Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Έκκληση Κεφαλογιάννη σε Παπανδρέου, Σαμαρά για Οικουμενική!

Σε πολιτική παρέμβαση, η οποία περιλαμβάνει μηνύματα προς την κυβέρνηση αλλά και προς τη ΝΔ και τον κ. Αντ. Σαμαρά προσωπικά, προχωρεί ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ι. Κεφαλογιάννης. 

Με τη δήλωση που κάνει στο «Εθνος» λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, απευθύνεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και ζητεί ουσιαστικά τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, χωρίς να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης, την...
πολιτική εμπειρία του οποίου ουδείς αμφισβητεί εντός και εκτός ΝΔ, χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη συζήτηση που ξεκίνησε με ευθύνη του πρωθυπουργού -όπως επισημαίνει- για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών και καλεί τον κ. Παπανδρέου «να αναλάβει την πρωτοβουλία για σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης που θα ήταν πράγματι χρήσιμη για τον τόπο ετούτη την ώρα».
Για τη ΝΔ υπογραμμίζει ότι «τα ωραία λόγια, οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αλλά και πολύ δε περισσότερο οι αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία αφήνουν παντελώς αδιάφορο τον ελληνικό λαό και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εντείνουν το κλίμα απαξίας της πολιτικής και των πολιτικών».
Καλεί, δε, τον κ. Σαμαρά «να αποφεύγει την πόλωση και τις ακραίες θέσεις και να συνδράμει με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα στην προσπάθεια για να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό αυτή η εθνική κρίση».
Με την τοποθέτησή του αυτή ο κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε αποστρατεία από τον κ. Κ. Καραμανλή, επαναφέρει με τον πλέον «καθαρό» τρόπο το θέμα της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ζητεί από τον κ. Σαμαρά να εγκαταλείψει την τακτική της πόλωσης που έχει υιοθετήσει το τελευταίο εξάμηνο.
«Oταν η πατρίδα κινδυνεύει και ο λαός υποφέρει, δεν μένει χώρος και χρόνος για προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: