Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ποιοι φεύγουν στον ανασχηματισμό

Η χθεσινή αποκάλυψη του statesmen.gr περί της πρόθεσης του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του ως το τέλος του έτους, επιβεβαιώθηκε και από αντίστοιχα σημερινά ρεπορτάζ στον φιλο-κυβερνητικό Τύπο.
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πλέον εδραιωμένη πεποίθηση η εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει ως έχει, μετά το πολιτικό «τσαλάκωμα» που υπέστη σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ενόψει των δύσκολων αποφάσεων και των επώδυνων μέτρων που καλείται να πάρει το επόμενο διάστημα....

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του statesmen.gr, η παράμετρος που επιταχύνει τις εξελίξεις, είναι η έκδηλη οργή του Γιώργου Παπανδρέου για τη «λευκή αποχή» κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν να απουσιάζουν διακριτικά από την πρώτη γραμμή της μάχης, χωρίς καν να διαθέσουν στους υποψηφίους που είχαν το επίσημο χρίσμα του Κινήματος, στενούς συνεργάτες τους για βοήθεια, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.
Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από τον Μιχάλη Καρχιμάκη στην Ιπποκράτους να συντάξουν «απουσιολόγιο», ενώ η Μαρία Καρακλιούμη, η οποία επεξεργάζεται τεχνοκρατικά τα εκλογικά αποτελέσματα, θα συντάξει report για τις Περιφέρειες που αποδείχτηκαν προβληματικές για το ΠΑΣΟΚ. Και, φυσικά, για το πόσοι από τους τοπικούς βουλευτές έδειξαν διάθεση να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων Περιφερειαρχών και δημάρχων.
Σε ένα τέτοιο κλίμα, κάποιοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν τα πρώτα ονόματα των υπουργών που δύσκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν του επερχόμενου ανασχηματισμού. Και, οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου ακούν τις τελευταίες ώρες πολλά και διάφορα για κορυφαία στελέχη όπως τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, την Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, αλλά και τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: