Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ξεπουλάμε το Αιγαίο!

Η Ελλάδα – αν την άφηναν Αμερικανοί και Τούρκοι – θα ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης λόγο του τεράστιου ορυκτού πλούτου που έχει σε φυσικό αέριο, ουράνιο, χρυσό, και πετρέλαιο.
 
Η τεκμηρίωση αυτής της άποψης που έρχεται μέσα από γεωλογικές έρευνες που έχουν κάνει στο ελληνικό υπέδαφος το Γαλλικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, Ρουμανικές και Αμερικανικές εταιρίες αναζητώντας άνθρακα και Έλληνες επιστήμονες έρχεται να αποκαλύψουν σήμερα:
• Ότι οι ξένες δυνάμεις θέλουν να κρατήσουν αιχμάλωτη οικονομικά τη χώρα μας για να μπορούν να επιβάλουν τα δικά τους στρατηγικά και οικονομικά σχέδια.
• Ότι η Τουρκία ασκεί το δικό της «τσαμπουκά» απέναντι στην Ελλάδα επιβάλλοντας τους δικούς της κανόνες στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο.
Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς σε όλα αυτά. Από την εποχή της μεταπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη μια μυστική διπλωματία, η οποία κορυφώνεται τις μέρες αυτές και οδηγούμαστε στην συν-διαχείρηση ή συν-εκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, με Όρους όμως απεχθείς για τη χώρα μας.
Με λίγα λόγια ξεπουλάμε το Αιγαίο και απόψε το βράδυ θα αποκαλύψουμε τα σχετικά ντοκουμέντα της μυστικής αυτής διπλωματίας στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος», στις 11 το βράδυ στον Alter.
Κώστας Χαρδαβέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: