Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

«Φράξια» αμφισβητεί τον Γιώργο!

Το δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνδυασμό με το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται για το κυβερνών κόμμα ενόψει του δεύτερου γύρου της αναμέτρησης, φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως… κινητήριος δύναμη, για την απελευθέρωση φυγόκεντρων τάσεων στο εσωτερικό του Κινήματος.

Με το βλέμμα… στην επόμενη ημέρα, και την προετοιμασία των ηγετικών στελεχών για ρόλους που ενδεχομένως κληθούν να αναλάβουν, από τη στιγμή κατά την οποία η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την πολιτική συρρίκνωση θα είναι μη αναστρέψιμη.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ήδη έχει δημιουργηθεί σιωπηλώς μια «φράξια των τριών», κατ’ αντιστοιχία της «ομάδας των τεσσάρων», που το 1996, πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή, και έφερε τον Κώστα Σημίτη αρχικά στην πρωθυπουργία, και στη συνέχεια και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μετά την...
απώλεια του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι τρεις σημερινοί πρωταγωνιστές είναι οι Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας και Χάρης Καστανίδης, που, ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία ο καθένας φέρονται να έχουν συνθέσει «εγκάρδια συμμαχία». Με το βλέμμα στο μέλλον, αλλά φροντίζοντας και για τη διαμόρφωση μιας αυτοτελούς πολιτικής πλατφόρμας για τη ζώσα καθημερινότητα, που θα σημάνει την ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημόσια παρέμβαση των τριών κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για ζητήματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
Οι κ.κ. Παπουτσής, Ρέππας και Καστανίδης εμφανίζονται προβληματισμένοι για την πορεία της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας ευθέως επιλογές στρατηγικού περιεχομένου από το Μέγαρο Μαξίμου, που είχαν ως αποτέλεσμα το αρνητικό αποτέλεσμα. Ήδη άλλωστε, τόσο ο Χάρης Καστανίδης όσο και ο Δημήτρης Ρέππας, έχουν προχωρήσει σε δημόσια κριτική, προτού το Μέγαρο Μαξίμου σπεύσει να επιβάλλει… σιωπητήριο.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: