Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Άλλο κυβέρνηση και άλλο αντιπολίτευση! - Ευθύνες για… Γιουνγκ της Siemens!

Η λογική ΠαΣοΚ:
" Τώρα που είμαστε στη κυβέρνηση φταίει η Δικαιοσύνη! 
Όταν είμασταν στην Αντιπολίτευση έφταιγε η τότε κυβέρνηση και οι Υπουργοί της!"

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του πρώην προέδρου της Siemens Ελλάδος και μέλους του κεντρικού δ.σ. της Siemens AG μέχρι το 2003, Φόλκερ Γιουνγκ, εξέδωσαν οι εφέτες ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.  
Αυτή η είδηση, αν δεν υπήρχαν οι...
Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές θα ήταν πολύ ψηλά.
Θυμίζουμε ο Φόλκερ Γιουνγκ έμενε στη χώρα μας για πολλά χρόνια. 
Είχε θητεύσει σε καίριες θέσεις στονμ γερμανικό κολλοσό όπως και είχε εργαστεί και σε… ελληνική εταιρεία κατά την αποστρατεία του…
Στους χειρισμούς της δικαιοσύνης απέδωσε τις ευθύνες για την φυγή του Φόλκερ Γιουνκ ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο SIEMENS Σήφης Βαλυράκης. 
Έκανε λόγο για «σκάνδαλο δικαστικής συγκάλυψης», ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν ευθύνες σε Υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι μετά την φυγή από την χώρα των άλλων δύο βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρίστου Καραβέλα επί κυβερνήσεως ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε ευθέως την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης αλλά και Εξωτερικών για ολιγωρία και συγκάλυψη.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης πάντως μιλούν για ευθύνες που φτάνουν και σε επίπεδο Υπουργών και για υπόθεση που εγείρει τεράστια ερωτηματικά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι: «Κάποιοι φυγάδευσαν τον Γιουνκ ενόψει της κλήτευσής του σε απολογία από την ανακρίτρια. Κάποιοι ολιγώρησαν, προφανώς Υπουργοί και όχι οι απλοί αστυνομικοί».
parapolitika.gr

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Τι θα γίνει ρε Στάθη, όλο αναρτήσεις κάνεις, άσε μας να τηγανίσουμε και κάνα αυγό.
Αλλά επειδή και εγώ για ανάπτυξη μοχθώ, παραμένω παρών.
Λοιπόν, το θέμα με τις συλλήψεις μου έδωσε μια πολύ παραγωγική ιδέα:
Να συλλάβει ο Πάγκαλος!
Πρώτον, κερδίζει έτσι το εκατομμύριο και μειώνει το έλλειμα. Δεύτερον, δικαιολογεί την κοιλιά ως εγκυμωσύνη.
Τρίτον, μετά την τερατογένεση παραιτείται και δίνει την θέση στον απόγονο, γά να κατανοήσουμε επί τέλους τι βγάζουν τα τζάκια για το ώφελος της πατρίδας.