Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θέλουν να μας κουφάνουν - τελείως !

Θα κουφαθούμε τελείως με την κυβέρνηση αυτή και τον πρωθυπουργό. 
Αφού δεν έχουν αίσθηση του τι λένε καταλαβαίνει κανείς που πάει η χώρα.
Έστειλαν λοιπόν σήμερα πρωί – πρωί συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στο περιοδικό Newsweek όπου ο πρωθυπουργός απαντά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες
Και τι λέει:
«Οι μεταρρυθμίσεις είχαν καθυστερήσει πολύ. Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, ωστόσο υπήρξε και μια από τις πλέον κακοδιοικούμενες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση υπογράμμισε όλες τις αδυναμίες μας».
Αρκεί ως εδώ η συνέντευξη καθώς η λογική του “υπάρχουν λεφτά” καλύπτει τα πάντα. 
Ο κ. Παπανδρέου ανακάλυψε εδώ και χρόνια ότι υπάρχουν λεφτά αλλά ότι τα… φάγαμε όλοι μαζί, όπως είπε και το δεξί του χέρι. 
Δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς. Τι μας λένε;
Ότι επειδή υπάρχει κακοδιοίκηση η Ελλάδα δεν είναι στους… G8 και τώρα που ήρθε το ΠΑΣΟΚ να κάνει τις μεταρρυθμίσεις θα ξαναγίνουμε από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη;
Μήπως να μας φοβούνται οι Αραβες με τα πετροδολάρια, ή μήπως οι Κινέζοι με την γιγάντια οικονομία; Δεν ντρέπονται οι πολιτικοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, να ικετεύει και βοήθεια, να λένε τώρα ότι είμαστε πάμπλουτοι αλλά τι να κάνουμε η κακοδιοίκηση φταίει.  
Μήπως θα έπρεπε να ερωτηθεί ο κ. Παπανδρέου τα εξής:
  1. Πώς η Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου; Που το είδε αυτό; Χωρίς να αγνοούμε τα φοβερά πλεονεκτήματα της χώρας αυτής, ότι είναι ίσως το καλύτερο “οικόπεδο” της γης, που είδε ότι είμαστε πάμπλουτοι; Τι παράγουμε τα τελευταία χρόνια; Ακόμη και την αγροτική οικονομία την καταστρέψαμε. Τον τουρισμό τον διαλύουμε χρόνο με το χρόνο, παραγωγή δεν έχουμε, βιομηχανία δεν έχουμε, τα τελευταία 40 χρόνια μάλιστα δεν έχουμε ούτε αυτό που είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Δηλαδή το φιλότιμο να δουλεύουμε σκληρά, να δημιουργούμε, να ξεχωρίζουμε.
  2. Μια ζωή η Ελλάδα ήταν το γκαρσόνι της Ευρώπης και όλης της γης. Αλλά ακόμη και αυτό το μοναδικό πλεονέκτημα, τον τουρισμό, τον έχουμε καταντήσει σκουπίδια. Με ευθύνη όλων μας αλλά κυρίως των πολιτικών σαν τον πρωθυπουργό που επί χρόνια μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές στα λόγια. Τι έχουν κάνει τόσα χρόνια για να μετατρέψουν τον απίστευτο αυτό εθνικό πλούτο, τον ήλιο και τη θάλασσα, σε αξία για τον κόσμο; Απολύτως τίποτε αν φανταστεί κανείς πως ούτε καν χωροταξικά σχέδια για τον τουρισμό δε διαθέτουμε.
  3. Η βιομηχανία μας και η βιοτεχνία που είναι; Η κακοδιοίκηση φταίει γιατί δεν έχουμε πλέον τίποτε άλλο να παράγουμε;
  4. Μήπως ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι έχουμε πετρέλαια και θα γίνουμε Σαουδική Αραβία. Διότι αν το γνωρίζει γιατί δεν έκανε τίποτε τόσο χρόνια ώστε να αξιοποιηθούν οι φυσικοί πόροι και να μ,η φτάσουμε στο χείλος της χρεοκοπίας;
  5. Σε τελική ανάλυση, ποιος φταίει για την κακοδιοίκηση; Μόνο ο πολίτης; Αυτός δεν διοικεί. Ο κ. Παπανδρέου είναι 30 χρόνια πολιτικός, προηγήθηκε ο πατέρας του. Αυτοκριτική έχουν κάνει;
Ας αφήσουν λοιπόν αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τα τσιτάτα για να χαζεύει ο κόσμος. Ας πουν την αλήθεια.  
Η Ελλάδα είναι και ήταν μια φτωχή χώρα που την έκαναν φτωχότερη οι πολιτικές του παρελθόντος. Εχει τεράστια πλεονεκτήματα που μπορεί να αξιοποιήσει αρκεί να υπάρχουν και φωτισμένοι ηγέτες όχι διαχειριστές των εντολών από το εξωτερικό. Κι επειδή αυτά τα πλεονεκτήματα μπορούν να… πουληθούν καλά θα κάνουν να προσέχουν τι σκοπεύουν να κάνουν.  
Δεν είμαστε από τις πλουσιότερες χώρες αλλά μπορούμε τουλάχιστον να γίνουμε μια χώρα αυτάρκης, βιώσιμη, χωρίς δάνεια και δανειστές, χωρίς ΔΝΤ και τρόϊκες.
Οι πολιτικοί ας καταλάβουν ότι αυτοί φταίνε για την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση του εθνικού μας πλούτου. Και οι πολίτες ας αναζητήσουν πάλι το ελληνικό φιλότιμο που είτε μόνοι τους, είτε με τη βοήθεια πολιτικών όπως ο Πάγκαλος και η παρέα του, το έχουν απολέσει.
factorx 

Δεν υπάρχουν σχόλια: