Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Θέλουν «συνένοχο» τον Σαμαρά!

Συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Α. Σαμαρά, προετοιμάζεται με απόλυτη μυστικότητα για τις επόμενες μέρες.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού- που έχει και τη σχετική πρωτοβουλία, έχει αναλάβει να κάνει όλες τις μεθοδεύσεις ώστε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί και να αποδώσει αποτελέσματα.
Αιτούμενο, να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από την πλευρά της ΝΔ σε μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το Μνημόνιο.
Μεταξύ αυτών, η μείωση του δημόσιου τομέα, οι αποκρατικοποιήσεις και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υστέρηση των εσόδων κατά περίπου 4 δισ.
Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να είναι: « Εάν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός, ν’ αποχωρήσει. Η ‘κρίση’ είναι μόνο στο μυαλό του»
Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει και ο κ. Παπανδρέου όταν τον κάλεσε ο Κώστας Καραμανλής, τον Μάρτιο του 2009 και του είχε ζητήσει προληπτικά «συναίνεση» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης! 
Η οικονομία μας τότε δεν είχε καμιά σχέση με την σημερινή κατάσταση και αν υπήρχε συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας, με συντονισμένη προσπάθεια  από τότε, ΔΕΝ θα φτάναμε σ' αυτό το σημερινό χάλι!
Αυτό βέβαια το ξέχασαν όλοι και ιδίως τα «περίφημα – ανεξάρτητα ΜΜΕ», που έχουν μόνο «μνήμη επιλεκτική»!
Θα το θυμηθεί ο Αντώνης Σαμαράς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: