Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Είμαστε οι “κότες” του Αιγαίου

«Υπάρχουν τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στο υπέδαφος του Αιγαίου και στη θάλασσα της Κρήτης, αλλά η Ελλάδα τρέμει την αντίδραση της Τουρκίας και δεν τα εκμεταλλεύεται.»

Η αποκαλυπτική αυτή καταγγελία γίνεται από τον Έλληνα καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των ΗΠΑ, κ. Θόδωρο Καρυώτη, ο οποίος ήταν και μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο κ. Καρυώτης αποκαλύπτει επίσης στη συνέντευξη που δίνει...
απόψε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (ALTER στις 11 το βράδυ) τα εξής απίστευτα:
1. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δεν τόλμησε να πει στον Τούρκο ομόλογό του, Νταγίπ Ερντογάν, τίποτα για την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου στο υπέδαφος του πελάγους.
2. Οι Κυπριακές κυβερνήσεις από το 2004 μέχρι σήμερα παρακαλούν τους Έλληνες πρωθυπουργούς να συμφωνήσουν για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους, ώστε να εμποδιστεί η Τουρκία να κάνει έρευνες για πετρέλαια στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά οι Έλληνες αρνούνται να το κάνουν.
3. Απόψε ο «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» με αδιάψευστα στοιχεία και χάρτες γεωλογικών ερευνών αποκαλύπτει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει το ΔΝΤ και να είχαμε εξοφλήσει το χρέος μας, αν μας άφηναν ΗΠΑ και Τουρκία να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό μας πλούτο.

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Φυσικά και είμαστε οι κότες του Αιγαίου. Μια ζωή στο περίμενε με το ζήτημα της υφαλοκριπίδας, πάμε και για προσαύξηση παρελθόντος χρόνου. Οπότε από κότες γινόμαστε κοκότες.