Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011. - Ψηφοφορία γεμάτη παρασκήνια

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο προϋπολογισμός του 2011.
Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατά 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση τον βουλευτή της, Πάνο Καμμένο, που καταψήφισε το σύνολο του προϋπολογισμού.
«Όχι σε όλα» δήλωσαν επίσης, τα ...κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά.
Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Τ. Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.
Παραλειπόμενα
Την τιμητική της είχε κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία είναι έγκυος, και ο πρόεδρος της Βουλής για να την διευκολύνει να αποχωρήσει νωρίτερα ζήτησε να ψηφίσει πρώτη κατ ‘ εξαίρεση.
«Ψηφίζει για δύο» είπε ο κ. Πετσάλνικος και έδωσε το σήμα στην εφορευτική επιτροπή να ανακοινώσει πρώτο το όνομα της.
Νωρίτερα βέβαια ο κ. Πετσάλνικος ψιλολαχτάρησε όταν καλούσε από το μικρόφωνο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Γιάννη Αμοιρίδη, προκειμένου να τον ορίσει ψηφολέκτη.
Φώναξε μια, φώναξε δύο, αλλά πουθενά ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος σημειωτέον είχε εκφράσει τις τελευταίες ημέρες έντονη κριτική για τις κυβερνητικές επιλογές. Τελικά εμφανίστηκε και είπε ότι είχε πάει στο ιατρείο να μετρήσει την πίεσή του, γεγονός που έκανε τον κ. Πετσάλνικο να τον χαρακτηρίσει δικαιολογημένο.
Βόλτα είχαν πάει στη διάρκεια της ψηφοφορίας οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Αϊβαλιώτης, αφού χρειάστηκε να ακουστούν αρκετές φορές τα ονόματά τους.
Και ναι μεν ο Άδωνις εμφανίστηκε και ψήφισε ο Κώστας Αϊβαλιώτης όμως έχασε τη σειρά του. Έτσι όταν καθυστερημένα το πήρε χαμπάρι πήγε να ...χωθεί από τα πλάγια, φτάνοντας μέχρι και το έδρανο των αντιπροέδρων της Βουλής. Σειρά όμως εμβόλιμα δεν πήρε και ψήφισε στο τέλος.
Μπερδέματα υπήρξαν όμως και με τον τρόπο που ψήφιζαν οι βουλευτές της ΝΔ και οι προσφάτως ανεξαρτητοποιημένοι ή οι υποψήφιοι για ...ανεξαρτησία.
Έτσι μόλις ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης ψήφισε «όχι σε όλα» και ακολούθησε ο συνάδελφός του Κ. Τζαβάρας, οι της εφορευτικής επιτροπής ανακοίνωσαν από τα μικρόφωνα ότι και ο κ. Τζαβάρας ψήφισε «όχι σε όλα». Όπως ήταν αναμενόμενο προκλήθηκε μία μικρή αναστάτωση και τελικά έγινε η διόρθωση και η αποκατάσταση της αλήθειας.
Μπέρδεμα αλλά από την άλλη έγινε με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για τον οποίο ανακοινώθηκε ότι ψήφισε «Όχι στα υπουργεία.
Ναι στην Προεδρία», που ήταν και η κομματική γραμμή της ΝΔ, ενώ ο πρώην υπουργός είχε ψηφίσει «Όχι σε όλα», όπως ψήφιζαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι προσφάτως διαγραφέντες και ανεξαρτητοποιημένοι βουλευτές.
Πηγή: star.gr
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: