Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Μην ακούτε τους πανηγυρισμούς...η κατάσταση στην οικονομία έχει ξεφύγει απο έλεγχο!

Μόνη λύση τώρα η παρέμβαση Παπούλια


Την ώρα που τα κανάλια και γενικώς τα ΜΜΕ πανηγύριζαν ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στο Νταβός, ότι μπορεί να ξεπεράσεi την κρίση επειδή διαθέτει σχέδιο και αποφασιστικότητα, μόνον εδώ στο "parapolitika.gr" διαβάζατε το εντελώς αντίθετο χθες το πρωί .
Η επικοινωνιακή φούσκα δεν κράτησε ούτε 24 ώρες, καθώς σήμερα τα ΝΕΑ αποκαλύπτουν ότι η Ε.Ε. έχει ζητήσει από τον Παπανδρέου να εφαρμόσει πρόγραμμα σκληρότατης και ανεπανάληπτης λιτότητας εντός των επόμενων εξήντα ημερών!  
Περικοπές...

Τα χρήματα μας ¨τώρα"!


Συνεχίζουν οι αγρότες στο…κενό η Μπατζελή


Καταλύτης εξελίξεων αποδείχτηκε η χθεσινοβραδινή ανάρτηση του "parapolitika.gr" για τις ψευδείς υποσχέσεις της Μπατζελή στους αγρότες περί χορήγησης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. 
Οι αγρότες πληροφορήθηκαν ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να δοθούν καθώς  
α) το ΤΕΜΠΜΕ δεν δίνει λεφτά παρά μόνον εγγυάται για δάνεια και  
β) απαγορεύεται βάσει της σχετικής κοινοτικής οδηγίας η οποιαδήποτε μορφής ενίσχυση μέσω του ΤΕΜΠΜΕ στον πρωτογενή τομέα
Όταν τελείωσε λοιπόν η τετράωρη συνάντηση με τη Μπατζελή, συσκέφθηκαν και αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων γιατί κατάλαβαν ότι τους κορόιδευε ψιλό γαζί
Σήμερα το μεσημέρι έχουν συνάντηση στις Σέρρες και όπως όλα δείχνουν , δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν τους δοθούν τα λεφτά. 
Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο , επί Νέας Δημοκρατίας, διαβάστε εδώ, ελάμβαναν το σύνολο της επιδότησης στις αρχές του Δεκεμβρίου και φέτος έλαβαν τις παραμονές των Χριστουγέννων μόλις τα μισά χρήματα
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πλέον ο Πάγκαλος σκέφτεται πολύ σοβαρά να ζητήσει από τη Μπατζελή να παραιτηθεί , μπας και εκτονωθεί η κατάσταση
Το ενδεχόμενο να παρέμβει η Αστυνομία είναι ανοιχτό αλλά ο Χρυσοχοϊδης έχει προειδοποιήσει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δώσει τέτοια εντολή καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε γενικευμένη κοινωνική εξέγερση.

Ερμηνεύοντας τις επιστολές Παπανδρέου και Ερντογάν

Hürriyet(27/1/2010)
Ερμηνεύοντας τις επιστολές Παπανδρέου και Ερντογάν
Οι πρόσφατες επιστολές και των δύο Πρωθυπουργών δείχνουν ότι πολλά θέματα θα τεθούν επί τάπητος.

Τα κοινά σημεία
• Και οι δύο Π/Θ επεσήμαναν ότι εμφορούνται από την πολιτική βούληση για την επίλυση των διαφωνιών. Ο Ερντογάν είπε «επιθυμούμε φιλική εταιρική σχέση» και ο Παπανδρέου είπε «Έλληνες και Τούρκοι, στην περίπτωση που συνεργαστούν, θα δημιουργήσουν μια σταθερή δύναμη και θα αποτελέσουν παράδειγμα στον κόσμο».
• Ο Παπανδρέου είπε ότι είναι «σημαντική» η πρόταση του ...

Τι θέλει να πει ο Ψωμιάδης για Νέα Δημοκρατία και Σαμαρά..;

...οτι σε θέματα εθνικής συνείδησης και ταυτότητας δεν ακολουθώ τον Αντώνη Σαμαρά;

 


"Σε θέματα εθνικής συνείδησης και ταυτότητας δεν είναι κακό να κινούμαστε πέρα από τα κόμματα, επεσήμανε ο  Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την υπογραφή του στο αίτημα του Γιώργου Καρατζαφέρη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο θέμα των μεταναστών."
Ας ξεκινήσει τότε την πρωτοβουλία να ...ενώσει τα δυο κόμματα εφ' όσον η ΝΔ υστερεί...του ΛΑ.Ο.Σ.!
Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. Όμως, μένω συνεπής στην άποψη που έχω εκφράσει από τα μέσα της δεκαετίας του '90 ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου."
Δηλαδή η Νέα δημοκρατία δεν τον εκφράζει σήμερα; 
Διαφέρει απο την ΝΔ της 10ετίας του '90;
"Σε θέματα εθνικής συνείδησης και ταυτότητας, σε θέματα ζωτικά για το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας, εγώ θα υπογράφω δημοψηφίσματα που προτείνονται από οποιαδήποτε πολιτική πλευρά», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:
«Σε τέτοια θέματα δεν είναι κακό να κινούμαστε πέρα από τα κόμματα.
Προσωπικά εκτιμώ ότι η καταγραφή της άποψης του ελληνικού λαού θα ενδυναμώσει τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ»."
Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία δεν τον εκφράζει σε θέματα εθνικής συνείδησης, ταυτότητας και σε θέματα ζωτικά για το μέλλον της χώρας και του λαού μας;
Ας την διαλύσουμε τότε, γιατί να υφίσταται;
Η ένταξη ενός προσώπου σ' ένα πολιτικό οργανισμό αυτές τις αρχές και προυποθέσεις θέτει πρώτα!
Γιατί παραμένει στη Νέα Δημοκρατία λοιπόν;
Θα τρελαθούμε όλοι, αν τον πάρουμε στα σοβαρά!

Ο Μητσοτάκης θέλει να μιλήσει....

... θα ζητήσει να καταθέσει για την Siemens

 


Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό. 
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει να πάει να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση της Siemens.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποστείλει το σχετικό αίτημα ακόμη και την επόμενη βδομάδα.
Ο Μητσοτάκης διατείνεται ότι έχει να διηγηθεί διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες που σχετίζονται με την Siemens.
Οι ιστορίες του επιτίμου χρονολογούνται προ της εποχής Χριστοφοράκου.
Πρόκειται για γεγονότα που είχαν εκτυλιχθεί την εποχή που ο Σαμαράς αποφάσισε να ρίξει την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Όσοι συνομιλούν με τον Μητσοτάκης, λένε ότι: «είναι έτοιμος να εκτοξεύσει ρουκέτες».
Μάλιστα, δεν θα διστάσει να δώσει διευθύνσεις και ονόματα.
Με όλα αυτά που ακούγονται η Εξεταστική για την Siemens, ίσως και να βγάλει τα περισσότερα λαβράκια.
Θα έχει απ' όλα.
Από Σημίτη και Τσουκάτο, μέχρι Καραμανλή και Μητσοτάκη. 
Μιλάμε για μεγάλο μπαξέ!

Γερμανία: Παραδέχεται ότι «υπάρχει κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας»

Αναγνωρίζοντας τα «παιχνίδια» των αγορών, το Βερολίνο διαβεβαιώνει ότι «οι αγορές θα ηρεμήσουν»!
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μίκαελ Όφερ παραδέχθηκε σήμερα ότι υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της Ελλάδας στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, τονίζοντας ότι η αντίδραση των αγορών στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι υπερβολική.
Συμπλήρωσε δε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για να μελετηθούν άλλοι τρόποι βοήθειας της Ελλάδας από τους εταίρους της στην ΕΕ.
«Φυσικά υπάρχει μεγάλη κερδοσκοπία», στους τίτλους που εκδίδει η Ελλάδα για να ...

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Απορίας άξια η ατολμία της κυβέρνησης στην οικονομία

Του Κωστή Χατζιδάκη
Χωρίς αμφιβολία η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα από την κυβέρνηση της ΝΔ. 
Δεν το κρύψαμε άλλωστε προεκλογικά. 
Αυτό από μόνο του είναι αρνητικό. 
Μετά τις εκλογές προστέθηκαν δύο ακόμα αρνητικοί παράγοντες:
Ο πρώτος είναι η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση για να διογκώσει αντίστοιχα τις όποιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης τρόμαξε τις αγορές και έστρεψε την προσοχή όλων στην Ελλάδα.
Ο δεύτερος παράγοντας είναι…

Το Νταβός, η Γη της Επαγγελίας και το «mea culpa»!

Το Νταβός είναι για την οικογένεια Παπανδρέου κάτι σαν τη Γη της Επαγγελίας για τον λαό του Ισραήλ. 
Εκεί, ο μεγάλος Ανδρέας είχε... μαγειρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στις συζητήσεις του με τον Τουργκούτ Οζάλ, ώστε να αναγκαστεί στη συνέχεια να ομολογήσει «mea culpa».
Και τα πλήθη των Ελλήνων να τον αποθεώνουν, με τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο ο «κουμπαράς» πανηγυρίζει για το δάνειο που πήραμε, με επιτόκιο που... δεν έχει ξαναγίνει στην παγκόσμια οικονομία. 
Χθες, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο γιος του Ανδρέα, ο Γιώργος ο Β' ο Ορθοπεταλιστής, ο επικεφαλής της «Ανοιχτής για τους Κουμπάρους Διακυβέρνησης.gr», εξηγούσε στη γλώσσα που του είναι περισσότερο ευχερής από κάθε άλλη, δηλαδή στα αγγλικά, το σχέδιό του για τη σωτηρία της οικονομίας.
Οι ακροατές του μάλλον δεν τον πίστεψαν και ιδιαίτερα, αν κρίνουμε από τη νέα κερδοσκοπική επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα, αλλά και από τις παραινέσεις να μας σώσουν οι Ευρωπαίοι.

Άρχισαν οι "παροχές" προς τους αγρότες...

Κομοτηνή


Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος ανακοίνωσε από την Κομοτηνή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στη διάρκεια ημερίδας με θέμα για «το μέλλον των επιδοτήσεων και η πρόκληση των αγορών»
Το οικονομικό «πακέτο» περιλαμβάνει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, «πάγωμα» των ενήμερων δανείων και αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ.  
Παράλληλα, το ΤΕΜΠΜΕ επεκτείνεται στον αγροτικό τομέα και διοχετεύεται σε αυτόν 1 δισ. ευρώ από τα 28 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί για τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα, η κα Μπατζελή ανακοίνωσε:
-Aμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που έχουν δανειστεί, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διετή περίοδο χάριτος
-Αύξηση του ορίου των δανείων για το κεφάλαιο κίνησης των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα, για την απόκτηση ρευστότητας και κάλυψη του 100% των ...

Η αλήθεια για τις σχέσεις Καραμανλή - Σαμαρά


Μόνο ευχαριστημένος δεν μπορεί να αισθάνεται ο Καραμανλής από τη στάση του Σαμαρά απέναντι του .
Σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. , μετά την επίσκεψη του στον Παπούλια και μετά από πιέσεις που του άσκησε ο ίδιος ο Παπούλιας, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ουδείς αμφισβητεί την ακεραιότητα και το ήθος του Καραμανλή
Και λέμε αναγκάστηκε γιατί πέρασαν πέντε μέρες από το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας κι ενώ στο μεσοδιάστημα η λάσπη κατά του πρώην πρωθυπουργού εκτοξευόταν από παντού και η Ρηγίλλης δεν παρενέβαινε. 
Μόνο χθες ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πήρε εντολή από τον Σαμαρά και βγήκε στο «κεφαλόσκαλο» να μιλήσει υπέρ του Καραμανλή και τώρα υπό το βάρος των φοβερών διαμαρτυριών από όλη την Ελλάδα αλλά και ενός παρασκηνίου που παίχτηκε μεταξύ των γραφείων Καραμανλή και Σαμαρά, ο δεύτερος είπε τα όσα είπε βάζοντας μετά και τον Παναγιωτόπουλο να τα επαναλάβει. 
Το  parapolitika.gr δεν έγραψε τυχαία χθες για τα περί ρήξης στις σχέσεις των δύο ανδρών, ούτε τυχαία έγραψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει άμεση γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας Χριστοφοράκου στο Μόναχο
Ξέρει πολύ καλά για ποιους έχει καταθέσει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens και για χρηματοδοτήσεις κομμάτων , τη δεκαετία του 1990, που σήμερα δεν υφίστανται. 
Ταρακουνήθηκαν πολύ στη Ρηγίλλης με τις αναρτήσεις του parapolitika.gr και εμείς επιμένουμε ότι οι βουλευτές της Εξεταστικής για τη Siemens , η οποία ξεκινά τις εργασίες της την ερχόμενη εβδομάδα, δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν τη δικογραφία από τη Γερμανία, ελάχιστα ...

Αυτός είναι ο καλός Έλληνας Δημήτρης Παπαγεωργίου : « Η μικρότερη κοινωνική οντότητα , δεν είναι το άτομο , αλλά το Έθνος ! »


Γιατί προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Οι λόγοι της προφυλάκισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου είναι πρωτίστως πολιτικοί. Προτού όμως αναφερθούμε διεξοδικά σε αυτούς θα θέλαμε να παραθέσουμε τα νομικιστικά επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα έγκλειστος ο αρχισυντάκτης μας.
Την περασμένη Κυριακή, με απόφαση της εισαγγελέως υπηρεσίας και οι 45 συλληφθέντες για τα γεγονότα στους Αμπελοκήπους...

Σημαιοφόρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες " Βανκούβερ 2010" ο Θανάσης Τσακίρης!


Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ότι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Βανκούβερ 2010», στις 12 Φεβρουαρίου στον Καναδά, θα είναι ο Θανάσης Τσακίρης.

Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1965 στη Δράμα και ξεκίνησε αθλητισμό το 1978 ως ποδηλάτης στο σωματείο Δαίδαλος και το 1982 ως αθλητής του σκι με τον σύλλογο ΕΟΣ Δράμας. 
Είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου από το τμήμα φυσικής αγωγής.
Πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών στην αρχή στους δρόμους αντοχής και μετά στο δίαθλο, έχει τέσσερις συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, τις περισσότερες από κάθε άλλον Ελληνα, το 1988 στο Κάλγκαρι, το 1992 στην Αλμπερτβιλ, το 1994 στο Λιλεχάμερ και το 1998 στο Ναγκάνο. 
Είναι η τρίτη φορά που ο Τσακίρης θα είναι σημαιοφόρος.

Dolce vita και "μυστική διπλωματία"...!

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας. 
Συνάντησε:
-τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν (προφανώς ως ένας από τους συντάκτες του σχεδίου Ανάν, θέλει τώρα να συμμετάσχει και στο σχέδιο Μουν...)
-τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων Α. Μιλοσόσκι (παρά τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της χώρας αυτής εναντίον μας)
-τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Α.Νταβούτογλου (εγκαινιάζοντας το διμερή διάλογο που θέλει ο Γ. Παπανδρέου για τις μονομερείς, παράνομες...

Η Λούκα, ο Παπαρσένος και το παρελθόν στο ΤΕΜΠΜΕ

Σε πολύ δύσκολη θέση αναμένεται ότι θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η Λούκα Κατσέλη για μία ακόμη επιλογή της στο υπουργείο Οικονομίας. 
Χθες τοποθέτησε πρόεδρο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων τον Αλέξανδρο Παπαρσένο ο οποίος υπηρετούσε και παλαιότερα στο Ταμείο ως γενικός διευθυντής και το 2008, όταν έληξε η σύμβαση του δεν ανανεώθηκε. 
Ο Παπαρσένος , σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΕΜΠΜΕ, ήταν ο πρώτος γενικός διευθυντής του φορέα και ανέλαβε θέση λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2004
Στη διάρκεια της θητείας του χορήγησε μόλις 3.500 εγγυήσεις για δάνεια με ...

Νταβός – «Αντι-Νταβός» και η «ηθική της οικονομίας»

Μέχρι σήμερα γιόρταζαν τις επιτυχίες τους. 
Φέτος όμως τι επιτυχίες μπορούν να εορτάσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης οι ισχυροί του κόσμου στην ειδυλλιακή πολιτεία του Νταβός;
Η τελευταία τους συνάθροιση στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα δεν απέφερε παρά γενικόλογες διακηρύξεις.
Βέβαια η άτυπη συνάντηση του Νταβός δεν τους υποχρεώνει να διακηρύξουν οτιδήποτε, αλλά τους προσκαλεί σε μία ανοιχτή συζήτηση για την «επόμενη μέρα» της κρίσης.
Μήπως όμως δεν έχουν ήδη ειπωθεί τα ...

Tα ... κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία.

Χρεοκοπήσαμε με τις 405 μονάδες του spread


Βούιξε η παγκόσμια κοινότητα, πόσο μάλλον η Ευρωπαϊκή, με τα ... κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία. 
Στο Νταβός, όπου πραγματοποιείται το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, ο Παπανδρέου ανέφερε ότι διεθνείς κερδοσκόποι πολεμούν την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας γι΄ αυτό και τις τελευταίες ημέρες ανεβαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. 
Κι αυτά τα είπε σε ανοιχτό πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουί Θαπατέρο
Ο σκοπός του ήταν προφανής καθώς ήθελε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι το spread του δεκαετούς ομολόγου έσπασε χθες το απόγευμα και το φράγμα των 400 μονάδων και ...

Οι Γερμανοί σύρονται σε διάσωση της Ελλάδας!

Σε διάσωση της Ελλάδας με μια ρητή διαβεβαίωση, ότι το ελληνικό χρέος είναι εγγυημένο από την Γαλλία και την Γερμανία, σύρονται θέλοντας και μη από τις δυνάμεις του λονδρέζικου Σίτι οι δύο κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρωζώνης, καθώς η ελληνική κρίση απειλεί να οδηγήσει στο ξήλωμα της νομισματικής ενοποίησης.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε χθες από το Νταβός, ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια για να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στις αγορές υποχρεώνουν τις δυνάμεις του γαλλογερμανικού άξονα να δεσμευθούν ενώπιον των αγορών, ότι αν χρειασθεί θα στείλουν το…

Τα σχέδια για τη διάσωση της Ελλάδας που επισήμως …διαψεύδονται

H Γαλλία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν μυστικές συνομιλίες για τις δυνατότητες συνδρομής που μπορούν να παράσχουν στην Ελλάδα καθώς ενισχύονται οι αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να ελέγξει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.  
Σύμφωνα με αξιωματούχους από πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που μίλησαν κρατώντας την ανωνυμία τους, παρά τη δημόσια αποθάρρυνση των σχετικών προσδοκιών οι συνομιλίες έχουν αρχίσει.  
Προς το παρόν όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε το σχήμα ούτε η κλίμακα ενός...

Ποιοί καλούσαν την "Ακρόπολις" ΑΧΕΠΕΥ να τους μιλήσει και να τους εκπαιδεύσει;


ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ...
ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ...

ΥΓ1. Όταν πρωτοαποκαλύφθηκε, τον Μάιο του 2007, ότι η ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕΕ τον είχε καλέσει να μιλήσει σε εκδήλωση της ψέλλισαν κάποιες δικαιολογίες εκμεταλλευόμενοι ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησε και ο Σταϊκούρας, ο σημερινός τομεάρχης της ΝΔ... η διαφορά είναι ότι ο Σταϊκούρας ήταν ...

Η ελληνική πανίδα απειλείται



Η πραγματική εικόνα των οικοσυστημάτων στη χώρα μας

Στοιχεία – σοκ για την ελληνική πανίδα παρουσιάζει η νέα, επικαιροποιημένη Βίβλος για την κατάσταση του ελληνικού ζωικού βασιλείου που δόθηκε προχθές Τετάρτη στη δημοσιότητα, δεκαεπτά χρόνια μετά την προηγούμενη έκδοσή της.
Σύμφωνα με τη "Κόκκινη Βίβλο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας" 171 - από τα συνολικά 453 σπονδυλόζωα που αξιολογήθηκαν- απειλούνται με εξαφάνιση, κυρίως ψάρια του γλυκού νερού και αμφίβια. 
Ακολουθούν ερπετά, πουλιά και θηλαστικά, ενώ δύσκολη διαγράφεται η επιβίωση και ...

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ντόρα Μπακογιάννη: Σε κίνδυνο τα Εθνικά μας Θέματα με το ΠαΣοΚ

Απο το Πολιτικό Γραφείο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη πήραμε Δελτίο Τύπου που αναφέρεται στις  δυσάρεστες εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα και αφορούν την υφαλοκρυπίδα της χώρας μας με την Αλβανία! 

Διαβάστε τις σχετικές αναρτήσεις, πριν διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της κ. Μπακογιάννη, και που αφορούν την συμφωνία:

Συμφωνία με την Αλβανία για την υφαλοκρηπίδα

και την προσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας:



Το Δελτίο Τύπου του γραφείου της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής:
Mετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, που έκρινε άκυρη την συμφωνία των χωρών μας για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπούμαι ιδιαιτέρως για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας που έκρινε άκυρη την συμφωνία των δύο χωρών μας, την οποία υπογράψαμε στις 27 Απριλίου 2009, για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, λόγω δήθεν «λανθασμένων διαδικασιών» στην κατάρτισή της.
Η ακύρωση αυτή έγινε κατόπιν των αντιδράσεων εθνικιστικών οργανώσεων και της προσφυγής του Προέδρου του Αλβανικού Σοσιαλιστικού κόμματος κυρίου Ράμα, που την ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου. Ουδεμία διαδικασία έπασχε και τα πάντα έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς  κανόνες, όπως τους προβλέπει ο ΟΗΕ.

Δεν γνωρίζω αν το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ενημερώσει το αδελφό του σοσιαλιστικό κόμμα για τα οφέλη της συμφωνίας όταν πληροφορήθηκε ότι το τελευταίο πρόκειται να την υπονομεύσει.

Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι, ενώ ο κ. Ράμα ανακοίνωσε τις προθέσεις του στα μέσα Οκτωβρίου, ουδεμία σπουδή επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση να φέρει τη Συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή, που άνοιξε λίγες μέρες μετά, ώστε να δημιουργήσει μια θετική δυναμική,  για τη διαφύλαξή της, όπως και για τη διαφύλαξη του υψηλού επιπέδου στο οποίο πετύχαμε να φέρουμε τις ελληνο – αλβανικές σχέσεις.»

Ερώτηση δική μας: 
Η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα;
Δεν το πληροφορήθηκε;

Δεν έχει υπεύθυνο Εθνικών Θεμάτων και εξωτερικής πολιτικής; 
Γιατί δεν πήρε θέση σ' ένα τόσο σοβαρό Εθνικό θέμα;

Αλήθεια πότε θα κάνει αντιπολίτευση; 
Έχει σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθεί;
Γιατί η κ. Μπακογιάννη έκανε δήλωση; 
Έχει κάποια υπευθυνη θέση στη ΝΔ;
Μήπως πρέπει να διαγραφεί:


Διαβάστε την ανάρτηση μας με την συμφωνία της 28ης Απριλίου 2009 που υπέγραψε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

Αλβανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακυρώνει την ελληνο-αλβανικη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα


Αναστολή είσπραξης για το πρόστιμο στην «Ακρόπολις», δηλώνει ο Αντ.Μπέζας


Διέψευσε τα περί διαγραφής του προστίμου, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, που έχει επιβληθεί στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας.
Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στη ΝΕΤ, πρόκειται για αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής της εταιρίας στη Δικαιοσύνη, και όχι διαγραφής του προστίμου.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και ταυτόχρονα το θέμα διερευνάται από το υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών. Παράλληλα, ο υφυπουργός επιφυλάχθηκε να ενημερώσει το Σώμα αναλυτικά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, η ΥΠΕΕ επέβαλε τα πρόστιμα και ενημέρωσε την ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία με τη σειρά της, μετά την παρέλευση δύο μηνών χωρίς να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της «Ακρόπολις», κοινοποίησε το πρόστιμο στην εταιρία.
Μετά από λίγες ημέρες, η «Ακρόπολις» προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η οποία κρίθηκε κατ' αρχήν εκπρόθεσμη. 
Ωστόσο, μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε η χρηματιστηριακή εταιρία από το υπουργείο Οικονομίας, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου απεφάνθη ότι η προσφυγή έγινε πράγματι εμπρόθεσμα, καθώς ο...

Απορία

Σχόλιο αναγνώστη για το πρόστιμο στην ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ:

Ξέρετε τι είναι ένα ποσό 5,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ. 

Αμφιβάλλω αν κάποιος Ελληνας έχει τέτοια οικονομική επιφάνεια εκτός κι αν ιδιοκτήτης της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ είναι ο Μπιλ Γκέιτς 
Υπήρχε ποτέ περίπτωση να πληρωθεί αυτό το πρόστιμο; 
Και τι θα κάνανε στη Χρηματιστηριακή Α.Ε.;

Κατάσχεση στους στιλούς και σε μια κουτσή καρέκλα μιας και τα κοπιούτερς ακόμη θα είναι αγορασμένα με leasing. 
Αυτός που επέβαλε αυτό το πρόστιμο θα έπρεπε να είναι τρόφιμος σε ψυχιατρείο κι όχι να απολαμβάνει την συνταξάρα του με το εφάπαξ ή να κατεβαίνει σε απεργία την επόμενη βδομάδα. 
Τέτοιου είδους δηλαδή είναι τα ληξιπρόθεσμα και ανείσπρακτα χρέη προς το δημόσιο; 
Για αυτό και τα spreads κοντεύουν τις πεντακόσιες μονάδες. 
Λόγω βλακείας.

Δεν έχει και πολύ άδικο..!

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο καθηγητής Δ. Τσάτσος!


Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του. 
Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά  
«Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες…

Οι πληγές της Νέας Δημοκρατίας


Συμπληρώνονται δύο μήνες από την εκλογή νέου αρχηγού και η ΝΔ ακόμη παραπαίει. Είτε για το Βατοπαίδι είτε για τα δάση, η παρουσία της τα τελευταία 24ωρα ελάχιστα θυμίζει συντεταγμένη παράταξη. Θα μου πείτε ότι δύο μήνες είναι μικρό διάστημα και το χαστούκι παραήταν μεγάλο για να συνέλθουν τόσο εύκολα.
Σωστό! 
Αλλά και κάποιος άλλος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
Φαίνεται; Δεν είναι βέβαιο. Θα θυμίσω ένα πρόσφατο προηγούμενο.
Για μεγάλο διάστημα μετά την επανεκλογή του Γ. Παπανδρέου , το ΠαΣοΚ ουσιαστικώς παρέπαιε και η υστέρησή του έναντι της ΝΔ έφτασε να ξεπερνάει τις 10 μονάδες στις δημοσκοπήσεις. 
Η γκρίνια παρατεινόταν…

Επτά παρεμβάσεις ζητούν 23 οικονομολόγοι


Οι οικονομολόγοι που υπογράφουμε το παρόν κείμενο έχουμε ποικίλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. 
Διαφέρουμε μεταξύ μας ως προς τη σημασία που αποδίδουμε σε θρησκευτικές και ηθικές αξίες.  
Διαφέρουμε ως προς το πού βρίσκεται η σωστή σχέση ατόμου και κοινωνικού συνόλου.  
Διαφέρουμε ως προς το ποιο πρέπει να είναι το μέγεθος του κράτους και ποιες οι επωφελείς για το σύνολο παρεμβάσεις του. 
Διαφέρουμε ως προς το πώς πρέπει να χρηματοδοτείται η παραγωγή των δημοσίων αγαθών.
Διαφέρουμε σε πολλά.
Εν τούτοις, δεδομένης της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, δεν έχουμε καμία επιφύλαξη να συμφωνήσουμε στα εξής:
1. Λυπούμαστε για την επιπολαιότητα με την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα, επιπολαιότητα που έφερε την οικονομία στα πρόθυρα χρεοκοπίας και καταρράκωσε την αξιοπιστία της...

Τρέχουμε στους Κινέζους..!

Ο κινεζικός Τύπος για την ελληνική οικονομία

 

Εκτενή είναι σήμερα τα δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο με αφορμή τα σενάρια για πώληση ελληνικών ομολόγων στην Κίνα, τα οποία προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις στην ελληνική κεφαλαιαγορά.
«Με τους Ευρωπαίους εταίρους της να μουρμουρίζουν ότι δεν θα υπάρξει διάσωση, η ελληνική κυβέρνηση εναποθέτει τις ελπίδες της στην ανεύρεση αγοραστών ανάμεσα στις πλούσιες σε συναλλαγματικά αποθέματα κεντρικές τράπεζες της Ασίας», υπογραμμίζεται σε εκτενές άρθρο της κινέζικης εφημερίδας «South China Morning Post».
Αναφέρεται επιπλέον ότι «ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ετοιμάζεται για ένα ταξίδι προώθησης των ελληνικών ομολόγων σε επενδυτές του Hong Kong, του Πεκίνου, και της...

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία!

Σε ρήξη οι σχέσεις Καραμανλή - Σαμαρά 

 

Προς οριστική ρήξη φαίνεται ότι οδηγούνται οι σχέσεις του Καραμανλή με τον Σαμαρά μετά την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. να κρατήσει σαφέστατες αποστάσεις από το κυβερνητικό παρελθόν και να βάλει μάλιστα δικούς του βουλευτές όπως τον Μιχαλολιάκο και τον Κασσαπίδη, να αμφισβητήσουν έμμεσα την ηθική υπόσταση του πρώην πρωθυπουργού στο θέμα της Siemens.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ...

Η "πολιτική απομόνωση" του Καραμανλή απο τη ...Ρηγίλλης

Του γυρίζουν την πλάτη 

 

Σε πολιτική απομόνωση οδηγεί η Ρηγίλλης τον Κ. Καραμανλή, αποφεύγοντας να τον στηρίξει επισήμως για την ευχαριστήρια επιστολή στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Ζίμενς, Μιχ. Χριστοφοράκο.
Η υπόθεση προκαλεί νέο διχασμό στη Ν.Δ., την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει κατάθεση του τέως πρωθυπουργού στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή που συστήνεται με ομόφωνη απόφαση της Βουλής.
Κομματικοί παράγοντες κάνουν λόγο για αποκαθήλωση του κ. Καραμανλή, καθώς εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία της Ν.Δ. δεν θέλει να...

Μάστιγα για 100.000 νέους πτυχιούχους ανεργία και ετεροαπασχόληση


Για τους υποψηφίους είναι πραγματική ανάγκη η επίγνωση των επαγγελματικών (α)διεξόδων που παρέχουν οι υπό επιλογή σπουδές.
Είναι αλήθεια ότι πάει ο καιρός που το πτυχίο αποτελούσε το φετίχ για την επαγγελματική αποκατάσταση και τροφοδοτούσε υψηλές προσδοκίες κοινωνικής ανόδου στους νέους από τις λαϊκές τάξεις και τα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Από τη δεκαετία του 90 η αγορά εργασίας υπαγορεύει σκληρούς όρους και κλείνει τις πόρτες δουλειάς σε χιλιάδες νέους πτυχιούχους
Η εγγύηση μιας σταθερής εργασίας και αμοιβής έχει γίνει ένα «είδος υπό εξαφάνιση»
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες νέους είναι άνεργος, ενώ ο ένας...

ΠαΣοΚ και…Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!

   Τι είπαν παλαιότερα για τον σκοτεινό ρόλο του Προξενείου στη Θράκη επιφανή στελέχη της σημερινής κυβέρνησης
     Η Πρωτοβουλία μας για την Απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου από τη Θράκη είναι βέβαιο ότι ενόχλησε πολύ όχι μόνο τα τοπικά φερέφωνα των εξ Ανατολών μας γειτόνων (που εξαρχής έκαναν λόγο περί…«ακραίων ρατσιστικών κύκλων»), αλλά και αρκετούς εκπροσώπους των τοπικών ελληνόφωνων ΜΜΕ (λόγω φοβικότητας, «προοδευτικής» ανοησίας ή και…συμφέροντος).
Βεβαίως, σ’ αυτούς ειδικά την ετικέτα του «ακροδεξιού» ή του «εθνικιστή» πολύ δύσκολα τους…

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις

Παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - αγροτών, ενώ ναυαγούν κινήσεις για συγκρότηση πανελλαδικού μετώπου και το Υπoυργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  υπόσχεται επίσπευση της καταβολή πληρωμών και ενίσχυση των νέων παραγωγών.
Το βράδυ της Τετάρτης οι αγρότες άνοιξαν το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, καθώς και τη σιδηροδρομική γραμμή που παρέμενε κλειστή, από το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα, εντείνονται οι διαμαρτυρίες φορέων της αγοράς που πλήττονται από τα μπλόκα. Στο μισό δισ.  ευρώ υπολογίζει τις έως τώρα, οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.Το θέμα προκάλεσε  και παρέμβαση της Κομισιόν. Ακόμη άρχισε διαδικασία έρευνας για τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον ΕΛ.Γ.Α. το 2008 και 2009, όπως σας γράψαμε χθες, εδώ!
Την Πέμπτη συνεδριάζει το Πανελλήνιο Συντονιστικό όργανο των αγροτών. Πάντως, ο επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα, Βαγγέλης Μπούτας παραχώρησε...

«Μαϊμού» η έκδοση ομολόγων!

Ηχηρές «κανονιές» από το Λονδίνο προς την Αθήνα ήχησαν και πάλι αργά χθες βράδυ, αμέσως μετά το κλείσιμο της αγοράς στο Σίτι: για δεύτερη συνεχή βραδιά, οι Financial Times προετοίμασαν σκηνικό… γκραν γκινιόλ για την αυριανή διαπραγμάτευση των ελληνικών ομολόγων, με ένα ρεπορτάζ που αν μπορούσε να αποδειχθεί ότι είναι αληθές θα αποτελούσε το μεγαλύτερο ίσως «καρφί στην «σταύρωση» της ελληνικής οικονομίας.
Οι πολεμικές «ιαχές» από το Σίτι κατά των ελληνικών ομολόγων είναι πλέον συνεχείς, καθώς:
-         Λίγες ώρες μετά το «θρίαμβο» του υπ. Οικονομικών, να προσελκύσει 25 δισ. ευρώ στην έκδοση 5ετών ομολόγων, οι Financial Times μοίρασαν προχθές το βράδυ στους συνδρομητές τους, με την ένδειξη breaking news (έκτακτη είδηση) το ρεπορτάζ για την υποτιθέμενη αποτυχία της Ελλάδας να προσελκύσει ενδιαφέρον των Κινέζων για την...

Οι 6 μεγάλες απειλές

Οι έξι διαφορετικοί κίνδυνοι για το 2010, η τρομακτική «έκρηξη» των πρωτογενών δαπανών του Ελληνικού Δημοσίου και οι ευθύνες της Πολιτείας  
 Όταν προσπαθήσει κανείς να αναλύσει «μακροοικονομικά» τις επενδυτικές προοπτικές για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι υποχρεωμένος να συμπεριλάβει στις σκέψεις του τόσο τις ευκαιρίες, όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. 
Στη σημερινή χρονική συγκυρία όμως έχουμε την άποψη ότι, η οποιαδήποτε τέτοια ανάλυση, η προσπάθεια καλύτερα (αφού καμία επιστήμη δεν μπορεί να ισχυρισθεί με συνέπεια ότι έχει τη δυνατότητα  να προβεί σε ασφαλείς «προβλέψεις» - ούτε καν οι «θετικές»), οφείλει μάλλον να επικεντρωθεί στους κινδύνους, αφήνοντας κατά μέρος τις ευκαιρίες.
 Υφίστανται λοιπόν τουλάχιστον έξι διαφορετικές «απειλές» για τα, προς επένδυση ή αποταμίευση, χρήματα, οι οποίες είναι απαραίτητο να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν, πριν ακόμη αποφασισθεί η ...

Gynekokratia "Ημέρα της Γυναίκας", την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 2010 στο Σταθάκειο Κέντρο τής Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης


Gynekokratia "Ημέρα της Γυναίκας", την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 2010 στο Σταθάκειο Κέντρο τής Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
Για άμεση κυκλοφορία: 4 Ιανουαρίου 2010
Επικοινωνία: Νικόλαος Τανέρις, Πρόεδρος, Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «Ορφέας»
Νέα Υόρκη, Τηλ.. (917) 699-9935.

Προτρέπω όλα τα μέλη και τους φίλους μας να παραστούν στην εκδήλωση Gynekokratia "Ημέρα της Γυναίκας", την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 2010 στις 5:00 μμ for women,7 μμ for men στο Σταθάκειο Κέντρο τής Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, 22-51 29th Street, Astoria, N.Y.
Είσοδος θα είναι μόνο...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Οι “business” του υποκόσμου έσωσαν τις τράπεζες από την χρεοκοπία

Τα κέρδη από το οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα από το εμπόριο ναρκωτικών αναδείχθηκαν σε στυλοβάτη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τα « Ναρκωτικά και το Έγκλημα» Antonio Maria Costa ανέφερε προ μηνός (βλέπε Guardian) ότι τα έσοδα από το οργανωμένο έγκλημα ήταν το μόνο διαθέσιμο ρευστό κεφάλαιο για κάποιες τράπεζες, στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ο ίδιος κάνει λόγο για 352 δις. δολάρια προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών τα οποία απορροφήθηκαν από το οικονομικό σύστημα.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πρώτες υποψίες για εισροή μαύρου χρήματος στην αγορά, ξεκίνησαν πριν από 20 περίπου μήνες, έπειτα από στοιχεία που συνέλλεξαν εισαγγελείς και οι μυστικές υπηρεσίες.
Ο διατραπεζικός δανεισμός σε κάποιες περιπτώσεις χρηματοδοτήθηκε από χρήματα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, αναφέρει...

Κατηγορώ για Χατζηγάκη και για το κλείσιμο των συνόρων!


Έρευνα για τις επιδοτήσεις Χατζηγάκη 

 

Διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες απο Ρουμανία και Βουλγαρία



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009.
Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα αυτών των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Την ίδια ώρα Βούλγαροι και Ρουμάνοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσουν τις...

Αμετακίνητοι οι αγρότες- προβλήματα και ελλείψεις προϊόντων

Τα μπλόκα της Αν. Μακεδονίας τα πιο ίσχυρά και σκληρά!


Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με την κυκλοφοριακή ασφυξία να συνεχίζεται στο εθνικό οδικό δίκτυο και την αγορά να μετρά ήδη ελλείψεις προϊόντων και μεγάλες ανατιμήσεις. Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με στόχο τη δημιουργία ενιαίου μετώπου. 
Αυτή την ώρα στον Προμαχώνα Σερρών συναντώνται εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν σε κοινή γραμμή πλεύσης.Αγρότες των Σερρών κρατούν κλειστή την σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης- Βουλγαρίας. 
Στον Προμαχώνα την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς αγρότες είχαν μετακινήσει ορισμένα από τα τρακτέρ τους πάνω στις ράγες χωρίς να έχουν ειδοποιήσει το σταθμάρχη. 
Αποκλεισμένη παραμένει και η Εγνατία οδός στους κόμβους Σρυμώνα, Στρυμονικού και Χρυσούπολης.
Στο μπλόκο της Νίκαιας, ο συνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας προανήγγειλε ...

«Διάλογος» - «μπλόκα», σημειώσατε Χ...


Τι ανακοίνωσε  για τους αγρότες μετά το Ζάππειο η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης 
-Δηλώσεις των προέδρων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που συναντήθηκαν με αγροτοσυνδικαλιστές-  Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Έκκληση στους αγρότες να κάνουν «λίγο υπομονή» απηύθυνε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή κατά τη λήξη του διαλόγου για τα αγροτικά στο Ζάππειο, από τον οποίο οι συμμετέχοντες στα μπλόκα απείχαν. 
Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το νομοθετικό της έργο μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με το οποίο  θα μπει φρένο  στην ασυδοσία των μεσαζόντων με θέσπιση περιθωρίου κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 100% στην τελική τιμή κατανάλωσης. Επίσης, δεν απέκλεισε επιπλέον οικονομικές  ενισχύσεις από το ...

Ακολούθησε και ο Παπανδρέου την ...επιστολή Σαμαρά!

Την πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για ανανέωση της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε στον Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, επισήμανε πως άφησε το θεσμικό του στίγμα και ενίσχυσε την αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς στη χώρα.
«Οι πολίτες θεωρούν αυτονόητη την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο Κάρολος Παπουλιας ευχαρίστησε τον...

Ο Σαμαράς απέστειλε επιστολή για την επανεκλογή Παπούλια!

Η επιστολή Α. Σαμαρά στον Φ. Πετσάλνικο 

 


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, απέστηλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, όπου γνωστοποίησε την πρόταση του κόμματος για ανανέωση της θητείας του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. «Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε προσωπική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, στην οποία αναφέρει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την ανανέωση της θητείας, στο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του σημερινού Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η Λούκα βγήκε...στη σέντρα για δεύτερη φορά!

Ο Παπανδρέου μίλησε… δια του Μπεγλίτη


Αίσθηση προκάλεσε στο εσωτερικό της Κυβέρνησης η δημόσια αποδοκιμασία της Λούκας Κατσέλη από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη.
Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, και αφού προηγήθηκε το «άδειασμα» από τον Γιώργο Πεταλωτή, που η Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας βγήκε... στη σέντρα, για το θέμα με τον διορισμό του κουμπάρου της στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου της.
Η παρέμβαση Μπεγλίτη ωστόσο συζητήθηκε περισσότερο ακόμη και από εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπήρξε διαχρονικά εξ απορρήτων συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, μεταξύ άλλων και εκπρόσωπος Τύπο του υπουργείου Εξωτερικών, επί υπουργίας του σημερινού Πρωθυπουργού.
Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης λοιπόν, εκτιμούν ότι η παρέμβαση Μπεγλίτη μεταφέρει ουσιαστικά στη Λούκα Κατσέλη τη δυσφορία του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου για το ατόπημά της.

Άλλοι τα "πήραν τα λεφτά" και για τους αγρότες δεν ...υπάρχουν!






H προνομιακή μεταχείριση των χρημάτων από την κυβέρνηση 

Με κάθε ευκαιρία είναι εμφανές πως αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί να διαχειριστεί την καυτή πατάτα της οικονομίας.

Ενώ φρόντισε να βολέψει προνομιακά τους «συνδικαλιστές» του ΟΛΠ, οι οποίοι θα διορίζουν και τα παιδιά τους στο «φιλέτο του λιμανιού», τώρα αποκαλύπτει πως δεν έχει άλλα χρήματα για να δώσει στους αγρότες.
Σύμφωνοι. Δεν έχει. Αλλά έχει δώσει σε κάθε περίπτωση το…κακό παράδειγμα!
Παράλληλα η Κομισιόν ενέκρινε την παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2010 του ελληνικού πακέτου στήριξης των εγχώριων τραπεζών
Σημειώνεται ότι το πακέτο στήριξης των τραπεζών είχε εγκριθεί αρχικά στις 19 Νοεμβρίου του 2008 ενώ είχε ...