Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κρίση και πενία λαγούς κατεργάζονται

Κρίση και πενία λαγούς κατεργάζονταιΕίναι απίστευτο από την μια κάποιος να μιλά για «εκσυγχρονισμό στις δομές της οικονομίας, για όραμα και φιλοδοξίες της κοινωνίας όχι μόνο για την Ελλάδα του αύριο, αλλά για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών¨» και από την άλλη ως ταχυδακτυλουργός της έκτακτης ανάγκης να «επιχειρεί» εργασιακές «καινοτομίες» που σκοπό έχουν την οπισθοδρόμηση της κοινωνίας.
Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ.Σάλλα όπου τα δύο αυτά αντιφατικά δεδομένα δημοσιεύονται την ίδια ημέρα σε δύο διαφορετικές εφημερίδες.
Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» αναφέρει τα περί …οράματος και φιλοδοξιών  της κοινωνίας ( ομιλώντας προφανώς… εκ μέρους της!) όταν την ίδια ημέρα σε δημοσίευμα στο «protothema.gr» με κομμένη την ανάσα διαβάζουμε ότι :

«τα διευθυντικά στελέχη των κατά τόπους υποκαταστημάτων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς  ενημέρωσαν τους υπαλλήλους ότι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ένα πρόγραμμα “προσωρινής εθελουσίας εξόδου” για διάστημα τριών ετών.
Στην διάρκεια παραμονής εκτός εργασίας, όσοι υπάλληλοι  επιλέξουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ενώ θα αμείβονται με το 40% των αποδοχών τους τον 1ο χρόνο, το 45% στον 2ο χρόνο και το 50% στο 3ο χρόνο» .
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «παράγοντες της τραπεζικής αγοράς σχολίαζαν ότι το συγκεκριμένο σύστημα ενδεχομένως να δίνει  και μία λύση ανάγκης και για  τους εργαζόμενους στο Δημόσιο» .
Αυτομάτως τίθεται το εύλογο ερώτημα: «Από πότε οι τραπεζίτες μετατράπηκαν σε …λαγούς;»
Κουλιανός Δημ.
politis-gr

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Το ζήτημα είναι απλά τραγικό. Δεν επιδέχεται σχόλιο, αλλά μόνο κυνηγητό με μαγκούρα.