Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η χώρα κυβερνάται από μεσαίους υπαλλήλους του Στρος Καν και του Τρισέ


Συναίνεση ίσον Αργεντινή...
Όχι στην συναίνεση.
Η άποψη μας είναι σαφής: Αντίσταση για την ανατροπή της Αργεντινοποίησης της Ελλάδας
Εβδομήντα δις παραοικονομία και οι… σοσιαλιστές παρέδωσαν την χώρα στους δανειστές. 
Για να την λεηλατήσουν οι πολυεθνικές. 

Οι καθηγητές εργατικού δικαίου μιλάνε «για κατοχικό δίκαιο στις εργασιακές σχέσεις»
Μέχρι και ο Πρετεντέρης δηλώνει ότι «τον ενοχλεί ο Ντε Ρουζ και ο Τόμσεν να επιβάλουν μισθούς και τις εργασιακές συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα»
Η χώρα κυβερνάται από κάποιους μεσαίους υπαλλήλους του Στρος Καν και του Τρισέ, αφού λειτούργησε ως το πειραματόζωο της ελίτ της ευρωζώνης για την πολιτική κατεδάφισης του... κοινωνικού-οικονομικού μοντέλου οργάνωσης της Ευρώπης, που δημιούργησαν από κοινού οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της εργασίας. 
Η Ελλάδα με την πολιτική του Μνημονίου εισήλθε στον φαύλο κύκλο και κινδυνεύει να καταρρεύσει, όπως η Αργεντινή. Η ύφεση, ο αποπληθωρισμός, η εσωτερική στάση πληρωμών θα μας οδηγήσουν στην επίσημη χρεοκοπία.
Τα ταμεία χάνουν από την μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και από την καλπάζουσα ανεργία 1,8 δις. ευρώ τον χρόνο, όταν το όφελος του Κράτους από την μείωση του μισθολογικού κόστους δεν ξεπερνά το 1,6 δις. 
Ο ΟΑΕΔ σε λίγο δεν θα έχει λεφτά να πληρώνει τα επιδόματα ανεργίας, ενώ η βύθιση της παραγωγικής δραστηριότητας θα φέρει την επόμενη διετία νέα ασφαλιστική «μεταρρύθμιση». Η εισφοροδιαφυγή, όμως, «βασιλεύει» στα 9,5 δις. ευρώ και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να την αγγίξει.    
Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αιμορραγούν. Οι εκτιμήσεις των τραπεζιτών κάνουν λόγο για διαρροή καταθέσεων αξίας περίπου 20 δις ευρώ την επόμενη χρονιά. Άρα και χωρίς κρατικό πυλώνα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πώς θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις;    
Τα ταμεία του κράτους αδειάζουν από την φοροδιαφυγή. Γεμίζουν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων και, όπως τα παίρνουν από αυτούς, τα χάνουν από τα 36 δις των φοροφυγάδων. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα 14 μήνες τώρα για την πάταξη της.
Οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, κλείνουν η μια μετά την άλλη. Όσες αντέξουν θα κλείσουν σε δύο τρία χρόνια. Η κυβέρνηση, η τρόικα δεν έχουν κανένα παραγωγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. 
Η πρόθεση ξεκάθαρη. Να κυριαρχήσουν σε όλες τις αγορές και τους κλάδους τα ξένα ολιγοπώλια. Υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομους, αστικές συγκοινωνίες, οδικούς άξονες), ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική, Τ.Τ., ορυκτός πλούτος, ενέργεια, ότι έχει απομείνει με αξία και υπεραξία θέλουν οι ξένοι να το «σκουπίσουν».  
Σε όλες τις χώρες που εισέβαλλε το ΔΝΤ αυτό έγινε. 

Ζητάει συναίνεση σκλάβων

Τώρα στα δύσκολα θυμήθηκε ο κ. Στρος Καν και ο αντ΄ αυτού (ο ΓΑΠ) τη συναίνεση.  
Συναίνεση… με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι πολιτικοί και τα κόμματα του συστήματος μπορεί να του την προσφέρουν. Ενδεχομένως να συγκυβερνήσουν και σύντομα.   
Όμως, η κοινωνία, η αγορά, οι εργαζόμενοι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, το μέλλον του τόπου, η νέα γενιά, δεν θα του την προσφέρουν. 
Γιατί, μετά τον φόβο, την αμηχανία και την ηττοπάθεια που καθήλωσαν τον κόσμο στον καναπέ, η κοινωνία περνάει στην φάση της συνειδητοποίησης, της κίνησης και της αντεπίθεσης.   

Να εισπράξει αντίσταση πολιτών Συναίνεση ίσον Αργεντινή...

Είμαστε πολίτες. Όχι σκλάβοι. Όπως γράφει σήμερα ο Καιροσκόπος στην εφημερίδα Χρηματιστήριο ακόμα και τα αρνιά όταν τα πάνε για σφαγή, …βελάζουν, παλεύουν να ξεφύγουν. Καιρός, λοιπόν, να διαμαρτυρηθούμε και να βγούμε μπροστά όλοι μας.   

Να σταματήσουμε την Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Γιατί τότε Αργεντίνοι θα γίνουμε όλοι μας με εξαίρεση μια κάστα Δασκαλόπουλων και Μίχαλων  

FMVOICE

Δεν υπάρχουν σχόλια: