Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η γενιά της 10ετίας του '80 μπροστά στο αδιέξοδο…..


Image and video hosting by TinyPicΤα οικονομικά μέτρα που από σήμερα γίνονται νόμος του κράτους σίγουρα αποτελούν πλήγμα για όλους τους Ελλήνες…
Το να διορθώνεις τα λάθη σου δεν είναι κακό …Το να πληρώνεις όμως λάθη άλλων γενεών όμως, είναι το λιγότερο απογοητευτικό..
Το UDemand αφιερώνει το παράκατω κείμενο στη γενιά των 80s(και γενικά σε όλους τους νέους),μιας γενιάς που ενώ δεν έφταιξε, θα σηκώσει μεγάλο βαρός της οικονομικής κρίσης...
Έχει γίνει πια φανερό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει στον πάτο. Πως φτάσαμε στον πάτο;  
Η οικονομική πολιτική των δεκαετιών του ΄80 και του ΄90 έφερε την χώρα μας στα σημερινά αδιέξοδα. 
Η λεγόμενη γενιά του ΄74 είναι αυτή που τα σάρωσε όλα
Δεν άφησαν τίποτα όρθιο! 
Κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας, με αλόγιστες σπατάλες και επιδοτήσεις.
Η πλειονότητα των επενδύσεων δεν είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα και όλα γίνονταν στα πλαίσια κομματικών σκοπιμοτήτων.  
Η ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών χειροτέρευσε, ειδικά των ...

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού...

perpatima.jpg...για ανατροπές εκ βάθρων

 


Θέμα χρόνου θεωρούνται οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς σε όλες σχεδόν τις εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός γίνεται λόγος για αλλαγές εκ βάθρων σε βασικά πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου.
Πρωτοβουλία που θα σηματοδοτήσει μια πιο φιλολαική πολιτική, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει μέσα στους επόμενους μήνες τον « σκόπελο» των σφοδρών αντιδράσεων που εκδηλώνονται σε μορφή «χιονοστιβάδας» στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα νέα οικονομικά μέτρα.
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο Μαξίμου περιμένουν τα...

Αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη...

...σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου του 1994 ...μας έφυγε η Μελίνα Μερκούρη! 
Δείτε το video:


Το Μυστικό Δείπνο της Goldman Sachs στην Αθήνα!



Στις 28 Ιανουαρίου, σε μία συννεφιασμένη Αθήνα, η Goldman Sachs ήταν οικοδέσποινα για 10 πελάτες της στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, σε ένα κτίριο belle époque στο Σύνταγμα απέναντι από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Το δείπνο στο roof garden -με πανοραμική θέα της Ακρόπολης στο βάθος- διοργανώθηκε για 10 τραπεζίτες, διαχειριστές κεφαλαίων και διαχειριστές hedge funds και αφορούσε στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας και φυσικά στο πώς θα "βγάλουν λεφτά" από αυτό.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν -με την κατακόρυφη υποχώρηση της ελληνικής αξιοπιστίας στις αγορές χρέους- πρόσφεραν σε κάποιους εξ' αυτών εκατομμύρια. Όμως, αυτά τα κέρδη είχαν κάποιο τίμημα.
Τόσο το δείπνο όσο και το διήμερο πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών είχε αρκετές επιπτώσεις.
Πλέον, συγκαταλέγεται μεταξύ των...

Τα είπαν για 1,5 ώρα Καραμανλής και Ντόρα...

 ...στο γραφείο της πλατείας Μαβίλη...


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και διήρκησε περισσότερο από 1,5 ώρα. 
Οι δύο είχαν να μιλήσουν από κοντά περισσότερο από τρεις μήνες. 
Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την πρώην υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη.
Το ραντεβού έλαβε χώρα στο γραφείο του πρώτου στην πλατεία Μαβίλη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα δύο στελέχη της Ν.Δ. συζήτησαν για τα πάντα. 
Για τα εσωκομματικά, τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και τον Σαμαρά.
Όπως υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο οι πάγοι έλιωσαν.
Στις Κυριακάτικες εφημερίδες θα υπάρχει μπόλικο ρεπορτάζ.με παρασκήνιο!

Ο χορός της "πορνοντίβας" καλά κρατεί...

...η απάντηση της Τζούλιας Αλεξανδράτου για το βίντεο-τσόντα(;)

Τι είπε στο δελτίο ειδήσεων του STAR προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση του σεξ βίντεο-τσόντα της Sirina Productions η Τζούλια Αλεξανδράτου;
Μιλώντας στον Αιμίλιο Λιάτσο, προσπάθησε να δώσει απάντηση στα ερωτηματικά σχετικά με το Απαγορευμένο, όπως ονομάζεται το video που κυκλοφόρησε στα περίπτερα από την εταιρεία Σειρήνα και τη δείχνει σε ερωτικές περιπτύξεις σκληρού πορνό.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ...

Ο Πάγκαλος, ο Λαζόπουλος, οι Εβραίοι ή μήπως οι Γερμανοί τρελάθηκαν;

Γιατί μας βρίζουν και μας προκαλούν τα παιδιά του Γκαίτε και του Νίτσε;

Ποιοι κρύβονται "πίσω" από αυτούς, που εμφανίζονται προκλητικοί; 
Ο ίδιος ο γερμανικός λαός βρίσκεται σήμερα μπροστά σε έναν θανάσιμο κίνδυνο.
 Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται από γερμανικής "πλευράς" περί των Ελλήνων. 
Μέχρι και η καλλίγραμμη Αφροδίτη επιστρατεύτηκε στον πόλεμο των εντυπώσεων. Εντυπώσεων πάνω σε θέματα, που αφορούν την υποτιθέμενη άποψη του γερμανικού λαού εις βάρος όχι μόνον του ελληνικού λαού, αλλά και των υπολοίπων μεσογειακών λαών.
"Pigs" τους ανεβάζουν και "γουρούνια" τους κατεβάζουν …ή τουλάχιστον έτσι λένε κάποιοι δημοσκόποι γνωστών γερμανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. 
Μέσων, των οποίων τις κατά παραγγελίαν και "στημένες" δημοσκοπήσεις δεν εμπιστευόμαστε, εφόσον γνωρίζουμε ποιοι είναι συνήθως οι ιδιοκτήτες τους και βέβαια ποια είναι τα συμφέροντά τους.
Όμως, ακόμα και έτσι να είναι, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την κρίση του γερμανικού λαού …

Καλό μας κουράγιο κ. Παπουτσή..!

Τους έκανε "ρόμπα".

Οταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας -χωρίς κανένα κόστος- κάνει ρόμπα τον υφυπουργό Οικονομίας -χωρίς καμία απολύτως αντίδραση-, όπως συνέβη χθες με την επίθεση του Χρ. Παπουτσή στον Φ. Σαχινίδη, τότε δύσκολα μία κυβέρνηση μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα διαχειριστεί με επιτυχία τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολίτευσης.
Οταν κυβερνητικά στελέχη που γλείφουν τον πρωθυπουργό στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων δεν βγαίνουν ενώπιον της κοινωνίας να υποστηρίξουν ως αναγκαία τα μέτρα λιτότητας που εξαγγέλθηκαν, τότε ο πρωθυπουργός δεν έχει μεγάλες δυνατότητες θεραπείας της κυοφορούμενης εθνικής μανιοκατάθλιψης.
Οταν τα ΜΑΤ ρίχνουν χημικά στον Μανώλη Γλέζο και κανείς δεν τιμωρείται, τότε λίγα μπορεί να περιμένει κανείς από το κράτος στο σύνολό του.
Και όταν κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν ικανοποίηση από τη συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου στο Βερολίνο, ενώ και μόνο η όψη του έδειχνε περισσότερα από όσα τα λόγια του, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κυβέρνηση έχει πέσει στη λούμπα του επικοινωνισμού πριν καν κλείσει εξάμηνο.
Καλό μας κουράγιο… 

Παγώνει ο "Καλλικράτης";

Μετά την άρνηση των Κοινοτικών Ελεγκτών για την χρηματοδότηση του "Καλλικράτη", η κυβέρνηση καλείται να πάρει τις αποφάσεις της το συντομότερο δυνατό! 
 
Το δεύτερο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, με «αιχμή του δόρατος» τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό του κόμματος για τα δυσβάστακτα αντιλαικά οικονομικά μέτρα, ακούει στο όνομα… «Καλλικράτης»!  
Στον… αέρα απ’ ότι όλα δείχνουν βρίσκεται το πολυσυζητημένο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά νέες συνενώσεις δήμων, και σύμφωνα με το οποίο οι περιφερειάρχες μετατρέπονται σε αιρετά πρόσωπα.
Αξιόπιστες πηγές φέρουν τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση να έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το «πάγωμα» του σχεδίου Καλλικράτης, ώστε το πολυσυζητημένο σχέδιο-που σημειωτέον έχει σταματήσει το τελευταίο διάστημα κάθε κουβέντα περί της προώθησής του- να πάρει αναβολή για τις δημοτικές εκλογές του 2014!
Όλα αυτά βέβαια και μετά την άρνηση των κοινοτικών ελεγκτών να χρηματοδοτήσουν το Σχέδιο Καλλικράτης, 
Εμείς σας το αναφέραμε στις 27 Φεβρουαρίου, μετά την επίσκεψη των κοινοτικών και μπορείτε να το δείτε, εδώ!
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δεν παραβρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ που είχε προγραμματιστεί η παρουσία του κατόπιν συνεννοήσεων και από τις δύο πλευρές προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του «Καλλικράτη».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Ραγκούσης μπορεί να ...

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η πώληση νησιών είναι ίσως η μόνη διέξοδος!


Μετά την γενική κατακραυγή του κόσμου εναντίον των Γερμανών, οι οποίοι μας πρότειναν να πουλήσουμε μερικές βραχονησίδες για να ελέγξουμε το Δημόσιο Χρέος, διάβασα σήμερα μια πρόταση απο τον κ. Γ. Καισάριο του οποίου τις απόψεις εκτιμώ!
Η ιδέα δεν είναι των Γερμανών!
Πρωτοακούσθηκε το 1990 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Κ. Μητσοτάκη! . 
Η πρωτόγνωρη πρόταση για εκείνη την περίοδο, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και απεσύρθη, 
Η μικρή πλειοψηφία της μιας έδρας στη Βουλή, παρά το 48% που πήρε στις εκλογές η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε το θαύμα της για πρώτη φορά, ακολούθησαν κι' άλλες πρόσφατα το 2007 - 2009!
Κατά την άποψη μου δεν πρέπει αυτή η πρόταση ν' απορριφθεί χωρίς σοβαρή μελέτη!
Στάθης Σαραφόπουλος
Οικονομολόγος, πρ. Βουλευτής
Γενικός Εισηγητής του Προυπολογισμού του Κράτους για το 1993.

Στο πρόσφατο VIDEO που ανέβασα, όπου μιλούσα για την επιλογή της στάσης πληρωμών (http://www.market-talk.net/index.php/id/8181), έκανα ορισμένες επισημάνσεις.
Είπα ότι άσχετα αν πετύχει η όχι το σχέδιο σταθερότητας (που εκτιμώ ότι δεν θα πετύχει), το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται και ότι η εξάρτηση μας από τις αγορές θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί του χρόνου.
Για να μην γίνει αυτό, είπα ότι θα πρέπει να...

Προτάσεις μέτρων για μια σοβαρή κυβέρνηση.

Μέτρα που θα μπορούσε να πάρει και δεν πήρε!


Δυστυχώς  επιχειρείται μια  βίαιη ανασύνθεση  της κοινωνίας μας.  
Δεν ξέρω ακόμα ποιος ενορχηστρώνει την προσπάθεια και τι επιδιώκει. Όμως, δεν μου φαίνονται αθώα. 
Εκείνο, επίσης που δυσκολεύομαι να αντιληφθώ είναι γιατί οι τεχνοκράτες της ΕΕ επέμεναν και η …περήφανη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου  απεδέχθη μέτρα, που είναι βέβαιο ότι πρωτίστως πλήττουν τη μεσαία τάξη; 
Γιατί δεν αναζήτησαν έσοδα αλλού;
Ενδεικτικά αναφέρω μερικές ιδέες:
1 Ο ετήσιος τζίρος από το τζόγο ανέρχεται σε 55 δις ευρώ ετησίως.
Ένας φόρος της τάξεως του 10% που θα καταβάλλεται προκαταβολικά,  όταν παίζεις δηλαδή, θα απέφερε  στο δημόσιο έσοδα της τάξεως των 5.5 δις ευρώ ετησίως.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, με την πλέον αισιόδοξη (και ανέφικτη) πρόβλεψη  θα αποφέρουν 4.8 δις!
2. Η ρύθμιση για τους ημι-υπαίθριους θα έφερε  έσοδα μεταξύ 1.5 -2 δις ευρώ!
Επιπλέον  θα...

Η Τζούλια σέρνει... ΣΔΟΕ!

Το σώμα Ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών πήγε χθες το μεσημέρι στην εταιρεία παραγωγής αισθησιακών ταινιών Σειρήνα που κυκλοφόρησε το καυτό video της Τζούλιας Αλεξανδράτου.
Οι ελεγκτές της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (πρώην ΣΔΟΕ) έχουν εντολή να κάνουν φύλλο και φτερό τα τιμολόγια και τα παραστατικά διακίνησης του εν λόγω βίντεο.
Οι «Ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών, αν και έστησαν καρτέρι έξω από τα γραφεία της εταιρείας παραγωγής, δεν κατάφεραν να βρουν κάποιον υπεύθυνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο καθώς, σύμφωνα με πηγές της «Espresso», ο ιδιοκτήτης της εταιρείας βρίσκεται εκτός Αθηνών.
Επίσης, το κλιμάκιο ελέγχου έχει εντολή να ελέγξει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Τζούλιας Αλεξανδράτου μετά και την πρόσφατη αγορά πολυτελούς βίλας στην περιοχή της Εκάλης.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το DVD με το πορνογραφικό υλικό έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αντίτυπα από τη στιγμή που κυκλοφόρησε.

Η Γερμανία επιλέγει τα Ισπανικά ομόλογα...

...δεν πήραμε δεκάρα, αν και προσφέραμε "τοκογλυφικό" επιτόκιο 6,3%!

 

Η Ισπανία έδωσε επιτόκιο 3% και τα προτίμησαν!


Η Ελλάδα δεν ζητάει δεκάρα από τους Γερμανούς φορολογούμενους, έλεγε χθες το απόγευμα ο Παπανδρέου, ακριβώς επειδή δεν πήρε δεκάρα από αυτούς στη χθεσινή δημοπρασία του δεκαετούς ομολόγου.
Ούτε ένα ευρώ δεν έδωσαν οι Γερμανοί για τα 5 δις που δανειστήκαμε χθες με το τοκογλυφικό επιτόκιο του 6,3%.  
Επέλεξαν το Ισπανικό ομόλογο με το μισό κυριολεκτικά επιτόκιο του 3% και μας αγνόησαν επιδεικτικά.
Η Ισπανία χθες βγήκε και εκείνη για δανεισμό και πήρε 1,6 δισ ευρώ σε χαμηλή τιμή, αλλά κανείς δεν μιλάει.
Έτσι όπως το πάνε στην κυβέρνηση, θα μας μπλέξουν πολύ άσχημα και δεν είναι τυχαίο ότι αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε και ραντεβού του Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνγκερ στο Λουξεμβούργο μετά τη σημερινή του συνάντηση με τη Μέρκελ.
Υπάρχει χοντρό πρόβλημα με την Ελλάδα στην Ευρώπη. 
Ήδη χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα κρυφά δάνεια του Σημίτη με την αμερικάνικη Goldman Sachs
Προφανώς να μη γνωρίζετε ότι οι Γερμανοί πνέουν μένεα εναντίον των Αμερικάνων για το σκάνδαλο της Siemens η αποκάλυψη του οποίου ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και ενώ τέσσερα χρόνια μετά η υπόθεση έχει κλείσει σε όλο τον κόσμο, στην Αθήνα διεξάγεται Εξεταστική και το θέμα συντηρείται στην επικαιρότητα!

Η Λούκα υποβάλλει παραιτήσεις αλλά σίγουρα φεύγει ο Παπακωσταντίνου!

Μετά την ανακοίνωση της άδικης οικονομικής πολιτικής του ΠαΣοΚ σας είχαμε θέσει το ερώτημα μήπως πρέπει να παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών;
Και τούτο γιατί μέσα σε λίγες μόνο μέρες αποδείχθηκε ότι, ο υπουργός, δεν είχε ούτε σχέδιο ούτε μπούσουλα για την έξοδο από την κρίση!
Οι  δηλώσεις του για την οικονομική πολιτική, πριν ανακοινωθούν τα φορολογικά μέτρα , ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές που καλείται να εφαρμόσει στο εξής και στους πολίτες δεν μπορεί πλέον να εμπνέει εμπιστοσύνη !
Όπως π.χ.:
Στις 20 Ιανουαρίου σε συνέντευξη τύπου δήλωνε: 
«Δεν υπάρχει πρόθεση αύξησης του ΦΠΑ. Προετοιμαζόμαστε για ό,τι χρειαστεί. Στο 'ό,τι χρειαστεί' δεν περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ, νέοι φόροι», ξεκαθάρισε ο υπουργός.
Στις 3 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο MEGA δήλωνε : 
« Δεν θα ωφελήσει την οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ»!
Από τις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης τον Οκτώβριο διεφάνη η κόντρα των δύο Οικονομικών της Υπουργών.
Του κ. Παπακωνσταντίνου και της κ. Λούκας Κατσέλη!
Αποτέλεσμα της κόντρας ήταν η κ. Κατσέλη να υποβάλλει δύο φορές την παραίτηση της στον πρωθυπουργό, μέσα σε διάστημα τριών μηνών!
Την δεύτερη φορά, χθες,  η ...

Η Ελλάδα: Το προπατορικό αμάρτημα της Ευρώπης

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να κατηγορούν τις επενδυτικές τράπεζες της Γουόλ Στριτ για τα συμβόλαια παραγώγων που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της ανάγκης για ένα εγχείρημα διάσωσης’. Αλλά μια ματιά στην εξέλιξη των δημόσιων οικονομικών της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια, από τότε δηλαδή που υιοθέτησε το ευρώ, δείχνει πως ο κύριος δημιουργός του παρόντος προβλήματος του ελληνικού χρέους είναι όχι μόνο η ίδια η Ελλάδα, αλλά εξίσου και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, που κατ’ επανάληψη αγνόησαν την παραβίαση των κανόνων εκ μέρους της Αθήνας. 
Και μπορεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα να διερευνούν ένα αμφιλεγόμενο συμβόλαιο ανταλλαγής χρέους του 2001 που έκανε η Goldman Sachs, αλλά ήταν η ίδια η διαχείριση του ελληνικού προϋπολογισμού από πλευράς της Αθήνας και η ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων της Ε.Ε. που έχουν επιδεινώσει τις επιπτώσεις παρόμοιων συμβολαίων.
Οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα – υπερβολικές κρατικές δαπάνες επί σειρά ετών και ανησυχία των επενδυτών για το αν η χώρα θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της – υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί στην Ευρωζώνη. 
Από πολύ νωρίς οι χώρες του ευρώ συνήψαν ένα συμβόλαιο που στόχευε στην αποτροπή της υπονόμευσης του κοινού νομίσματος μέσα από υψηλές κρατικές δαπάνες. Το συμβόλαιο αυτό απαιτούσε από τα κράτη μέλη που...

Άρχισε να μιλά ο Σουφλιάς!

Συμφωνούσαν όλοι για εκλογές



Έχει αρχίσει να μιλάει ο Σουφλιάς στο παρασκήνιο και δεν λέει μόνο για τον Αλογοσκούφη.
Η μπάλα έχει πάρει πολλούς από τη Ρηγίλλης, μεταξύ των οποίων και τον Μεϊμαράκη και τη Ντόρα και τον Αβραμόπουλο.
Ο πρώην υπουργός αναφέρει , σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ότι όταν ο Καραμανλής, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, τους ανακοίνωσε πως σχεδιάζει εκλογές, κανείς τους δεν έφερε αντίρρηση. 
Αντίθετα, συμφώνησαν όλοι τους και ενώ μέσα επικροτούσαν, έξω έβγαιναν και διέρρεαν άλλα. 
Γι΄ αυτό και ο Καραμανλής δεν ανταλλάσσει κουβέντα πλέον μαζί τους, ούτε και με τον Αβραμόπουλο παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα τον θεωρούσε αξιόπιστο , αφού ο πρώην υπουργός Υγείας τη νύχτα των Ευρωεκλογών του περασμένου Ιουνίου, του είχε πει ότι ...

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Όταν ένα κράτος καταρρέει, μια "πορνοστάρ" κορυφώνει...


  • Ο Γιώργος, η Τζούλια, η παραπλάνηση και το αίσχος 
  • Τελικά, αποδείχθηκε πως ο έλληνας είναι στερημένος γενικώς και το κέντρο αποφάσεών του βρίσκεται λίγο κάτω από τη μέση του…
Το «παραμύθι» στήθηκε μέρες πριν και φαίνεται πως είχε και καλό… «δράκο»! 
Ο λόγος φυσικά, για τα ευτράπελα της κυβέρνησης του Γιώργου, που κατά τα φαινόμενα εκμεταλλεύθηκε την σεξουαλικότητα των ελλήνων για να κρυφτεί πίσω από μία πορνοταινία -προσωπική στιγμή δήλωσε η ίδια η πρωταγωνίστρια- ποροκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις του λαού. 
Ποιού λαού δηλαδή, ενός αποχαυνωμένου πλήθους που παραμέρισε-αγνόησε την καταδίκη του και “έπεσε με τα μούτρα” να θαυμάσει τα κάλλη και τις “σεξουαλικές επιδόσεις” μίας νεαράς, γνωστής για την προκλητικότητά της...
Η διαφήμιση της “πορνοταινίας” είχε ξεκινήσει ημέρες πριν, ενώ ήταν...

Επτά στους δέκα είχαν ψηφίσει ΠαΣοΚ και...


... από χθες το βράδυ έχουν αποκλείσει την Πανεπιστημίου!

Και όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο και να τους μετατάξει σε υπηρεσίες του Δημοσίου και των Δήμων!
Πρόκειται για 4.000 πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής που πριν κλείσει η εταιρεία ο Χατζηδάκης και ο Στυλιανίδης ως αρμόδιοι υπουργοί προέβησαν σε όλες τις δέουσες ενέργειες φτιάχνοντας μάλιστα και σχετικό νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στο Δημόσιο.
Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠαΣοΚ, δεν παίρνουν ούτε το επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ο Ραγκούσης τους λέει ότι ψάχνει ακόμη να τους βρει θέσεις παρότι αυτές είχαν προβλεφθεί στον νόμο που ψήφισε η Ν.Δ., ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης τους κοροϊδεύει κατάμουτρα, όπως ...

Πανηγυρίζει η "κυβέρνηση του λαού" γιατί δανείσθηκε με 6,3%

Κάθε φορά που θα δανειζόμαστε θα πέρνουμε, την παραμονή, ίδια επώδυνα μέτρα με τα χθεσινά!
 
Πανηγυρίζουν για τα 5 δις ευρώ που δανείστηκε σήμερα το Δημόσιο με εξωφρενικό επιτόκιο 6,3% για το οποίο δυστυχώς, μέχρι στιγμής , δεν υπάρχει ανακοίνωση από κανένα κόμμα.  
Οι προσφορές υπερκάλυψαν κατά 3 φορές το ζητούμενο ποσό, καθώς ανήλθαν στα 15 δισ. ευρώ, υποδεικνύοντας το ενδιαφέρον των αγορών να τοποθετήσουν επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.Τα τραπεζικά ιδρύματα που ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι τα: Barclays Capital, HSBS, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Nomura και Πειραιώς.
Μετά την ανακοίνωση της έκδοσης, το σπρεντ, ή διαφορά απόδοσης (με τα γερμανικά κρατικά ομόλογα), αυξήθηκε στις 290 μονάδες βάσης, από τις 280 μ.β. που είχε υποχωρήσει χθες.  
Η κυβέρνηση δηλώνει…

Ο Λοβέρδος ετοιμάζεται... να κατέβει από το τρένο.

Περίεργη η στάση του!

Εξαιρετικά περίεργη θεωρούν τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου υπέρ των μέτρων της Κυβέρνησης, συνάδελφοί του, τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.
Ο Υπουργός Εργασίας ήταν ο μόνος που προειδοποίησε πιθανούς αντάρτες, να μην λένε αύριο, εκ των υστέρων, ότι διαφωνούσαν με τα μέτρα αλλά αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με «άσπονδους φίλους» του στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος ετοιμάζεται... να κατέβει από το τρένο της Κυβέρνησης, με την πρώτη ευκαιρία, και θέλει να έχει διαμορφώσει το κατάλληλο σκηνικό, ώστε να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ως λιγόψυχο.

Ο Γιώργος, η Τζούλια, η επικοινωνιακή βοήθεια και η αποφράδα ημέρα

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση με την… Τζούλια Αλεξανδράτου;

Κάποιος που δεν γνωρίζει την επικαιρότητα θα απαντούσε κανένα.
Όμως, τελικά η ζωή τα φέρνει έτσι που τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν πολλά κοινά. 
Και εξηγούμαστε:
1. Την αποφράδα ημέρα 3 Μαρτίου 2010 ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας αποφάσισε να ενταφιάσει τα όνειρα των πολιτών για μια καλύτερη ζωή και έδωσε τέλος στον δήθεν σοσιαλισμό που επαγγέλλεται.
Πώς το πέτυχε αυτό; Μα φυσικά αποκαλύφθηκε μπροστά στον κόσμο και έδειξε ότι είναι πιο νεοφιλελεύθερος από πολλούς άλλους. 
Κάποιοι μάλιστα λένε ότι με τα μέτρα που έλαβε μας ….
2. Την ίδια ημέρα, οποία σύμπτωση, η γνωστή τηλεπερσόνα και μοντέλο αποφάσισε να αποκαλυφθεί στην κυριολεξία και να πουλήσει τις προσωπικές της στιγμές (έτσι λέμε πιο λάιτ την «τσόντα») σε ...

Μήπως πρέπει να παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών;

Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού ( δεν τον άφησαν οι επικοινωνιολόγοι), αρνήθηκε να εξαγγείλει τα μέτρα και ο καθ' ύλην αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών.
Έτσι σημαιοφόρος ...βαπτίσθηκε ο κ. Πεταλωτής! 
Τα σχόλια στην κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη του ΠαΣοΚ ήταν άκρως επικριτικά! 
Πάμε για πόλεμο με σημαία τον ...Πεταλωτη, έλεγαν ειρωνικά!
Γιατί όμως ο … πολεμιστής Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να σηκώσει τη σημαία; 
Μήπως πρέπει ή σκέπτεται να παραιτηθεί;
Ποιός μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη σήμερα;
Για τις τοποθετήσεις σε καίριες θέσεις όπως στο Δ.Ν.Τ. ή τον  Ο.Δ.ΔΗ.Χ.  προσώπων ( Π. Ρουμελιώτης και Π. Χριστοδούλου) που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών και εκθέτουν την χώρα στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων ετών;
Για τις ανακολουθίες του για τα μέτρα που ανακοίνωσε...

H οικονομική κρίση της Ελλάδας ολοκληρώνει την Ευρώπη

"...η Ελλάδα είναι η πατρίδα της Ευρώπης. 
Και στο τέλος η ελληνική κρίση θα γίνει η μαμή της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.."
Κατά τη διαδικασία δημιουργίας του ευρώ στη δεκαετία του 1990 ήταν σαφές ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών και τον συντονισμό φορολογικής και οικονομικής πολιτικής για το σύνολο της Ευρωζώνης.
Αυτό ήταν το απαραίτητο επόμενο βήμα μετά την εγκαθίδρυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Επειδή, βεβαίως, το...

Στη Βουλγαρία διαφημίζουν χάρτη με Ελληνικά εδάφη

Με τίτλο «Η Φιλιππούπολη αψήφησε τον Έλληνα Πρόξενο», η εφ. «ΤΕΛΕΓΚΡΑΦ» γράφει: «ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Φιλιππούπολης, Ίλκο Ιλίεφ, δήλωσε με πείσμα ότι “δεν θα αποσύρουμε τις αφίσες για την 3η Μαρτίου, ανεξάρτητα αν αρέσει ή όχι αυτό στον Έλληνα Πρόξενο. 
Αυτή είναι η δική μας ιστορία“.
Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές αποτέλεσε η δυσφορία του Έλληνα Προξένου στη Φιλιππούπολη, Ν. Πιπερίγκου, για τις αφίσες στην πόλη, στις οποίες απεικονίζεται χάρτης της Βουλγαρίας που συμπεριλαμβάνει σημερινά ελληνικά εδάφη. 
“Στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν οδοί Βασιλείου Βουλγαροκτόνου, πρέπει εμείς...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ως απάντηση στην Ευρώπη και το ΔΝΤ...!

Ο "Σάλος" των τελευταίων εβδομάδων-μηνών που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την Ελληνική Οικονομία, μας έχει οδηγήσει σε ευρω-ραγιαδισμό και σε ένα έντονο αίσθημα εθνικής ηττοπάθειας.
Οι ευθύνες τις οποίες μας επιρρίπτουν οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε δεν είναι πλήρως ανυπόστατες, αν και ενέχουν και δόλο. 
Οι ευθύνες που φέρουμε σαν χώρα όμως, δεν είναι λίγες, και σχετίζονται με νεο-πολιτισμικές αντιλήψεις της Σύγχρονης Ελλάδας και την ελαστική αντιμετώπιση εννοιών όπως "αξιοκρατία", "οργάνωση", "ισοπολιτεία", "ισονομία", "υπευθυνότητα", "ποινή", "απόδοση Δικαιοσύνης", "Εθνική Συνείδηση" και άλλων...
Η χώρα μας σήμερα, βρίσκεται σε παρόμοια θέση με αυτή που βρίσκεται ο μέσος Έλληνας Πολίτης: Υπερδανεισμένη, με χαμηλό-μέτριο εισόδημα, χωρίς δυνατότητα αποπληρωμής και προς αναζήτηση "ευννοϊκού" δανείου για τις ανάγκες της καθημερινότητας. 
Η όλη κατάσταση,  την οποία δεν είχαμε την απαιτούμενη οργάνωση για να αντιληφθούμε και την απαραίτητη οξυδέρκεια σαν λαός για να προβλέψουμε και να αποφύγουμε, έχει φέρει τη χώρα μας στα όρια του εξευτελισμού και του συνειδησιακού ξεπουλήματος.
Ένα λεπτό όμως... 
Στον τόπο αυτό, γεννήθηκαν ...

Νέο κόμμα (προ) βλέπει ο Κ. Γκιουλέκας


«Βόμβα Γκιουλέκα»... 

...έσκασε προχθές το βράδυ στη Ρηγίλλης, όταν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Γκιουλέκας φέρεται να είπε σε εκδήλωση επιστημόνων ότι «είτε θα πετύχουμε, είτε θα δημιουργηθεί κάτι νέο».
Η φράση είναι παρεξηγήσιμη αφού μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ προαγγέλλει κίνηση για νέο κόμμα ή ακόμη χειρότερα, ότι είναι «λαγός της Ντόρας»!
Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κτίριο με αποτέλεσμα να φτάσουν οχήματα της Πυροσβεστικής και να ειδοποιηθεί ο κ. Αντ. Σαμαράς (η νέα ηγεσία έχει εγκαταστήσει προηγμένα συστήματα προειδοποίησης).
Φίλοι του κ. Γκιουλέκα, ωστόσο, τον ...

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μπακογιάννη:Το χρέος έπρεπε να τιθασευτεί τις ημέρες των παχέων αγελάδων


Να δώσουμε παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανασκουμπώνεται.

«Το πολιτικό έγκλημα, αν θέλετε, που διαπράχθηκε από το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος ήταν ότι ποτέ δεν επιχειρήθηκε στις μέρες των παχέων αγελάδων να αντιμετωπισθούν τα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας και να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα, ώστε να μειωθεί το γιγάντιο χρέος» δήλωσε από την Κύπρο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
«Σήμερα, με το ΑΕΠ στο μείον 2% και με τα επιτόκια τρεις και τέσσερις φορές πάνω από το επίπεδο της Γερμανίας, καλούμαστε να κάνουμε τις αλλαγές που δεν επιχειρούσαμε επί τριάντα χρόνια- και σε πολύ καλύτερες μέρες» είπε η κα Μπακογιάννη.
Η τέως υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ...

Σαμαράς: Να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης της οικονομίας...

 ...αλλιώς  η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις.

Το μίγμα μέτρων του ΠαΣοΚ παραλύει την οικονομία
 

Την αντίθεση της ΝΔ στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας πως είναι το μίγμα που παραλύει την οικονομία και τραυματίζει τον κοινωνικό ιστό
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κυβερνών κόμμα για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, τα οποία, όπως ανέφερε, αν είχαν ληφθεί νωρίτερα θα ήταν πιο ήπια.
«Τα μέτρα αυτά θα βαθύνουν την ύφεση» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τόνωσης, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις.
Αποκρούοντας την κριτική που δέχετε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα κυβερνήσεών του στην οικονομία, σημείωσε:  
Η ΝΔ διέπραξε σφάλματα και τα πλήρωσε.
Εχουμε γυρίσει σελίδα, δεν απολογουμαι για ...

«Ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ευρώπη»...



 ...ο κ. Π. Χριστοδούλου!

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και προβλήματα για την Ελλάδα, το παρελθόν του νέου προέδρου του ΟΔΔΗΧ, όπως το περιγράφει η γαλλική «Le Μonde» Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 
Όπως σας γράφαμε το μεσημέρι στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη: 

Απ' ότι φαίνεται το ... ξεσκίσιμο άρχισε..!

Προέκυψε  ένας νέος πονοκέφαλος  για τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών με την αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «Le Μonde», σύμφωνα με την οποία η αμερικανική Fed ερευνά τον ρόλο του κ. Π. Χριστοδούλου, προσφάτως διορισθέντος προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), στις υποθέσεις κατά τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για τη διαχείριση του χρέους.
Ουσιαστικά πρόκειται, κατά την άποψη μας, ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μέσα στο ΠαΣοΚ!
Ο κ. Χριστοδούλου περιγράφεται από τη γαλλική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από τη Fed, ως «μεσάζων της Goldman Sachs στην Ευρώπη» και υπό τις παρούσες συνθήκες η αναφορά και ο χαρακτηρισμός σήμαναν συναγερμό σε κάποια γραφεία συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ελληνική τραπεζική αγορά υπογράμμιζαν χθες ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης αποκλείεται να μη...

Τρίτη υποτίμηση από το ΠαΣοΚ.. !

Τη δεκαετία του 1980 η κυβέρνηση Παπανδρέου υποτίμησε για πρώτη φορά τη δραχμή
Λίγο πριν από την ένταξη στην ΟΝΕ, η κυβέρνηση Σημίτη την υποτίμησε για δεύτερη φορά
Σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου έδωσε το τελειωτικό χτύπημα και αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να υποτιμήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα, υποτίμησε τους μισθούς , άρα την αγοραστική τους αξία , αυξάνοντας το κόστος διαβίωσης με την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ. 
Αυτό λέγεται υποτίμηση και διδάσκεται ακόμη και στους μαθητές του Λυκείου.
Δεν υπάρχει πιθανότητα , ούτε μία στο εκατομμύριο, η υποτίμηση αυτή να έχει θετικό αντίκτυπο στην Οικονομία.  
Του το είπε ο Πάγκαλος , ο Παμπούκης, οι οικονομολόγοι που έχει μαζέψει δίπλα του από...

Απ' ότι φαίνεται το ... ξεσκίσιμο άρχισε..!

Είχαμε γράψει εδώ, για την απομάκρυνση του κ. Σπύρου Παπανικολάου από την προεδρία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ότι  είχε δήλωσει στην κυβέρνηση :
Απ' ότι φαίνεται το ... ξεσκίσιμο άρχισε αλλά και πάλι αυτή την κόντρα την πληρώνει η Ελλάδα!
Οι υπηρεσίες της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών ερευνούν το παρελθόν, του αντικαταστάτη του κ.Παπανικολάου, του κ. Πέτρου Χριστοδούλου, νέου προέδρου του ΟΔΔΗΧ!
Η fed εστιάζει στο γεγονός αν ο κ. Χριστοδούλου έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα για τα όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σημίτη με τη Goldman Sachs που αφορούν το Δημόσιο Χρέος !

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι ο κ. Παπανικολάου ήταν πρόεδρος, που τοποθετήθηκε πριν τέσσερα χρόνια από τον Αλογοσκούφη, δεν ανήκει στη Νέα Δημοκρατία αλλά στο ΠαΣοΚ.
Είναι άνθρωπος του Γεράσιμου Αρσένη, συζύγου της Λούκας, απο τη δεκαετία του '80 στην Εθνική Τράπεζα!
Η κ. Κατσέλη είχε συχνές επαφές, από την περίοδο της αντιπολίτευσης του ΠαΣοΚ και ο κ. Παπανικολάου την ενημέρωνε για τον Δανεισμό και το Δημόσιο Χρέος!
Μετά το αυτογκόλ λοιπόν της τοποθέτησης Ρουμελιώτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ακόμη μια προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου χτυπάει καμπανάκι στη διεθνή κοινότητα, και προκαλεί απορίες.

Δεν θ' ανακοινώσει ο Παπανδρέου τα μέτρα, στο ...σενάριο προστέθηκαν νέα "επεισόδια"..!

Το σενάριο  της "Θείας Κωμωδίας" ( εδώ και εδώ), αλλάζει και προστίθενται νέα επεισόδια, όπως συνήθως γίνεται στα ελληνικά και βραζιλιάνικα σήριαλ !
Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, πονήρεψαν τους πιο έμπειρους πολιτικούς συντάκτες για το τι θα ακολουθούσε σήμερα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε τις σχετικές εισηγήσεις που του έγιναν από τους επικοινωνιολόγους του ΠαΣοΚ, και δεν θα ανακοινώσει ο ίδιος τα σκληρά οικονομικά μέτρα στα οποία κατέληξε.
Τη σχετική ανακοίνωση θα κάνει ο Γιώργος Πεταλωτής και την εξειδίκευση των μέτρων θα αναλάβει, σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει... ευθύνη!.

«Γιώργο χάσαμε»..!

Κατήφεια και σκυμμένα κεφάλια ήταν η εικόνα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.
Το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς οι βουλευτές δεν συμφωνούν με τα μέτρα που ανακοινώνει σήμερα η Κυβέρνηση, κατανοούν ωστόσο ότι δεν μπορούν να εκφράσουν δημοσίως τη διαφωνία τους, στην παρούσα χρονική συγκυρία.
Έτσι, έπνιξαν την απογοήτευσή τους σε μεταξύ τους συζητήσεις.
Ένας μάλιστα από αυτούς, που πολιτεύεται στην Αθήνα, ακούστηκε να επαναλαμβάνει το ιστορικό «Γιώργο, χάσαμε», που είχε πει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετά την ήττα του από τον Κώστα Σημίτη στην εκλογή νέου πρωθυπουργού, το 1996.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής πιστεύει ότι το ΠαΣοΚ θα κληθεί να πληρώσει ακριβά τον λογαριασμό αυτών των μέτρων.

Goldman Sachs : Η "εκδίκηση" της Γερμανίας στη Μ. Βρετανία και πως πληρώνει τη ¨νύφη" η Ελλάδα!

Σας παρουσιάζουμε την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs την οποία είδαμε στο φιλικό μας Ιστολόγιο  Olympia.gr
Ουσιαστικά επιβεβαιώνουν όλα όσα εδώ και μήνες γράφουμε για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ για το Δημόσιο Χρέος και τον Δανεισμό της Ελλάδος.
Αποκαλύπτουν την "εκδίκηση" της Γερμανίας στη Μ. Βρετανία και πως πληρώνει τη ¨νύφη" η Ελλάδα!
Διαβάστε τώρα την ανάρτηση, είναι όντως αποκαλυπτική:
Όπως προαναγγείλαμε, δημοσιεύουμε αποκλειστικά την εσωτερική έκθεση της Goldman Sachs για τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις.
Τα γραφόμενα δικαιώνουν τις τοποθετήσεις μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, την πολιτική της και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της.
Τι λέει η Goldman Sachs για την πολυδιαφημιζόμενη προληπτική βοήθεια από την Γερμανία.
Τι αποκαλύπτει για την επερχόμενη συνάντηση Obama – Παπανδρέου
Πως η ΕΕ θα “στραγγαλίσει” την Ελλάδα για να την οδηγήσει σε επαχθείς όρους βραχυπρόθεσμου δανεισμού με το σταγονόμετρο, αλλά και μία μεγάλη αποκάλυψη:
Πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να “εκδικηθεί” τη Βρετανία που άλλωστε είναι ο κύριος ευνοημένος από την Γερμανική πολιτική στην Ευρωζώνη.
Διαβάστε:

Σαμαράς: "Αλαζονική εμφάνιση, που προβληματίζει όλους τους Έλληνες"

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για "αλαζονική εμφάνιση, που προβληματίζει όλους τους Ελληνες και προσθέτει ότι λίγο πριν ανακοινώσει νέα σκληρά μέτρα και επισκεφθεί σημαντικούς ξένους ηγέτες αποφάσισε να κατεδαφίσει το εσωτερικό μέτωπο, να αθωώσει για πάντα το ΠΑΣΟΚ και να συκοφαντήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία".
Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι "είναι εξωφρενική η άποψη Παπανδρέου ότι εκείνος θα επιβάλει στην αντιπολίτευση πότε θα τον ελέγξει στη Βουλή και ότι μπορεί να κατηγορεί εμάς που δεν δεχόμαστε κοινοβουλευτική συζήτηση για τα μέτρα που ακόμη δεν πήρε".
Αναφέρει ακόμη ο κ. Σαμαράς ότι ευτυχώς που δεν έγινε κοινοβουλευτική συζήτηση και γλιτώσαμε από το γνωστό ποίημα του πρωθυπουργού ότι για το χθες φταίνε άλλοι, για το σήμερα φταίνε οι κερδοσκόποι και για το αύριο βλέπουμε.  
"Τί άλλο να πει κανείς για τον κ. Παπανδρέου; Άβυσσος" καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
citypress-gr

Σχόλιο δικό μας: Αργά τα κατάλαβε ο κ. Σαμαράς τα παιγνίδια του ΠαΣοΚ και του πρωθυπουργού!
Χαιρόμαστε που τα κατάλαβε, αρκεί να μην αλλάξει άποψη...!
Τότε θα έχει και ο ίδιος ευθύνη και συνενοχή...

Περικοπές Δώρων: Φόρμουλα 35% - 35% - 30%

Την περικοπή του δώρου Πάσχα κατά 35%, του επιδόματος αδείας κατά 35% και του δώρου Χριστουγέννων κατά 30% θα αποφασίσει - σύμφωνα με πληροφορίες -σε λίγα λεπτά της ώρας το υπουργικό συμβούλιο.
Επίσης, αναμένονται μέτρα αύξησης 2 μονάδων του ΦΠΑ, αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, πάγωμα συντάξεων και πιθανόν επιβολή φόρου πολυτελείας
Ακόμη προβλέπεται περικοπή του ΠΔΕ και των επιχορηγήσεων.
Το συνολικό "πακέτο" υπολογίζεται στα 4,8 δισ, ευρώ περίπου, ήτοι στο maximum των απαιτήσεων του κοινοτικού κλιμακίου που επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα.
Η κυβέρνηση θα συνεδριάσει το πρωί και στη συνέχεια (περίπου στις 11:00) ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, τον οποίο και θα ενημερώσει για τις ...

Συνάντηση Μέρκελ - Βεστερβέλε για Ελλάδα!

Καγκελάριος και υπ. Εξ. της Γερμανίας είχαν συνάντηση για την κρίση στην Ελλάδα 

Ικανοποιημένο το Βερολίνο για την αναμενόμενη ανακοίνωση επιπρόσθετων μέτρων

Προϋπολογισμός της Γερμανίας με έλλειμμα ρεκόρ.


Η κυβέρνηση του Βερολίνου εργάζεται εντατικά για την εξεύρεση λύσεων προκειμένου να αποτραπεί μία χρεοκοπία της Ελλάδας. 
Η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπ. Eξ. Γκίντο Βεστερβέλε είχαν χθες το βράδυ μία μυστική συνάντηση επ΄αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες των εφημερίδων Bild-Zeitung και Handelsblatt που επικαλoύνται κυβερνητικούς κύκλους. 
Στη συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε (FDP) και ένας υφυπουργός του υπουργείου Οικονομικών (CDU). 
Στη συνάντηση εξετάστηκαν δυνατότητες αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα και καθορίστηκε η στρατηγική για τους επόμενους μήνες. 
Ιδιαίτερο βάρος έπεσε σε ερωτήματα όπως, εάν και τί είδους βοήθεια μπορεί να δώσει η γερμανική κυβέρνηση στην ...

Πόλεμος Ε.Ε. - Goldman στην… Ελλάδα!

Ένας πρωτοφανής πόλεμος πολιτικών ηγεσιών και τραπεζών του γαλλογερμανικού άξονα με την Goldman Sachs, την τράπεζα που κατηγορείται διεθνώς, ότι κερδίζει δισεκατομμύρια ενορχηστρώνοντας κερδοσκοπικές επιθέσεις, μαίνεται πλέον ανοικτά επί ελληνικού εδάφους!
Οι αψιμαχίες, που καταγράφονται συνεχώς από τα διεθνή media τις τελευταίες ημέρες, αγγίζουν πια ευθέως και την ελληνική κυβέρνηση, που εμμέσως πλην σαφώς επικρίνεται από την κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde, για την τοποθέτηση ενός στελέχους, που εργάσθηκε κατά το παρελθόν στην Goldman Sachs, στη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Ο επί δεκαετία και με τρεις διαδοχικές διοικήσεις treasurer της Εθνικής Τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου, βρέθηκε στο στόχαστρο της γαλλικής εφημερίδας, η οποία αποκάλυψε, ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) διεξάγει έρευνα για το ρόλο του στη μεταβίβαση των επίμαχων swaps του 2001 από την Goldman στην ...

Ανοιχτή επιστολή Ανδρέα Παπαμιμίκου

Προς κάθε ενδιαφερόμενο,

Κάποιοι έχουν μάθει να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα και να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που τους βολεύει. Γυρνάω την πλάτη στην ακατάσχετη λασπολογία. Δεν έχω μάθει, όμως, να κρύβομαι και πολύ περισσότερο να αποκρύπτω την αλήθεια. Απαντώ, λοιπόν:
  • Έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος, ως ελεύθερος επαγγελματίας, από τα 24 μου. Από τότε αδιάκοπα δουλεύω. Έχω ένσημα. Αποδίδω φόρο και εισφορές στο ελληνικό κράτος.   
  • Έχω εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε μία και μόνο ΜΚΟ, σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές μου και για έργα εθνικής σημασίας. Είμαι περήφανος για αυτό.
  • Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο όταν...

Οι "αλήθειες του Μητσοτάκη"...!

Μετρημένος, συνεπής και σταθερός στις αρχές και τις απόψεις του, και προσηλωμένος στην ανάγκη για εθνική ενότητα μπροστά στην κρίση, εμφανίστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 
Μίλησε με τη γλώσσα της ευθύνης και της σκληρής αλήθειας για την οικονομική κατάσταση της χώρας.  
Τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, αφού όλοι τώρα αναγνωρίζουν όσα εκείνος φωνάζει εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια
Στήριξε τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων, επέκρινε όμως σε έντονο ύφος την εμμονή του σημερινού πρωθυπουργού να διασπά το εσωτερικό μέτωπο εθνικής ομοψυχίας κατηγορώντας άδικα και μονομερώς τη ΝΔ για το οικονομικό χάλι της Ελλάδας.
Τόνισε ότι η χώρα μας μπήκε στην ΟΝΕ με πλαστά οικονομικά στοιχεία τα οποία γνώριζαν αρκετοί!
Ζήτησε ομοιογένεια στην κυβέρνηση ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας. 
Δεν επιτρέπεται η "κόντρα" μεταξύ Κατσέλης και Παπακωσταντίνου
Ο τομέας της οικονομίας στη κυβέρνηση μοιάζει με "παιδική χαρά"!
Με άλλα λόγια πρότεινε ...αναδόμηση!
Σημείωσε δε με νόημα, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προήλθε από πολιτική «παρθενογένεση», και επομένως είναι συνυπεύθυνος για το ένοχο ως προς τη δημοσιονομική διαχείριση κυβερνητικό παρελθόν του ΠαΣοΚ
Φέρνει πάνω του όλη την ιστορία του ΠαΣοΚ...
Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να  σταματήσει να υπονομεύει τον ...ευατό του, με αυτά που λέει και κάνει και να γίνει θεματοφύλακας της εθνικής ομοψυχίας!
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την βαρυσήμαντη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δεύτερη πράξη της "Θείας Κωμωδίας" : Ποιος 14ος; Απειλείται ο 5ος μισθός!

Πέσαμε "διάνα" με την παρουσίαση του σεναρίου της "Θείας Κωμωδίας" σ' εξέλιξη, το οποίο σας περιγράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει τον Θεό του και είναι πάρα, μα πάρα πολύ επικίνδυνος!
Ζητάει εθνική ομοψυχία διχάζοντας τον ελληνικό λαό!

Λοιπόν στο "σενάριο" τώρα.
Στη δεύτερη πράξη του σεναρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, δεν διεκτραγώδησε απλώς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 
Περιέγραψε σενάρια τρόμου, κάλεσε τους πολίτες να ζήσουν τον εφιάλτη, ανέδειξε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών αύριο το πρωί, προσπάθησε να προκαλέσει συλλογικό ψυχολογικό σοκ προκειμένου να εμφανιστεί ως ένας ηγέτης με χαρακτηριστικά μεσσιανιακά. 
Μεταξύ άλλων είπε, ότι “εάν φερθούμε ανεύθυνα απέναντι στην ιστορία” δεν θα κινδυνεύσει απλώς ο 14ος μισθός, αλλά ο 6ος και ο 5ος.
Απέρριψε τις αιτιάσεις για ...

Η "Θεία Κωμωδία" σ' εξέλιξη!

Το σενάριο εξελίσσεται ομαλά!
Μετά τα αστεία του Γιώργου του επιτηρούμενου ο οποίος βρίσκει πατριώτες στους δρόμους που του προσφέρουν τους ..μισθούς τους για να σωθεί η πατρίδα, περνάμε, σήμερα το απόγευμα, στην δεύτερη πράξη του έργου:
'Εκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ!
Εδώ θα έχουμε τις εξηγήσεις του πρωθυπουργού, της πραγματικής επιτήρησης, στους Βουλευτές του για τα μέτρα που δεν έλαβε και πρόκειται να λάβει!
Η προσπάθεια του θα είναι να...σαλπίσει σιωπητήριο στις φωνές που ακόμη υπάρχουν στο ΠαΣοΚ!
Ο δραματικός τόνος του πρωθυπουργού θα έχει να κάνει για την τελευταία ευκαιρία πριν ...

Το colpo grosso του Γιώργου... "Καλλικράτη"

Το ΠαΣοΚ, με μια κίνηση, προσπαθεί να εξασφαλίσει νίκη σε τοπικές και εθνικές εκλογές 

Τι κάνει η Νέα Δημοκρατία;

Προσφέρει ακόμη την... συναίνεση της;

Το 1985, όταν είχε αρχίσει να γίνεται ορατή η μετάλλαξη του ΠαΣοΚ από ένα Κίνημα ελπίδας σε αυτό που γνωρίσαμε όλοι στη συνέχεια, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε εκλογές με λίστα.  
Έγινε έτσι πανίσχυρος στο εσωτερικό του κόμματος του, βασιζόμενος αφενός στη λίστα και, αφετέρου, στην Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου έκοψε και έραψε στα μέτρα του ένα από τα πιο πρωθυπουργοκεντρικά συστήματα που είχε ποτέ η Χώρα.
Φαίνεται πώς η ιστορία πάει να επαναληφθεί και τώρα σε σκηνικό οικονομικής κρίσης και πρωτόγνωρης απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, επειδή κάτι ανάλογο επιχειρεί να κάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο νέος διοικητικός χάρτης της Χώρας που θα τεθεί σε ισχύ με το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το νέο εκλογικό σύστημα που επεξεργάζεται το ΠαΣοΚ.  
Ο «Καλλικράτης» ...

Όλοι να δώσουμε ένα μισθό στην κυβέρνηση, επειδή μας κάνει και γελάμε , αντι να κλαίμε!

Άν δεν μας κάνει πλάκα είναι πράγματι επικίνδυνος! 

Αξίζει να δώσουμε ένα μισθό στην κυβέρνηση, αλλά όχι για τη σωτηρία της οικονομίας αλλά γιατί μας προσφέρει πολύ γέλιο. Πρόκειται περί ενός περιφερόμενου θιάσου ο οποίος βγάζει δίσκο και… “ότι προαιρείσθε”.
Αλλά η κωμωδία συνεχίζεται.
Τρανό παράδειγμα το ανέκδοτο της δεκαετίας που ξεφούρνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.
Συγκινείται λέει που τον σταματούν στο δρόμο πρόθυμοι πολίτες για να του πουν πόσο πρόθυμοι είναι να δώσουν ένα μισθό από πατριωτισμό.
Και όλοι αναρωτιόμαστε: 
Που κάνει βόλτες ο Γ. Παπανδρέου, που πάει και ποιος κόσμος τον σταματά;
Διότι αν τον σταματούν στην Εκάλη ή το Καστρί όπου βγαίνει συχνά με το ποδήλατό του να καταλάβουμε αυτό που είπε.
Ένας μισθός maw είναι τα έξοδα της ημέρας για πούρα. των εκεί διαμενόντων
Αν όμως πέρασε από Κερατσίνι, Κοκκινιά, Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω ή από κάποιο χωριό της ελληνικής υπαίθρου τότε μάλλον δεν κατάλαβε καλά τι του είπαν.
Να δώσει ένα μηνιάτικο ο πατέρας μου που...

Το επόμενο βήμα θα είναι ο γκρεμός


Από την πλευρά του ο Τζορτζ Πόλσον, ο οποίος -σύμφωνα με την εφημερίδα- έχει στοιχηματίσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας περί τα 4 δισ. ευρώ, διέβλεψε δυσκολίες στην αποπληρωμή του χρέους, λόγω των μέτρων που τελικά θα οδηγήσουν σε βαθύτερη ύφεση.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, o Πόλσον έχει ποντάρει στο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει κάποια στιγμή τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι η χώρα θα δανειστεί τα 25 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον προσεχή Απρίλιο και Μάιο, αλλά δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1110940&lngDtrID=251
Δυστυχώς έχω την ίδια άποψη. 
Το ότι δηλαδή είτε έτσι είτε αλλιώς, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. 
Ελπίζω να κάνω πραγματικά λάθος.
Επίσης, η πενταετία μου φαίνεται πάρα πολύ. Μακάρι να ήταν σε 5 χρόνια, αλλά βλέπω να επισπεύδονται οι διαδικασίες.
Διότι ναι μεν οι Ευρωπαίοι θα εγγυηθούν σε αυτή τη φάση για να δανειστούμε τώρα, αλλά αν δεν δουν προκοπή και συμμάζεμα του κρατικού προϋπολογισμού, να είστε σίγουροι ότι δεν θα βάλουν ξανά την υπογραφή τους.
Ως εκ τούτου, κάντε καμιά προσευχή να πιάσουν τόπο αυτά τα μέτρα, διότι αν μέσα σε 6 μήνες αν δεν πιάσουν (που δεν εκτιμώ ότι θα πιάσουν), τότε το επόμενο βήμα είναι ο γκρεμός!
(Ο πίνακας της ανάρτησης είναι η "Ανάσταση" του Ελ Γκρέκο)

Ιδεολογικά μιλώντας, θα λέγαμε ότι ο Παπανδρέου εισάγει γιά πρώτη φορά την Ελλάδα στό καπιταλιστικό σύστημα…

…..Ο Γιώργος Παπανδρέου, στα οικονομικά, είναι ο πρώτος πραγματικός  (δηλαδή με πράξεις ) δεξιός - φιλελεύθερος πολιτικός στήν Ελλάδα..
…Πιθανότατα καί ο μόνος, σήμερα πού μιλάμε. ….
…Ολοι οι άλλοι είναι παιδιά τού Ανδρέα Παπανδρέου, ντεμέκ αριστεροί…..

Εχοντας εκτρέψει το ΠαΣοΚ τεχνηέντως την κουβέντα σέ ελλείματα, σπρέντς καί άλλα τέτοια τεχνικά, οι μπουνταλάδες (ΝΔ) αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι χάσαμε βέβαια το δάσος…
Στήν Ελλάδα ποτέ δέν είχαμε καπιταλισμό
Είχαμε πάντα ένα περίεργο οικονομικό σύστημα…
Θέλετε να το πούμε τρίτο δρόμο πρός τον σοσιαλισμό;
Θέλετε να το πούμε “τό κράτος απάτη”;
Οπως και να το πούμε η ουσία είναι ότι το ελληνικό κράτος είχε εφεύρει το τέλειο οικονομικό σύστημα…
Δανειζόταν, σκόρπαγε το χρήμα στόν κόσμο (όσο έμενε μετά τις κλεψιές απο τούς πολιτικούς) , και μετά παραποιούσε τα στοιχεία και τα στατιστικά για να μην φαίνονται τα χρέη… 

Ποιά είναι η διαφορά της τράπεζας και του τοκογλύφου;

Τελικά, πώς δημιουργείται το χρήμα; 
Γιατί δεν αρέσει στις τράπεζες να εξοφλούμε νωρίτερα το δάνειό μας και μας χρεώνουν πρόστιμα;

"Άσε με να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός Έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος φτιάχνει τους νόμους του"  

Mayer Anselm Rothschild

* Τελικά, πώς δημιουργείται το χρήμα; Ποιός το δημιουργεί; Πώς αποφασίζεται πόσα χρήματα θα δημιουργηθούν; Πόσα χρήματα υπάρχουν στον κόσμο;
* Τι είναι ο πληθωρισμός, τι είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και πώς συνδέονται αυτά μεταξύ τους; Τι είναι το εθνικό χρέος; Πώς είναι δυνατόν, όλα τα κράτη να έχουν εθνικά χρέη; Πού ...

Τι ζητά (ακριβώς) η Ελλάδα από την Ε.Ε.


Στο δίλημμα «ή η χώρα θα εξαφανίσει το χρέος, ή το χρέος τη χώρα» επιστρέφει, μετά από παλινωδίες πέντε μηνών, η κυβέρνηση καθώς υπό την εντεινόμενη πίεση της Κομισιόν και των αγορών οδηγείται σε νέο πακέτο μέτρων, με ανοικτή ακόμη την πολιτική διαπραγμάτευση για κοινοτική βοήθεια και τον τρόπο με τον οποίο θα επιτηρείται η Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη «κλειδώσει» τα μέτρα για αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες καθώς και νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης
Η διαπραγμάτευση παραμένει ανοικτή, στο σκέλος της περικοπής των δαπανών, όπου η κυβέρνηση παρουσιάζει εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να αποφύγει την ολοσχερή περικοπή του 14ου μισθού.
Ανοικτό μένει ακόμη το θέμα της μορφής που θα έχει η κοινοτική βοήθεια. 
Η ελληνική κυβέρνηση ζητά, σύμφωνα με πρωτοκλασάτα στελέχη της, από την Ευρώπη να δεσμευθεί ότι θα παράσχει στήριξη, αν μετά και την λήψη των νέων μέτρων οι αγορές δεν πεισθούν και οι κερδοσκοπικές πιέσεις ...