Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Βολές Γ. Κασιμάτη κατά μνημονίου

«Σε αναδιάρθρωση του Μνημονίου θα προχωρήσει η χώρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 διότι δε θα επιτυγχάνεται κανένας στόχος του προϋπολογισμού», όπως ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γ. Κασιμάτης μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ένωσης με κλιμάκιο της τρόικα.
Ο κ. Κασιμάτης γνωστοποίησε ότι η συζήτηση με τους τεχνοκράτες της τρόικας περιστράφηκε γύρω από τρεις πυλώνες στους οποίους ζήτησαν να εστιαστεί η οικονομία μας και οι οποίοι είναι η μείωση των κρατικών δαπανών, η αναμόρφωση των δομών για ταχύτερη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα και η έμφαση σε εθελούσιες εξόδους και μετατάξεις προσωπικού «και όχι σε απολύσεις» όπως είπε ο κ. Κασιμάτης ότι αναφέρθηκε από την τρόικα....
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι τεχνοκράτες σημείωσαν ότι πρέπει να αλλάξει το μοντέλο της καταναλωτικής ζήτησης που είχε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής και εξαγωγικής δράσης και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά κίνητρα.
Σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ ο κ. Κασιμάτης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι «πέρυσι δηλώναμε ότι θα αναγκαστούμε να φάμε τις σάρκες μας με τις αυξήσεις ΦΠΑ που επιβάλλει η Κυβέρνηση. 
Φέτος δεν έχουν μείνει ούτε σάρκες! 
Η αναδουλειά είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει ήδη όλη την αγορά με πτώση της ζήτησης στο 45% όταν στην υπόλοιπη Ε.Ε. είναι 1% και κανένας δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε αυξήσεις μέσα σε αυτό το περιβάλλον. 
Ωστόσο όταν τις αυξήσεις τις επιβάλλει το ίδιο το κράτος μας ωθεί σε ένα δύσβατο μονοπάτι».
Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε ότι χωρίς να υπάρχει, ακόμα, σε βάθος γνώση του προϋπολογισμού, αυτό το οποίο διακρίνει είναι ότι σύντομα θα πάμε σε αναθεώρηση του μνημονίου - εντός του πρώτου τριμήνου του 2011 - διότι δεν θα επιτευχθεί κανένας από τους στόχους του προϋπολογισμού και η θέση αυτή βασίζεται στην υστέρηση που παρουσιάζουν τα νούμερα του 2010.

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Αυταπάτη το ανώτατο στάδιο του μικρομεσαίου καπιταλισμού. Αν ήξερε ο κ. Κασιμάτης (όχι ως φυσικό πρόσωπο, αλλά ως εκπρόσωπος κοινωνικής ομάδος) τι εστί μεσογειακή αναιμία, θα κατανοούσε και την πορεία της φυματίωσης που επήλθε. Δυστυχώς, στο τελευταίο στάδιο αυτής της κοινωνικής μας ασθένειας, με την συνεχή πτώση των ζωτικών λειτουργιών μας, είναι αδύνατο να μην έχει και ο τρόπος της σκέψης μας κόστος. Κρίμα, διότι υπό νορμάλ συνθήκες ο κ. Κασιμάτης θα μπορούσε πράγματι να προσφέρει ουσιαστικά, όπως και η κοινωνική ομάδα που εκπροσωπεί.