Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η Στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ...

... μετά τη συσπείρωση, η διεύρυνση!


Η Νέα Δημοκρατία, σε πείσμα όσων την είχαν περίπου ξεγραμμένη, ανέκτησε τις δυνάμεις της και, κυρίως, ξαναβρήκε τον εαυτό της. 
Παρά τα προβλήματα των τελευταίων μηνών, τα οποία προκλήθηκαν σ’ ένα μεγάλο βαθμό από την εκλογική της συντριβή, μπόρεσε να ξανασταθεί στα πόδια της και να κερδίσει τη θέση της στο πολιτικό σκηνικό.
Η Νέα Δημοκρατία ξανάγινε αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ. ...

Μπορεί τα ποσοστά της να μην έχουν διαφορά από εκείνα που την έστειλαν πριν από ένα χρόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και μόνο το γεγονός ότι μέσα σ’ ένα χρόνο κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 11 μονάδων από το κυβερνών κόμμα, δεν μπορεί παρά να αξιολογηθεί θετικά. 
Ωστόσο, την ηγεσία θα πρέπει να την προβληματίσει σοβαρά η μεγάλη αποχή, που κάτω από συνθήκες όπως αυτές, θεωρείται συνειδητή στάση απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλώς μέρος του, αλλά βασική συνιστώσα του, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Συνεπώς, και μάλιστα εν όψει δευτέρου γύρου, είναι απαραίτητο να σχεδιασθεί, ή ακόμη και να επανασχεδιασθεί, η στρατηγική του κόμματος. Επί της ουσίας, η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο, και αυτό υποχρεώνει τον Αντώνη Σαμαρά να περάσει στο επόμενο βήμα.   
Το πρώτο βήμα, η ανασύνταξη και η συσπείρωση των δυνάμεων επετεύχθη. 
Αυτό το 33-34% είναι η βάση της Παράταξης. 
Το ζητούμενο είναι πλέον το 10-12% του εκλογικού σώματος. 
Πρόκειται για το κρίσιμο ποσοστό που κρίνει το αποτέλεσμα και βγάζει κυβερνήσεις. 
Είναι οι μετριοπαθείς, σκεπτόμενοι πολίτες, που θεωρούν ότι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά συγκλίνουν ή τέλος πάντων πρέπει να συγκλίνουν, σε βασικές εθνικές και οικονομικές επιλογές. 
Τώρα πλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού πέτυχε τη συσπείρωση, χρειάζεται να προχωρήσει στη διεύρυνση. 
ΧΑΡΗΣ   ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: