Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία!

Κοσμοσυρροή στο … κεφάλι του Σαμαρά! 
 
Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει με τα εσωκομματικά της Νου Δου.  
Παραπολιτικά σε εφημερίδες, αποκλειστικά δημοσιογράφων, αλλά ιδιαίτερα μπλογκς, παραμπλογκς, πόρταλς και τρίχες κατσαρές, ΟΛΟΙ, μα όλοι έχουν αποκλειστικό για το τι πρόκειται να κάνει ο Σαμαράς στο εσωκομματικό πεδίο.
Όλοι είναι μέσα στο κεφάλι του, λες και γνωρίζουν τα σχέδια του, τις απόκρυφες σκέψεις του, τους μύχιους πόθους του. 
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως όλοι αυτοί γνωρίζουν τις προθέσεις του για αλλαγή ακόμα και των στενότερων συνεργατών του…
που δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του. Άρα; Κάποια άκρη θα έχουν απ’ ευθείας στον νωτιαίο μυελό του προέδρου.
Όχι, δεν θα πούμε πως δεν χρειάζονται αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να υπάρχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα πλήρως τεκμηριωμένο σχέδιο δράσης από την αντιπολίτευση και να γίνεται έρμαιο του κάθε άσχετου υπονομέα, καγκουράκη και (χωρίς) Τσίπα, με σχόλια του τύπου “μα καλά θα εξαφανίσετε το έλλειμμα σε 18 μήνες;;”. Και να μην υπάρχει ούτε ένας να τους ξεφτιλίσει σε πραγματικό χρόνο. Να δικαιώνεται ο Σαμαράς για τις προβλέψεις του και στο τέλος να βγαίνει και …απολογούμενος που τολμά να αμφισβητεί την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Επικοινωνιακά λοιπόν η ΝΔ πάσχει. Το πρόβλημα έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο σκέψης των κομματικών “δεξιών” αλλά και με την διαχρονική ασχετοσύνη, την πλήρη αχρηστία στις τακτικές επικοινωνίας. Ένας Ρουσσόπουλος πέρασε μόνο και είπαμε, δεν τον θέλουμε πίσω (για 38η φορά). Χώρια που έχει κλωτσήσει την μεγάλη ευκαιρία της ψηφιακής εποχής που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στους βαρώνους των ΜΜ”Ε” που παραπαίουν.
Το θέμα της φιλοσοφίας έχει να κάνει κυρίως με το σύμπλεγμα του δεξιού, που συνοψίζεται στο ρητό “εγώ είμαι καλύτερος από τον άλλον. Τι άχρηστος που είναι ο προϊστάμενος μου”. Φανερό δείγμα εγωπάθειας το οποίο λείπει τελείως από τους Πασόκους. Ο Ανδρέας έστησε το ΠΑΣΟΚ με το δόγμα Κατσιφάρα (παίρνω αυτούς που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός τους). Έτσι, το μόνο που ακούγεται στα πράσινα γραφεία, υπουργεία κλπ είναι οι μασέλες που ανοιγοκλείνουν. Εν αντιθέσει με τα γαλάζια που ακόμα και ο γαλατάς που αφήνει τα γιαούρτια γίνεται αποδέκτης παραπόνων από τον κλητήρα μέχρι και τον υφυπουργό, που παραπονιούνται για την αδικία που τους βρήκε (βλ. Γκιωνάκης στην ταινία “ο αχόρταγος”).
Αυτή η φιλοσοφία λοιπόν πρέπει να λήξει, εάν ο Σαμαράς θέλει πραγματικά να κυβερνήσει. Αυτό θα γίνει όταν εκριζωθεί αυτή η νοοτροπία, ιδιαίτερα όταν την φέρουν άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά όπως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο Πάνος είναι ένας προικισμένος άνθρωπος αλλά έχει το σύνδρομο του “είμαι ο καλύτερος”. Ιδιαίτερα προεκλογικά, ήταν ένας από τους θαμώνες “trash” καναλιών, ανεχόμενος εκφράσεις τύπου “ο μπουχέσας της Ραφήνας”. Σήμερα εκπροσωπεί το κόμμα, όπου σύμφωνα με δημοσιογράφους ΜΜ”Ε” μικρότερης εμβέλειας, μιλά μόνο με τους βαρώνους. Ε, Πάνο μου, από τη στιγμή που ρίχνεις το βάρος στους βαρώνους και αυτοί εξακολουθούν να σας χτυπούν σαν χταπόδια, έχεις αποτύχει! Τόσο απλά. Χρησιμοποιείς την ευφυϊα σου για να προστατεύσεις το εγώ σου και αυτό είναι βλαβερό για την παράταξη. Η λύση είναι απλή. Μία θέση που θα έχει να κάνει με έργο ουσίας αλλά μακρυά από κάμερες και δημόσιες σχέσεις. Τόσο απλά.
Οι λοιποί “νεόκοποι” του επικοινωνιακού τημ, πάσχουν από το σύνδρομο της Αντουανέτας, χωρίς κληρονομικότητα. Δυστυχώς ήρθαν στην επιφάνεια από την αφάνεια και επιβεβαίωσαν την σοφή ρήση “αν θέλεις να βγάλεις τα αρνητικά σημεία κάποιου, δώσε του εξουσία”. Ακατάσχετη εσωστρέφεια, ηδονή της καρέκλας και δυστυχώς το ελεεινό σύνδρομο της Βαλαωρίτου. “Τώρα γίναμε εμείς εξουσία, ας σουλατσάρουμε εκεί που σουλατσάρει το σύστημα για να το παίξουμε θριαμβευτές”.  Με αυτή την συμπεριφορά, μόνο δουλειά δεν πρόκειται να κάνουν. Άλλη μία εξήγηση της αποτυχίας.
Η Βασιλική μετά το σεμινάριο. Η γαλάζια επικοινωνία που καταλαβαίνουν οι βαρώνοι.
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν τα φόντα αλλά αυτοκαταστρέφονται καθημερινώς. Όπως η Β. Τζότζολα, που γίνεται ντόρος γύρω από το όνομα της τώρα τελευταία. Η κοπέλλα σαν φιλοσοφία επιλογής είναι αριστουργηματική. Νέα, ταλαντούχα, πραγματικό σημάδι ανανέωσης. Στην πράξη; Ξύλινη γλώσσα σε έσχατο βαθμό σε συνδυασμό με εκδηλώσεις ευγνωμοσύνης και υποτέλειας στον αρχηγό. ΟΚ βρε Βασιλική, δείγμα ευγένειας η ευγνωμοσύνη, αλλά κράτα την για τις γιορτές όταν στέλνεις δώρα. Όταν βγαίνεις στην κοινωνία, οφείλεις να απευθύνεσαι σε αυτή. Οφείλεις να δίνεις όλο σου το είναι για να αγγίξεις τις καρδιές του κόσμου. Όταν οι δηλώσεις σου είναι τύπου: “Τι καλός που είναι ο Σαμαράς, είμαι απόλυτα αφοσιωμένη στον Σαμαρά, τι καλά που τα λέει ο Σαμαράς”, χάνεις το βασικό σου πλεονέκτημα, την φρεσκάδα. Άσε που εξοργίζεις τον κόσμο που θέλει να ακούσει δημιουργικό αντίλογο και όχι αγιογραφίες.
Για να μην πάμε στο οικονομικό επιτελείο που θα έπρεπε να σφυροκοπά νυχθημερόν την κυβέρνηση και όχι να κάνει δημόσιες σχέσεις. Δε μπορεί να έρχονται από το Ολυμπία και άλλα blogs αποκαλύψεις φωτιά για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και ο Σταϊκούρας να νομίζει ότι ζει στις εποχές του βολεμένου 2006. Ο Μυταράκης από την άλλη, καλός, καταρτισμένος, αλλά δεν γράφει καθόλου στο γυαλί. Μυταράκη εάν αυτά που έλεγες τα συνόδευες και με ανάλογο ύφος (βλ. Καμμένος), θα είχατε πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις. Τα κέρινα ομοιώματα πείθουν μόνο τους τουρίστες και όχι τους οργισμένους ψηφοφόρους.
Για το διαδίκτυο, ας μην το συζητήσουμε. Οι απλοί φίλοι της ΝΔ έχουν αποδείξει ότι είναι έτη φωτός μπροστά από την ηγεσία τους. Από την στιγμή που οι Πασοκτζήδες εξαφανίστηκαν (αφού βολεύτηκαν ή σταμάτησαν να πληρώνονται), κυριαρχεί ο εξοργισμένος Έλληνας που γράφει για την πάρτη του, γουστάρει τις θέσεις του Σαμαρά αλλά σιχαίνεται την κομματική καμαρίλα (παλαιά και νέα). Αντίθετα το κόμμα, αντί να παραδειγματιστεί από τον μέγα Βρυώνη, κάθεται και παραμυθιάζεται από εταιρειάρες που “αποκαλύπτουν” την δύναμη του φέισμπουκ και του υπέροχου, δυναμικού και καινοτόμου σάιτ της Νου Δου (με το 1/8 των επισκεπτών από τον μουτζαχεντίν Δεξί Εξτρέμ). Ξυπνήστεεεεε!!!
Γενικώς ξυπνήστε. Στις κάμερες πρέπει να εμφανίζονται άτομα που γράφουν. Π.χ. ο Κωστάκης ο Μαρκόπουλος έχει το απίστευτο χάρισμα να πείθει και τις καρέκλες ότι τα λέει από την ψυχή του (άσχετα αν είναι σουπιά σαν αυτές του Ευβοϊκού). Κάτι σαν τον Αυτιά σε πολιτικό.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΚΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑ;; Ιδανικός για εκπρόσωπος.
Ως παραθυράρχες, πρέπει να παίζουν μπάλα Καμμένος και Νικολόπουλος. Ο πρώτος σε κάνει να πιστέψεις ότι ο Βελουχιώτης ήταν στην …ΟΝΝΕΔ και ο δεύτερος ότι ο ΓΑΠ φταίει και για το αμάξι σου που έμεινε, ενώ είχες να του κάνεις σέρβις 15 χρόνια. Εξωθεσμικά να παίζει μπάλα και ο Καραχάλιος που ξυπνά τα αντανακλαστικά των ενοχικών δεξιών παρότι ο ίδιος βγάζει πιο πολλά γούστα και από τον Ψαριανό.
Η Τζότζολα να δει υποχρεωτικά όλες τις συναυλίες Venom, Immortal και Dimmu Borgir για να γυαλίσει το μάτι της και αν αντέξει, να συνεχίσει. Στην ανάγκη ας πάρει και μία επάργυρη εικόνα του Σαμαρά για να την λιβανίζει κάθε βράδυ ώστε να της φεύγει το απωθημένο.
Στο back office, όχι για τον Θεό άλλα Non papers γραμμένα από τον σπιρτούλη. Καλός ο Χαρβαλιάς, αλλά ας πλαισιωθεί και από τους γίγαντες λίμπερο Μουζάκη και Τριάντη, να κάνουν την “μεγάλη δημοκρατική παράταξη” να έχει τάσεις αυτοκτονίας. Βάλτε και την φαρμακερή οχιά τον Γρηγόρη Τσιμογιάννη στο κάδρο για κρυφό κυνηγό.
Αυτά για σήμερα, θα επανέλθουμε για τις εξελίξεις.
Χάλκινος Μετάλλιος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: