Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Δύο δισ. ευρώ «άρπαξαν» σε 1 μήνα οι κερδοσκόποι


Τόσο κοστίζει (μέχρι) σήμερα το περίφημο «έλλειμμα αλληλεγγύης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας, μέρος του οποίου πληρώνουμε ήδη εδώ και ένα μήνα με τη διάθεση υψηλότοκων ομολόγων μας.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι οποίοι βασίστηκαν στις μέχρι τώρα εκδόσεις ομολόγων από τη νέα κυβέρνηση, το συνολικό ποσό αναγόμενο σε πενταετή ή τριετή διάρκεια, καθώς θα πληρώνουμε τόκους με επιτόκιο 6,2% κάθε χρόνο, προσεγγίζει το 1,8 δισ. ευρώ, ενώ αν υπολογιστεί και η κερδοσκοπία στη spot αγορά του Χ.Α. και στα παράγωγα, το νούμερο εκτοξεύεται σε πάνω από 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις πηγών και από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από πρωτεύουσες χωρών που πρωτοστατούν στις εξελίξεις του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος (Λονδίνο, Ν. Υόρκη, Παρίσι κ.λπ.), το νούμερο αυτό που αντιστοιχεί κατά κύριο λόγο στο επιπλέον «κερδοσκοπικό» (ή…

Βόμβα: Απέρριψαν, το κλιμάκιο ελεγκτών της ΕΕ, τη χρηματοδότηση του «Καλλικράτη» !


Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. 

Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέρριψε ουσιαστικά και το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση για τη στήριξη του «Καλλικράτη», γεγονός που αποτελεί και το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους.  
Το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι ελεγκτές της Ενωσης είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο.  
«Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» είπαν σε έντονο ύφος προς τα στελέχη της κυβέρνησης.  
«Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. 
Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; 
Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; 
Είστε ακόμη στον σχεδιασμό.  
Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. 
Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής».

Aμεσα ανασχηματισμός για να μπουν πρόσωπα κατάλληλα, με τεχνογνωσία και βούληση

«Αν από τις αρχές Νοεμβρίου είχαμε ένα συγκροτημένο πακέτο μέτρων, σήμερα οι αγορές θα είχαν αρχίσει ήδη να μας ανταμείβουν και το χρήμα που έχει χαθεί θα είχε ήδη αρχίσει να ξαναγυρίζει στη χώρα».

Στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης αναφέρθηκε σήμερα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Παναγιώτης – Λουκάς Γεννηματάς, καλεσμένος σήμερα στο «MEGA Σαββατοκύριακο». 
Ανέπτυξε την άποψή του, σύμφωνα με την οποία, θα πρέπει να γίνει άμεσα ανασχηματισμός για να μπουν πρόσωπα κατάλληλα, με τεχνογνωσία και βούληση για την εφαρμογή των μέτρων
Θεωρεί ότι στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν άτομα με ευδόκιμη θητεία στο παρελθόν και σήμερα έχουν παροπλιστεί.
Στην επιτακτική ανάγκη άμεσης εφαρμογής των οικονομικών μέτρων αναφέρθηκε, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, και ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παν. Ρουμελιώτης.
Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς θα...

Σεισμός των 8,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Χιλή


Μεγάλος σεισμός στην περιοχή Κονσεπσιόν προκάλεσε μπλακ-άουτ και στην πρωτεύουσα. 

 
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στη Χιλή, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας, Σαντιάγο.
Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 Ρίχτερ, και προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για 8,5 αλλά η ...

Ο Καρατζαφέρης και το... μουρουνέλαιο

Έπεσε και η μάσκα του "φίλου του λαού" Καρατζαφέρη! 
 
Στηρίζει κι αυτός τις «βίαιες αλλαγές και τις αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων», που ανήγγειλε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. 
Η περικοπή του 14ου μισθού είναι σαν το μουρουνέλαιο που, τότε που ήταν μικρός, του έδινε η μάνα του όταν πονούσε το στομάχι του. Δεν του άρεσε, αλλά γινόταν καλά! 
Αυτά είπε απόψε στις ειδήσεις του ALTER σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου.
Μωρέ μπράβο "πατριωτισμός"! 
Και για νάχουμε καλό ρώτημα, κύριε Καρατζαφέρη, η κλεπτοπλουτοκρατία θα πιει μουρουνέλαιο; 
Ή μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το έχουν ανάγκη; 
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν “φτωχοί”, και μια ζωή φοροδιαφεύγουν, θα πιουν το μουρουνέλαιό τους; 
Οι 300 του Κυνοβουλίου, που είναι διαχρονικά οι κύριοι υπεύθυνοι για την ηθική και οικονομική χρεοκοπία της χώρας μας, θα πιουν το μουρουνέλαιό τους; 
Σε ποια μορφή θα το πιουν; 
Σε υγρό ή σε κάψουλες;
“Ναι σε όλα”, λοιπόν, ο Γ. Καρατζαφέρης στο Γιώργο Παπανδρέου, και “ναι σε όλα” ο Γιώργος Παπανδρέου στις Βρυξέλλες
Αυτό θα πει να χάνεις την εθνική κυριαρχία. 
Γι’ αυτό ο ΓΑΠ φρόντισε ν’...

Το "Πλανητάριο", Obama - Merkel - Brown, συζήτησαν για "εμάς χωρίς εμάς"!



Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα με Μπράουν και Μέρκελ για την «ελληνική κρίση» 
 
 Ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα συζήτησε οικονομικά θέματα και εξωτερική πολιτική με το Βρετανό πρωθυπουργό Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ. 
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε διάσκεψη μέσω βίντεο με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για να συζητήσουν θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε πως η μη εξάπλωση των πυρηνικών όπλων, το Αφγανιστάν, το εμπόριο και γενικά οικονομικά ζητήματα ήταν το αντικείμενο της διάσκεψης.
Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διάσκεψης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζήτησε την κρίση του χρέους της Ελλάδας στη διάρκεια επικοινωνίας με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα δράσει κατάλληλα προκειμένου να διασφαλίσει μία αποτελεσματική απόκριση στην κρίση στην Ελλάδα.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Το ερώτημα όλων μας είναι ποιος ... προσκάλεσε τους κερδοσκόπους στην χώρα μας;


Η Άνγκελα Μερκελ παραδέχθηκε με δηλώσεις της, ότι η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο κερδοσκόπων!

Του Στάθη Σαραφόπουλου
Οικονομολόγου, πρ. Βουλευτή

Σε απίστευτα αλληλοκαρφώματα καταφεύγουν πλέον αμερικανικές κι ευρωπαϊκές τράπεζες, σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν στις κερδοσκοπικές πιέσεις σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. 
Μόλις στις αρχές της εβδομάδας, η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν αναφέρονταν στο διπλό παιχνίδι της Goldman Sachs, που έφερε την Ελλάδα στα σημερινά δημοσιονομικά της επίπεδα, ενώ σήμερα οι New York Times απαντούν ότι τη ζημία δεν την έκαναν μόνο αμερικανικές τράπεζες, αλλά κι ευρωπαϊκές. 
Και κατονομάζει αρκετές από αυτές (UBS, Credit Swiss, ΒΝΡ-Paribas, Deutsche Bank κλπ), ως πρωταγωνίστριες στο ελληνικό δράμα.
Το οποίο, όψιμα, ήρθε να παραδεχθεί και η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μερκελ, η οποία παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο κερδοσκόπων.
Το ερώτημα όλων μας είναι ποιος...  προσκάλεσε τους κερδοσκόπους στην χώρα μας; 
Εμείς με τ' άρθρα μας και τις δημοσιεύσεις εδώ και πολύ καιρό απαντήσαμε σ' αυτό το ερώτημα και οι τακτικοί αναγνώστες μας το γνωρίζουν!
Το κομβικό σημείο για την σημερινή  κατάσταση της οικονομίας  ήταν τα δύο διαδοχικά Υπουργικά Συμβούλια ( τέλος Οκτωμβρίου και αρχές Νοεμβρίου ) της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ στα οποία ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, παρουσία των ΜΜΕ  και της τηλεόρασης:
Πρώτον ότι "Η Ελληνική Οικονομία είναι υπό πτώχευση" και 
δεύτερον  η δήλωση του στο αμέσως επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ότι "Για πρώτη φορά από το 1974, λόγω της κατάστασης της Οικονομίας μας, κινδυνεύουν τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα"! 
Οι δηλώσεις αυτές έκαναν τον γύρο όλου του κόσμου σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα!
Μέχρι τότε τα spread των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου ήταν στις 150 - 160 μονάδες βάσης και τα επιτόκια στο 1,6 - 2%. Αμέσως μετά ακολούθησε το ράλι των spreed και των επιτοκίων που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε που, πότε και πως  θα σταματήσουν... 
Σήμερα το spread είναι πάνω από τις 360 μονάδες αφού είχαν ξεπεράσει και τις 400 μονάδες, αρχές του 2010, όταν το Ελληνικό Δημόσιο δανείσθηκε τα 8 δις ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 7%, όταν τον Δεκέμβριο του 2009, το επιτόκιο ήταν 2,30% και τα spread στις 230 μονάδες!
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την επιθυμία της Κυβέρνησης να παρουσιάσει υψηλότερο Δημόσιο Χρέος, απ' ότι είχε παρουσιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την μετέπειτα ανακάλυψη των αλχημειών της περιόδου 2000-2001, με την Goldman Sachs, μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής!
Αρκεί να διαβάσετε, από το ενδεικτικό αρχείο μας , τις παρακάτω αναρτήσεις  κάνοντας κλίκ πάνω στο σχετικό άρθρο:

«Κλείδωσαν» οι όροι με τους οποίους θα μας δώσουν χρήματα οι Ευρωπαίοι;

Κλείνει τελικά το deal Αθήνας – Βρυξελλών εν μέσω ανταγωνισμού ΗΠΑ-Γερμανίας για τον έλεγχο μας

 

Ως κίνηση εντυπωσιασμού και πίεσης προς τις Βρυξέλλες να αποφασίσει πως θα στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη την ανακοίνωση της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι υπάρχει σχέδιο για στήριξη από το ΔΝΤ λόγω δισταγμού των Βρυξελλών, σήμερα στην Αθήνα φαίνεται να «κλείδωσαν» οι όροι με τους οποίους θα μας δώσουν χρήματα οι Ευρωπαίοι.
Πιθανότατα καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η δημοσιοποίηση της συνάντησης με τον Μπ. Ομπάμα ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. 
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαία η πρόσκληση της Μέρκελ να πάει ο Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ. 
Οι Ευρωπαίοι θορυβήθηκαν, κινητοποιήθηκαν και αντέδρασαν φοβούμενοι ότι ο Ομπάμπα θα βάλει πάλι πόδι στην Ευρώπη, για ένα καθαρά δικό τους, ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Η επίσκεψη Ακερμαν στην Αθήνα και οι διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς, τραπεζίτες αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προοιωνίζονται δραματικές ανακοινώσεις καθώς η συμφωνία θα είναι σίγουρα…

Μιλούν για δάνειο που φτάνει τα 15 δισ. ευρώ...


...«σφίγγα» ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank!


Με τη φράση «ουδέν σχόλιον», απάντησε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, στις ερωτήσεις εάν θα υπάρξει στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών ομολόγων, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή. 
Ο κ. Ακερμαν είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα επειδή αγαπά τη χώρα και τον ωραίο καιρό της, ανέφερε ότι συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ότι είχε την τιμή να γίνει δεκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο είχε «πολύ επικοδομητικό διάλογο για την παγκόσμια κατάσταση». 
Ωστόσο οι φήμες για το περιεχόμενο του χαρτοφύλακα του Ακερμαν οργιάζουν με κάποιους να μιλούν για δάνειο που φτάνει τα 15 δισ. ευρώ, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που κάνουν λόγο για 40 δισ. ευρώ. 
Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες.«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα δανείου 15 δισ. από την Deutsche Bank στην Ελλάδα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές στη νεολαία μας.


Το άρθρο που ακολουθεί μας εστάλη με Mail, απ' ότι όμως αντιληφθήκαμε έχει καταγραφεί και ως σχόλιο σε σχετική με το θέμα ανάρτηση: http://emprosdrama.blogspot.com/2010/02/o_23.html Εμείς το αναδημοσιεύουμε όπως θα κάνουμε σε όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε. Εκτιμούμε όμως ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των στελεχών της ίδιας παράταξης. Επίσης τα σχόλια πρέπει να είναι κόσμια διαφορετικά θα διαγράφονται! Η Νεολαία ενός κόμματος είναι η δεξαμενή παραγωγής πολιτικής και ιδεολογίας! Τα στοιχεία του αποστολέα είναι στη διάθεση μας, αλλά κρίναμε σκόπιμο να μην τα δημοσιεύσουμε...( Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό μας αρχείο σε ηλικία Ο.Ν.ΝΕ.Δ.). 
Διαβάστε το μήνυμα που ακολουθεί:
Από όσο μπορώ να καταλάβω από σχόλια και αναρτήσεις που έχουν πέσει στην αντίληψη μου τις τελευταίες μέρες  με αφορμή τις επικείμενες εκλογές προέδρου της ΟΝΝΕΔ,  κανένας δεν θέλει και δεν επιδιώκει να ασχοληθεί με την παραγωγή πολιτικής. Με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την αναδιάρθρωση και αναγέννηση της περιθωριοποιημένης μέχρι και σήμερα ΟΝΝΕΔ.
Ο Ανδρέας Παπαμίμικος έχει επιλέξει να μην ασχοληθεί με τους τόνους λάσπης που βάλλονται εναντίον του τόσο καιρό, αλλά να μιλήσει πολιτικά. 
Με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές στη νεολαία μας
Αλλαγές που μπορούν να καταστήσουν την ΟΝΝΕΔ και πάλι ενεργή, δραστήρια και παρεμβατική. 
Μια πολιτική νεολαία που θα έχει λόγο ύπαρξης.
Ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε και υποστήριξε την αλλαγή στην διαδικασία εκλογής προέδρου και το άνοιγμα στη κοινωνία με εκλογή προέδρου από όλους τους νέους της Ελλάδας από 18 έως 32 ετών. Η ΟΝΝΕΔ έκανε ένα βήμα προς τη...

Η χώρα έχει εμπλακεί ξεκάθαρα σε μια φοβερή διαμάχη γιγάντων.

Άρον-άρον θέλει να τον δει και η Μέρκελ!

 

Πρέπει να πάρουν θέση τα Κόμματα!

 


κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με το ραντεβού που κλείστηκε αιφνιδιαστικά, χθες, μεταξύ Παπανδρέου - Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου
Από το πρωί σήμερα, βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της κορυφαίας Γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank Γ. Άκερμαν ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον Παμπούκη και στις 3 το μεσημέρι θα δει τον Παπανδρέου
Παράλληλα , την ώρα που ο τραπεζίτης έμπαινε στο Μαξίμου κρατώντας «βαλίτσα» με 15 δις ευρώ, ανακοινώθηκε ραντεβού του Παπανδρέου με τη Μέρκελ στις 5 Μαρτίου στο Βερολίνο, μετά από ξαφνική πρόσκληση της Γερμανίδας καγκελάριου! 
Εκεί δηλαδή που μας ... έβριζαν οι Γερμανοί, ξαφνικά μας αγάπησαν και μας προσφέρουν 15 δις ευρώ για την αγορά ελληνικών ομολόγων και άλλα 10 δις ευρώ «τσεκ» έχει ετοιμάσει η Μέρκελ να δώσει στον Παπανδρέου! 
Τα γράφουμε «λιανά» για να καταλάβετε ότι οι Γερμανοί χθες το μεσημέρι θορυβήθηκαν σφόδρα, μόλις έμαθαν ότι ο Ομπάμα θέλει να δει τον Παπανδρέου στον οποίο θα προσφέρει στήριξη μέσω του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (σς με άγνωστα ανταλλάγματα όπως γράφαμε στην πρωινή ανάρτηση). 
Ως θεματοφύλακες της Ε.Ε. και κυρίαρχη δύναμη, δεν θέλουν με τίποτα να φύγει η Ελλάδα από τον άξονα της ευρωπαϊκής βοήθειας γιατί φοβούνται ότι έτσι οι Αμερικάνοι θα πατήσουν γερό πόδι στην Ευρώπη!
Έλεος δηλαδή. 
Τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν πολύ δυναμικά καθώς η χώρα έχει εμπλακεί ξεκάθαρα σε μια φοβερή διαμάχη γιγάντων.

Η πρώτη φάση του σχεδίου ολοκληρώθηκε…

Τώρα πρώσο ολοταχώς για την δεύτερη φάση του σχεδίου των Αμερικανών. 
Η 9η Μαρτίου 2010 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη των Ελλήνων σαν την ημέρα της Εσχάτης προδοσίας της κυβέρνησης του ΓΑΠ κατά της πατρίδας.
Αυτή είναι η ημερομηνία που κλείδωσε για να επισκεφθεί ο ΓΑΠ τον πρόεδρο της Αμερικής προκειμένου να λάβει τις εντολές και τις οδηγίες για την δεύτερη φάση του σχεδίου.
Η πρώτη φάση που ήταν μια οικονομική επίθεση τόσο κατά της Ε.Ε. αλλά και κατά της Ελλάδας μιας και από εμάς κυρίως εξαρτώνται τα σχέδια των Αμερικανών ολοκληρώθηκε με νίκη της Αμερικής. Ο στόχος...

Ο Κακλαμάνης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να μην κρύβεται πίσω απο τον πρωθυπουργό!

Είσαι υπεύθυνος για την καθυστέρηση!



Βολές στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε χθες Πέμπτη, από την Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης, δημοσιοποιώντας τη δυσαρέσκεια μερίδας των βουλευτών του ΠαΣοΚ
Ο πρώην πρόεδρος τη Βουλής κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι έπρεπε να είχε φέρει το φορολογικό νομοσχέδιο από το Νοέμβριο, καθώς τώρα θα ψηφιστεί τον Απρίλιο και τα μέτρα θα αρχίσουν να αποδίδουν πλέον απο το Φθινόπωρο
Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να μην κρύβεται πίσω απο τον πρωθυπουργό!

Ο Ομπάμα θα μας ...γλυτώσει από τη χρεοκοπία!

Το περίεργο ραντεβού στον Λευκό Οίκο


Κάτι πάρα πολύ περίεργο συμβαίνει με την πρόσκληση του Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο
Ο Ομπάμα τον κάλεσε σχεδόν αιφνιδιαστικά, καθώς τέτοια ραντεβού προαναγγέλλονται δύο και τρεις μήνες νωρίτερα και θα τον δει στις 9 Μαρτίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την έκθεση της Ε.Ε. και τη συγκεκριμενοποίηση των απαιτήσεων των Ευρωπαίων από την Ελλάδα και λίγες ημέρες μετά τον δανεισμό της χώρας που έτσι όπως πάει θα εξελιχθεί στο πιο ακριβό δάνειο που έχουμε πάρει μεταπολεμικά. 
Επίμονες πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι ο Ομπάμα θα του …

Γιατί μερικές τράπεζες δεν ρυθμίζουν τις οφειλές …

articlesΚλειστές πόρτες βρίσκουν πολλοί επιχειρηματίες που σπεύδουν αυτή την περίοδο στις τράπεζες, για να υποβάλλουν αιτήσεις ρύθμισης των οφειλών τους, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που υπερψηφίσθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών.
Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο αρμόδιο υπουργείο, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, σε πολλά τραπεζικά καταστήματα, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, υπάλληλοι και στελέχη δηλώνουν στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες αδυναμία να παραλάβουν τις αιτήσεις τους, με ...

Το "παζάρι" σ' εξέλιξη!

Το μυστικό σενάριο συμφωνίας με την Γερμανία!

Ένα παζάρι δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ήδη γράφεται το σενάριο ενός ελληνογερμανικού συμβιβασμού, που θα λύσει την πολιορκία της χώρας από τους κερδοσκόπους της αγοράς ομολόγων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μάλιστα, η συμφωνία θα είχε διευκολυνθεί σημαντικά και οι διαφορές εκτιμήσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Κομισιόν θα ήταν πολύ ευκολότερο να γεφυρωθούν, αν το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε καθυστερήσει απελπιστικά την κατάρτιση του φορολογικού νομοσχεδίου στην τελική του μορφή, ώστε να παρουσιασθεί αυτή την εβδομάδα αναλυτικά στους κοινοτικούς ελεγκτές και να διευκολυνθεί ο υπολογισμός των προσδοκώμενων εσόδων.
Το παζάρι των δισεκατομμυρίων ευρώ αφορά τις εκτιμήσεις για τις αποκλίσεις που θα εμφανισθούν...

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο 10-λογος του ωραίου αγώνα μας για την Αλλαγή!

Οι θέσεις μας ως ΟΝΝΕΔ-ΑΛΛΑΓΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ διατρανώνουν τις πάγιες αρχές της ΟΝΝΕΔ, αποτελούν τη λογική και μαχητική προέκταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μέσα στο κοινωνικό σύνολο και επιδιώκουν την ολοκλήρωση των οραμάτων του κοινωνικού φιλελευθερισμού που εκφράζει η Μεγάλη Παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Στοχεύουμε στην αναγέννηση, και ζητάμε να συμπαραταχθείς και εσύ μαζί μας σε αυτή τη ΝΕΑ προσπάθεια ΑΛΛΑΓΗΣ, για ΟΝΝΕΔ-Θεσσαλονίκη:

1.Που θα είναι ανοιχτή στον καθένα και την καθεμιά που αποδέχονται τις βασικές Αρχές της παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
2.Που θα λειτουργεί με αυστηρά ισόνομη αντιμετώπιση του ...

Πρέπει να ρίξουμε και εμείς τους τόνους, εδώ, στην Ελλάδα.

Ο Αλογοσκούφης περνά στην αντεπίθεση


O πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών  Γ. Αλογοσκούφης καταθέτει αγωγή για αποκατάσταση ηθικής βλάβης, εις βάρος του Γερμανού Ευρωβουλευτή κ. Γ. Χατζημαρκάκη μετά τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τις συκοφαντικές αναφορές του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ήδη σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» μίλησε για όλους και όλα. 
Θεωρεί δεδομένο ότι η σημερινή κυβέρνηση έκανε κακούς χειρισμούς όσον αφορά την διαχείριση της παρούσας οικονομικής κατάστασης. 
«.Πρέπει να ρίξουμε και εμείς τους τόνους, εδώ, στην Ελλάδα. 
Πρέπει να πάψουμε, με τη δική μας συμπεριφορά, να συντηρούμε το ελληνικό θέμα. 
Δεν χρειάζεται να βγαίνει ο πρωθυπουργός κάθε μέρα να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ και να συντηρεί την εικόνα της Ελλάδας. 
Δεν χρειάζεται ο υπουργός Οικονομίας να δίνει εκατό συνεντεύξεις την ημέρα σε όλα τα Μέσα διεθνούς ενημέρωσης, όλου του κόσμου... 
Αυτό που χρειάζεται να γίνει, είναι να...

Αλληλοκαρφώματα τραπεζών για την κερδοσκοπία στην Ελλάδα

Η Άνγκελα Μερκελ παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο κερδοσκόπων

Σε απίστευτα αλληλοκαρφώματα καταφεύγουν πλέον αμερικανικές κι ευρωπαϊκές τράπεζες, σχετικά με το ρόλο που έπαιξαν στις κερδοσκοπικές πιέσεις σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. 
Μόλις στις αρχές της εβδομάδας, η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν αναφέρονταν στο διπλό παιχνίδι της Goldman Sachs, που έφερε την Ελλάδα στα σημερινά δημοσιονομικά της επίπεδα, ενώ σήμερα οι New York Times απαντούν ότι τη ζημία δεν την έκαναν μόνο αμερικανικές τράπεζες, αλλά κι ευρωπαϊκές. 
Και κατονομάζει αρκετές από αυτές (UBS, Credit Swiss, ΒΝΡ-Paribas, Deutsche Bank κλπ), ως πρωταγωνίστριες στο ελληνικό δράμα.
Το οποίο, όψιμα, ήρθε να παραδεχθεί και η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μερκελ, η οποία παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρο κερδοσκόπων.
Το ερώτημα όλων μας είναι ποιός τους κάλεσε τους κερδοσκόπους στην χώρα μας; 
Εμείς με τ' άρθρα μας και τις δημοσιεύσεις εδώ και πολύ καιρό απαντήσαμε σ' αυτό το ερώτημα και οι τακτικοί αναγνώστες μας το γνωρίζουν!
Αρκεί να διαβάσετε, ενδειγματικά, τις παρακάτω αναρτήσεις, κάνοντας κλίκ στο άρθρο:

Σε αναβρασμό οι "αυτοδιοικητικοί" του ΠαΣοΚ!


«Θα πληρώσουμε τον Ραγκούση»


Με σημαντικούς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς προχωρεί στο ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», που η Κυβέρνηση θέλει να έχει περάσει από τη Βουλή μέσα στον Μάρτιο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ενημερώσει την Ιπποκράτους αλλά και το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να απολυθούν συμβασιούχοι των δήμων. 
«Έτσι δεν πάμε σε εκλογές. Θα πληρώσουμε τον Ραγκούση», είναι το μήνυμα του αυτοδιοικητικού ΠΑΣΟΚ προς το Μέγαρο Μαξίμου. 
Κρούουν δηλαδή εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου, για την πρώτη μεγάλη πολιτική μάχη που θα κληθεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ, μετά τον θρίαμβο της 4ης Οκτωβρίου.

Και "επίσημα" η κατηγορία για την συγκαλύψει του πραγματικού μεγέθους του δημοσίου ελλείμματος από το ΠαΣοΚ!


Η Eurostat εξέτασε τα στοιχεία για τα swap



Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat έλαβε και εξέτασε τα στοιχεία που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, την περασμένη Δευτέρα για τις συναλλαγές swap, την περίοδο 2000-2001. Πρόκειται για ένα εσωτερικό σημείωμα της Eurostat, το οποίο χαρακτηρίζει ελλιπή τα στοιχεία που έστειλε η Ελλάδα για τις swap συμφωνίες. 
Είναι οι συμφωνίες ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ δύο μερών. 
Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους τραπεζίτες της Goldman Sachs ισχυρίστηκε ότι τα στάνταρ διαφάνειας που αφορούν στις αμφιλεγόμενες νομισματικές συμφωνίες ανταλλαγής που δόμησε η τράπεζα για την ελληνική κυβέρνηση το 2001 «μπορούσαν να είναι και θα έπρεπε να είναι υψηλότερα».
Η Goldman κατηγορείται από ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και πολιτικούς ότι βοήθησε την Ελλάδα να συγκαλύψει το πραγματικό μέγεθος του δημοσίου ελλείμματος σε μια σειρά περίπλοκες χρηματιστηριακές συναλλαγές, αμέσως μετά την ένταξη της χώρας στη νομισματική ένωση.

Τζάμπα μάγκες και τζάμπα πατριώτες.


Γέμισε η κυβέρνηση από δαύτους οι οποίοι νομίζουν ότι με … εντυπωσιοθηρία θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Κινήσεις πανικού είναι αυτά που κάνει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ σχετικά με τις «επιθέσεις» που δεχόμαστε από ξένα μέσα ενημέρωσης. 
Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος θίχθηκε λέει διότι το περιοδικό Focus και άλλα γερμανικά έντυπα περνάνε την Ελλάδα από γενεές 14.
Κάλεσε λοιπόν τον Γερμανό πρέσβη να του τα ψάλλει και να βάλει στη θέση του τους Γερμανούς δημοσιογράφους.
Ατόπημα πρώτον: Με ποιο δικαίωμα θα λένε σε δημοσιογράφους τι να γράψουν; 
Ακόμη κι αν όλα αυτά για την Ελλάδα είναι ανόητα, πικρόχολα και γεμάτα σκοπιμότητες, είναι ελεύθεροι να τα γράψουν.
Δηλαδή τι θα ήθελε ο κ. Πετσάλνικος.
Να καλέσει ο Αμερικανός πρόεδρος της Γερουσίας τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί για τα όσα αντιαμερικανικά γράφουν τα ελληνικά ...

Η Ντόρα διαφοροποιείται για την Εξεταστική, αλλά...

...ψηφίζει, αν και διαφωνεί!



Σοβαρή διαφωνία κορυφής καταγράφτηκε πριν από λίγο στη Βουλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη να δηλώνει αντίθετη προς την πρόταση του κόμματος της για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επεσήμανε ότι είναι αντίθετη ακόμη και με την εξέταση στοιχείων από το 1981, ενώ από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη , είπε: « Κάνω έκκληση, θα εξυπηρετηθούν μόνο όσοι επιβουλεύονται την Ελλάδα
Θα οδηγηθεί ο πολιτικός κόσμος σε δίνη χωρίς...

Τι θα γίνει με τις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις;

Με κρατικό χρήμα η πιστωτική επέκταση
 
Σαν μάννα εξ ουρανού περιμένουν και φέτος το κρατικό χρήμα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς το υψηλό κόστος χρηματοδότησης έχει οδηγήσει τις τράπεζες σε περαιτέρω σφίξιμο της κάνουλας των χορηγήσεων.
Η τακτική που εφαρμόζουν οι τράπεζες τους τελευταίους μήνες συμπυκνώνεται στη φράση "δεν δανειζόμαστε, δεν δανείζουμε".  
Το τελευταίο διάστημα για τις ελληνικές τράπεζες είναι ανοιχτές μόνο οι αγορές αναχρηματοδότησης χρέους (repo markets) και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για να αντλήσουν κεφάλαια και σε κάποιες περιπτώσεις με αυξημένο τις τελευταίες εβδομάδες "καπέλο".
Υπό τις παραπάνω συνθήκες, τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η πιστωτική επέκταση θα υποχωρήσει στο α΄ εξάμηνο του έτους. Οι νέες χορηγήσεις δανείων θα ...

Ξύπνα Αντώνη!

Πανηγυρική δικαίωση των θέσεων μας που αφορούν την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά.
Δικαίωση του Blog μας, Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη, το οποίο εναγωνίως έγραφε και φώναζε από την πρώτη στιγμή, ότι η ΝΔ πρέπει να ξυπνήσει!
Αυτό μας έλεγε το πολιτικό μας ένστικτο βλέποντας την κυβερνητική πρακτική σε όλα τα θέματα (Εθνικά, Οικονομία, Ασφάλεια των πολιτών κλπ). του ΠαΣοΚ και του Γιώργου Παπανδρέου!
Σήμερα, μετά πέντε μήνες με την νέα κυβέρνηση και πλέον των τριών μηνών από την εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ακόμη και πολύ φιλικά Blogs προς τον Αντώνη Σαμαρά, τα οποία έδωσαν μάχες για την εκλογή του, διαπιστώνουν και φωνάζουν τέρμα Αντώνη Σαμαρά η συναίνεση!
Εκτιμούμε ότι αν συνεχισθεί αυτή η αντιπολιτευτική τακτική του Αντώνη Σαμαρά, τότε πραγματικά η Νέα Δημοκρατία θα γίνει "Δεκανίκι της κυβέρνησης" του Γιώργου Παπανδρέου!
(Οι παραπομπές που κάνουμε είναι ενδεικτικές για το τι γράφαμε όλη αυτή την περίοδο)
Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση του φιλικού μας Ιστολογίου " Δεξί Εξτρέμ " την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια: :

Η εκδίκηση του μεγάλου κράτους

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι εκπληκτικό. 
Η χώρα από τον πόλεμο και δώθε κινείται πάνω σε ένα μοντέλο ανάπτυξης στηριγμένο στο μεγάλο κράτος
Αριστερά και Δεξιά ομονοούσαν πάνω στην προβληματική πως μοχλός της οικονομικής πορείας της χώρας θα έπρεπε να είναι η πολιτική και ο δημόσιος τομέας.  
Οι διαφορές τους επικεντρώνονταν στο μέγεθος του κρατικού παρεμβατισμού. Κι όχι βέβαια σ’ αυτή καθ’ εαυτή την χρησιμότητα της χρησιμοποίησής του. 
Η Δεξιά πίστευε στην λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία. Κάτω πάντα όμως από την αυστηρή καθοδήγηση του κράτους. Και την επίβλεψη της εκάστοτε κυβέρνησης. 
Με τον έλεγχο της αγοράς τα κόμματα εξασφάλιζαν και τις σχετικές ανταμοιβές σε χρήμα αλλά και σε αναγνώριση (ρουσφέτια κλπ) από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. 
Η Αριστερά, από την πλευρά της, έπαιζε τον ρόλο του πάντα «κακού αστυφύλακα» στην παράσταση λειτουργίας της οικονομίας. Οι προτάσεις της, πάντα εξωπραγματικές, φάνταζαν όμως απειλητικές κι εξασφάλιζαν ένα...

35.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκτός δημοσίου

1.800 δημοτικές επιχειρήσεις κλείνουν και έτσι 35.000 δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν το δρόμο προς την έξοδο!

 
Οι περισσότεροι από αυτούς υπηρετούν με συμβάσεις έργου και με το λουκέτο στις δημοτικές επιχειρήσεις ξεκινά η μείωση του κράτους, για το οποίο, εκτός των άλλων, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νομοθετική ρύθμιση για τον «Καλλικράτη», την οποία καταρτίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο ως τα μέσα Μαΐου 2010.
Το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων εντάσσεται στη δέσμευση που έχει αναλάβει ο κ. Ραγκούσης να μειωθούν από τις αρχές του νέου έτους τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα που ελέγχονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 2.000, έτσι ώστε να...

Οι Γερμανοί πρέπει τουλάχιστον να πουν "ευχαριστώ"...

...το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει ο Θ. Πάγκαλος

 


Επικριτικός σε ό,τι αφορά τη στάση της Γερμανίας έναντι της χώρας μας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε χθεσινή συνέντευξή του στο BBC τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις της ναζιστικής κατοχής κατά το B' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
«Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. 
Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί…

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΔΝΤ: Ερχονται 10 - 20 δύσκολα έτη

Ανακοινώνονται σύντομα πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης 3,5 δισ. ευρώ:

- Περικοπές επιδομάτων
- Αύξηση ΦΠΑ κατά δύο μονάδες
- Αύξηση Ειδικού Φόρου στα καύσιμα

Αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία για 10 - 20 χρόνια θα χρειαστούν χώρες όπως η Ελλάδα, για να θέσουν υπό έλεγχο το έλλειμμα και το χρέος τους εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σημειώνοντας ότι η δημοσιονομική εξυγίανση θα είναι εξαιρετικά επώδυνη, περιλαμβάνοντας και μείωση μισθών.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κινούνται τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο των ...

Βανκούβερ 2010: Ο Ελληνο-Αμερικανός που κατέκτησε το χρυσό!

Ο Ελληνοαμερικανός άρχισε την παγοδρομία όταν ήταν μόλις οκτώ ετών.
Η γιαγιά του τον ήθελε μέλος της θεατρικής ομάδας ‘’Ice Capades’’, που πραγματοποιούσε περιοδεία προσφέροντας ένα σόου επί πάγου και γι’αυτό του αγόρασε παγοπέδιλα ως Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Ο νεαρός Ελληνο-Αμερικανός Έβαν Λάϊσατσεκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην παγοδρομία (Figure Skating).

Σε αυτή τη μεγάλη στιγμή της ζωής του, ο Λάϊσατσεκ δεν ακολούθησε μια δύσκολη ρουτίνα, αλλά προτίμησε να εντυπωσιάσει με μια πάρα πολύ καλά οργανωμένη χορογραφία. Με το επίτευγμά του αυτό, κατάφερε να είναι ο πρώτος Αμερικανός που ...

Εξεταστική για την οικονομία προτείνει και η ΝΔ

Σε δύο εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία κατευθύνεται το κοινοβούλιο, καθώς μετά την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει και δεύτερη πρόταση η οποία θα αφορά ολόκληρη την περίοδο από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής κατατέθηκε τη Δευτέρα για την παραποίηση των οικονομικών στοιχείων την περίοδο 2004-2009.

Μετά την κίνηση αυτή, η ΝΔ ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου της, την πρόθεσή της να καταθέσει – τις επόμενες ημέρες – πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει την περίοδο από το 1981 και μετά.


“Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, δεν αποκρύπτεται και δεν συσκοτίζεται”
, τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιωτόπουλος και διερωτήθηκε αν ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται την αλήθεια γιατί επί των ημερών Πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, συμμετείχε ο ίδιος στα ανώτατα Κυβερνητικά όργανα, και προσυπέγραφε κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία.


Σε ερώτηση γιατί η ίδια η ΝΔ δεν έκανε εξεταστική μετά την απογραφή του 2004, ο κύριος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως η ΝΔ θεώρησε απαραίτητο τότε να μην ποινικοποιήσει τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ και να μην κυνηγήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, κάτι που φαίνεται – όπως είπε – να επιλέγει ως βασική γραμμή ο σημερινός Πρωθυπουργός...

UBS: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα λυθούν σύντομα, επιφυλακτική για τις τράπεζες

H κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι γεμάτη με προκλήσεις και τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν σύντομα, επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS σε έκθεσή τους για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής θα είναι χρονοβόρος και γεμάτος με συμβάντα, αν και η UBS εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει τόσο την...

Πρώτη είδηση στο CNN τα επεισόδια στην Αθήνα

Το CNN ανήγαγε τα μικρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πρώτη είδηση.

Τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι φαίνεται πως αποτελούν για το CNN πρώτη είδηση παγκοσμίως.
Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει την είδηση της απεργίας και των επεισοδίων πρώτο θέμα με ανταποκρίσεις, αναφέροντας ότι προκλήθηκαν φωτιές σε διάφορες γωνιές της Αθήνας και έξω από τη Βουλή και πως η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και έκανε πολλές συλλήψεις.
Μάλιστα, το ρεπορτάζ των αμερικανών δημοσιογράφων αναφέρει πως περισσότερα από 2.500.000 εργαζόμενοι δεν πήγαν σήμερα στις εργασίες τους και περίπου 35.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας...

Υποβάθμιση τραπεζών σημαίνει αυξημένο κόστος χρήματος

Νομίζω τα έχουμε πει άπειρες φορές και δεν νομίζω να είναι έκπληξη από τους αναγνώστες αυτής της στήλης:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=913492


H Fitch Ratings ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης (IDR) της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Efg Eurobank Ergasias και της Τράπεζας Πειραιώς σε ΄BBB΄ από ΄BBB+΄ και ΄F3΄ από ΄F2΄ αντίστοιχα.

Το outlook στο μακροπρόθεσμο IDR είναι αρνητικό.

Την ίδια στιγμή ο οίκος υποβάθμισε την ...

Σφοδρή αντίδραση τραπεζών για την Fitch

Ερωτήματα, ως προς την ένταση και το χρόνο της υποβάθμισης των ελληνικών τραπεζών από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch διατυπώνουν τραπεζικά στελέχη, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που κρίνουν την νέα αξιολόγηση αδικαιολόγητη αν συγκριθεί με αυτές άλλων ευρωπαικών τραπεζών.
Η υποβάθμιση προκαλεί αυτόματα αύξηση του κόστους δανεισμού για τις ελληνικές τράπεζες, επίπτωση που άμεσα δεν θα φανεί στην αγορά, λόγω του ήδη ακριβού κόστους δανεισμού που προκαλούν τα υψηλά spreads των ελληνικών ομολόγων.
Οι τράπεζες, όμως, θα βρουν μπροστά τους την επιδεινωμένη αξιολόγηση από την Fitch στο άμεσο μέλλον, και εφόσον σταδιακά η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αρχίζει να ομαλοποιείται.
«Χθες, προστέθηκε ένα ακόμη κακό στο ήδη άσχημο κλίμα», τόνιζε στο euro2day, υψηλόβαθμο στέλεχος της Alpha Bank και πρόσθετε: «Εάν διαβάσει κανείς με προσοχή την έκθεση της Fitch θα δει πως οι αναλυτές αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν θωρακισθεί έναντι της κρίσης, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας κινδυνεύει να τις πνίξει».
Στο ερώτημα ποιες θα είναι οι...

Διστάζει ακόμη η Άγκελα Μέρκελ

Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times Deutschland.

Για την Άγκελα Μέρκελ η σταθερότητα του ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση στην ευρωζώνη. Σε δηλώσεις της στο πλαίσιο χθεσινοβραδινής εκδήλωσης στο Αμβούργο για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της εφημερίδας Financial Times Deutschland η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι κερδοσκοπικές πιέσεις που ασκούνται στο κοινό νόμισμα καθιστούν αναγκαία το ταχύτερο δυνατόν και πάλι την τήρηση των κριτηρίων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης από όλα τα κράτη της ευρωζώνης.
Αναφερόμενη στην ελληνική δημοσιονομική κρίση, η καγκελάριος σημείωσε ότι...

Ελληνική κρίση και Ευρώ!

Η απειλή της ελληνικής κρίσης ξεπερνά το ευρώ


Με την εξέλιξη της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης έχει γίνει κοινός τόπος η θέση ότι οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται πίσω στο σχεδιασμό του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. 
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι ακόμη χειρότερο. 
Η ελληνική κρίση αφορά την ίδια τη βάση στην οποία οικοδομήθηκε η ευρωπαϊκή ενότητα τα τελευταία 60 χρόνια. 
Απειλεί όχι μόνο το ευρώ αλλά το συνολικό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
Ο κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη είναι πως αν η Ε.Ε. δεν απαντήσει στην ελληνική κρίση κάνοντας πολιτικά βήματα προς τα μπρος θα κάνει βήματα προς τα πίσω – η μακρόχρονη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα αρχίσει να πισωγυρίζει.
Η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρούσε πάντα με τη...

Η Ελλάδα της Άπω Ανατολής στο στόχαστρο των hedge funds

 Μέχρι πρότινος ελάχιστοι έδιναν σημασία στις προειδοποιήσεις αναλυτών σαν του Μακότο Νότζι για το ενδεχόμενο η δεύτερη μεγάλη οικονομία του κόσμου να αντιμετωπίσει  κερδοσκοπικές πιέσεις ελληνικού τύπου. Τώρα όμως ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας υπαινίχθηκε ότι υπάρχει όντως τέτοιος κίνδυνος.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασάακι Σιρακάουα κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιούκιο Χατογιάμα να θέσει υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος της χώρας που αποτελεί το μεγαλύτερο του κόσμου ως αναλογία του ΑΕΠ, προειδοποιώντας ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών δεν πρέπει να θεωρείται διασφαλισμένη  από την επαύριο της ελληνικής περιπέτειας. 
Επρόκειτο για σχόλιο ...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Να, ποιοί είναι οι απατεώνες της Ευρώπης!


Άρματα μάχης από ...βούτυρο και υποβρύχια που γέρνουν αξίας περίπου πέντε δις μας έχουν πουλήσει οι γερμανοί,οι οποίοι μας κατηγορούν ως απατεώνες της Ευρώπης και μας δείχνουν ...δάχτυλο μέσω Αφροδίτης της Μήλου.
Το Βερολίνο έχει πουλήσει στην Ελλάδα 170 καινούργια Leopard και 253 μεταχειρισμένα. Κόστος; Πάνω από δύο δις!
Τα άρματα έχουν παρουσιάσει ρωγμές στη θωράκισή τους και τα κανόνια τους ...ξεφλουδίζουν μετά από κάθε βολή!
Οι Γερμανοί προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη σε Ελληνικές εταιρείες που...

O Παπαμιμίκος μιλάει πολιτικά για την ΟΝΝΕΔ

Έντονη πολιτική δραστηριότητα εμφανίζει τις τελευταίες μέρες ο Παπαμιμίκος. Ξεκίνησε την εβδομάδα με ανακοίνωση για το θέμα των συμβασιούχων stage.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης αδιανόητη και μίλησε για λύσεις τώρα, λέγοντας πως για χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Στη συνέχεια ανέβασε στο προσωπικό του blog τη θέση του για το άσυλο (http://papamimikos.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html).
Βγήκε τολμηρά μια θέση μπροστά, μιλώντας για κατάργηση του ασύλου και περιφρούρηση των σχολών από ειδικά σώματα φύλαξης του πανεπιστημίου, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των πανεπιστημίων.
Συγχρόνως, από το blog του διενεργεί έρευνα για καυτά ζητήματα γύρω από το όλο και τις θέσεις της ΟΝΝΕΔ.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει συμμετοχή και  τα συμπεράσματα είναι πολύ...

Που κρυβόταν τόσα χρόνια αυτή η Γερμανική επιθετικότητα;


Που βρισκόταν όλο αυτό το Γερμανικό μένος και ο υποθάλπτων ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων,
όταν αναλάμβαναν το αεροδρόμιο Αθηνών και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά,
όταν η Siemens έκανε τις"δουλειές"της,
όταν τα στραβά υποβρύχια άρχισαν να ισιώνουν,
όταν τα Leopard συνωστίζονταν στον Έβρο κλπ,κλπ;

Που κρυβόταν, άραγε, τόσα χρόνια όλη αυτή η επιθετικότητα προς την Ελλάδα που βγάζουν τώρα τα γερμανικά- κυρίως- μέσα ενημέρωσης, με αποκορύφωμα το χθεσινό εξώφυλλο του περιοδικού «Focus» με την Αφροδίτη της Μήλου κάνοντας άσεμνη χειρονομία και με τον εύγλωττο τίτλο 

«Οι απατεώνες της ευρωπαϊκής οικογένειας»;
Κάπου που δεν φαινόταν προφανώς, γιατί αυτό που βλέπαμε εμείς ήταν οι πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών.
Βλέπαμε την Ηochtief να αναλαμβάνει το αεροδρόμιο Αθηνών, τη Siemens να πουλάει τα ψυγεία και τα πλυντήριά της, τη...

Σοβαρά υπονοούμενα Α. Αλαβάνου για τις σχέσεις της κυβέρνησης με την «Goldman Sachs»

Σοβαρά υπονοούμενα για την κυβέρνηση ως προς την επιλεκτική της συνεργασία με τον αμερικάνικο χρηματοπιστωτικό όμιλο Goldman Sachs για τα ομόλογα, ως προς τα πρόσωπα της ίδιας εταιρίας που ανέλαβαν κυβερνητικά πόστα, αλλά και ένα αίτημα για τη διερεύνηση  περίπτωσης ...«μαύρου πολιτικού χρήματος» έθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για την Αριστερή Ανασύνθεση» για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε «περίεργη και καταστροφική» την πολιτικής της κυβέρνησης για τα ομόλογα», θέτοντας έξι σοβαρά ερωτήματα:
-Γιατί ανέθεσε την πώληση των ομολόγων του περασμένου μήνα στην Goldman Sachs, που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με τα hedge funds, σύμφωνα με ανακοίνωση και της ίδιας της Eurostat, που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας μας και τις παράνομες πρακτικές της για τη συγκάλυψη του χρέους;
-Υπήρξε συνάντηση του Gary Cohn, κεντρικού στελέχους της Goldman, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, και μάλιστα δύο...

Γιατί δεν μιλάει κανείς για τη Goldman Sachs;

Γιατί σιωπά και η Ρηγίλλης;


Φοβερά και τρομερά συμβαίνουν σχετικά με τα κρυφά δάνεια που συνήψε η κυβέρνηση Σημίτη με τη Goldman Sachs το 2001-2003 και όχι μόνο δεν μιλάει κανείς από το ΠαΣοΚ, αλλά δεν βγάζει τσιμουδιά και η Νέα Δημοκρατία
Πριν από λίγο το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press , παρουσίασε αποσπάσματα ομιλίας του γενικού διευθυντή της εταιρείας Τζέραλντ Κόρινγκαν στο Βρετανικό κοινοβούλιο ο οποίος παραδέχτηκε πως τα δάνεια που συνάφθηκαν με το Ελληνικό Δημόσιο την επίμαχη περίοδο , έγινε υπό καθεστώς αδιαφάνειας! 
«Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε για τις συγκεκριμένες υποθέσεις πως από την πλευρά της διαφάνειας, τα πράγματα θα έπρεπε να ήταν καλύτερα…» ανέφερε κυνικά ο Κόρινγκαν, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και πρόεδρος της FED Νέας Υόρκης
Κι ενώ στην Ευρώπη, έχουν στηθεί εξεταστικές για τα συγκεκριμένα δάνεια, καθώς θεωρείται ότι η πρακτική της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ , άνοιξε την πόρτα στους κερδοσκόπους, εν τούτοις στην Αθήνα δεν μιλάει κανείς και ο ...

Υποκλινόμαστε στους Ρουφιάνους...



...ήρθε η  εποχή τους!

Έμελε να είναι το Κίνημα της καρδιάς μας στην εξουσία, την εποχή της 3ης Χρεοκοπίας του ελληνικού έθνους, ώστε να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.
Η σύγχρονη πραγματικότητα μας έχει διδάξει ότι κατά βάθος είμαστε όλοι ΠαΣοΚ.
Ακόμη και όσοι δεν έχουμε στηρίξει εκλογικά το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας και… πέταξε από το ποδήλατο ο Γιώργος ο Επιτηρούμενος.
Στη σημερινή συγκυρία λοιπόν, υποκλινόμαστε σε πρωτοβουλίες σαν και τη χθεσινή του Χάρη Καστανίδη.
Ανακοίνωσε δρακόντεια μέτρα για τη διαφθορά, και μεταξύ άλλων επιβραβεύει και κινητροδοτεί τον… ρουφιάνο.
Κάποιος σαν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για παράδειγμα, θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά σας, εφόσον… πει αυτά που πρέπει.
Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι το ΠαΣοΚ.
Το ΠαΣοΚ του μέλλοντός μας, που έλεγε ο Κώστας Λαλιώτης.
Κάτι ήξερε...


Για ποιούς να κάνουμε την "κρίση" ευκαιρία;

«Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία»
Το λέει και το ξαναλέει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο.
Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. 
Αφού φτάσαμε στο χείλος του βάραθρου, αφού έχουμε ήδη κρεμαστεί με το ένα χέρι και είναι κάποιες λεπτές ισορροπίες που θα καθορίσουν αν θα σωθούμε ή αν θα πέσουμε στο κενό, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, ας μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.  
Η προτροπή όμως για να αποδώσει σωστά το νόημα του στόχου θα πρέπει να δίνει σαφή απάντηση και στο συμπληρωματικό ερώτημα:  
Ευκαιρία για ποιους; 
Για την Ελλάδα και όλους τους 'Ελληνες ή μήπως μόνο για κάποιους έλληνες ή ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν να ...