Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Απρόβλεπτες συνέπειες για τη Γερμανία διαβλέπει ο Σόιμπλε εάν δεν στηριχθεί το ευρώ

Σενάρια για το ενιαίο νόμισμα
 
Βερολίνο
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί τη σταθερότητα του ευρώ εκ των ουκ άνευ για τη σταθερότητα της Ευρώπης. 
Την ίδια ώρα η προσφυγή της Ιρλανδίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης πυροδοτεί σενάρια για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της απόφασης των Ευρωπαίων συναδέλφων του για στήριξη του Δουβλίνου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο κ. Σόμπλε δήλωσε: «Και μόνο η σκέψη ότι δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε επιτυχώς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θα είχε απρόβλεπτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για τη Γερμανία, όπως επίσης και συνέπειες για τον δημόσιο προϋπολογισμό».
Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Χανς-Όλαφ Χένκελ, επανέφερε ένα από τα πλέον ριζοσπαστικά σενάρια που ακούγονται στη Γερμανία το τελευταίο διάστημα.
Πρότεινε να χωριστεί το ευρώ στα δύο: Από τη μια το ισχυρό ευρώ υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, ένα «ευρώ του Βορρά» και από την άλλη το πιο αδύναμο «ευρώ του νότου» υπό την καθοδήγηση της Γαλλίας.
Αν και μέχρι σήμερα οι προτάσεις αυτές ακούγονταν ως περιθωριακές, φαίνεται τώρα να κερδίζουν έδαφος, σχολιάζει η Deutsche Welle.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: