Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Με νέες αποκαλύψεις απειλεί ο Ασάντζ


Με νέες αποκαλύψεις, αυτή τη φορά για τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, απειλεί ο 39χρονος αυστραλός χάκερ και ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ μιλώντας στο περιοδικό «Forbes»
Σύμφωνα με όσα είπε, οι αποκαλύψεις θα αφορούν μια τράπεζα (η οποία πιθανολογείται ότι είναι η Βank of Αmerica) και θα ρίξουν φως «στο πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο διοίκησης με τρόπο που θα προκαλέσει έρευνες και μεταρρυθμίσεις»
Ο Ασάντζ, ο οποίος κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη, δεν ...κατονόμασε αυτή τη φορά την τράπεζα, αλλά είναι γνωστό ότι το 2009 είχε πει πως η ομάδα του διαθέτει τον σκληρό δίσκο ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Βank of Αmerica Corp
«Εχουμε στα χέρια μας υλικό μεγέθους 5 Gigabyte ενός από τους σκληρούς δίσκους του» είχε δηλώσει προ ενός έτους στο περιοδικό «Computerworld». «Η WikiLeaks σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα» είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Forbes». Από την πλευρά της η τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν έχει στοιχεία για οποιαδήποτε διαρροή εγγράφων της.

Σε άλλη συνέντευξή του, μέσω Skype, ο Ασάντζ είπε στο «Τime» ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον οφείλει να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη εγγράφου που καταδεικνύει πως διέταξε διπλωμάτες να κατασκοπεύουν ξένους ομολόγους τους και ειδικά στελέχη του ΟΗΕ.

Οι υποψίες για τις διαρροές των διπλωματικών εγγράφων βαρύνουν τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ , έναν 23χρονο πρώην αναλυτή του στρατού.

Ο Μάνινγκ έχει συλληφθεί από τον Μάιο, όταν το WikiLeaks δημοσιοποίησε βίντεο που απεικόνιζε την επίθεση ενός αμερικανικού ελικοπτέρου Αpache στη Βαγδάτη το 2007, στην οποία σκοτώθηκαν άμαχοι και δημοσιογράφοι.

Μερικά από τα νεότερα έγγραφα αποκαλύπτουν αμερικανικές διπλωματικές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες ο επικεφαλής του στρατού στο Πακιστάν «εξέταζε» την πιθανότητα να ανατρέψει με πραξικόπημα τον πρόεδρο Ασίφ αλ Ζαρντάρι και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ήταν υπέρ της Ουάσιγκτον που εξέταζε το ενδεχόμενο να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

Ερντογάν: «Αποδείξτε το και παραιτούμαι»

Ετοιμος να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της Τουρκίας δηλώνει ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδείξουν τους ισχυρισμούς αμερικανών διπλωματών ότι ο ίδιος διαθέτει οκτώ τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. 

Οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώθηκανσε ένα από τα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που διέρρευσαν στον ιστότοπο WikiLeaks. 
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά, ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε την Ουάσιγκτον να τιμωρήσει τους διπλωμάτες της που διαδίδουν τέτοια «ψέματα και κουτσομπολιά».  
Το ένα από τα δύο επίμαχα διπλωματικά τηλεγραφήματα φέρει ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2004 και συντάκτης του είναι ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα Ερικ Εντελμαν . «Εχουμε ακούσει από δύο επαφές μας ότι ο Ερντογάν διαθέτει οκτώ λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας. Οι εξηγήσεις του, ότι ο πλούτος του προέρχεται από τα δώρα των καλεσμένων στον γάμο του γιου του και ότι ένας τούρκος επιχειρηματίας πληρώνει τα έξοδα για την εκπαίδευση και των τεσσάρων παιδιών του στις ΗΠΑ καθαρά ανιδιοτελώς, είναι αστείες» γράφει.

tovima
http://udemand.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: