προς την κυρία Δραγώνα του δικηγόρου της ηρωικής και ασυμβίβαστης δασκάλας Χαράς Νικοπούλου σχετικά με τις "κατηγορίες" της κυρίας Δραγώνα ότι η Χαρά Νικοπούλου "ασκεί πολιτική".

Θεσσαλονίκη 29 Μαϊου 2010
 Η ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ είναι Άσκηση Πολιτικής ή εναρμόνιση στις επιταγές του Συντάγματός μας;
Τους τελευταίους μήνες η Ειδική Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του Υπουργείου Παιδείας και διά βίου μάθησης, κα Θάλεια Δραγώνα, επαναλαμβάνει συνεχώς σε συνεντεύξεις της σε ΜΜΕ ότι η δασκάλα του Μεγάλου Δερείου Χαρά Νικοπούλου δεν πρέπει ν’ ασκεί πολιτική στο χώρο του σχολείου, χωρίς, όμως, ούτε μία φορά να εξειδικεύει και να διασαφηνίζει τι εννοεί.  
Ταυτόχρονα δηλώνει ότι Χαρά Νικοπούλου είναι μία δασκάλα που...

Η οικονομική πολιτική του "αδιεξόδου"... δεν βρίσκει τους στόχους!

Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται


Κάθε κυβέρνηση και η πολιτική της κρίνεται εκ του αποτελέσματος. 
Αν έχει πιάσει τους στόχους που θέτει, αν κάνει καλό στην κοινωνία, αν λύνει περισσότερα προβλήματα από αυτά που δημιουργεί. 
Και φυσικά δεν περιμένει κανείς το τέλος της τετραετίας για να κάνει ταμείο, ειδικά όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που απαιτούνται πιο συχνές αξιολογήσεις του έργου.
Κάπως έτσι σκέφτονται οι πολίτες που δίνουν ακόμη στήριξη στον Γ. Παπανδρέου, ωστόσο, η υπομονή εξαντλείται αφού όλοι βλέπουν ότι η οικονομική πολιτική οδηγεί σε αδιέξοδο, οι στόχοι χάνονται και η χώρα δεν βαδίζει σε σωστό δρόμο. 
Αν κάποιος αναλύσει ένα – ένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα διαπιστώσει ότι...

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

«Αναπόφευκτη» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

economy_clouds_thumb_medium413_205 Βρετανοί  oικονομολόγοι συμβούλεψαν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ευρώ και να αναδιαρθρώσει το χρέος της που ανέρχεται στα € 300 δις ευρώ, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου.

Το Κέντρο Οικονομικών και Εμπορικών Ερευνών (CEBR), με έδρα το Λονδίνο συμβούλων, έχει προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από την «παγίδα του χρέους»  χωρίς την υποτίμηση του νομίσματος ‘έτσι ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές.
Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό είναι αν η Ελλάδα επιστρέψει στο δικό της νόμισμα. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά την προοπτική της εγκατάλειψης του ευρώ, σημειώνουν οι Τάιμς καθώς μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του ενιαίου νομίσματος. 
Μιλώντας χθες από την Αθήνα, ο Doug McWilliams, διευθύνων σύμβουλος του CEBR, είπε στους Τάιμς:

Με ποια νέα Ευρώπη θα βγούμε από την κρίση;

«Με ποια νέα Ευρώπη θα βγούμε από την κρίση;». 
Αυτός είναι ο τίτλος του διήμερου Φόρουμ που διοργανώνει στις 4 και 5 Ιουνίου στο Παρίσι (στην αίθουσα Mutualité) η εφημερίδα "Ουμανιτέ" σε συνεργασία με την "Αυγή" και τον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο".
Ο Πατρίκ Λε Ιαρίκ, ευρωβουλευτής και διευθυντής της "Ουμανιτέ", που είχε τη σχετική πρωτοβουλία μαζί με την ευρωομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, τόνισε: 
«Οι προοδευτικές δυνάμεις όλης της Ευρώπης πρέπει να...

Ρεζίλια στο ΠαΣοΚ, ο "γαλάζιος υπουργός" ήταν ο ... "cabinet man"

Ρεζίλι έγιναν στο ΠΑΣΟΚ.
Στην αρχή μας είπαν ότι πρόκειται για μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή.
Μετά, αφού πρώτα το διαψεύσαμε εμείς μας είπαν για « μέλος του υπουργικού συμβουλίου».

Σήμερα αποκαλύφθηκε τελικά ότι πρόκειται για έναν «cabinet man» που στο ΠΑΣΟΚ το μετέφρασαν σε «άνθρωπο της κυβέρνησης», αλλά δείτε ποιος είναι στην πραγματικότητα:
Όπως διαπίστωσε σήμερα η Εξεταστική δεν επρόκειτο για ιδιόχειρο σημείωμα αλλά για mail στο οποίο αναφέρεται εντολή να «δοθεί το 50% της προκαταβολής σε cabinet man» με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2008. 

Επισυνάπτεται επίσης.....

Μια κρίση με πολλά προσωπα

Για να πλήξεις τον ελληνισμό, δεν χρειάζεται να αγγίξεις ούτε τις ρίζες του ούτε τα «πολιτιστικά αποθέματα». 
Αρκεί να κόψεις κάποια επιδόματα.

Προ ετών κυκλοφορούσε στα blogs και (φευ!) στις εφημερίδες ένα ανόητο μύθευμα.
Βγήκε, λέει, ο Κίσινγκερ -ο οποίος, άλλη δουλειά δεν είχε- και αποκάλυψε το σχέδιο καταστροφής των Ελλήνων.
Σύμφωνα με αυτόν τον θρύλο ο δαιμόνιος Αμερικανός πολιτικός είπε περίπου (σ.σ.: αναφέρουμε «περίπου» διότι αυτά που δεν είπε ο Κίσινγκερ κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές) τα εξής:

Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Μια μάχη που δεν πρέπει να χαθεί!

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Τρισέ και άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ισχυρίζονται ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Όμως, πολλοί από τους επαΐοντες των αγορών του εξωτερικού έχουν ήδη βγάλει την ετυμηγορία τους. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει τη χρεοκοπία, ισχυρίζονται.
Σύμφωνα με αυτούς, το πακέτο στήριξης των 110 δισ. ευρώ απλώς αγοράζει χρόνο ώστε αφενός να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ σε πιο χαμηλά επίπεδα και αφετέρου να μπορέσουν να μειώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες την έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα.
Για να αλλάξουν γνώμη οι επαΐοντες θα πρέπει η χώρα να κάνει τα αυτονόητα.
Να...

Μεγάλο προβλημα ο Βαλυράκης για την κυβέρνηση...

Οργή Μαξίμου 


Ή δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα, ή έχει διαπράξει ένα τεράστιο πολιτικό λάθος το οποίο θα ... πληρώσει με «καρατόμηση». 

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Εξεταστικής της Siemens Σήφη Βαλυράκη που δέχτηκε πολλές φραστικές επιθέσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το «έγγραφο - βόμβα» το οποίο ενοχοποιεί υπουργό της Ν.Δ. αλλά κανείς δεν το έχει δει. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Παπανδρέου , έχει δώσει διορία λίγων ωρών ακόμη στον επί σειρά ετών υπουργό του πατέρα του. 
Παρέμβαση υπέρ του Σήφη έκανε - κατά τις ίδιες πηγές - ο Παπούλιας αλλά ο Γιώργος δεν ακούει κανέναν και έχει διαμηνύσει ότι θα τον ...

«Η Ελλάδα εμπνέει»


Τους στοχασμούς και την κοσμοθεωρία του αποκαλύπτει στη Χριστίνα Καρατζά ο μουσουργός Zbigniew Preisner, που μάγεψε όσους τον παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Παραγωγικός, συναισθηματικός, ρομαντικός και ανήσυχος. 
Στον αντίποδα της σύγχρονης τεχνολογίας που καλπάζει, παρασύροντας στο διάβα της την ανθρωπότητα, αντιπαρατάσσει την ανθρώπινη ψυχή. 
Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, μοιράζει απλόχερα τις μουσικές του δημιουργίες, ανοίγοντας νέους μελωδικούς ορίζοντες. Εντυπωσιάζει η αμεσότητά του, προκαλεί έκπληξη η καθαρότητα του λόγου του και γοητεύει με την εσωτερική του καλλιέργεια. Ο Zbigniew Preisner «ακούμπησε» το ελληνικό κοινό για ακόμη μία φορά και άφησε υποσχέσεις για το ...

Ο Λοβέρδος στο "απόσπασμα" μετά τους ...παλικαρισμούς!

Αυτά που σας γράφουμε δυο βδομάδες τώρα για τους...παλικαρισμούς του Λοβέρδου στο Ασφαλιστικό, τα αναδεικνύουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα τους οι εφημερίδες. 

Το προσχέδιο που ανακοίνωσε χθες, είναι υποχρεωμένος σήμερα να το πάρει πίσω και μάλιστα με πολύ...ηχηρό τρόπο καθώς οι αλλαγές θα αποφασιστούν σε εσπευσμένη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του Πάγκαλου και του Παπακωνσταντίνου.
 Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ δεν αστειεύονται και ξεκαθάρισαν χθες στον Παπανδρέου ότι αν δεν σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια, τότε θα μας κόψουν τη δεύτερη δόση του δανείου, τον ...

Ούτως ή άλλως, το Δημόσιο δεν τα κατάφερε. Γιατί να μη δοκιμάσει και ο ιδιώτης;

Αφήστε κανέναν άλλον να κάνει τη δουλειά…


Οι αναφορές που θέλουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «να κοιμάται και να ξυπνά» με μόνη έγνοια τον τομέα των δημοσίων εσόδων, υπό το φως της διαφαινόμενης αδυναμίας επίτευξης των στόχων που θέτει το μνημόνιο με την τρόικα ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ, ίσως είναι ακριβείς, ίσως και όχι.

Αυτό που είναι ακριβές, όμως, και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι η βούληση, για την ακρίβεια η προθυμία, της τρόικας να αναστείλει τις πληρωμές του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι.

Η Ελλάδα, όπως είναι σαφές εξάλλου και από τη...

Το πιθανό σενάριο της καταστροφής!

Ποιο μπορεί να είναι το πιο καταστροφικό σενάριο για την οικονομία, το χρηματιστήριο και τις οικονομίες σας;



Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επανέλθει τα αρνητικά σενάρια για την ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά πληθαίνουν ταυτόχρονα οι φήμες, οι απόψεις, οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα στο τέλος δεν θα τα καταφέρει.
Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα προφανώς τα κίνητρα όσοι προβαίνουν σε τέτοιες αναφορές και η κυριότερη ερώτηση ποιο θα μπορούσε να είναι το χειρότερο σενάριο για την οικονομία και την αγορά.
Είναι προφανές ότι όσοι προβαίνουν σε δηλώσεις  του τύπου η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα ή όντως πιστεύουν , έχουν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε ...

"Χρεοκοπήστε για να σωθείτε..."

Την οικειοθελή αποχώρηση της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ και ελεγχόμενη χρεοκοπία με ουσιαστική υποτίμηση του νομίσματός μας κατά τουλάχιστον 15%, «βλέπουν» ως μοναδική λύση για να «σωθεί η οικονομία της Ελλάδας» Βρετανοί οικονομολόγοι της εταιρίας συμβούλων CEBR (Centre for Economics and Business Research).
Σύμφωνα με δημοσίευμα των TIMES οι Βρετανοί οικονομολόγοι έχουν ήδη προειδοποιήσει (!) Έλληνες υπουργούς πως δεν θα
μπορέσουν να ξεφύγουν από την "παγίδα" του δημοσιονομικού χρέους χωρίς να καταφύγουν σε ριζικές λύσεις. 
Τονίζουν πως σε περιπτώσεις όπως αυτή της Ελλάδας και του...

Ο παλιόφιλος ο ΧΑΡΥ ΚΛΙΝ σχολιάζει !

Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!
. Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!
. Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!

. Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.

. Μη στεναχωριέστε καλοί φίλοι, κανένας δεν έχει ποτέ παραπονεθεί γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του: