Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το κέντρο φλέγεται! Επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη


Το κέντρο φλέγεται! 

Εκτεταμένα επεισόδια διαδραματίζονται εδώ και περίπου δύο ώρες στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να συνθέτουν το σκηνικό της σημερινής πορείας.
Η πρόγευση των όσων θα ακολουθούσαν ήταν η επίθεση που δέχτηκε ο Κωστής Χατζηδάκης από διαδηλωτές και χρειάστηκε να τον φυγαδεύσει μια διμοιρία αστυνομικών για να τον γλιτώσει από το πλήθος. 
Παρόλα αυτά, ...τα εκτεταμένα επεισόδια άρχισαν όταν μερίδα διαδηλωτών που βγήκε από την κεντρική πορεία που είχε φτάσει στο Σύνταγμα επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες σε διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και άρχισε ένας κλεφτοπόλεμος μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. 
Δεκάδες μολότοφ έφευγαν προς κάθε κατεύθυνση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές εστίες φωτιάς περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. 
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας ενώ μάλιστα κάποιοι έβαλαν φωτιά στα γραφεία της Βουλής, απέναντι από το κεντρικό κτήριο. Εκτός από τις ζημιές στους γύρω δρόμους και τα καμένα αυτοκίνητα, οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε τράπεζες αλλά και έξω από τη ΓΣΕΕ ενώ κάποιοι έχουν μπει μέσα στο Πολυτεχνείο και... η μάχη συνεχίζεται.
Η αστυνομία έχει προβεί σε δεκάδες προσαγωγές ενώ οι διαδηλωτές απαντούν με νέες επιθέσεις.
geroul.jpg
Στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος με στίχους του Σεφέρη αποδοκίμασε την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη.  

Είπε: «Πήραμε τη ζωή μας λάθος...»

Και όλοι συμφωνούμε μαζί του...

Νέα ένταση στο Πολυτεχνείο


poli.jpg
Νέα ένταση ξέσπασε πριν από λίγο έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εκ νέου στις δυνάμεις των ΜΑΤ εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και ξύλα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και οι κουκουλοφόροι υποχώρησαν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου έχουν ανάψει φωτιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: