Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η ανακοίνωση της ΝΔ και ο ανώνυμος Χατζηδάκης!

Την... σκοτεινή πλευρά της ανακοίνωσης της ΝΔ για την επίθεση της στον Κωστή Χατζηδάκη, φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος της Athens Voice, Δημήτρης Φύσσας.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρονται τα εξής:
Ως γνωστόν την Τετάρτη 15.12., μέρα της μεγάλης διαδήλωσης κατά των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς, ο Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής, πρώην ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίστηκε από λεβέντες διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου, πετροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και, τελικά, διασώθηκε αιμόφυρτος.
Η Νέα Δημοκρατία, για το ζήτημα αυτό, έβγαλε την εξής ανακοίνωση (προθέτω μόνο την αρίθμηση στις παραγράφους):

«1. Ο προπηλακισμός κάθε προσώπου, οποτεδήποτε και αν γίνει, είναι απαράδεκτος και καταδικαστέος.

2. Σήμερα όμως, ο προπηλακισμός Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω. Υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες.
3. Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς.

4. Όσοι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει έστω και ένα χιλιοστό πίσω από τη γραμμή αυτή, κάνουν μεγάλο λάθος. 

5. Παραμένουμε αμετακίνητοι κατά του Μνημονίου και επιμένουμε, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών».
Διαβάζοντας την ανακοίνωση παράγραφο παράγραφο, έχουμε:
1. Μοιάζει σα να πρόκειται να μιλήσει για κάποιον εκτός Νέας Δημοκρατίας, ή ακόμα και αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας, που ξυλοκοπήθηκε από νεοδημοκράτες- και τι να κάνουμε, βγάζουμε και μια ανακοίνωση, έγινε λάθος, συγνώμη.
2. Ο βουλευτής που τις έφαγε παραμένει ανώνυμος και άγνωστος. Το πού έγινε το γεγονός το ίδιο. Ο δε ξυλοδαρμός υποβιβάζεται σε προπηλακισμό. Τέλος, να και οι απαραίτητοι ύποπτοι και προβοκάτορες. Ποιοι είναι και πού ξέρει η Νέα Δημοκρατία τις ιδιότητές τους, άγνωστο. 
Μήπως ο Χατζηδάκης έβαλε δικούς του να τον χτυπήσουν; 
Μήπως τον χτύπησαν ασφαλίτες; 
Μήπως αυτοί που τον έβριζαν ταυτόχρονα και εν χορώ ήταν προβοκάτορες ή μέλη καμιάς χορωδίας;  
Ποιος το ξέρει. Κι ενώ ο παθών μένει ανώνυμος, η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στην ανακοίνωση τρεις φορές.
3-4-5. Εδώ υπονοείται σαφέστατα ότι ο άγνωστος βουλευτής  χτυπήθηκε επειδή «η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης» και παραμένει «αμετακίνητη κατά του Μνημονίου».
Αφήνω στην άκρη ότι αν  στη θέση των λέξεων «Νέα Δημοκρατία» βάλουμε τη λέξη «ΚΚΕ» ή τη λέξη «ΣΥΡΙΖΑ», το κείμενο διατηρεί την ισχύ του. 
Μπαίνω στην ουσία των ισχυρισμών:
(α) Η Νέα Δημοκρατία είναι κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου
(β) Ο άγνωστος βουλευτής ανήκει στη Νέα Δημοκρατία
(γ) Ο άγνωστος βουλευτής είναι κατά του Μνημονίου
(δ) Αναγκαστικό συμπέρασμα: Ο άγνωστος βουλευτής χτυπήθηκε από υποστηρικτές της κυβέρνησης και του Μνημονίου!

Αυτά προκύπτουν από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Και τώρα η πραγματικότητα:
(α) Ο βουλευτής έχει όνομα, λέγεται Κωστής Χατζηδάκης. Είναι φιλελεύθερος, φιλοευρωπαίος και φίλα προσκείμενος προς τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά έμεινε μέχρι τώρα στη Νέα Δημοκρατία για δικούς του λόγους (εγώ υποθέτω ότι αυτό έχει να κάνει με την επανεκλογή του στο μέλλον)
(β) Ο Χατζηδάκης είναι μάλλον θετικός προς το Μνημόνιο, αλλά δεν τόλμησε να το εκφράσει ανοιχτά, αφού επέλεξε να παραμείνει στη Νέα Δημοκρατία  
(γ) Στη  Νέα Δημοκρατία τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά, γι΄ αυτό και έγραψαν την ανακοίνωση έτσι όπως η έγραψαν: γενικόλογα, με απόκρυψη της πραγματικότητας, με διαστροφή των δεδομένων, με μπόλικο κομματικό πατριωτισμό και, ιδίως, με μνησικακία και εκδικητικότητα.
(δ) Αυτοί που χτύπησαν το Χατζηδάκη τον χτύπησαν ως  υποστηρικτή και όχι ως αντίπαλο του Μνημονίου. Αντίπαλοι του Μνημονίου ήταν οι θύτες, όχι το θύμα.
Δεν έχω διαβάσει σταλινικότερη ανακοίνωση οποιουδήποτε κόμματος τα τελευταία χρόνια.
Αν ήμουνα ο Χατζηδάκης, θα σηκωνόμουνα να φύγω αμέσως από το κόμμα αυτό. 
Αν ήμουνα ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, θ΄ αναρωτιόμουνα πού οδηγούν το κόμμα ο Σαμαράς και οι συν αυτώ. 
Κι αν ήμουνα εισαγγελέας, θα ζητούσα το βίντεο για να διαπιστώσω αν αυτοί που τον χτύπησαν είναι «ύποπτοι και προβοκάτορες» και όχι (όπως εγώ υποπτεύομαι) κοινοί αντιμνημονιακοί διαδηλωτές.  
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: