Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο, διεγράφη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β.Παπαχρήστος

Πέρασε, με μία διαρροή

Έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το επίμαχο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία κατ’ άρθρον, που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, για τα «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», τα άρθρα 4 (αυξήσεις ΦΠΑ), 14 (επιχειρησιακές συμβάσεις) και 18 (εργασιακά) υπερψήφισαν μόνο οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Τα άρθρα 2 (ΔΕΚΟ), 3 (προσλήψεις και εισοδηματική πολιτική), 12 (Αγροτική Τράπεζα) και 15 (Διαιτησία) υπερψηφίστηκαν από 233 βολευτές, δηλαδή και από τη ΝΔ.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι το άρθρο 7 για τη διαγραφή χρεών ύψους 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο, αποσύρθηκε από τον... υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να επανέλθει σε πληρέστερη μορφή σε άλλο νομοσχέδιο.
Ο Β.ΠαπαχρήστοςΚατά την επί της αρχής ψηφοφορία που προηγήθηκε, υπήρξε μία διαρροή από το ΠΑΣΟΚ, εκείνη του βουλευτή Πρεβέζης Βαγγέλη Παπαχρήστου (ένθετη φωτογραφία) ο οποίος ψήφισε «όχι».
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανέγνωσε επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου που ανέφερε: «Ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή το ΠΑΣΟΚ μετρά κοινοβουλευτική δύναμη 156 βουλευτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχρήστος, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, είχε χαρακτηρίσει «άδικο» το νομοσχέδιο, επικρίνοντας τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ότι «δίνουν την ευκαιρία, να αρθεί και η τελευταία άγκυρα που προστάτευε τους μισθούς από την κάθοδο».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: