Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο κ. Παπανδρέου ή ψεύδεται ή μας δουλεύει ψιλό γαζί....

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" ήταν "κατηγορηματικός" σε όλα...
Τόσο "κατηγορηματικός" που όταν ένας πρωθυπουργός μας διαβεβαιώνει για κάτι, εμείς είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα συμβεί το αντίθετο !
Μας διαβεβαίωσε, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου ότι η χώρα δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να πάει σε Αναδιάρθρωση του Χρέους της ενώ, την ίδια ώρα, ο κ. Πάγκαλος κάνοντας το "λαγό" της Κυβέρνησης μας προετοιμάζει για το ενδεχόμενο αυτό.. .  
Από την άλλη, όλοι οι σοβαροί και έγκριτοι ξένοι οίκοι αξιολόγησης και οι ξένες τράπεζες μιλούν με βεβαιότητα για το ενδεχόμενο αυτό.
Μάλιστα, η Χρεοκοπία της Ελλάδας λαμβάνει πιθανότητα 71% αντί 51% της Ιρλανδίας.
Μας διαβεβαίωσε, πάλι, ο πρωθυπουργός ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές όσο ο Ελληνικός Λαός και η Κοινωνία στηρίζει τις Κυβερνητικές του επιλογές..
Στον αντίποδα, έχει προταθεί από οκταμήνου η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, ευθέως από τον Πρόεδρο Ομπάμα, στον κ. Παπανδρέου.. Υπάρχει κανένας νοήμον άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει το σθένος να αρνηθεί το Ύπατο αυτό αξίωμα χάριν της πατρίδας ; (...Με τέτοια ζόρια ;) .
Απέκλεισε δε τις πρόωρες εκλογές με τέτοια βεβαιότητα, που είναι πάσης αμφιβολίας σίγουρο ότι αυτές θα διεξαχθούν εντός του 18μήνου (ήτοι μέχρι τον Απρίλιο 2011) με λίστα..
Αυτό είναι και το "σκεπτικό" Σαμαρά σήμερα που, αν μη τι άλλο, είναι βάσιμο αφού ο πρωθυπουργός θα θελήσει να κληροδοτήσει ένα κόμμα με βουλευτές-Ταλιμπάν στον πολιτικό του απόγονο.
Αν και είναι απολύτως κατανοητό ότι ένας πρωθυπουργός δε μπορεί να λέει την ... "αλήθεια" , λίγη από δαύτη κ. Πρόεδρε σε τούτο το βασανισμένο λαό δεν θα έβλαπτε... (Ο Απρίλιος είναι κοντά...)  
Antartis

Σχόλιο: Επικροτούμε την ανάλυση και προσθέτουμε ότι άρχισαν και τα σενάρια της λύσης Σουφλιά!

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Ενώ υπεραγαπώ τις γυναίκες, ο ρόλος τους στην πολιτική συχνά μου δημιουργεί κάποιο σκεπτισμό, με βάσει όσα μας μας πιστοποιούσε κάποτε ένας συμπέθερός μας: Οι γυναίκες, ισχυριζόταν, ειδικά σε ηλικία παντρειάς, άλλα λένε στην αρχή, άλλα σκέφτονται πραγματικά και άλλα κάνουν μετά. Όσο γι αυτές που κάνουν τις δύσκολες, μας έλεγε, ότι χρειάζεται πολύ προσοχή, διότι μόνο το κρεβάτι έχουν στο μυαλό τους.
Ευτυχώς όμως, που στην περίπτωση της Ελλάδας ο πρωθυπουργός μας είναι άντρας με τα ούλα του. Τι είμαστε αμερικανάκια να τρέχουμε πίσω από την κάθε Χίλρυ Κλίντον;