Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Πιθανή λύση η στάση πληρωμών

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί οι τοποθετήσεις μας, που αφορούν τις προτεινόμενες λύσεις για την διέξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση που βιώνει σήμερα, τις οποίες και εκφράσαμε εδώ, εδώ και εδώ, βρίσκουν πολύ σοβαρούς υποστηρικτές όπως αυτή του κ. Ανδ. Ανδριανόπουλου, πρ. Υπουργού, στο άρθρο του που δημοσιεύουμε.
Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει την απόφαση για δραστικές περικοπές στην έκταση του κράτους. Τα περί ιδιωτικοποιήσεων που ακούγονται, πέραν του ότι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, από τα πράγματα δεν μπορεί να λύσουν έστω και μέρος των προβλημάτων. 
Οι ιδιωτικοποιήσεις σήμερα σαν πολιτική επιλογή δεν έχουν σχέση με την δυναμική που εξέφραζαν κατά το παρελθόν. Οπως κάθε τι καινούργιο και δυναμικό η ελληνική αδράνεια και το σχετικό πολιτικό χωνευτήρι τις εκτροχίασε τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ξεδόντιασε και τις έφτυσε στο τέλος σαν αμάσητο φαγητό.
Τώρα πλέον, σε αντίθεση με την εποχή που κάποιοι από εμάς τις πρότειναν, ιδιωτικοποιήσεις έκαναν και κάνουν όλες οι χώρες της γής. Με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι ...

Μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεση παύση πληρωμών προς τους εκβιαστές μας, τώρα!

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί οι τοποθετήσεις μας, που αφορούν τις προτεινόμενες λύσεις για την διέξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση που βιώνει σήμερα, τις οποίες και εκφράσαμε εδώ, εδώ και εδώ, βρίσκουν αρκετούς υποστηρικτές, όπως το φιλικό μας Blog "Εθνικό Φόρουμ", στην ανάρτηση του που αναδημοσιεύουμε:

Η μονομερής παύση πληρωμών θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη να σταθεί η χώρα και ο λαός της στα πόδια τους, χωρίς τον φόρο αίματος στους δανειστές
Στη διεθνή πρακτική έχουμε πολλές χώρες που κατά καιρούς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους δανειστές τους, χωρίς να κηρύξουν πτώχευση
Το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής θα ήταν να ανατραπεί το καθεστώς κηδεμονίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, που έχει σαν βασικό στόχο τη διαιώνιση της υπερχρέωσης προς όφελος των διεθνών κερδοσκόπων και δανειστών.
Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα χώρας που να υποβλήθηκε σε καθεστώς κηδεμονίας για τα χρέη της και να βγήκε αλώβητη ή και ακέραια.
Όποιος ενδιαφέρεται ας δει την ιστορία των χωρών της...

Το Δ.Ν.Τ. να ορκισθεί στη Βουλή και το Σύνταγμα της Ελλάδος!

Αυτό είναι το κύρος του Παπανδρέου, μιλάει σε άδειο Κοινοβούλιο!

Στο Βήμα της Βουλής ο ...Πρωθυπουργός και τον παρακολουθούν περίπου 25 Βουλευτές! 


Και απ' αυτούς οι μισοί ...της αντιπολίτευσης!
Ο πρωθυπουργός μιλά στο βήμα και από κάτω είναι άδεια τα έδρανα! 
Να λοιπόν το κύρος του Πρωθυπουργού, δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι Βουλευτές του ΠαΣοΚ!
Γελούν κρυφά μεταξύ τους, αφού προηγουμένως βέβαια, επί 6μηνο, μας γελοιοποίησε διεθνώς!
Όντως, ομιλία Πρωθυπουργού στη Βουλή μ' αυτή την κατάσταση στην αίθουσα δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν!
Στη μόνη περίπτωση που γέμιζε πάντοτε η αίθουσα του Κοινοβουλίου ήταν όταν μιλούσαν οι πολιτικοί Αρχηγοί και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός της Χώρας!
Βέβαια σήμερα κατάλαβαν ότι ο Οργανισμός που προεδρεύει ο κ. Παπανδρέου κατήντησε "Μη Κυβερνητική Οργάνωση"!
Ο κ. Παπανδρέου παρέδωσε τα "κλειδιά της Χώρας" στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτό θ' αποφασίζει για τα πάντα. 
Δεν χρειάζονται οι Βουλευτές λοιπόν, αφού τις αποφάσεις θα τις πέρνουν άλλοι και μάλιστα πολύ μακρυά από την... αίθουσα του Κοινοβουλίου!
Βαρέθηκαν να χειροκροτούν!
Καταργήθηκε το Σύνταγμα που λέει ότι ο Βουλευτής έχει την πλήρη ανεξαρτησία της γνώμης του!
Ποιά γνώμη; 
Αυτή του Δ.Ν.Τ;
Κάνουμε μια πρόταση, το ΔΝΤ να ... ορκισθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ελληνικό Σύνταγμα!

Το Τ.Τ. "διασφαλίστηκε" για τη χρεοκοπία της... ελληνικής οικονομίας

Αγόρασε CDS λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών και πούλησε το Δεκέμβριο, με εξασφάλιση του απαραίτητου κέρδους

Την ώρα που στην Ελλάδα κατηγορούν τους κερδοσκόπους του εξωτερικού που έπαιξαν με τα σενάρια πτώχευσης της χώρας μας με τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου, τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, και την ώρα που με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας μας συζητείται παγκοσμίως η επιβολή αυστηρότερων κανόνων και ελέγχου της αγοράς των CDS, αποκαλύπτεται πώς ελληνική τράπεζα έπαιξε και κέρδισε με τα ελληνικά CDS.
Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης είχε...

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο ευρωπαϊκός χάρτινος … πύργος

Οι συνέπειες της ελληνικής πτώχευσης (όσοι δε μπορούν ακόμη να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πειστεί) εκτείνονται σε εύρος και βάθος πολύ πέρα από την ελληνική επικράτεια. 
Τα οδυνηρά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομικής κατάρρευσης προχωρούν πολύ πιο μακριά από τη σφαίρα της οικονομίας: 
Αγκαλιάζουν ασφυκτικά το πολιτικό- κοινωνικό εποικοδόμημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πολιτικό επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τους… ευρω-λιγούρηδες που κυβερνούν (ή στήριξαν αυτούς που κυβέρνησαν) τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια ήταν πως η ένταξή μας στην ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ θα μας εξασφαλίσει την οικονομική και νομισματική σταθερότητα.
Το δεύτερο σκέλος του επιχειρήματος ήταν πως η ένταξή μας στην ΕΕ εγγυάται την ασφάλεια της χώρας από εξωτερικούς κινδύνους (την Τουρκία).
Με ανάλογα επιχειρήματα προσέγγισαν στην ΕΕ και οι χώρες της Ανατολικής και...

Οι Έλληνες της Καλιφόρνιας (American Hellenic Council of California)

Σε πολυτελές ξενοδοχείο του Los Angeles απονέμονται το βράδυ του Σαββάτου, 17 Απριλίου, τα ετήσια βραβεία του Αμερικανοελληνικού Συμβουλίου Καλιφόρνιας (American Hellenic Council of California), που είναι μια υπερκομματική ομογενειακή οργάνωση η οποία προάγει την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και την σταθερότητα στην Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενημερώνοντας την Αμερικανική κοινή γνώμη και τους φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ....

Η δίωξη στην Goldman Sachs βυθίζει τη μετοχή της

- Τι απαντά η Goldman Sachs

 

- Πιέσεις στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες


Δραματική υποχώρηση που έφτασε έως και το 16% κατέγραψε η μετοχή της Goldman Sachs, μετά την επιβολή προστίμου από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC). 
Συγκεκριμένα η SEC επιρρίπτει ευθύνες για χειραγώγηση των CDOs και εξαπάτηση των επενδυτών στην αγορά ενυπόθηκων δανείων από τη Goldman Sachs. 
Αβάσιμες οι κατηγορίες της SEC, απαντά η Goldman Sachs.
Όπως υποστηρίζει η SEC, ένας από τους αντιπρόεδρους της τράπεζας, ο Fabrice Tourre, φέρεται να απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία στην...

Κυβερνητικές τρομοκρατικές ταχυδακτυλουργίες

Η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της δεν αρκούνται μόνο στα ψεύδη και στα τρόμο-σήριαλ για να επιφέρουν  σύγχυση.  Επιδίδονται και σε ταχυδακτυλουργίες «διαρροών» για να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν και να παρακάμψουν τα πελώρια ερωτηματικά της «λογικής». Ο «μαέστρος» των προβοκατόρικων διαρροών, κ. Χρυσοχοΐδης, φαίνεται ότι έχει θητεύσει με καλό βαθμό στα παρακρατικά «σχολεία» της Αμερικής.
Έτσι μέσω των ΜΜΕ και των αχρείων  «ειδώλων»-δούλων της αμερικανοκρατίας «κατασκευάζουν» το εξής κλίμα:  
Ότι, από το 2007, είχε σταματήσει η παρακολούθηση του φερόμενου ως εγκεφάλου του «Επαναστατικού Αγώνα», Ν. Μαζιώτη.
Με αυτή την ταχυδακτυλουργία δεν επιδιώκεται απλώς η συσκότιση και η παράκαμψη του κυρίαρχου ερωτήματος: πώς γίνεται δηλαδή να δρουν ανενόχλητα οι διάφορες «τρομοκρατικές» ομάδες, ενώ βρίσκονταν κάτω από τη διαρκή παρακολούθηση των εντεταλμένων μηχανισμών του κράτους.
Επιδιώκεται και η μετάθεση της ευθύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση και η ...

Οι κερδισμένοι και χαμένοι της προσφυγής…

Τούτο τον τόπο κλέφτες τον ελευθέρωσαν, κλέφτες τον κυβερνάνε...
Ζητούνται: Δικαιοσύνη, πολιτικοί, κοινωνία, οικονομία...
 
Αγγλικό δικαστήριο τιμώρησε με 12μηνη φυλάκιση στέλεχος εταιρείας που εμπορεύεται ορθοπεδικό εξοπλισμό, επειδή λάδωνε Έλληνες γιατρούς να προωθούν τα προϊόντα της πολυεθνικής στη διπλάσια τιμή...
Στην Ελλάδα η κα Ξενογιαννακοπούλου δεν έχει φιλοτιμηθεί ακόμη να μας ενημερώσει αν θα διερευνήσει την υπόθεση. 
Πόσο μάλλον κάποιος εισαγγελέας...

Πτώση 10%-15% για το ευρώ και εν συνεχεία θα έρθει η διάλυση !

Η  Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση είναι μία «ψευδαίσθηση». 
 
Αυτό θεωρεί η Pacific Investment Management σε αρκετές εκθέσεις της αναφορικά με την ευρωζώνη και το μέλλον του ευρώ, συγκλίνοντας πολλές απόψεις αναλυτών
Σύμφωνα με τους αναλυτές χωρίς την εφαρμογή των κριτηρίων σύγκλισης που έχουν τεθεί στη συνθήκη του Μάαστριχτ δεν μπορούμε να μιλάμε για σταθερότητα του κοινού νομίσματος. 
Δεν μπορεί κάθε χώρα να τηρεί τους δικούς της κανόνες σχετικά με το ύψος των ελλειμμάτων και την πορεία του πληθωρισμού. 
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ουτοπικό να μιλάμε για κοινό νόμισμα, το οποίο έχει χάσει το 9% της αξίας του έναντι του δολαρίου στο δωδεκάμηνο μέχρι τις αρχές του Απριλίου
Εάν μία χώρα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει τώρα η Ελλάδα, ενώ η...

Τα 11 μέτρα φωτιά του ΔΝΤ ...



Δημιουργείται μόνιμος μηχανισμός στήριξης των αδύναμων χωρών από την ΕΕ- ΕΚΤ: Άμεσα προσφεύγει η Ελλάδα   

 

Τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των αδύναμων μελών αποφάσισαν τα μέλη του Ecofin στη σημερινή άτυπη σύνοδο του, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε τελικά βοήθεια από το Ecofin. 

Μάλιστα ο Ο. Ρεν ζήτησε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τους κανόνες σύγκλισης των χωρών μελών, αυστηροποιώντας τα κριτήρια. Πάντως από την πλευρά της η ΕΚΤ, με ...

Economist: Πρόβλεψη σοκ για χρέος στο 150% του ΑΕΠ!

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που κάνουν οι αναλυτές του περιοδικού Economist σχετικά με το δημόσιο χρέος της ελληνικής οικονομίας.
Σε σχετικό τους άρθρο αναφέρουν ότι ακόμη και με χαμηλότερα επιτόκια η Ελλάδα θα δυσκολευθεί να συνεχίσει να δανείζεται. 
Εκτιμούν ότι το δημόσιο χρέος της χώρας θα σταθεροποιηθεί πάνω από το 150% του ΑΕΠ, «βάρος» που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι πολύ μεγάλο για να το αντέξει μια χώρα με τόσο κακές οικονομικές προοπτικές.
Ο συγγραφέας του άρθρου εκτιμά ότι χρειάζεται ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας, από αυτό που εφαρμόζεται τώρα. 
Θεωρεί ως το πλέον ανησυχητικό γεγονός για την Ελλάδα το ότι οι...

Δίνει στεγνά το ΠΑΣΟΚ ο Γιούνκερ για την εμπλοκή του ΔΝΤ. Κάποιος εισαγγελέας για τη Goldman Sachs υπάρχει;

 (σσΟ: Ψυχάρη θα τολμήσεις; Κάντο και θα γίνεις Εθνικός Ήρωας!)
 
“ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ”

Αυτή την απίστευτη δήλωση έκανε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup αφού διευκρίνησε ότι ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του ΔΝΤ.
Ο Γιούνκερ λέει το αυτονόητο, αυτό που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καλύψουν τα Ελληνικά ΜΜ”Ε” της διαπλοκής.
Με απλά λόγια, ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες σχεδίαζε τον τρόπο εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας έναν οχετό παραπληροφόρησης και ψεύδους. 
Το χθεσινό θέατρο με την επιστολή – πρόσκληση του ΔΝΤ από τον κύριο Παπακωνσταντίνου αποτελεί πρόκληση στη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη αφού όπως έχουμε αποκαλύψει, το...

Η Γερμανία, και όχι η Ελλάδα, θα διασπάσει το ευρώ .

Στα σενάρια διάσπασης της Ευρωζώνης, τα οποία για πρώτη φορά είχε παρουσιάσει με σειρά εκθέσεών της το 2003-2004, επανέρχεται η Morgan Stanley.
Σε αντίθεση με τις απόψεις άλλων οικονομολόγων, που προτείνουν στην Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ για να αντιμετωπίσει τη σημερινή κρίση με μια υποτίμηση νομίσματος, ο αναλυτής του οίκου, Joachim Fels, προειδοποιεί πως η χώρα μέλος που ενδέχεται να θελήσει να αποχωρήσει από την ΟΝΕ δεν είναι η Ελλάδα αλλά…

Κρυστάλλινη μπάλα στο μέλλον...

Στάση πληρωμών τώρα!

Εμείς το είχαμε γράψει από την Τρίτη 6 Απριλίου 2010 και το επαναλαμβάνουμε και πάλι: Μόνη λύση η στάση πληρωμής των Ελληνικών Ομολόγων!

Άσχετα από τα κεφάλαια που θα πάρουμε από το δίδυμο ΔΝΤ & ΕΕ, η κατάληξη θα είναι ότι θα κηρύξουμε στάση πληρωμών μελλοντικά.  
Μάλιστα, η Γερμανία μας διευκολύνει πάρα πολύ και θα είχαμε κάθε δικαιολογία αν το κάναμε και τώρα.

Μεταξύ άλλων, αυτό που Θα γίνει μελλοντικά είναι κάτι περίπου σαν αυτό που διαδραματίζεται στο Dubai σήμερα, σε διαφορετική απόχρωση.
Διαβάζουμε λοιπόν στο Reuters http://urlm.in/elld.
DUBAI (Reuters) - Dubai World DBWLD.UL offered creditors a 1 percent interest rate on two new tranches of debt as part of its restructuring plan, but ...

Ευτυχώς, που πτωχεύσαμε…

Η συγκεκαλυμμένη πτώχευση προς την οποία εμφανίζεται να οδεύει η χώρα, αποτελεί προφανώς, ένα πικρό ποτήρι.
Αποτελεί μάλιστα ένα ποτήρι που μας σερβίρεται, επειδή ορισμένοι «πετούν την πετσέτα» και τερματίζουν τον αγώνα πριν καλά – καλά χάσουν το παιχνίδι.
Επειδή επιλέγουν για ακόμη μια φορά την οδό της «εύκολης λύσης».
Την οδό της δικαιολογίας και της παραπομπής ευθυνών.
«Η Ν.Δ. φταίει που φτάσαμε εδώ», «η Ε.Ε. και το ΔΝΤ μας υπαγορεύουν τα μέτρα», «εμείς κάνουμε ότι δεν έχει κάνει καμία κυβέρνηση, μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα», τους ακούτε και θα τους ακούτε να λένε.
Δεν έχουν άδικο.  
Έτσι είναι τα πράγματα, αν και ξεχνούν να ρίξουν και στον εαυτόν τους το φταίξιμο που τους αναλογεί.
Στα αυτιά πολλών από εμάς, το σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα», στην...

Έρχεται νέο σκληρό "πακέτο" μέτρων.


Στενό κοστούμι μέτρων σε ορίζοντα τριετίας ετοιμάζονται να «ράψουν» Ε.Ε, ΕΚΤ και ΔΝΤ σε αντάλλαγμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας στην Ελλάδα.
Οι εξελίξεις, μετά την επιστολή Παπακωνσταντίνου σε Ό. Ρεν, Ζ.Κ. Τρισέ και Ντ. Στρος Καν αναμένονται ραγδαίες καθώς από Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τόσο ο μηχανισμός παροχής δανείων αλλά κυρίως τα ανταλλάγματα υπό μορφή πρόσθετων μέτρων που θα δώσει η ελληνική πλευρά. 
Πρόγευση πρόσθετων μέτρων έδωσε ήδη από χθες ο κοινοτικός επίτροπος Ο. Ρεν ζητώντας με σαφήνεια επέκταση των μισθολογικών περικοπών του...

Ιστορική ευθύνη όλων να τοποθετηθούν!

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ως η «Μαύρη Πέμπτη» του σύγχρονου ελληνικού κράτους. 

* Να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο!

Η χώρα παραδίδεται ύστερα από το πρώτο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης στο ΔΝΤ. 
Σε αυτή τη δραματική στιγμή, μία στιγμή που θα έπρεπε λογικά να ενώνει τους Ελληνες για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, τα πολιτικά κόμματα –μηδενός εξαιρουμένου– έχουν την ιστορική ευθύνη να τοποθετηθούν στο Εθνικό Κοινοβούλιο και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους στον ελληνικό λαό, μπροστά στις ανατροπές που φέρνει η διεθνής επιτήρηση. 
Τονίζουμε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να πάρουν σαφή θέση.
OΣΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ να εξηγήσουν γιατί, όσα είναι κατά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση δανεισμού. 
Είναι εμφανές πλέον ποιοι και γιατί ευθύνονται, ακόμη και τα...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η χρεωκοπία της Αργεντινής το 2001 (video διάρκειας 2 ωρών)!

   Εδώ μπορείτε να δείτε ένα συγκλονιστικό video με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.
   Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι η πορεία της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πορεία της Ελλάδας.
   Η Αργεντινή ήταν μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα. Αλλά οι κακοί και δόλιοι χειρισμοί των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  έσπρωξαν την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση.

Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητή η ταινία , επισημαίνονται τα παρακάτω:

Να θυμάστε πάντα αυτή την ημέρα...

Δίνουν τα ρέστα τους τα Παπαγαλάκια!

Αν είδατε τις ειδήσεις σε όλα τα κανάλια να θυμάστε πάντοτε αυτή την ημέρα.
Να θυμάστε τον  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, τον ΤΡΑΓΚΑ, τον ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, τον ΤΣΙΜΑ, την ΤΡΕΜΗ και τους λοιπούς ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ των Μ.Μ.Ε. που την βίαια προσαγωγή στο Δ.Ν.Τ την βλέπουν φυσιολογική και αναγκαία.
Θεωρούν δε κατόρθωμα την...

Η Ελλάδα σε "καραντίνα"

"Σε καραντίνα" μπαίνει πλέον η Ελλάδα, καθώς από τη Δευτέρα κλιμάκιο της Κομισιόν και του ΔΝΤ θα βρίσκονται στην Αθήνα. 
Νωρίτερα, επιστολή, με την οποία ζητεί διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σχετικά με τον καθορισμό των λεπτομερειών του κοινού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους Όλι Ρεν (επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Ντομινίκ Στρος Καν (γενικός διευθυντής του ΔΝΤ) και Ζαν Κλοντ Τρισέ (πρόεδρος της ΕΚΤ).
Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι...

Βόρεια Κύπρος, η νέα "Ταϊβάν"


Η εκλογική αναμέτρηση στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή έχει αναδείξει – πριν κάν ανοίξουν οι κάλπες -  δύο ενδιαφέρουσες εξελίξεις: 
η πρώτη προέρχεται από την ΕΕ, όπου προεξοφλείται η νίκη Έρογλου, προκαταλαμβάνεται το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό και προωθείται το plan B'
Η δεύτερη προέρχεται από την ίδια την επικράτεια των κατεχομένων, όπου διαπιστώνεται ότι η γραμμή της Άγκυρας δεν περνά, προσκρούει σε εμπόδια και τελικά εκτρέπεται. 
Και οι δύο αυτές εξελίξεις θα έπρεπε λογικά να σηματοδοτήσουν μιαν αλλαγή στη στρατηγική της Λευκωσίας – θα φανταζόταν κάποιος, ότι οι πολιτικές ηγεσίες θα συγκαλούσαν έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο για να μελετήσουν τα νέα δεδομένα και να αναμορφώσουν τη στρατηγική τους. 
Φυσικά, τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί: τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου έχουν εγκαταλείψει τον Πρόεδρο Χριστόφια στον μοναχικό δρόμο της...

Η Ελλάδα πιστόλι, οι αγορές κανονιοβολισμούς (video)- ALTER, MEGA, ΝΕΤ, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ


"Η Ελλάδα μιλάει για πιστόλι στο τραπέζι, αλλά οι αγορές έχουν αρχίσει τους κανονιοβολισμούς και τα μυδραλιοφόρα", σύμφωνα με το Χ. Κώνστα, ο οποίος μεταφέροντας και το κλίμα των αγορών σημειώνει ότι "οι αγορές πιστεύουν ότι η Ευρώπη είναι ανίκανη να διαχειριστεί την Ελλάδα και η Ελλάδα είναι ανίκανη να διαχειριστεί το χρέος της"
Η Σ. Δήμτσα αποδίδει την ανοδική πορεία των spreads στην αρνητική στάση της Γερμανίας "η οποία εμμένει να αντιδρά για την ενεργοποίηση του μηχανισμού" εφ' όσον "δεν είχαμε κάποια αρνητική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία", ενώ και οι αγορές "τεστάρουν τη δύναμη της ευρωζώνης". 
Στην ίδια λογική και o ...

"Αρχίζουν τα όργανα": Έναρξη διαπραγματεύσεων με επιστολή Παπακωνσταντίνου.


Την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους επιτηρητές της Ελλάδας ζητάει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με επιστολή του προς Κομισιόν, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να...

Η δεύτερη ευκαιρία του Καραμανλή!

Την πεποίθησή του ότι ο τέως πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ θα ζητήσει και δεύτερη ευκαιρία και δεν έχει «τελειώσει πολιτικά» εκφράζει τελευταία ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο Καραμανλής πιστεύει ότι του ανήκει μια δεύτερη ευκαιρία, όπως και στο μπάρμπα του. Δε νομίζω ότι έχει τελειώσει, ούτε ότι έχει βάλει ταφόπλακα στα όνειρά του» ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Σαφής είναι και η στήριξη που παρέχει στη...

Τρόμος, τζόγος και @ουτανιά. Τα πάντα στην υπηρεσία της προπαγάνδας.


ΑΠΟΧΑΥΝΩΘΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!
ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ...
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ...
ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ.
ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ....

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα του ΟΠΑΠ ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ, προέκυψε μετά τα συνεχόμενα τζακ ποτ των προηγούμενων εβδομάδων. 
Συγκεκριμένα, από τα μέσα Φεβρουαρίου το Τζόκερ αναζητά νικητή. 
Για 14 συνεχόμενες κληρώσεις υπερτυχερός δεν έχει βρεθεί και το ποσό που έχει συσσωρευτεί ανέρχεται πλέον στα...

Έντονη αντίδραση Κ. Μητσοτάκη: Υβριστική η δήλωση Καστανίδη για τον Αρειο Πάγο

Η μόνη αντίδραση πολιτικού!

«Υβριστική» χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, Νίκος Ζαγοριανός.
«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να...

Η Ελλάδα έχει 4 λύσεις μπροστά της


Τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ως λύση για την Ελλάδα;

Η Ελλάδα έχει 4 λύσεις μπροστά της.
 Λύση πρώτη να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές με άκρως υψηλά επιτόκια που θα την εξαντλήσουν οικονομικά.
Λύση δεύτερη να προστρέξει στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ να λάβει βοήθεια αλλά ταυτόχρονα να τις επιβληθούν νέα σκληρότερα μέτρα....
Λύση τρίτη να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς  το οποίο όμως μπορεί να οδηγήσει σε...

Ιρλανδία-Ελλάδα: Μια μίνι σύγκριση με σημαντικά συμπεράσματα


Η Ιρλανδία είναι μια χώρα σε αντικειμενικά χειρότερη μοίρα από την Ελλάδα. 
Το τραπεζικό της σύστημα είναι σχεδόν διαλυμένο, με τις τράπεζες να εθνικοποιούνται και να χρειάζονται μεγάλη βοήθεια, το 2008 είχε ύφεση -7,5%, η ανεργία έφτασε το 12,6%, 2% πάνω από την Ελλάδα και το έλλειμμα του προϋπολογισμού βρίσκεται στο 11,7%, στα επίπεδα της Ελλάδας...
Κι όμως ενώ τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν μίασμα για τους επενδυτές, αυτά της Ιρλανδίας αποτελούν δημοφιλή επενδυτική επιλογή. 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμπιστοσύνη των αγορών.
Στην περίπτωση της Ιρλανδίας, οι αγορές θεωρούν ότι η ...

Το δρόμο του ΔΝΤ -EE δείχνουν στην Ελλάδα 8 διεθνείς επενδυτικοί οίκοι

Προτείνουν έως επαναδιαπραγμάτευση του χρέους



Το σύμπαν συνομωτεί εις βάρος μας και μας δείχνει την πόρτα του ΔΝΤ για την περίφημη διάσωση καθώς η παροχή δανείων από την ΕΕ ίσως να αποδειχθεί πιο περίπλοκη και γραφειοκρατική διαδικασία
Από την Κυριακή που ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας τίποτα δεν ...

Aξιόπιστα θεωρούν τα blogs οι αναγνώστες τους

Σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα

Πολύ ή αρκετά αξιόπιστη θεωρεί το 71% των ερωτηθέντων την ενημέρωση, που λαμβάνει από τα blogs, ενώ μόνο το 22% τη θεωρεί λίγο ή καθόλου αξιόπιστη.
Το 79% θεωρεί ότι τα blogs αποτελούν ευκαιρία για τη συμβατική δημοσιογραφία και μόνο το 15% απειλή. 
Δηλαδή, οι ερωτώμενοι πιστεύουν πως τα «blogs» βοηθούν και αναπτύσσουν τη δημοσιογραφία παρά την υπονομεύουν. 
Το 55% συμφωνεί με την εφαρμογή των κωδίκων δεοντολογίας και από τα ενημερωτικά blogs, ενώ το 38% διαφωνεί.
Πρόκειται για αποτέλεσμα έρευνας, η οποία...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αθήνα, ρεσιτάλ πολιτικής δειλίας...

* Η Τουρκία κάνει «πλάκα» στο Αιγαίο

* Ο Γιώργος ετοιμάζει θερμή φιλοξενία στον Ταγίπ 

Χωρίς ανταπόκριση διατυπώνονται πλέον από διάφορες πλευρές ερωτήματα και «απορίες» σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία. 
Λογικό αυτό, διότι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υπόθεση αυτή δείχνουν καθαρά ότι το «παιχνίδι» έχει κριθεί:
Η ελληνική ηγεσία έχει αποδεχθεί ότι η Τουρκία είναι εκείνη που μονομερώς ορίζει και θα ορίζει τα πράγματα στην υπόθεση του...

Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων

Ένα γεγονός που έχει επιμελώς αποσιωπηθεί είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου 1967 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.

Στα σύνορα του Έβρου η απέναντι όχθη πλημμύρισε με τουρκικά άρματα μάχης, που μάρσαραν νυχθημερόν εκφοβιστικά και πανέτοιμα να περάσουν το ποτάμι. 
Στη δική μας πλευρά ο αριθμός των αρμάτων ήταν ...

Αντ. Σαμαράς: Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας!

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί «με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής» να τα βγάλει πέρα μόνη της, προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ενημέρωση που έλαβε από τον πρωθυπουργό για τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
"Ενημερώθηκα, ενημέρωσα, συζητήσαμε σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης", δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σημειώνοντας ότι "όσο λιγότερο μιλάμε τόσο το καλύτερο για την οικονομία".
Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν και επανειλημμένα, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά έχουν κάνει λογο για ανάγκη αλλαγής του μείγματος της οικονομικής πολιτικής.

Από τους Καπιταληστές, στους Σοσιαληστές και τώρα Κανιβαληστές

Κατά την διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα, οι πρωτοπόροι καπιταλιστές δημιούργησαν μία υπόσχεση ευμάρειας για όποιον τολμούσε να ξεφύγει από τον μέσο όρο. Μία υπόσχεση ευμάρειας που στον δικό μας αιώνα, τον 20ο, μεταφράστηκε στην οικονομικά κατεστραμμένη λόγω του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου Ευρώπη, ως το «American Dream». Γύρω του πετούσαν σαν πυγολαμπίδες οι ελπίδες ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων!
Στην αρχή του 21ου αιώνα, αυτό κατέρρευσε την ίδια περίπου στιγμή που κατέρρεαν και τα ίδια του τα σύμβολα, οι «δίδυμοι πύργοι». Ποιητικό; 
Ή απλά κοσμική αίσθηση του χιούμορ; 
Όπως και να ‘χει, ζούμε σε μία εποχή-μεταίχμιο, όπου ένας κύκλος κλείνει και κανείς δεν ξέρει τι αρχίζει.
Στην χώρα μας, στην ευρωπαϊκή περιφέρεια που ονομάζεται Ελλάδα, την ξεκομμένη από τους πραγματικούς μηχανισμούς εξουσίας, έχει ανοίξει μία συζήτηση σχετικά με το αν...

Ξεφεύγουν και πάλι τα spread’s

Τη χειρότερη και ηχηρότερη απάντηση στην κυβέρνηση δίνουν και σήμερα οι αγορές εκτινάσσοντας το spread του δεκαετούς ομολόγου κοντά στις 385 μονάδες.

Όσο ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να δανείζεται μόνη της από τις αγορές, τόσο τα επιτόκια δανεισμού της χώρας θα ανεβαίνουν.
Άλλο που δεν θέλει και η Μέρκελ όταν ακούει τέτοιες δηλώσεις.
Σε χθεσινή της συνέντευξη υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τον μηχανισμό στήριξης, αφού μπορεί και δανείζεται μόνη της από τις αγορές έστω και με τοκογλυφικό επιτόκιο, όπως συνέβη στις δύο εκδόσεις των εντόκων.
Όταν τα έλεγε ο Σαμαράς, ότι έτσι όπως το πάει το καράβι η κυβέρνηση, θα το ρίξει στα βράχια, έσπευδαν να τον απαξιώσουν.
Το θέμα είναι, μετά την απογευματινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, να διαφοροποιηθεί πλήρως και να μην τον στηρίξει σε τίποτα πλέον.

Αντιπαράθεση και άγρια κόντρα στη Βουλή!

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του φορολογικού ν/σ, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση τόσο για το ίδιο το νομοσχέδιο όσο και συνολικά για την οικονομική πολιτική.
Συγκεκριμένα, η πρώην υπουργός δήλωσε ότι θα καταψηφίσει το ν/σ ως αντιαναπτυξιακό και αμφισβήτησε την ύπαρξη ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδίου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Αναφερόμενη στην απόφαση των Βρυξελλών για στήριξη της Ελλάδας, επισήμανε τον κίνδυνο «να αισθανθεί κάποια ασφάλεια η κυβέρνηση και να αναβάλει κρίσιμες αποφάσεις»
«Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν να μην υπάρξει καθυστέρηση, να πάρετε τις αποφάσεις τώρα, να προχωρήσετε τις επενδύσεις, να δεχθείτε τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αντί να προχωρείτε με τη λογική του λαϊκισμού στην κατάργηση της βάσης του 10, για να μπαίνουν στα ΑΕΙ με βαθμό 2 για κοινωνικούς λόγους», είπε...

Γιατί το ελληνικό Δημόσιο λειτουργεί παρά φύσιν


Η ζωή μας μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες, ακόμη και στις πιο απλές πράξεις της καθημερινότητας μας, βασίζεται πάνω στο ότι, αυτός που αναλαμβάνει ρίσκο ανταμείβεται. 
Πιο συγκεκριμένα, η βάση μας είναι ο εξής απλός κανόνας: 
Μεγάλο ρίσκο; Μεγάλο κέρδος. 
Μικρό ρίσκο; Μικρό κέρδος.  Κανένα ρίσκο; Κανένα κέρδος. Κάποιος που παίρνει μεγάλο ρίσκο και δικαιώνεται, κερδίζει το στοίχημα. 
Είναι επόμενο και λογικό να απολαμβάνει τα μέγιστα σε ανταμοιβή της προσπάθειας του. 
Παρομοίως, κάποιος που δεν αναλαμβάνει ρίσκο, δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να έχει την ιδία ανταμοιβή με κάποιον που αναλαμβάνει ρίσκο και κερδίζει.
Πρόσφατα o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος παίρνει 40% περισσότερα από τον μέσο εργαζόμενο στην ιδιωτικό τομέα χωρίς να έχει το ρίσκο της απόλυσης και το άγχος που συνεπάγεται. 
Για ποιο λόγο όμως κάποιος να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια, περισσότερο εισόδημα και γενικά καλύτερες εργασιακές συνθήκες αν δεν αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο; 
Η απάντηση είναι ότι δεν θα έπρεπε. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους νόμους της φύσης.
Στην άγρια φύση, η ανταμοιβή για το ρίσκο που αναλαμβάνει ο θηρευτής είναι ένα γεμάτο στομάχι. Αν ο θηρευτής δεν αναλάβει το ρίσκο για πιάσει το θήραμα του, θα πεθάνει από ασιτία. Στη φύση η ανταμοιβή είναι η τροφή, στην κοινωνία είναι το χρηματικό έπαθλο. 
Παρομοίως λοιπόν, όταν μια κοινωνία δεν αναλαμβάνει ρίσκο...

Η ευφυΐα βλέπετε έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το ….μειονέκτημα.

Κερδοσκοπία – τοκογλυφία στην πλάτη του Έλληνα πολίτη

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση! 
Η ευφυΐα βλέπετε έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το ….μειονέκτημα.
Ο προσδιορισμός του επιτοκίου των δανείων στήριξης εκ μέρους της Ευρωζώνης στο 5% είναι ένας πολύ βαρύς όρος, αλλά αυτοί… πανηγυρίζουν!!!
Από τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ ορίζει το «επιτόκιο σωτηρίας» γύρω στο 5%, αυτό μετατρέπετε αυτομάτως  από τις αγορές σε 6-6,5% !
Γιατί ένα τέτοιο επιτόκιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τερατώδης κερδοσκοπία όταν οι ίδιοι οι εταίροι θα δανείζουν με 5%.
Βλέπετε η απόφαση της 25ης Μαρτίου (που επιδόθηκε στον πρωθυπουργό κ. Παπακωνσταντίνου και δεν την «διαπραγματεύτηκε σκληρά»(sic!) όπως αναφέρατε κατά την χθεσινή σας παρουσία σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης),  υπογραμμίζει ότι ο μηχανισμός διάσωσης συνιστά την «έσχατη διέξοδο (ultima ratio)».
Σε καμία περίπτωση λοιπόν  η...

Στην αγκαλιά του ΔΝΤ!

Σε πλήρη αποτυχία οδηγεί η στρατηγική του «γεμάτου πιστολιού», που απέτρεψε μεν μια ανεξέλεγκτη αναταραχή στην αγορά χρήματος, 
ίσως και με τη μαζική φυγή καταθετών από τις τράπεζες: είναι χαρακτηριστικό, ότι το υπουργείο Οικονομικών πανηγυρίζει επειδή κατάφερε χθες να δανεισθεί για ένα χρόνο με 4,85%, την ώρα που, για παράδειγμα, η Deutsche Telekom ανακοίνωνε ότι έκλεισε δάνειο 15 ετών με επιτόκιο 4,8%!
Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίσθηκε χθες ικανοποιημένος για την έκβαση της δημοπρασίας εντόκων, επειδή καταγράφηκε τεράστια υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού από τις προσφορές των τραπεζών –κυρίως ελληνικών.
Όμως, η Ελλάδα δεν παύει να δανείζεται με κόστος πενταπλάσιο της Γερμανίας, ακόμη και για βραχείες περιόδους, αν και...

Φωνάζει ο κλέφτης…

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ να μετατρέψει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens σε εδώλιο κατηγορουμένου για τη Ν.Δ. 
Κι αυτό, παρ’ ότι είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες προμήθειες σε ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, Ενοπλες Δυνάμεις, και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπογράφηκαν κυρίως από τις κυβερνήσεις Σημίτη.

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ, υπήρξαν πρόσωπα της Ν.Δ. που διατηρούσαν «υπερβολικά» στενές σχέσεις με τη γερμανική εταιρία.
Και, εφόσον ήταν σχέσεις διαπλοκής, επιβάλλεται να αποκαλυφθούν τα πάντα.
Χθες αποκαλύφθηκε ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πληρώνει εκατομμύρια ευρώ στην αμερικανο-γερμανική κοινοπραξία SAIC-Siemens για το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών (C4i).
Κι όμως το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε δριμύτατα αντίστοιχους χειρισμούς της κυβέρνησης Ν.Δ., με το επιχείρημα ότι το σύστημα ήταν προβληματικό και δεν έπρεπε να παραληφθεί.
ΑΡΑΓΕ, πρόκειται για μια ακόμη ...

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Αντ Σαμαρά, καθώς η Νέα Δημοκρατία σκληραίνει την κριτική της προς την κυβέρνηση


Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ. 
Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
«Είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας ζήτησε χρήματα από τις αγορές και τα βρήκε. 
Βεβαίως, το κόστος του δανεισμού είναι ιδιαίτερα ψηλό, είναι υπερδιπλάσιο του αντιστοίχου κόστους του Ιανουαρίου του 2010», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος ( Σημείωση δική μας: Εμείς θα σας πούμε ότι  στην πιο προηγούμενη έκδοση, του Οκτωβρίου του 2009, όπου τότε το Δημόσιο δανείστηκε τα ετήσια έντοκα με 0,91% και τα εξάμηνα με 0,59%!) και πρόσθεσε:

Φοβερός ο Στάθης!


http://s.enet.gr/resources/2010-04/2skitso-3-thumb-large.jpg

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι δόλιοι πολιτικοί μασκαράδες.

Όποιος δεν ξέρει από πού ήρθε, πώς μπορεί να διαπιστώσει πού πάει;
Το βασικό έργο των επιδοτούμενων σύγχρονων δωσίλογων συνίσταται σε τούτο: 
Να σβήσουν τους ιστορικούς δρόμους του «από πού ήρθαμε» για να μη διαπιστώσουμε το «πού πάμε». 
Για να βαδίζουμε, δηλαδή, με τα μάτια κλειστά, ώστε να ...

Να φύγει η κυβέρνηση, ζητά ο Αλέκος Αλαβάνος.

Δέκα λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση «πρέπει να φύγει», ανέπτυξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του «Μετώπου» στα Πατήσια.
Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο:
«Πρώτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση.
Στις εκλογές οι πολίτες εμπιστεύονται πρώτα και κύρια πολιτικές και δευτερευόντως πρόσωπα και κομματικούς μηχανισμούς. 
Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι καλλιστεία. 
Απαιτεί συμβόλαιο με τον λαό. 
Το προεκλογικό συμβόλαιο της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει παραβιασθεί απολύτως. 
Στη σημερινή της πολιτική δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση.
Είναι μια παράνομη κυβέρνηση (...).
Δεύτερο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας. 
Οικειοθελώς παραιτήθηκε από τον ρόλο της. 
Είναι σκιώδης. 
Την Ελλάδα την κυβερνά ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Όλι Ρεν, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί.
Τρίτο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί...

Η Ελλάδα στο ΔΝΤ και το τέλος της Γερμανικής ισχύος.

Ακούμε ότι υπερκαλύφθηκε  η ανάγκη του ελληνικού δημοσίου για δανεικά ύψους 1,2 δισ. ευρώ  κατά τη δημοπρασία  εντόκων γραμματίων διάρκειας 52 και 26 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου. 
Πρόκειται, να σημειωθεί για την  πρώτη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου στην Ελλάδα από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, η οποία πανηγυρίστηκε  από τα ελληνικά media λες αποτελούσε την επιτυχή διέξοδο από την κρίση.
Μια ματιά ωστόσο ...

Τιμητική διάκριση στην Ντόρα από τη Γαλλική Δημοκρατία!

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα  Christophe Farnaud, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Γαλλική πρεσβεία απένειμε στην βουλευτή και πρώην υπουργό Εξωτερικών  Ντόρα Μπακογιάννη το παράσημο του Ιππότη της Εθνικής Τάξης της Λεγεώνας της Τιμής, εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της αναφέρθηκε  και στην  πρόσφατη απόφαση της ΕΕ  για την  στήριξη της Ελλάδας λέγοντας  ότι  «σήμερα, μετά από μήνες διαβουλεύσεων, και θα έλεγα δισταγμών από την πλευρά ορισμένων κρατών, η Ευρώπη αποφασίζοντας τελικά να βοηθήσει την Ελλάδα μ' ένα πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο, κατέδειξε εκ νέου ότι ανήκουμε σε μία οικογένεια ακόμα ικανή να λειτουργεί συλλογικά. 
Σ' αυτούς που λένε ότι χρειάστηκε υπερβολικά πολύς χρόνος για να φτάσουμε σ' αυτήν την απόφαση υπάρχει μόνο μία απάντηση: αυτή είναι η «κοινοτική μέθοδος». 
Όλες οι μεγάλες ή δύσκολες αποφάσεις στην Ευρώπη, περιλαμβανομένης της Συνθήκης της Λισσαβώνας υπήρξαν αποτέλεσμα συμβιβασμού. 
Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γαλλία για την καθοριστική βοήθεια που πρόσφερε στη χώρα μου και σ' αυτήν την περίπτωση.»
Ακολουθεί η  αντιφώνηση της Ντόρας Μπακογιάννη:...

Επιτέλους, πότε θα ξυπνήσουν ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του, οικονομικοί εγκέφαλοι;

Δανείστηκαν με τοκογλυφικό επιτόκιο και … ανοίγουν σαμπάνιες!



Τραγικά πράγματα συνέβησαν στη διάρκεια της σημερινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων, εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας και όμως η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ η αντιπολίτευση τηρεί εγκληματική σιγή. 
Το Δημόσιο σήμερα ζητούσε 1,2 δις ευρώ και έλαβε 1,56 δις ευρώ.
Υπήρξε υπερκάλυψη της προσφοράς του ΟΔΔΗΧ και μάλιστα σημαντική.
Στην προηγούμενη έκδοση του Ιανουαρίου, το Δημόσιο είχε δημοπρατήσει τα ετήσια με επιτόκιο 2,20% και τα εξάμηνα με 1,38%, δηλαδή σήμερα δανείστηκε με διπλάσιο επιτόκιο.
Εμείς θα σας πάμε στην πιο προηγούμενη έκδοση, του Οκτωβρίου του 2009, όπου τότε το Δημόσιο δανείστηκε τα ετήσια έντοκα με 0,91% και τα εξάμηνα με 0,59%!
Αντιλαμβάνεται ο...

"Η Γερμανία θα πληρώσει ακριβά τη βοήθεια προς την Ελλάδα"

Γερμανοί πολιτικοί εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά την οικονομική βοήθεια που αποφασίστηκε την Κυριακή. "Το κόστος ενδεχόμενης χρεοκοπίας θα ήταν πολύ υψηλότερο", λέει το CDU – αντιδρούν οι Σοσιαλδημοκράτες

"Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τελικά βοήθεια", λέει σε σημερινή του συνέντευξη προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο για δημοσιονομικά θέματα, Νόρμπερτ Μπάρτλε
"Το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν η Ελλάδα οδηγούνταν σε χρεοκοπία". 
Το επιτόκιο της τάξης του 5 %, όπως λέει, θα αποφέρει μάλιστα και κέρδη στη Γερμανία.

Βοήθεια στην Ελλάδα από την KfW;
Αντίθετη άποψη εκφράζουν οι Σοσιαλδημοκράτες. 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσιονομικών Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του προς τους Financial Times της Γερμανίας (FTD) εκτιμά από την...