Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Οι άφραγκοι ... το Δαφνί και ο Παπανδρέου!

Η πολιτική… για ανόητους

Αφού πρώτα μας άφησαν άφραγκους, τώρα επιδιώκουν προφανώς να μας οδηγήσουν και στο Δαφνί. 
Στην αρχή, μας κάλεσαν να ψηφίσουμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια για το ποιός  θα μας μαζεύει καλύτερα τα σκουπίδια. 
Μετά, ο Πρωθυπουργός απαίτησε να ψηφίσουμε τον Καμίνη γιατί αλλιώς θα θυμώσει, και θα σηκωθεί να φύγει, και θα διαλυθούμε ως χώρα.
Όταν η ελληνική κοινωνία τον «έγραψε» κανονικά, και του έστειλε το μήνυμα, αυτός βγήκε και μας ευχαρίστησε, και δήλωσε πως έλαβε τη στήριξη που ήθελε, για να συνεχίσει να ασελγεί πάνω μας. 
Τώρα μας ζητά να ψηφίσουμε και πάλι για τα σκουπίδια, ενώ, για να μην ξεχνιόμαστε, έβαλε Σαββατιάτικα και μια κυβερνητική σύσκεψη για να μας πανικοβάλλει εν όψει της Τρόικας και των νέων μέτρων που έρχονται.
Αυτού του είδους η επικοινωνιακή πολιτική  ασφαλώς θα διδάσκεται και στο Harvard στο μάθημα Politics for dummies.
Ο ψηφοφόρος λοιπόν, θα ξυπνήσει την Κυριακή, θα...
πάρει το αυτοκινητάκι του αν δεν του το έχουν κλέψει και θα μεταβεί  στο εκλογικό κέντρο.
Στη διαδρομή, θα έχει να αντιμετωπίσει τα … ακραία καιρικά φαινόμενα, δηλαδή μια απλή μπόρα που με τις ανύπαρκτες υποδομές του ελληνικού κράτους έχει περίπου τα ίδια αποτελέσματα με τον τυφώνα Κατρίνα, τα χαλασμένα φανάρια, καθώς αφού έφαγαν δισεκατομμύρια στις μίζες τώρα ανησυχούν μην τους μαλώσουμε που θα αγοράσουν μερικές λάμπες από τη Ζίμενς, και τους δεκάδες μετανάστες που θα αναγκαστούν να φτιάξουν μόνοι τους τα φανάρια για να σταματάει και κανείς.
Στο εκλογικό τμήμα μάλιστα θα έχει κανείς να θαυμάσει τις καταπληκτικές υποδομές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με τα σπασμένα θρανία και τις διαλυμένες τάξεις.
Το βράδυ, αυτός ο ψηφοφόρος λοιπόν θα καθίσει μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσει, όχι τα αποτελέσματα αλλά τις επιπτώσεις της δικής του ψήφου στην ελληνική οικονομία, στο μνημόνιο, στην πορεία της ευρωζώνης και γενικά του πλανήτη ολόκληρου.
Κυρίως όμως, θα βρεθεί  γύρω στις 11 το βράδυ αντιμέτωπος με την απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου όπου ο Πρωθυπουργός θα τον ευχαριστήσει και πάλι και θα του επισημάνει πως το … sex  θα συνεχιστεί.
Με απλά λόγια λοιπόν, καλό θα είναι να ψηφίσουμε κάποιον που θα ξέρει να μαζεύει τα σκουπίδια μας, αλλά ας λάβουμε υπόψη μας να στείλουμε και στο καλάθι των αχρήστων όσους  θέλουν να μας στείλουν στο Δαφνί.  
Αν θέλουμε πάμε και μόνοι μας, χωρίς να αναγκαστούμε να ψηφίσουμε και Καμίνη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Κοτταρίδης είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: