Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχει επικοινωνία Σαμαρά με Καραμανλή;

«Ψήνεται» η συνάντηση


Όλο και πιο έντονα ακούγεται στους κόλπους της ΝΔ ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στους Σαμαρά και Καραμανλή.

Δηλαδή, να γίνει το αυτονόητο για κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πολλές φορές ( συναντήσεις) μέχρι σήμερα!
Οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης θεωρούν ότι έτσι θα δοθεί μια εικόνα ενότητας και θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που κατά διαστήματα προκύπτουν από διαρροές είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς.
Ταυτοχρόνως επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει η διατήρηση μιας κατάστασης που μόνο προβληματική μπορεί να θεωρηθεί.
Το ζητούμενο δηλαδή είναι να  “δοθεί μια εικόνα σύμπνοιας” ή να υπάρχει σύμπνοια πραγματική
Είναι αδιανόητο σήμερα στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και τις επιθέσεις που δέχεται η ΝΔ και η προηγούμενη ηγεσία της από την κυβέρνηση, να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ του Σαμαρά και του Καραμανλή!
Ο Σαμαράς ωστόσο, στην προεκλογική τηλεοπτική του εμφάνιση το μόνο που εμμέσως ζήτησε από τον προκάτοχό του ήταν να μιλήσει δημοσίως για όλα. 
Τέλος, είναι αδιανόητο η επικοινωνία της νέας ηγεσίας με την προηγούμενη, να γίνεται μέσω τηλεοράσεως ή συνεντεύξεων, γιατί τότε αποκαλύπτεις ότι όντως ... υπάρχει πρόβλημα! 
Πρέπει να τελειώνουν όλα αυτά το συντομότερο δυνατό!
Στάθης Σαραφόπουλος
Πρ. Βουλευτής

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Βαράτε με και ας κλαίω.
Φυσικά και υπάρχει χοντρό πρόβλημα. Δια μεν τον Καραμανλή, διότι απειλείται άμεσα η ζωή του, η ζωή της συζύγου του και η ζωή των παιδιών του, εφόσον αυτός μιλήσει, όχι για όλο, έστω μόνο για πολύ ολίγα, τα οποία θίγουν τις στοιχειώδεις προφάσεις νομιμοποιήσεως του συστήματος.
Πολλοί πιστεύουν, ότι ο κ. Καραμανλής οφείλει να ντυθεί στα πράσινα, για να το παίξει όχι πασόκος (πράγμα αδύνατον) αλλά Ρομπέν των Δασών. Για πιον λαό, για ποιο κόμμα, για ποιούς οπαδούς τον εγκαλούμε εμείς σε αυτήν την διακινδύνευση; Πότε αποδείξαμε όχι μόνο στον Κώστα, αλλά πρωτίστως στον εαυτό μας, ότι επιθυμούμε και είμεθα έτοιμοι να αναλάβουμε την προώθηση και τις συνέπειες, όχι μόνο των μερικών που αυτός αποτόλμησε, αλλά όλων των αναγκαίων, που απαιτεί η εθνική μας επιβίωσις;
Στο όνομα των "δικών μας παιδιών" μπορούν να γίνουν "εξυπηρετήσεις", όχι όμως το Αρκάδι.
Όσο αφορά την συνάντηση μεταξύ Καραμανλή και Σαμαρά, να διεξαχθεί αυτή για ποιό λόγο; Μήπως δεν γνωρίζουν και οι δυο τους εκούσιους ή υπό πίεσιν ρόλους, που διανείμει η υπερεξουσία;
Ας πουν για τον Κώστα ότι θέλουν: "Ράθυμος μπούλης", "ο αραχτός της Ραφήνας", "ο πλέι στέισον" και τα τοιαύτα. Ας βάλουν όμως καλά στο μυαλό τους, ότι αυτός ψεύτικα χαμόγελα δεν φοράει πια. Διότι είναι τελείως διαφορετικά πράγματα το να βγάλει κάποιος τον σκασμό από τον σαλιαρίζει ως κλόουν.