Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ποιός πιστεύει ότι ο Γιώργος δεν ήξερε;

Αυτές τις ημέρες χιλιάδες μισθωτοί πήραν το… «δώρο» των Χριστουγέννων, βιώνοντας παράλληλα την ταλαιπωρία να πάνε στις εργασίες τους λόγω των απεργιών. 
Για το πρώτο ο τριψήφιος αριθμός, κάπου 375 ευρώ, προκαλεί θλίψη και μελαγχολία. Και γι’ αυτό υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θεωρούν υπεύθυνη την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Έστω. Αλλά και για την ταλαιπωρία και την καθημερινή υποβάθμιση του τρόπου ζωής μας, πάλι ...
κάποιοι επιμένουν ότι ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία.
Για όλα λοιπόν ευθύνεται η πενταετής διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Αν δεχθούμε ως γεγονός την άψογη, από κάθε άποψη, αφήγηση του μυθιστορήματος που κατασκεύασε η εταιρεία συμβούλων επικοινωνίας με την οποία συνεργάζεται το Μαξίμου, τότε θα πρέπει να εξηγήσουμε με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο… αφήγησης, γιατί δέχθηκε να «θυσιαστεί» ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στο μυθιστόρημα της «καμένης γης» ο πρωταγωνιστής δεν γνώριζε το ακριβές έλλειμμα αφού ο «κακός» του το απέκρυψε. Οι εμπνευστές επεδίωξαν, και ως ένα βαθμό πέτυχαν, να εμφανίσουν την Κεντροδεξιά ως έχουσα την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Μετά όμως από 14 μήνες πόσοι πιστεύουν ακόμα ότι ο «πρωταγωνιστής» δεν είχε ενημέρωση;
Πόσοι πιστεύουν ότι, όλο αυτό το οικονομικό επιτελείο που διαπραγματεύθηκε το Μνημόνιο, δεν γνώριζε το ακριβές έλλειμμα; Δυστυχώς για τον «πρωταγωνιστή» του μυθιστορήματος, καμία αφήγηση δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα την πραγματικότητα από την ίδια την πραγματικότητα. Και σήμερα αυτό που βιώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις το γνωρίζουν καλύτερα από τους συμβούλους του Μαξίμου. Γιατί αυτοί είναι πλέον τα «πρόσωπα» του δράματος που θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.
Κι αν με τις ίδιες μεθόδους προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία των προτάσεων Σαμαρά, ο οποίος εγκαίρως αποκάλυψε την πολιτική «απάτη» σε βάρος της χώρας και του λαού, είναι γιατί έχουν αντιληφθεί ότι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται η κοινωνία πως η Ελλάδα δεν περίμενε τον κύριο Παπανδρέου να τη σώσει υφαρπάζοντας το εισόδημα των εργαζομένων.  
Και στο κάτω- κάτω, γιατί να είναι σωστή η «συνταγή» Παπανδρέου και να είναι λάθος η πρόταση Σαμαρά; 
Μήπως η «συνταγή» πέτυχε ώστε να αποδειχθεί ανεπιτυχής ο άλλος δρόμος που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία;
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: