Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Στο εσωτερικό έχουν κηρύξει «στάση πληρωµών»

Ο Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, αλλά παράλληλα αναμένεται να προβεί και σε «εξισορροπητικές κινήσεις» ώστε να μην χαρακτηριστεί η Νέα Δημοκρατία κόμμα διαμαρτυρίας.
Η Ρηγίλλης θα στηρίξει το μέτρο της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και την απόφαση για ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Ωστόσο, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Α. Σαμαράς αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση,...
κατηγορώντας την πως παρουσίασε έναν «ανεφάρµοστο προϋπολογισµό» που επιτείνει τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονοµίας.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καλέσει τον πρωθυπουργό να αλλάξει άµεσα οικονοµική πολιτική, βάζοντας ουσιαστικά στο στόχαστρο και τον Γ. Παπακωνσταντίνου. 
Για τη διαχείριση της οικονοµίας, ο κ. Σαµαράς θα συνεχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επενδύει στον φόβο» και επιβάλλει μια δηµοσιονοµική προσαρµογή που «είναι κοινωνικά άδικη, διαµορφώνει μια καταθλιπτική πραγµατικότητα και προκαλεί κοινωνική αναταραχή».
Τέλος, εκτιμάται πως θα καταγγείλει το υπουργείο Οικονοµικών ότι στο εσωτερικό έχει ουσιαστικά κηρύξει «στάση πληρωµών» έναντι των πιστωτών του Δηµοσίου, δηµιουργώντας ένα τεράστιο εσωτερικό χρέος, συρρίκνωση της ρευστότητας και «ασφυξία» στην αγορά. 
Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: