Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Μακάρι να επενδύσει στην Ελλάδα.....

Η περιουσία του κ Τζόν Κατσιματήδη που μεγάλωσε σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ σήμερα ξεπερνά το 1 δις δολάρια ενώ ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά ασχολείται και με το Real Estate. 
Την προηγούμενη χρονιά έκλεισε με τζίρο 3,3 δις δολαρίων και απασχολεί 8.500 ερζαζομένους. 
Ο κ. Κατσιματήδης φοίτησε-ενώ παράλληλα δούλευε ως εργάτης σε σούπερ μάρκετ- στο πανεπιστήμιο NYU από το οποίο δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το πτυχίο του. 
Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο (ένα από τα δέκα καλύτερα όλων των Η.Π.Α.) τον ανακυρηξε επίτιμο διδάκτορα αλλά και επιχειρηματία της χρονιάς του 1997
Επίσης σήμερα είναι...

Οι βαθιές πολιτικές ρίζες της ελληνικής χρεοκοπίας


Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή


Σε μια συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου διατύπωσε την εξής ενδιαφέρουσα άποψη: 
«Καμία χώρα με τόσο μεγάλες ανάγκες δανεισμού, με τόσο μεγάλη εξάρτηση από δανεικά κεφάλαια για να λειτουργήσει δεν είναι κατ’ ουσίαν ελεύθερη. Οι πιστωτές – είτε άμεσα είτε έμμεσα – ζητούν λογαριασμό για το τι κάνεις τα λεφτά που σε δανείζουν, όχι απαραίτητα γιατί θέλουν να επιβάλουν την οικονομική τους πολιτική, αλλά κυρίως για να εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα που σου δανείζουν θα μπορέσουν να τα πάρουν πίσω, γιατί είναι χρήματα φορολογουμένων και ασφαλισμένων σε Ταμεία άλλων χωρών και μετόχων στους οποίους λογοδοτούν» (Κόσμος του Επενδυτή, 15-16.5).
Ας αφήσουμε κατά μέρος την αναφορά σε «φορολογούμενους και ασφαλισμένους σε Ταμεία άλλων χωρών», όπου υποτίθεται ότι λογοδοτούν οι πιστωτές της χώρας μας. 
Πρόκειται για τις συνήθεις ανοησίες με τις οποίες διανθίζουν τόσο ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας τις λιγοστές αλήθειες που αναγκάζονται να ομολογήσουν. Άλλωστε δεν μπορεί να μην...

Παλιό το έργο, το έχουμε ξαναδεί! Τι κάνει η Νέα Δημοκρατία;

Ανοίγει το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" τον βόθρο της "σκανδαλολογίας" για να καλύψει η μπόχα του, την ανικανότητα και τα ψεύδη του δοβλετιού.
Ελπίζει να στρέψει την προσοχή των πολιτών σε αλλότρια...
Με την βοήθεια των, πάντα πρόθυμων, παρατρεχάμενων βαστάζων των ΜΜΕ.
Παλιά και δοκιμασμένη η μέθοδος.
Μόνο που οι εποχές αλλάζουν και δεν θα τους σώσει ούτε η μάνα τους...

ΥΓ. Η ηγεσία της ΝΔ "νίπτωνας τας χείρας της" συναινεί βλακωδώς σε αυτή την κυβερνητική μεθόδευση, πέφτει στην παγίδα, για άλλη μια φορά, παραδιδόμενη άνευ όρων στον διασυρμό, ευτελίζοντας την ιστορία της, απαξιώνοντας τον εαυτό της, απαρνούμενη -ως Ιούδας Ισκαριώτης- τα ...

«Ομάδα Κρούσης»: Νέες σκληρές προτάσεις

Αναστολή του δικαιώματος ψήφου στα κοινοτικά όργανα, 
στέρηση επιδοτήσεων και 
έξοδος από την Ευρωζώνη για τις ασυνεπείς  χώρες, 
είναι μερικές από τις σκληρές προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει η Γερμανία, στη σημερινή συνάντηση της λεγόμενης “ομάδας κρούσης”.  

Όπως σας είπαμε χθες: Δημιουργείται μηχανισμός εξόδου από την ευρωζώνη

Η συνεδρίαση γίνεται υπό τον πρόεδρο της Ε.Ε. Χέρμαν φαν Ρόμπαϊ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και υπουργών οικονομικών των 27 καθώς και του επιτρόπου Όλι Ρεν.
Επιπλέον, η Γερμανία θα προτείνει να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμά της ως προς τη συνταγματική απαγόρευση των υπερβολικών ελλειμμάτων, ιδέα την οποία ήδη ενστερνίσθηκε ο Νικολά Σαρκοζί. 
Ήδη σε χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία, Μέρκελ και Σαρκοζί δεσμεύθηκαν «για μια κοινή προετοιμασία» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου καθώς των συνόδων των G8 και G20 τον ερχόμενο μήνα στον Καναδά.
Στο μεταξύ, παραμένει η ...

Διόρισε το σόι της και το χωριό της η Τζάκρη

Τα ρουσφέτια των ρουσφετιών !

Ακόμη ένα αγκάθι για την κυβέρνηση σε ένα θέμα στο οποίο προκύπτει μείζον ηθικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα, για την υφυπουργό που διόρισε 36 ξαδέλφια και συγχωριανούς στο Μουσείο Πέλλας.
Ο λόγος για την υφυπουργό Εσωτερικών με έδρα την Μακεδονία, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο, φέρεται να εμπλέκεται σε ένα όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων συγγενών και συγχωριανών της....

Σύμφωνα την εφημερίδα Αποκαλύψεις που κυκλοφορεί σήμερα...

Πιο κοντά η ελεγχόμενη πτώχευση


Την Τετάρτη 19.5 διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία μια είδηση... «παραπεταμένη» ανάμεσα στις άλλες οικονομικές, η οποία μας μεταφέρει μια απόφαση του αμερικάνικου Κογκρέσου που μας αφορά ποικιλοτρόπως.

Γράφει λοιπόν ο ανταποκριτής Θ. Τσίτσας ότι η Γερουσία των ΗΠΑ, με το συντριπτικό σκορ 94-0, αποφάσισε, δεδομένου ότι η χώρα αυτή έχει δικαίωμα βέτο στο ΔΝΤ, πως το Νομισματικό Ταμείο δεν θα μπορεί να χορηγεί δάνεια («πακέτα διάσωσης») σε χώρες οι οποίες, λόγω υψηλού χρέους, άνω του 100% του ΑΕΠ, θα κρίνεται πως δεν μπορούν να ...

Τους εξάγνισε.....

Η είδηση έδειξε να περνά στα ψιλά γράμματα πριν από δυο μήνες, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο έμποροι ναρκωτικών που βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, πλαστογράφοι σε βάρος του δημοσίου, ληστές που καταδικάστηκαν για τις κλοπές που είχαν διαπράξει, αλλά κι άτομα που πέρασαν πίσω από τα… σίδερα γιατί "πρωταγωνίστησαν" σε ξυλοδαρμούς, αφέθησαν ελεύθεροι μετά από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη. 
Πρόσωπα που εγκατέλειψαν τα κελιά τους, καθώς τους δόθηκε χάρη ή «σβήστηκαν» οι αυστηρές ποινές τους, με μοναδικό σκοπό να διοριστούν ως μόνιμοι υπάλληλοι στους δήμους της χώρας ή να «βαπτιστούν» Έλληνες από αλλοδαποί! 
Φυσικά, η εν λόγω απόφαση καθαρογράφηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο «Τρίτο Τεύχος» με αριθμό φύλλου «100» την 16η Φεβρουαρίου 2010.
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Κάθε άλλο. 
Και για του λόγου το αληθές, σας παρουσιάζουμε το Διάταγμα που φέρει -όπως και κάθε άλλο- την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας!
«Με Π.Δ. που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2-2-2010» λοιπόν «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, αποφασίζουμε:
Χαρίζεται:

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πολυεθνικά κόλπα με τις τιμές!

Πολυεθνικά… κόλπα ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι Ελληνες καταναλωτές να αγοράζουν τα ίδια αγαθά ακριβότερα μέχρι και 416% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων με τη διαδικασία του transfer pricing (ενδοομιλικές συναλλαγές), που κάνει ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δείχνουν μεθόδους τις οποίες εφαρμόζουν οι πολυεθνικές για να «φουσκώνουν» τις τιμές των προϊόντων στην ελληνική αγορά και να εμφανίζουν λιγότερα κέρδη, γλιτώνοντας έτσι φορολογία.
Πολυεθνικά κόλπα με τις τιμές…

Πρώτα ο πολίτης....ο "Πράσινος" φυσικά!

Η Προστασία του πολίτη πάνω από όλα.
Πρώτα ο Πολίτης....


Ο "Πράσινος" φυσικά.

Περί αυτού πρόκειται, για αυτό και το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ επανέφερε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αξιωματικό του Λιμενικού σώματος. (Αυτό το ΦΕΚ βρήκαμε εμείς, μπορεί να έχουν επαναφέρει και άλλους)

Τον επαναφέρουν στην ενεργό υπηρεσία μετά από 4 χρόνια ως μηδέποτε απομακρυθέντα.
Που σημαίνει αναδρομικά οι μισθοί 4 ετών κλπ...

Ιδιαιτέρα του Πρωθυπουργού με μισθό 10.855 ευρώ.!

Με 10.855 ευρώ φαίνεται πως αμείβεται μία ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω ..."ψαλιδίσματος" και περικοπών στο Δημόσιο και τους μισθούς των υπαλλήλων του.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", η Ξ.Μ. ήρθε με διαταγή μετακίνησης από τα Σκόπια και εξακολουθεί να λαμβάνει το επίδομα αλλοδαπής συν τον κανονικό μισθό της.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ιδιαιτέρα παίρνει κάθε μήνα: μισθό περίπου 4.800 ευρώ, 9.600 ευρώ το δίμηνο ως...

H… άλωση των Δωδεκανήσων από την Τουρκία με τις ευλογίες της Ελλάδας!



Μετά τη Θράκη, όπου το «νερό έχει μπει στο αυλάκι» για τα τουρκικά συμφέροντα, σειρά έχουν τα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα η Ρόδος και η Κως.

Η συνταγή είναι απλή και έχει να κάνει με τη «ντε φάκτο» δημιουργία «Τουρκικής μειονότητας» – και μάλιστα… καταπιεσμένης -  στα δυο νησιά με απώτερο στόχο την «αθώωση» της Τουρκίας (με τη λογική του συμψηφισμού) για την εξαφάνιση της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο!
Ο «εκτελεστής» αυτής της προσπάθειας είναι ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να διαπιστώσουμε και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η… ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΩ
Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος και άλλοι δεκαέξι βουλευτές με τίτλο:  

Άτυπο διάβημα για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη – Αλλαγή στάσης της Μόσχας


Αλλαγή της Ρωσίας στην μέχρι σήμερα στάση της έναντι της κοινών ελληνορωσικών αμυντικών και ενεργειακών προγραμμάτων καταγράφεται πλεόν με μεγάλη σαφήνεια, όπως έχει ήδη σημειώσει από την περασμένη εβδομάδα το defencenet.gr.
To πρώτο άτυπο διάβημα και μάλιστα για ένα θέμα που ευθύνεται κυρίως η Βουλγαρία, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επιδόθηκε χθες από την Μόσχα και θα κριθεί από την πρόοδο του προγράμματος του ΤΟΜΑ BMP-3HEL τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η τελική κατεύθυνση που θα λάβουν οι ελληνορωσικές σχέσεις.
Χθες ο  Ρώσος πρεσβευτής Vladimir I. Chkhikvishivili επέδωσε...

Ανεκτίμητος ο υπόγειος πλούτος της Ελλάδας (video)

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως «κρύβονται» στο υπέδαφος της βόρειας Ελλάδας, είτε με τη μορφή του τεράστιου -πλην ανεκμετάλλευτου- γεωθερμικού δυναμικού της (εκτιμάται ότι μπορεί να αποδίδει ετησίως πάνω από 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας 33,4 εκατομμυρίων ευρώ), είτε με τη μορφή χρυσού, πετρελαίου και άλλων ορυκτών και μεταλλευμάτων.

Οι αποκαλούμενοι από ειδικούς και κρυμμένοι «θησαυροί» της βόρειας Ελλάδας θα παρουσιαστούν σε ημερίδα, που διοργανώνουν το Σάββατο, 29 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η ...

Αποδείξεις από περίπτερα, ψιλικατζίδικα, λαϊκές αγορές και καντίνες


Από την 1η Ιουλίου θα υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης με χρήση ταμειακών μηχανών και στην τήρηση βιβλίων εσόδων εξόδων οι περιπτεράδες, όσοι διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας καθώς και όσοι εκμεταλλεύονται κινητές καντίνες.
Επίσης, ορίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου θα ...

YourGreece.com δίκτυο ξενοδοχείων και ξενώνων στην Ελλάδα


Η yourGreece.com είναι ένα δίκτυο ξενοδοχείων και ξενώνων στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε:
1. Για να ενώσει καταπληκτικά ξενοδοχεία και ξενώνες, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, που βρίσκονται στην Ελλάδα, σε ένα Δίκτυο Μοναδικών Μικρών Ξενοδοχείων.
2. Για να βοηθήσει τους επισκέπτες και τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα να ανακαλύψουν μοναδικά μέρη για να διαμείνουν, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στα νησιά απολαμβάνοντας την ελληνική φιλοξενία, τη γοητεία και τη φυσική ομορφιά της χώρας.
3. Για να αποτελέσει την καλύτερη εταιρία ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα προσφέροντας μια ...

Γιόγκα δια πάσα... νόσο

Ο διαλογισμός και η γιόγκα, στις ποικίλες μορφές τους, έχουν πολλαπλά οφέλη σε νοητικό, ψυχικό και σωματικό επίπεδο, σύμφωνα με νέες επιστημονικές μελέτες.  
Μια νέα έρευνα από επιστήμονες του καναδικού πανεπιστημίου του Μόντρεαλ,  δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Emotion» του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου και έδειξε ότι ο διαλογισμός ζεν, που προέρχεται από τον κινεζικό και τον ιαπωνικό βουδισμό, βοηθά τους ανθρώπους να μειώνουν μέχρι 18% την ευαισθησία τους στον πόνο, διογκώνοντας το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που ρυθμίζει το συναίσθημα και τις οδυνηρές ...

Με αλλαγές στις έδρες των Δήμων, πέρασε ο «Καλλικράτης»

Με μια σειρά αλλαγών που αφορούν σε έδρες και ιστορικές έδρες δήμων, καθώς και σε ονομασίες, εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, ο γνωστός «Καλλικράτης».
Κατά την τελευταία συνεδρίαση στην Επιτροπή το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία.
Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής και επιφυλάσσονται στην Ολομέλεια να λάβουν θέση επί των άρθρων, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επέφερε ορισμένες αλλαγές.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγή ...

Bravo κ. Διαμαντοπούλου, δώστε κι' άλλα χρήματα...*

...Ας πληρώνει την κρίση μόνο ο απλός "πολίτης"

* - Χορηγεί bonus 194.500 ευρώ!

Η υπουργός (πρώην Εθνικής) Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, φροντίζει και εκείνη για τους συνεργάτες της και τους συνεργάτες των συνεργατών της.
Με απόφασή της χορηγεί ποσό ύψους 194.500 ευρώ σε 55 υπαλλήλους στο πολιτικό της γραφείο και στα γραφεία των υφυπουργών, του γενικού γραμματέα και των ειδικών γραμματέων, με αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2010, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.
Και όλα αυτά σε εποχή ισχνών αγελάδων, με την κυβέρνηση να επικαλείται τον «πατριωτισμό» των πολιτών, για να περάσει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων και να περικόψει ...

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Δημοσιοποιούνται νέοι... Βοσκόπουλοι από το ΣΔΟΕ!

Η περίπτωση του Τόλη Βοσκόπουλου και οι...περιπέτειες του με την εφορία προφανώς δεν είναι η μοναδική. 
Το όνομα του δημοφιλή τραγουδιστή, είναι ένα μόνο από τα ονόματα των 300 μεγαλο-οφειλετών που βρίσκονται στις νέες λίστες φοροφυγάδων που ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το υπουργείo οικονομικών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας Capital.gr,  τα στοιχεία δείχνουν ότι τουλάχιστον 650.000 φορολογούμενοι οφείλουν εδώ και χρόνια στο Δημόσιο ποσά που φθάνουν, για ορισμένες χιλιάδες απ΄ αυτούς, πολύ πάνω από τα 200.000 ευρώ.
 
Συγκεκριμένα η εφορία έχει βεβαιώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 32 δισ. ευρώ, ενώ στα δικαστήρια βρίσκονται και υποθέσεις για επιπλέον χρέη 33 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών: 
- 465.000 οφειλέτες χρωστούν στο Δημόσιο έως 2.000 ευρώ,  
- 145.000 χρωστούν από 2.000 έως 20.000 ευρώ,
- 24.000 χρωστούν από 20.000 έως...

Οι Κινέζοι θα μας βγάλουν από την "οικονομική τραγωδία";

Οι Κινέζοι θα μας βγάλουν από την "οικονομική 
τραγωδία";

Μπορεί η Ελλάδα να «αλληθωρίζει» προς τη Δύση, αλλά η λύση στην «οικονομική τραγωδία», καθώς φαίνεται, θα έρθει από την Ανατολή.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του κινεζικού γίγαντα της COSCO στην Αθήνα και η πολυήμερη παραμονή της στην ελληνική πρωτεύουσα, ανοίγει ενδεχομένως το πιο μεγάλο πακέτο επενδύσεων στη χώρα, μετά την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Κατά τα φαινόμενα, ο «διαπραγματευτικός αρραβώνας» μπορεί να οδηγήσει σε «οικονομικό γάμο» με αμοιβαίο κέρδος, καθώς αφενός ο πρόεδρος της COSCO, Γουέι Ζιαφού, δέχεται «ορυμαγδό» επενδυτικών προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση, και αφετέρου ο ίδιος εκδήλωσε ενδιαφέρον για μεγάλα έργα υποδομής και συμμετοχή στις αποκρατικοποιήσεις.
Η COSCO, μια από τις ...

Δημιουργείται μηχανισμός εξόδου από την ευρωζώνη

Όχι θα κάτσουν να σκάσουν!

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα  Handelsblatt σε άρθρο της, ισχυρίζεται ότι περιήλθε στη κατοχή της απόρρητο έγγραφο όπου η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Βεστερβελλε, μαζί με δύο άλλα μέλη στου κυβερνητικού συνασπισμού, συνέταξαν το νέο σχέδιο με πολύ αυστηρούς κανόνες, που θέλει να επιβάλλει η Γερμανία για τα δημοσιονομικά των χωρών-μελών.
Οι κανόνες ουσιαστικά “φωτογραφίζουν” την περίπτωση της Ελλάδας, ενώ την Παρασκευή που θα το φέρουν στο Συμβούλιο eurogroup, αν δεν αναβληθεί, θα γίνουν γνωστότερες οι λεπτομέρειες.
Ανάλυση της RBS (Royal Bank of Scotland) θεωρεί ότι ...τα νέα μέτρα που συνέταξαν οι ανωτέρω, είναι προπομπός για να υπάρχει η δυνατότητα να βγάζουν από το ευρώ, τις χώρες που δεν που δεν βρίσκονται μέσα στα όρια των οικονομικών μεγεθών που απαιτεί η ευρωζώνη.

Η "ζάπλουτη" υπουργός Παιδείας και "Στου Κεμάλ το Σπίτι" !

Πότε αποκτήθηκαν;

Δεκαπέντε (15) ακίνητα σε περιοχές φιλέτα, απο τις Βρυξέλλες ως τη Κηφισιά, τη Πολιτεία και τη Γλυφάδα διεθέτει η κ. Αννα Διαμαντοπούλου.
Ομιλούμε για την σοσιαλίστρια υπουργό Παιδείας, πρώην επίτροπο στη Κοινότητα και βουλευτή Κοζάνης.
Την ίδια στιγμή ο γιος της υπουργού Παιδείας στη Κυβέρνηση Γυμναστηρίου του κ. Παπανδρέου, φοιτά σε ιδιωτικό κολλέγιο στη Βάρη.
Ο σύζυγός της είναι διορισμένος στο Δ.Σ του αμαρτωλού "ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε"-λες και δεν υπήρχαν άλλοι άξιοι και ικανοί στον open gov πλανήτη του κ. Παπανδρέου.
Όσο για το θέμα της έκθεσης στις πανελλαδικές εξετάσεις, χθες 19 Μαϊου, ημέρα γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, διαβάστε την ανάρτηση μας: "Στου Κεμάλ το Σπίτι" και οι "κατσαρές τρίχες" !

Το "θαύμα" της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ συνεχίζεται...

Μια πολύ σημαντική νίκη κατέγραψε,χθες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, καθώς κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, που ίσως να μην έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, οι δύσκολες συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει η "γαλάζια" φοιτητική νεολαία ήταν:

Το «σύστημα ΠαΣοΚ» να μένει στην ... απέξω, βλέποντας να χορεύουν τα εκατομμύρια;

Άρχισαν οι εκβιασμοί!

Καζάνι που βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ η οποία οργανώνεται σε ομάδες των 8 εως 10 Βουλευτών η κάθε μία.
Η Βάσω Παπανδρέου έστειλε σαφή προειδοποίηση χθες στον πρωθυπουργό ότι εάν δεν την αξιοποιήσει στο επόμενο υπουργικό σχήμα, θα περάσει άγρια στην αντεπίθεση. 
Με την ερώτησή της , που συνυπέγραψαν άλλοι 9 Βουλευτές για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των κρατικών ομολόγων, δείχνει ότι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και λογικό είναι άλλωστε αφού το μισό ... βαθύ κράτος της ΤτΕ ελέγχεται από εκείνη.
Με προηγούμενη συνέντευξη της στο "Βήμα" πριν 40 μέρες περίπου, είχε τονίσει:   
Αν κάνουν το λάθος και την υποτιμήσουν τότε θα...

Πως θα βρεθείτε στην "αγκαλιά" της ηδονής...

 H έννοια της απόλυτης,  δωρεάν ξεγνοιασιάς...


Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, όταν όλη η ατμόσφαιρα αρχίζει να "μυρίζει" καλοκαίρι, όταν κάθε εικόνα "γεμίζει" με θάλασσα και ήλιο, με ατελείωτες αμμουδιές και χαλάρωση, με παιχνίδι και καλή παρέα, τότε, το μυαλό αρχίζει να ταξιδεύει. 
Υπάρχουν κάποιες γωνιές, που πάντα αγαπά κάποιος ιδιαίτερα, που κρατά στην καρδιά του, ίσως γιατί την έχει συνδέσει με ξεχωριστές στιγμές, με μικρές αλλά όμορφες αποδράσεις από την καθημερινότητά.
Μια απ' αυτές τις γωνιές βρίσκεται 14 χλμ. από την Καβάλα, 40 χλμ. από τη Δράμα, 70 χλμ. από τις Σέρρες και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. 
Τόσο απέχει η έδρα του Δήμου Ελευθερών, η Νέα Πέραμος (δυτικά του νομού Καβάλας), ένα ίσως από τα πλέον γνωστά τουριστικά μέρη, όχι μόνο του νομού Καβάλας αλλά ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας. 
Τι την κάνει να είναι τόσο ξεχωριστή;
Η θάλασσά της και ιδίως οι ακτές της, οι ατελείωτες ακτές, οι βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία"

Με μια λέξη, οι...

Ο "επικίνδυνος" είναι "ακραίος νεο-φιλελεύθερος" και κατώτερος των περιστάσεων !

Οι γνωστές οικονομικές εξελίξεις έχουν σπείρει  με μεθοδικό τρόπο την απογοήτευση, την κατάθλιψη, τον φόβο και σίγουρα την αβεβαιότητα για το μέλλον.
Η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου αποδεικνύεται παντελώς ανακόλουθη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
ΟΧΙ μόνο δεν είναι σοσιαλιστική αλλά ΑΚΡΑΙΑ νεο-φιλελεύθερη. 
Υποτάσσεται σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ χωρίς την παραμικρή αντίσταση.
Και δυστυχώς οι υποψίες όλων μας είναι ότι παίζονται πολύ «χοντρά» παιχνίδια γεωστρατηγικής με τους ΙΔΙΟΥΣ εντολοδόχους.
Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή: πρέπει να αντισταθούμε στις επιλογές της Κυβέρνησης που δώσαμε σκληρές μάχες για να ΄ρθει στην εξουσία.
Η αντιπολίτευση είναι μονόδρομος.
Είναι θέμα επιβίωσης…απλά…

Από πότε βρε ανεκδιήγητε Γιωργάκη, οι ιδιωτικές εταιρείες θεωρούνται και εφορίες;




  • Στον «πάγο» βάζει η κυβέρνηση, τουλάχιστον για φέτος, την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους. 
    Προωθεί δε νομοθετική ρύθμιση, ώστε η μη καταβολή διοδίων να θεωρείται φορολογικό αδίκημα ανέφερε σε δημοσίευμα της χθες η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». 
    Σύμφωνα με το αιτιολογικό της κυβέρνησης, αυτό θα συμβεί επειδή κάθε φορά που δεν πληρώνονται διόδια, το Δημόσιο χάνει το Φ.Π.Α. που του αντιστοιχεί.
    Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας «Ο τόπος μου» που έχει συμμετάσχει ενεργά στις κινητοποιήσεις του κινήματος ΔΙΟΔΙΑ STOP καταγγέλλει:
  • "Στου Κεμάλ το Σπίτι" και οι "κατσαρές τρίχες" !

    Την ημέρα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τα τουρκικά στίφη και τον στυγνό δολοφόνο- δημιουργό της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ, το υπουργείο έβαλε στις εξετάσεις κείμενο με τίτλο "Στου Κεμάλ το Σπίτι". 
     
    Τα περί διορισμού του συζύγου είναι τρίχες κατσαρές!
     
    Η κα. υπουργός είναι σοσιαλήστρια και ως γνωστό οι σοσιαληστές δεν βολεύουν τους ημετέρους! 
    Αυτά τα κάνουν οι κακοί δεξιοί! 
    Επίσης, οι σοσιαληστές δεν παραιτούνται! 
    Αυτά τα κάνουν κάτι παλιοδεξιοί ψευτοεύθικτοι, σαν τον Τσιτουρίδη. 
    Θυμάστε γιατί είχε παραιτηθεί ο Τσιτουρίδης; 
    Γιατί είχε προσπαθήσει να...

    Προς υποψηφίους Πρωθυπουργούς...

    Ψάχνοντας να βρω αν υπάρχει κάτι που μας διδάσκει η υπόθεση της αποπομπής της Αντζελας Γκερέκου από την κυβέρνηση, με έπιασε ξαφνικά μία κρίση αισιοδοξίας. 
    Δεν έχω καμία ρατσιστική διάθεση - πιστέψτε με - απέναντι στην πρώην υφυπουργό, που θα παραμείνει ωστόσο μέλος του Κοινοβουλίου. 
    Μέχρι την ώρα που έσκασε η υπόθεση των οφειλών του Τόλη Βοσκόπουλου στην εφορία, η κυρία Γκερέκου δεν είχε δώσει δικαιώματα με την πολιτική συμπεριφορά της - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε "λάμψει" σε ένα εξαιρετικά σημαντικό κυβερνητικό πόστο.
    Μπαίνω στον πειρασμό να ανοίξω εδώ μία παρένθεση: δεν ξέρω με ποια κριτήρια επέλεξε εξαρχής ο Πρωθυπουργός την κυρία Γκερέκου για το ...

    Πώς η Γερμανία κινδυνεύει να διαλύσει την Ευρώπη!

    Πριν από είκοσι χρόνια, άρτι ενοποιηθείσα, η Γερμανία, στην πρώτη πράξη «στρατηγικής ενηλικίωσής» της, «αποτέλειωσε» την πολυεθνική, ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία επιβάλλοντας στους εταίρους της την αναγνώριση των Δημοκρατιών. 

    Το αποτέλεσμα ήταν,  
    πρώτον, μια αλυσίδα πολέμων που κατέστρεψαν τη Βαλκανική χωρίς να λύσουν κανένα της πρόβλημα,  
    δεύτερον, ο θάνατος, εν τη γενέσει της, της κοινής εξωτερικής - αμυντικής πολιτικής της Ευρώπης και,  
    τρίτον, η πανηγυρική επιστροφή των ΗΠΑ σε ρόλο απολύτου κυρίαρχου στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

    Όλα αυτά όμως θα μοιάζουν με απλό πταίσμα συγκρινόμενα με όσα μπορεί να συμβούν τώρα, ως αποτέλεσμα του δογματικού και ακραία εγωιστικού και κοντόφθαλμου τρόπου με τον οποίο το Βερολίνο υπερασπίζεται τους κανόνες του...

    Λάθος το θέμα Β/Β1 της Φυσικής Γενικής Παιδείας Γ’ Λυκείου

    Και τί έγινε;
    Οταν όλοι ασχολούνται με τις μίζες και τις μάσες,  θα ασχοληθούν με αυτό;
    Αυτά είναι έργα για ανθρώπους με ευαισθησίες…

    Ο κάθε Υπουργός διορίζει τους κολλητούς του και τους συγγενείς του σε θέσεις κλειδιά, μη εξαιρουμένου και του ίδιου του Πρωθυπουργού. 
    Εχει γραφεί στο διαδίκτυο, ότι ο Υφυπουργός Παιδείας είναι κουμπάρος του.
    Εχει γραφεί επίσης ότι ο σύζυγος της Υπουργού Παιδείας είναι διορισμένος από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στη θέση του μέλους του Δ.Σ στο Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. που διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!
    Η τελευταία περίπτωση θυμίζει μια ανάλογη ιστορία που είχε ακουστεί το 2003 ή το 2004 (Νάκος), δεν θυμάμαι.
    Το νόημα του Οpengov είναι κάτι που μόνο σαν σειρά της τηλεόρασης θα λανσαρότανε σε τριτοκοσμικές χώρες.
    Αυτό δεν είναι Opengov αλλά ΠαραμύθιαGov για διανοητικά καθυστερημένα παιδάκια που τα κοροιδεύουνε και τους τρώνε τις ...

    Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

    ¨Ζητώ ταπεινά συγνώμη…¨

    Ο κύκλος της ένδοξης μεταπολίτευσης έκλεισε. Σήμερα καταλάβαμε ότι κανένας πολιτικός , επιχειρηματίας, δημοσιογράφος ή συνδικαλιστής δε θα πληρώσει τίποτα, εμείς, αλλά κυρίως τα παιδιά μας θα πληρώσουν το λογαριασμό. 
    Αφού κανένας τους δεν θα ζητήσει συγνώμη έχω την ανάγκη να το κάνω εγώ.  
    Ζητώ σαν πολίτης αυτού του τόπου εγώ συγνώμη για τα σφάλματά μου. Το μεγαλύτερο όλων:  Η επιμονή μου να θέλω να ζω ακόμη . Ντρέπομαι που ξεγέλασα εκείνη τη σφαίρα που στις 17 Νοέμβρη του 73 την απέφυγα, για να ¨καμαρώνω¨ μετά ότι αγωνίστηκα και γω για την πτώση της δικτατορίας ,την ίδια εποχή που η σημερινή τσογλανοπαρέα  σπούδαζε στα κολλέγια μιας άλλης Ηπείρου για να καθορίζει σήμερα τις τύχες του λαού μου.  
    Ζητώ συγνώμη από το γιό σου-το γιό μου που θα αναγκαστούν να ντρέπονται για τη γενιά του πατέρα τους που ξεπούλησαν  το τόπο τους ανεχόμενοι όλους αυτούς τους ανίκανους.  
    Ζητώ συγνώμη από τον πιτσιρικά που θα αναγκαστεί να μείνει άνεργος ή στην ...

    Τι ισχυρίζεται ο κ. Βοσκόπουλος..!

    Σε νέα, γραπτή, δήλωση, προέβη ο Τόλης Βοσκόπουλος για την υπόθεση του χρέους του στην Εφορία.
    Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων, εφοριακών ή άλλων υπευθύνων αναμένεται να  ζητήσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου αναφορικά με την υπόθεση Βοσκόπουλου.
    Στόχος είναι να ελεγχθεί εάν πέραν του Βοσκόπουλου υπήρξε εμπλοκή ποινικώς κολάσιμη άλλων προσώπων και ειδικότερα υπευθύνων δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου ο καλλιτέχνης να μην πληρώσει το χρέος του, που με τις προσαυξήσεις ανήλθε στα 5,5 εκατ. ευρώ.
    Ήδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας  ζήτησε όλα τα σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με την 17χρονη φορολογική ασυλία του Βοσκόπουλου,  προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη ενδείξεων για διενέργεια ποινικά κολάσιμων πράξεων.
    Η δήλωση αυτή έχει ως εξής:

    Πώς το πορνό της Ντούβλη βαφτίζεται επιμορφωτικό dvd και πωλείται με φόρο 5,5%

    Απίστευτο είναι αφού τα dvd με σκληρό πορνό πωλούνται με μειωμένο συντελεστή 5,5%, όταν το γάλα και το λάδι πωλούνται στους καταναλωτές με συντελεστή 10%.


    Έκπληξη προκαλεί η αποκάλυψη του Alpha ότι το dvd με το σκληρό πορνό της Μαριάννας Ντούβλη που κυκλοφορεί και πωλείται στα περίπτερα πωλείται με μειωμένο συντελεστή 5,5% γιατί έχει "βαφτιστεί" ως επιμορφωτικό υλικό. 
    Με αυτή την "κομπίνα" ένα σκληρό πορνογραφικό υλικό χαρακτηρίζεται επιμορφωτικό και γλιτώνει την επιβολή του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ, όπως γίνεται στις ...

    Η "ανταπόδοση" Σαμαρά σε Καραμανλή!

    Το ρητό... "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος" θυμήθηκαν, χθες, πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όταν έμαθαν τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα εξαιρεθεί απο την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών.

    Μάλιστα, στελέχη και βουλευτές που κινούνται στον στενό "καραμανλικό" πυρήνα δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους από το μήνυμα Σαμαρά και άφηναν να εννοηθεί ότι προσδοκούσαν διαφορετική αντιμετώπιση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία.
    Σημειώνεται, ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός ο οποίος επανέφερε στη Νέα Δημοκρατία τον...

    Στόχος ο Γιώργος

    Τα χαμένα... πατήματά του ξαναβρίσκει όσο περνούν οι ώρες το Μέγαρο Μαξίμου. 
    Οι άνθρωποι μάλιστα που έχουν την "επικοινωνιακή τακτική" ως κυρίαρχη πολιτική πρωτοβουλία, προσωρινά τ' χασαν!
    Ξεπερνούν μάλιστα το αρχικό σάστισμα για την υπόθεση της Άντζελας Γκερέκου, που οδήγησε σε απανωτά λάθη, στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.
    Σύμφωνα με πληροφορίες , οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το κλίμα που έχει δι αμορφωθεί.
    Σημειώνουν μάλιστα με νόημα, ότι πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η αποδόμηση του προφίλ του, από τη στιγμή που η Άντζελα Γκερέκου ήταν ένα από τα στελέχη που εμπιστεύτηκε και ανέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου, κόντρα στις επιθυμίες του παλαιού ΠαΣοΚ. 
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το "θέμα" τους ξέφυγε και περιπλέχθηκε, όταν στην υπόθεση προστέθηκε η ...απαίτηση της Άντας!

    Bravo κ. Τζάκρη έγινες ..."Πραγματική" Νεοϋορκέζα!


    Εμείς  στην Δράμα την είδαμε, την θαυμάσαμε, την απολαύσαμε και είπαμε: πραγματικά, είχε δίκιο ο Παπανδρέου... λεφτά υπάρχουν!

    Η υφυπουργός κα Τζακρή μετά την υπουργοποίηση της, μάλλον ζει το αμερικάνικο όνειρο και θα είναι κρίμα να την ξυπνήσουμε λόγω μιας απλής κρισούλας...είχες και στα Γιαννιτσά μωρή J. Mendel;
    Εμείς να προσθέσουμε στο ρεπορτάζ της "Αποκαλύψεις" πως η συγκεκριμένη κυρία, έχει πάθει παροξυσμό με την αισθητική της εμφάνιση, λόγω δυσμορφιών...

    "Κυβερνητικό έργο" και σκάνδαλα!

    Όταν η κυβέρνηση δεν παράγει έργο, τα σκάνδαλα αντικαθιστούν την ουσία


    Άρχισε πάλι να μυρίζει «μπόχα» στην Ελλάδα, θυμίζοντας σε πολλούς από εμάς το «βρόμικο ’89».
    Σκάνδαλα που βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια όπως η Siemens και το Βατοπέδι, νέα όπως αυτό του Τόλη και της Άντζελας, εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια στήνονται, εφημερίδες και κανάλια «ζέχνουν» από περίεργες υποθέσεις, αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση, σπατάλες, κότερα, κουρτίνες και άλλα πολλά.
    Ένα ολόκληρο έθνος άρχισε πάλι να κοιμίζετε με γαργαλιστικές λεπτομέρειες σκανδάλων και να ...

    Η ελληνική γλώσσα δεύτερη ως γλώσσα εκπαίδευσης στη Θράκη!

    Επείγον
     
    Επιστολή στην υπουργό Παιδείας για την «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη»

    Προς
    Την Υπουργό Παιδείας
    Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    κ. Άννα Διαμαντοπούλου

    Θέμα: Το νέο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» του Υπουργείου Παιδείας ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου» για την τουρκοποίηση της εκπαίδευσης στη Θράκη και τον υποβιβασμό της ελληνικής σε δεύτερη γλώσσα

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    Προσωπικά, πάντοτε ήμουν υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας και της γόνιμης -σε κάθε επίπεδο- συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά .....

    Πάνε για χωρικά ύδατα “κτένα” στο Αιγαίο – Τι δίνουμε τι “παίρνουμε”

    Και όμως φαίνεται πως υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται την μείωση Εθνικών Χωρικών Υδάτων κατά παράβαση διεθνών συνθηκών και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους γείτονες!
    Eπιβεβαιώνονται και από τουρκικής πλευράς οι πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr για μυστικές συνομιλίες των κυβερνήσεων Αθήνας και Άγκυρας με αντικείμενο την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο με «αυξομειώσεις» των εθνικών χωρικών υδάτων και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
    Πάμε για χωρικά ύδατα σχήματος “κτένας” με την Τουρκία να αποκτά τον ζητούμενο από αυτήν, “ζωτικό χώρο”…
    Ο, συνήθως άριστα πληροφορημένος, Τούρκος δημοσιογράφους Μεχμέτ Αλί Μπιράντ σε άρθρο του σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα αναφέρει ότι ...

    Ασφαλιστικά ταμεία… υπάρχει λύση… δεν χρειάζεται επανάσταση

    Όλο το παιχνίδι του εκβιασμού του ελληνικού κράτους από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στηρίζεται στη δυνατότητα των ιμπεριαλιστών να εκβιάζουν τη συντριπτική μερίδα των Ελλήνων, που είναι οι μισθωτοί. 
    Πώς τους εκβιάζουν; 
    Με το ασφαλιστικό τους σύστημα. 
    Με τη χρηματοδότηση αυτού του συστήματος. 
    Αυτοί, οι οποίοι δήθεν έχουν τα χρήματα να δανείσουν στο κράτος-"χρηματοδότη" των ταμείων, το εκβιάζουν.

    Έχοντας το ληστρικό κράτος - με τις κλοπές και τις ηλιθιότητές του - εξαντλήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, εμφανίζεται τώρα σαν ο μοναδικός εγγυητής της ρευστότητάς τους.  
    "Εγγυητής" …ο μπατίρης.!! 
    "Εγγυητής" …αυτός, ο οποίος "ζει" πλέον με δανεικά και με ένα "έλλειμμα" το οποίο διαρκώς μεγαλώνει.
    Αυτός ο άφραγκος παράγοντας του ασφαλιστικού είναι εκβιάσιμος από το...

    ¨Μοιρολογώντας τους ζωντανούς,¨

        Ψάχνω μέρες τώρα να βρω ένα παράπονο που κατοικεί εντός μου.Τα φαντάσματα της μνήμης με ξυπνούν.
        Λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, νέοι άνθρωποι με στοιβαγμένα τα υπάρχοντα σε πέντε χαρτοκούτια ξεκινούσαν από την επαρχία το μεγάλο ταξίδι για το Πειραιά και στη συνέχεια το μεγάλο ξεριζωμό για την άλλη Ήπειρο.
       Πίσω έμεναν οι γριές γυναίκες να μοιρολογούν. Μοιρολόι αβάσταχτο.
       Έθαβαν τους ανθρώπους τους ζωντανούς . Ήξεραν πως δεν υπήρχε ελπίδα να ξαναδούν παιδιά και εγγόνια και επομένως γι αυτούς αυτό, ήταν θάνατος.
      Σήμερα ο Έλληνας , δεν ονειρεύεται, σήμερα ο Έλληνας μόνο θυμάται.
      Όταν οι αναμνήσεις του παρελθόντος είναι οι μόνοι κάτοικοι του νου σου , έχεις ήδη πεθάνει άσχετα αν νομίζεις πώς ζεις.
       Ο νέος άνθρωπος σήμερα ονειρεύεται πώς θα φύγει από το τόπο του.Θα μείνει μια πατρίδα γερόντων, χωρίς ίχνος...

    Mr Bundesbank: Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ!

    Την ώρα που το ευρώ καταρρέει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2006 και η γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εσπευσμένα επιβάλλει νέες απαγορεύσεις στο short selling μετοχών και στα «γυμνά» CDS, ο Mr Bundesbank, Καρλ Ότο Πελ, με μια βαρυσήμαντη συνέντευξη στο «Spiegel» προφητεύει ακόμη χειρότερες ημέρες για το κοινό νόμισμα, αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!

    Η εμβληματική μορφή του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, που ηγήθηκε της BuBa την κρίσιμη περίοδο από το 1980 έως το 1991 και είχε μαζί με τον Χέλμουτ Κολ το γενικό πρόσταγμα στη διαδικασία πολιτικής και νομισματικής ενοποίησης της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία, χωρίς περιστροφές λέει όσα θα ήθελαν να πουν δημόσια οι περισσότεροι ...

    Όλοι για τον Πόντο μας..!

    Δείτε εδώ ένα video σχετικό με το δράμα της σφαγής των νηπίων της Σάντας.

    Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού έχει πολλές μορφές...


    Το ελληνόφωνο χωριό Ότσενα, στο Κατωχώρι Τραπεζούντας. Από εδώ κατάγεται ο Βαχίτ Τουρσούν.

    Βαχίτ Τουρσούν: Από πρώην Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Ελλάδος τιμήθηκα ως ψεύτης
    Χθες βρέθηκα στην εκδήλωση «Τρεις γενοκτονίες, ένας θύτης» που οργάνωσε η Νεολαία ΠΟΕ, που συμμετείχε και ο Τούρκος ιστορικός Τανέρ Ακτσάμ. Βρέθηκα εκεί, διότι κάποιοι από την Νεολαία ΠΟΕ με ενημέρωσαν μέσω του Facebook και κάποιοι με κάλεσαν με τηλεφωνικό μήνυμα που μου έστειλαν. Παρόλο που τα τελευταία 5-6 χρόνια αρνούμαι να πάω στις εκδηλώσεις των ποντίων εδώ στην Ελλάδα, που συνήθως , όπως έχω καταλάβει, οργανώνονται μόνο και μόνο για να διαφημίζονται κάποιοι πολιτικοί. Αρνούμαι να πάω, διότι πιστεύω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις πουλάνε τα κόκκαλα των παππούδων μας που είναι σκορπισμένα σε κάθε τετραγωνικό γης του Πόντου. Κάνουν τις γνωριμίες και τις επαφές τους που θα τους χρησιμεύουν για μελλοντική καριέρα. Κάνουν το μπλά μπλά και το κουτσομπολιό τους για να έχουν και ψυχολογική ευχαρίστηση. Πήγα σε αυτήν την εκδήλωση, διότι ήθελα να ακούσω τον Τούρκο ιστορικό. Ήταν σημαντικό για μένα να ακούσω από τρίτον για την γενοκτονία.

    Δεν με καλωσόρισε κανείς
    Όταν έφτασα στο χολ, δίπλα στην είσοδο της αίθουσας της παλαιάς βουλής, όπου γινόταν και η υποδοχή των εκλεκτών (;) ατόμων, παρέμεινα εκεί όρθιος για λίγο. Παρατήρησα χαιρετισμούς, χαμόγελα προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, αγκαλιές, κλπ. Εγώ έμεινα εκεί όρθιος, σαν να ήμουν ένας τυχαίος περαστικός. «Ε , δεν με γνωρίζει κανένας από την νεολαία» σκέφθηκα. Αφού δεν είχα να μοιραστώ κάτι με ανθρώπους που δεν με γνώριζαν, αναγκάστηκα να πάω να κάτσω κάπου ώστε να παρακολουθήσω την εκδήλωση. Στο χολ υπήρξε ένα τραπέζι στο οποίο καθόταν μία κοπέλα η οποία ήταν υπεύθυνη εκεί και μοίραζε ακουστικά. Πήγα και της ζήτησα ακουστικά και εγώ. Παρόλο που ερωτούσε την ταυτότητα του καθενός για να σημειώσει σε ποίον έδωσε ακουστικά, εμένα μου έδωσε τα ακουστικά και χωρίς να με ρωτήσει, στη λίστα έγραψε «Βάιος από Νέα Μάκρη». Ίσως εγώ πρώτη φορά να την έχω συναντήσει. Δεν την γνώριζα. Αλλά εκείνη φάνηκε πως με γνώριζε καλά, μέχρι και που μένω ήξερε. Εγώ δεν έχω ανάγκη από ψευδοχαμόγελα, ούτε από υποδοχές. Άλλωστε δεν μου αρέσουν και τα χάδια, ακόμη και η πολλή επαφή με τον κόσμο, αλλά μου έκανε εντύπωση το ποιούς υποδέχονται και ποιούς όχι. «Δεν πειράζει» είπα από μέσα μου και πήγα κάθισα σε μία θέση που βρήκα άδεια στην πίσω πλευρά της αίθουσας. Παρακολούθησα με προσοχή όλη την εκδήλωση, άκουσα όλους τους ομιλητές. Ανακοινώθηκε διάλειμμα για πέντε λεπτά. Βγήκα έξω κάπνισα ένα τσιγάρο και ξαναμπήκα μέσα. Άρχισαν να μιλούν οι πολιτικοί. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Χρυσοχοΐδης.

    Τιμήθηκα ως Ψεύτης
    Παρόλο που δεν ήθελα, τον άκουσα αρκετά. Μία στιγμή, άρχισε να μιλάει για τους Ελληνόφωνους Πόντιους της Τουρκίας. Εκεί αναζωπυρώθηκαν οι πικρίες πού είχα και πήρα φωτιά. Σηκώθηκα κα ζήτησα λόγο για ερώτηση, αφού δίνανε και σε κάποιους άλλους. Τον ρώτησα:
    «Κύριε Χρυσοχοΐδη, είμαι ένας Πόντιος από την Τραπεζούντα και σας ακούω τελευταία να μιλάτε δεξιά αριστερά για μας, για Ελληνόφωνους του Πόντου, γιατί τότε όταν ήσασταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης, πήγατε να μας διώξετε;»
    Μία στιγμή είχε πάθει σοκ ο άνθρωπος. Δεν περίμενε τέτοια ερώτηση. Φάνηκε πώς μέχρι τότε δεν του το ρώτησε κανένας δημοσίως. Το πρόσωπο του είχε αλλάξει χρώμα. Απαντάει ο Χρυσοχοΐδης: «Αυτά που λέτε είναι ψευδή και μην ξανά λέτε τέτοια ψέματα». Δεν πίστευα στην απάντηση που πείρα. Αφού μέσα σε αυτούς που κατάφερε να διώξει, ήταν και ο αδελφός μου. Εγώ έγινα ψεύτης και αυτός σωστός. Μα το γεγονός, το είχαν γράψει σχεδόν όλες οι εφημερίδες. Διακόσιοι εξήντα περίπου πρυτάνεις, καθηγητές, κλπ. πανεπιστημίου είχαν υπογράψει για να μην απελαθούν οι φοιτητές. Δήλωσαν ότι θα τους δώσουν πανεπιστημιακό άσυλο, κλπ. Δηλαδή ολόκληρη φασαρία είχε βγει τότε. Συνολικά για οκτώ φοιτητές είχε παρθεί απόφαση απέλασης, ενώ είχαν άδεια παραμονής. Και τα παιδιά αυτά, σπουδάζανε σε διάφορα Ελληνικά πανεπιστήμια. Τους φέρανε εδώ στην Ελλάδα, άτομα που ήταν μέσα του ΠΑΣΟΚ. Ένας από αυτά τα παιδιά, ήταν και ο Fethi Gultepe, που σήμερα και αυτός, όπως και άλλα παιδιά, δεν έχουν άδεια παραμονής.
    Τον αδελφό μου τον έδιωξαν με έναν χυδαίο τρόπο. Έχοντας άδεια παραμονής ο άνθρωπος, όπως και ο κάθε αλλοδαπός, είχε πάει για να επισκεφτεί την πατρίδα του. Στον γυρισμό, εδώ στο αεροδρόμιο στην Αθήνα, τον σταματήσανε. «Τουρσούν ε... περίμενε εκεί στην άκρη» του είπε ο αστυνομικός. Φαίνεται πώς είχε ειδοποιηθεί για το επίθετο μου ο τύπος. Ήξερε το «Τουρσούν». Τελικά με ειδοποίησε με τηλέφωνο ο αδελφός μου και εγώ με τη σειρά μου, ειδοποίησα κάποια άτομα που γνώριζα στην τότε Ομοσπονδία ΟΠΣΝΕ. Μόλις κατάλαβα ότι δεν θα τον αφήσουν, ζήτησα από Πόντιους γνωστούς να μαζευτούμε και να διαμαρτυρηθούμε στο αεροδρόμιο, ώστε να αφήσουν τον αδελφό μου ελεύθερο για να μπει μέσα. Εμείς από την Νέα Μάκρη, όλοι όσοι είχαμε έρθει από την Τραπεζούντα μαζευτήκαμε και πήγαμε στο αεροδρόμιο. Από τους Ελλάδιτες αυτοί που ήρθαν, όλοι κι όλοι ήταν τρία άτομα. Ό ένας από αυτούς, φάνηκε πώς είχε φιλική σχέση με τον κ. Ευσταθιάδη, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου υπουργού δημόσιας τάξης. Του λέει στο τηλέφωνο: «Τάκη, αυτοί εδώ φαίνεται πώς είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν φασαρίες, αφήστε το παιδί να μπει μέσα.». Του απαντάει αρνητικά ο κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης. Μόλις κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, καλώ στο τηλέφωνο διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και τους ενημερώνω για το γεγονός. Σε κάμποσα λεπτά, είχαν φτάσει τέσσερα κανάλια στο αεροδρόμιο για να βιντεοσκοπήσουν τις φασαρίες. Μόλις παρατήρησε τους δημοσιογράφους ο διευθυντής του αεροδρομίου, έδωσε εντολή στους αστυνομικούς, που μέχρι τότε μας συμπεριφερόντουσαν σκληρά, να χαλαρώσουν , ώστε να μας απομακρύνουν από την είσοδο του αεροδρομίου. Μάς κάλεσε για να συμβιβαστεί μαζί μας. Πήγαμε λοιπόν στο γραφείο του. Μας είπε: «Παιδιά ακούστε, εδώ είναι ένας κράτος με νόμους, κλπ. Να μην το εξευτελίζουμε. Αφού βγήκε απόφαση για την απέλαση του, ας πάει και αύριο ας πάρει την βίζα του από το Ελληνικό προξενείο και ας γυρίσει πίσω. Μία μέρα, μόνο, θα χάσετε. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.». Η αλήθεια είναι ότι εμείς πιεστήκαμε. Αφήσαμε τον αδελφό μου εκεί και αποχωρίσαμε. Ο αδελφός μου απελάθηκε. Την άλλη μέρα ο αδελφός μου πάει στο Ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης για να πάρει την βίζα του όπως μας είχαν πει. Του είπαν από το προξενείο: «Φίλε, το διαβατήριο σου είναι σφραγισμένο και έχεις απαγόρευση εισόδου για πέντε χρόνια στην Ελλάδα.». Έπαθε σοκ το παιδί. Με παίρνει τηλέφωνο και αρχίζει να μου τα μετράει. Έπαθα και εγώ το σοκ μου αλλά πλέον δεν είχα να κάνω κάτι. Όσο προσπάθησα με γνωριμίες που είχα, δεν κατάφερα τίποτα, ώστε να πάρει βίζα για να ξαναέρθει πίσω ο αδελφός μου.
    Αυτός λοιπόν ο κύριος που μας έκανε όλα αυτά, με κατηγόρησε ως ψεύτη και έτσι άρχισα να φωνάζω στην αίθουσα. Τελικά βγαίνω έξω. Μόλις είδε ο Χρυσοχοΐδης ότι βγήκα έξω, αφού είχε χάσει και ο εγκέφαλος του τον έλεγχο πια, γυρίζει και διαψεύδει ο ίδιος τον εαυτό του μέσα σε ξένους προσκεκλημένους. Είπε λοιπόν: «Κάποια ζητήματα είναι λεπτά και για λόγους κρατικών συμφερόντων δεν λέγονται εδώ». Άρα ήθελε να πει, αν δεν κάνω λάθος, για κρατικά συμφέροντα πήγε να μας διώξει. Δηλαδή τα μπέρδεψε ο καημένος. Να σας πω, «τον λυπήθηκα» αν θέλετε την αλήθεια. Γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτός ήταν απλά ένα όργανο που εκτελούσε την εντολή της κυβέρνησης του. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τότε ήταν υπουργός εξωτερικών τα είχε κανονίσει, συνεννοούμενος με τον τότε Τούρκο ομόλογο του τον Ισμαίλ Τζέμ. Αλλά εδώ θέλω να ρωτήσω τώρα:
    "Κύριε Χρυσοχοΐδη, ποια ήταν αυτά τα κρατικά συμφέροντα; Στο φτωχό μου μυαλό τρία πράγματα έρχονται.

    -Το πρώτο είναι ότι φοβηθήκατε τους Τούρκους και μας πουλήσατε.
    -Το δεύτερο είναι ότι τα πήρατε και μας πουλήσατε.
    -Το τρίτο και τελευταίο είναι ότι όλους εμάς, μας θεωρήσατε κατάσκοπους.
    Ποιο από αυτά τα ενδεχόμενα ήταν η αιτία που δεν μπόρεσες να πεις;".


    Με κατηγόρησαν για στημένο παιχνίδι και με απείλησαν
    Το σκηνικό δεν είχε τελειώσει με την έξοδό μου από την αίθουσα. Όλοι οι Πασοκτζήδες πήραν φωτιά. Εκεί έξω με πρόλαβε ένας φίλος μου (;) και μου έβαλε τις φωνές. «Βαχίτ τι ήταν αυτό το στημένο παιχνίδι που έπαιξες;» μου είπε. Δεύτερο σοκ και εκεί λοιπόν, από έναν που για πολλά χρόνια γνωριζόμασταν. Εγώ έβγαλα τον πόνο μου και το παράπονό μου, κι αυτός με κατηγορούσε ότι το έκανα καθ υπαγόρευση και από σκοπιμότητα. Ίσως, εξ ιδίων να έκρινε τα αλλότρια…. Συνεχίζοντας την κουβέντα του φωνάζοντας, λες κι ήμουν ένα μικρό παιδί, μου λέει: «Το ΠΑΣΟΚ αύριο θα είναι εξουσία. Τί θα κάνεις τότε;». Δηλαδή άφησε να εννοηθεί ότι μόλις έρθουν στην εξουσία, μπορεί να με διώξουν. Σίγουρα φαντάστηκε ότι χέστηκα από τον φόβο μου. Φαίνεται πώς ακόμη κανείς δεν με γνωρίζει καλά. Εγώ αν ήμουν ένας φοβητσιάρης, δεν θα αγωνιζόμουν τόσα χρόνια απέναντι σε έναν κρατικό τέρας που λέγεται Τουρκία, ζώντας κιόλας σε απαράδεκτες συνθήκες εδώ στην Ελλάδα. Εγώ που τόσα χρόνια, δίνοντας έναν αγώνα δέχτηκα βρισιές, λασπολογίες, απειλές από άγνωστους τύπους που ξέρανε μέχρι και την διεύθυνση του σπιτιού μου και δεν φοβήθηκα, θα φοβηθώ την εξουσία του ΠΑΣΟΚ...
    Μόλις είχα γλιτώσει από τις μομφές του σεβαστού φίλου μου λοιπόν, απευθύνεται προς εμένα κάποιος άλλος που μάλλον παλαιά ήταν και αυτός στην ΟΠΣΝΕ. «Τόσες μέρες χάσαμε και τόσες νύχτες δεν κοιμηθήκαμε για σένα και εσύ μας τα κάνεις αυτά. Σε βοηθήσαμε τόσο ώστε να μην σε διώξει κανείς, άλλο τί θες;» μου λέει με έναν άγριο ύφος. Τον είχα συναντήσει πολλές φορές αλλά δεν έτυχε να γνωριστούμε τόσο καλά από κοντά. Με τον κύριο αυτόν, δεν θυμάμαι και αν καθίσαμε σε ένα τραπέζι και φάγαμε μαζί. Γιατί δεν κοιμήθηκε για μένα δεν το ξέρω. Πάντως με αυτά που μου μέτρησε, ήθελε να εννοηθεί από αυτούς που μας ακούγανε, ότι με βοήθησαν αρκετά και εγώ ήμουν αχάριστος. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην βραδιά που έχει γίνει στο Κορτσόπον για την ιστοσελίδα.
    Μία στιγμή σκέφθηκα, «αν αυτοί οι άνθρωποι μου έβρισκαν δουλειές, αν μου έδιναν λεφτά, αν είχαν μοιραστεί κάτι μαζί μου, και τί δεν θα μού μετρούσανε άραγε;». Επί είκοσι χρόνια να μένω παράνομος στην χώρα αυτή, να μην μπορώ να βγω καλά καλά έξω από το μικρό δωματιάκι μου ώστε να πάρω αέρα, να μην μπορώ να κυνηγήσω δουλειά, να μην μπορώ να ταξιδέψω άνετα, μέχρι και πέρσι να οδηγώ χωρίς δίπλωμα, τόσα χρόνια να τρέμω όταν έβλεπα αστυνόμο και αυτοί να ισχυρίζονται ότι με βοήθησαν….. ναι βοήθησαν για να σκοτωθούν τα όνειρα μου. Μπορεί να φανταστεί κανείς το τι θα πει το να μην μπορέσει κανείς να κάνει σχέδια για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του; Μου κάνανε να ξεχάσω να ονειρευτώ. Εξαιτίας τους θα ψοφήσουμε οικογενειακά στους δρόμους.

    Δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου
    Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, απευθυνόμενος σε όλους που με γνωρίζουν από κοντά ή εξ αποστάσεως: στη ζωή μου δεν έγινα γλύφτης κανενός, δεν με τάισε κανείς, δεν μοιράστηκα κονδύλια με κανέναν και γι’ αυτό δεν φοβάμαι κανέναν. Είμαι ένας άνθρωπος που μέχρι σήμερα, εργαζόμενος σκληρά, δουλεύοντας κάτω από 45 – 55 βαθμούς ζέστη επάνω στις σκεπές, έβγαλα το ψωμάκι μου και με τον ιδρώτα μου πλήρωσα τον αγώνα μου. Πολλοί άγνωστοι, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση, μου ζήτησαν να με βοηθήσουν. Δεν δέχτηκα κανενός προσφορά. Μερικά από αυτά τα μηνύματα που έλαβα, μπορεί και να στάλθηκαν για να με δοκιμάσουν κάποιοι, ώστε να δουν αν δέχομαι λεφτά από πουθενά ή όχι. Το υποψιάζομαι αυτό, διότι μερικοί από αυτούς μου λέγανε ότι είναι επαγγελματίες σε θέματα διαδικτύων ιστοσελίδων, κλπ. Τους ζητούσα βοήθεια για να σταματήσω την επίθεση που δέχομαι εδώ και χρόνια από Τούρκους Χάκερς και αυτοί εξαφανιζόντουσαν. Εδώ και χρόνια ζω στην Νέα Μάκρη. Ούτε σεράγια έχω ούτε βίλλες. Και την άδεια παραμονής που μου έδωσε αυτή η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, την πλήρωσα ακριβά. Εδώ και δύο χρόνια, βιώνω την οικονομική κρίση βαθιά. Παρ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, αγωνίστηκα και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για την μητρική μου γλώσσα.
    Όσο για τους φίλους και τους εκλεκτούς που μου συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο, τσαλαπατώντας την υπερηφάνεια μου, και απειλώντας με, με την κυνική γλώσσα της μελλοντικής κυβερνητικής ισχύος, από εδώ και στο εξής θα αναφέρω αυτό το συμβάν, όπου κι αν βρεθώ, όπου θα συναντώ ανθρώπους, μέχρι να έρθει ο κύριος που με κατηγόρησε ως «Ψεύτη» να μου ζητήσει συγγνώμη.
    Για να συνειδητοποιήσουν, ότι και ο μετανάστης έχει αξιοπρέπεια. Και νιώθει να ξευτελίζεται όταν τον απειλούν με απέλαση επειδή έχει τα θάρρος να αποκαλύπτει την πρόστυχη και υποκριτική συμπεριφορά κάποιων ποντιοκάπηλων πολιτευτών, απέναντι στους τελευταίους Πόντιους μετανάστες πρώτης γενναίας.
    Η αλληλεγγύη απέναντι στους Ελληνόφωνους της Τουρκίας πρέπει να είναι στάση ζωής και βίωμα. Δεν μπορεί οι θύτης τέως υπουργός δημόσιας τάξης να εμφανίζεται στα λόγια αλληλέγγυος με τα θύματά του και οι φίλοι του να με απειλούν επειδή τολμάω να πω την αλήθεια..
    Αυτή είναι η αυτοκριτική πού κάνανε για την αλαζονεία της εξουσίας τους; Μ' αυτή την νοοτροπία, με ψέματα και με απειλές ζητούν να ξανακυβερνήσουν;
    Αν δεν σας αρέσει, εδώ είμαι... είτε Νεοδημοκράτες είστε στην εξουσία, είτε Πασοκτζήδες , σε περίπτωση πού καταφέρετε να με διώξετε από την χώρα, ίσως κάνετε και κάτι καλό , άθελά σας: Ίσως έτσι να σας γνωρίσουν καλύτερα οι πατριώτες μου, που θα το μάθουν στον Πόντο, και στο μέλλον να μην σας εμπιστεύονται και να είναι πιο προσεκτικοί απέναντι σας.

    http://emprosdrama.blogspot.com/2009/05/blog-post_6062.html

    Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


    της Ελίνας Γαληνού
    Παρ΄όλο που η Τουρκία έχει δηλώσει ότι προτίθεται να κάνει βήματα προόδου όσον αφορά τον σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι πράξεις της δεν το αποδεικνύουν. Το διαπιστώνουμε αυτό κάθε φορά που θέματα όπως η αναγνώριση της....

    Εβδομάδα Άντζελας

    Εβδομάδα «Άντζελας» αυτή που πέρασε. 

    Η μία Άντζελα (Δημητρίου) συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για χρέη ήσσονος σημασίας, σε σχέση με τα 5,5 εκατομμύρια των χρεών προς το Δημόσιο της άλλης Άντζελας (Γκερέκου), η οποία απολάμβανε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ως υφυπουργός της κυβέρνησής του.
    Ήταν χρέη του διάσημου συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου, το γνωρίζουμε αυτό, όπως γνωρίζουμε επίσης ότι το ζεύγος υπέβαλε κοινή δήλωση και ότι η υφυπουργός ήταν κοινωνός της ...

    Τρίτη 18 Μαΐου 2010

    Αυτοδίδακτη η ...Ντούβλη!

    "Προς τον μέσο πολίτη" αυτής της χώρας!

    Αγαπητή Ελληνίδα, αγαπητέ Έλληνα,

    Είμαι 30 χρονών, χωρίς δουλειά και παρατηρώ με θλίψη την κατάντια της χώρας μου.
    Αναγνωρίζω τη διαφθορά των πολιτικών και τα βρώμικα παιχνίδια τους αλλά δεν ξεχνώ ότι η πολιτική είναι έτσι φτιαγμένη παντού στον κόσμο.

    Εξοργίζομαι να σε ακούω να καταγγέλλεις τους βουλευτές για το χάλι μας και να εκδηλώνεις με κάθε τρόπο το μίσος σου ζητώντας λαϊκά δικαστήρια και συνταγματικές εκτροπές, αγνοώντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους "χάθηκε" σε λαϊκίστικη πολιτική (που ανεύθυνα απαίτησες) χτισμένη στην άμμο και σε κακοδιαχείριση λόγω της προβληματικής νοοτροπίας μας.
    Ξεχνώντας ό,τι έκανες μέχρι σήμερα.
    Αναλογίσου λίγο τις ευθύνες σου:
    ΕΣΥ δεν ψήφιζες τους βουλευτές που...