Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μετρούν και τον Καραμανλή!

Και το όνομα του Κώστα Καραμανλή έχει περιληφθεί πλέον στα ερωτηματολόγια των εταιρειών δημοσκοπήσεων, προκειμένου να “μετρηθεί” η απήχηση του πρώην πρωθυπουργού στην κοινωνία, αλλά και στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Κώστα Καραμανλή έχει ήδη μετρηθεί σε μια δημοσκόπηση, ενώ περιλαμβάνεται και στο ερωτηματολόγιο ακόμη μιας, που θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές, για λογαριασμό...
μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας.
Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών δημοσκοπήσεων, οι οποίοι συνομιλούν με τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και με δημοσιογράφους, εστιάζονται σε δυο δεδομένα:  
Πρώτον, ότι δεν έχει κοπάσει ακόμη η οργή μεγάλης μερίδας κόσμου, για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή, με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός να συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά αρνητικών γνωμών (πάνω από 65%), όταν το ερώτημα τίθεται στο σύνολο της κοινωνίας.
Δεύτερον, ότι ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί την ψυχική επαφή του με την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, όπου οι αριθμοί είναι αντιστρόφως ανάλογοι, και τον φέρνουν στις πρώτες θέσεις, μετά τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Αβραμόπουλο, και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Ενδεικτικό του ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η εικόνα του Κώστα Καραμανλή δεν έχει υποστεί τις αλλοιώσεις που καταγράφονται σε επίπεδο κοινωνίας.
Μεταξύ των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας πάντως, διαπιστώνεται η εμπέδωση και διεύρυνση του ηγετικού προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο και στην αύξηση της συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της Κεντροδεξιάς.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Σχετικό: http://emprosdrama.blogspot.com/2010/12/rass.html

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Δικαίωση του Καραμανλή σε δημοσκόπηση της RASS !
http://emprosdrama.blogspot.com/2010/12/rass.html