Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η "αδέξια δεξιά"..!

Συνωστιζόμαστε πάρα πολλοί στην κεντροδεξιά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, μίλησε σήμερα στον Αθήνα 984, και εντυπωσίασε τους ακροατές του δημοτικού σταθμού, αλλά και τους δημοσιογράφους με τις δηλώσεις του
«Συνωστιζόμαστε πάρα πολλοί στην κεντροδεξιά. Έχουμε τη δεξιά του κεφαλαίου, το ΠαΣοΚ, έχουμε τη λαϊκή συνδεξιά του ΠαΣοΚ, του ΛΑ.Ο.Σ., έχουμε την αδέξια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε και μια δεξιά που δεν ξέρει πού να τοποθετηθεί, της κ. Μπακογιάννη».
Δημοσιογράφος: Ποια είναι η αδέξια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας;...
Μ. Κεφαλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία
Όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις π.χ. στις αστικές συγκοινωνίες, τότε που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τις έδινε στους πολύτεκνους και ανεχθήκαμε τους συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, τους "Κολλάδες", να ξεβρακώνουν τους πολύτεκνους για να μη γίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και εμείς όλοι πληρώσαμε μόνο για τις αστικές συγκοινωνίες 4 - 5 δισ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια.
Όταν ανεχτήκαμε τους "Πέρρους", τους άλλους συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, να σταματούν τις αεροπορικές συγκοινωνίες με το μονοπώλιο της Ολυμπιακής που κατέστρεφαν τον τουρισμό στα νησιά. 
Όταν ανεχθήκαμε τους τραπεζικούς συνδικαλιστές -πολλοί από τους οποίους έχουν κάνει καριέρα και στη Βουλή του ΠαΣοΚ- να σταματούν τη λειτουργία των τραπεζών.
Βεβαίως είμαστε η αδέξια δεξιά, όταν δεχόμαστε και ανεχόμαστε να μας κάνει και κηρύγματα ο κ. Παπανδρέου, όταν πριν ενάμισι χρόνο, κατέθεσα χτες φωτογραφία του στη Βουλή από το Σύνταγμα, μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, να έχει σφιγμένη και τη γροθιά και να μας κάνει τον επαναστάτη - κομμουνιστή και να φωνάζει εναντίον του ασφαλιστικού της κ. Πετραλιά, που έκανε το αυτονόητο, δηλαδή μείωνε τα Διοικητικά Συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων από εκατόν τρία σε επτά».
Δημοσιογράφος: Η κ. Μπακογιάννη, σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας που μπορεί να επιτευχθεί, χωράει στη Νέα Δημοκρατία;
Μ. Κεφαλογιάννης: «Η κ. Μπακογιάννη, πρώτα από όλα, πρέπει να μπει στη Βουλή. Λυπάμαι, γιατί ένα αξιόλογο στέλεχος και με μεγάλη προσφορά και στη Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη ιστορία, διαγκωνίζεται με τον κ. Καρατζαφέρη ποιος θα μπει στη Βουλή.
Η κ. Μπακογιάννη ήταν πριγκίπισσα και αρχόντισσα στη Νέα Δημοκρατία και έκανε πολύ μεγάλο λάθος. Χαίρομαι που στην ίδια στάση -που είναι πολύ πιο δύσκολο γι' αυτόν, αλλά και εμένα με συνδέει φιλία με την κ. Μπακογιάννη-, συνηγορεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ότι έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί; Για να γίνει, ας πούμε, αν το ΠαΣοΚ ήταν πρώτο κόμμα, υπουργός Εξωτερικών του κ. Παπανδρέου; Θα γελάσει κάθε πικραμένος. Να γίνει υπουργός Εξωτερικών στη Νέα Δημοκρατία; Μα την είχαμε πριγκίπισσα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Και έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος για τον εαυτό της και τη φιλελεύθερη παράταξη».
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: