Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Fast track» για το λιγνίτη της ΔΡΑΜΑΣ, ζητά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Απορρίπτει τις αντιδράσεις

Να εφαρμοστεί το «fast track» για την αδειοδότηση των νέων ορυχείων λιγνίτη και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Δράμα και την Ελασσόνα, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Tρόικας για πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή, ζητά η ΓΕΝΟΠ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.
«Η λύση του προβλήματος ότι οι ιδιώτες δεν έχουν πρόσβαση στο λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά, είναι να δημοπρατηθούν τα κοιτάσματα που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ και οι ιδιώτες να υλοποιήσουν τις άδειες που έχουν εδώ και χρόνια για την κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοαστασίων» τονίζει η ΓΕΝΟΠ.
Αναφερόμενη έμμεσα στις αντιδράσεις για την κατασκευή λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από τις περιοχές όπου υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα λιγνίτη, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι καλή είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής, «αλλά πρωτίστως, για να ζήσουμε, θέλουμε δουλειά».

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Το θέμα είναι τραγικό. Με την στρατηγική της πείνας μπορούν να πετύχουν πολλά.
Αποκαλούμε την σημερινή κατάσταση κατοχή, χωρίς να έχουμε συνειδητοποίησει, ότι κατοχή σημαίνει λιμοκτονία. Η στρατηγική αυτή επιλογή είναι από τις κατά καιρούς δυνάμεις κατοχής πολλαπλά δοκισμένη. Θα χρειαστεί λοιπόν, για να μπορέσουμε την αντιμετωπίσουμε ένα εθνικό, λαϊκό μέτωπο σωτηρείας, πέρα από ιδεολογήματα και δαγκάνες πατερούληδων.