Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος εποχής για τη ιστορική εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” των Πατρών!

Από αριστερά Σπύρος Δούκας, Μαρία Δούρου, Νανά Δούκα

Η εφημερίδα την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος Φραγκόπουλος και της έδωσε αίγλη ο Κώστας Παπαγγελούτσος αλλάζει οριστικά χέρια. 
Φεύγει απο την οικογένεια που είχε μέχρι σήμερα την ιδιοκτησία και περνάει στους κ.κ Θανάση Λάλα-γνωστό δημοσιογράφο- και Γιώργο Πανόπουλο, πράκτορα διανομής εφημερίδων.
Στο τέλος του 2010, όπως ορίζει το συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο πλευρές, η διοίκηση της εφημερίδας περνάει...
οριστικά στους νέους ιδιοκτήτες. Ο μέχρι σήμερα εκδότης κ. Σπύρος Δούκας και η κληρονόμος της εφημερίδας κ. Νανά Δούκα φαίνεται να έχουν μετανοιώσει για την αρχική συμφωνία και επιχείρησαν με κάθε τρόπο να βρουν λύση προκειμένου να κρατήσουν την πλειοψηφία των μετοχών, αλλά τελικά δεν το κατάφεραν.
Έτσι ο μέχρι σήμερα ισχυρός τοπικός παράγοντας και εκδότης της ιστορικής εφημερίδας θα έχει απλά διακοσμητικό ρόλο.
Αλλά αυτό που κατά κύριο λόγο έχει αξία είναι οτι η ¨ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” ήταν η ναυαρχίδα της δεξιάς στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η νέα ιδιοκτησία δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει την πολιτική στάση την οποία έχει πρόθεση να κρατήσει στο μέλλον, αφού τόσο ο κ. Λάλας όσο και ο κ. Πανόπουλος δε ανήκουν στον δεξιό χώρο. Μάλιστα ο κ. Πανόπουλος είναι στέλεχος του “παλιού” ΠΑΣΟΚ και είναι βέβαιο οτι θα αντιμετωπίσει ηθικό δίλημμα σχετικά με την πολιτική γραμμή της εφημερίδας στο άμεσο μέλλον.
Στο μεταξύ οι παλαιότεροι εργαζόμενοι επιχειρούν να βρουν τρόπο να αποζημιωθούν και να αποχωρήσουν, αλλά οι πρόσφατες εξελίξεις στην εργατική νομοθεσία φαίνεται να τους έχει κόψει τα...φτερά!
NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: