Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

“Άρωμα γυναίκας” στο cambionato


Το ‘ασθενές’ φύλο, έχει από καιρό διεισδύσει σε παραδοσιακά ανδρικά ‘λημέρια’, αποδεικνύοντας πολλές φορές ότι μπορεί να τα καταφέρει και καλύτερα.  
Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν γυναικείες ομάδες και πρωταθλήματα γυναικών, γυναίκες διαιτητές, ιατροί ομάδων, φυσικοθεραπεύτριες, διαιτολόγοι, μεταφράστριες, υπεύθυνες επικοινωνίας κ.α.  
Στην Ιταλία, αναλαμβάνουν και χρέη προέδρου!
Όταν στην Ελλάδα η Σμαράγδα Καρύδη έπαιρνε στη μεγάλη οθόνη το ρόλο της προέδρου των ‘Πανθήρων’ στην ταινία ‘Η κληρονόμος’, το σινεφίλ κοινό έσπευδε να παρακολουθήσει μία καλή κωμωδία για να διασκεδάσει.
Στην Ιταλία όμως την ομάδα της Ρόμα διευθύνει η Ροζέλα Σένσι, την Μπολόνια η Φραντσέσκα Μεναρίνι και, απ’ότι φαίνεται πολύ σύντομα, την Μίλαν η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι. ...

Η Ροζέλα διαδέχτηκε τον επί δεκαπέντε χρόνια πρόεδρο-πατέρα της Φράνκο. Η Φραντσέσκα ανέλαβε αφού πρώτα ο πρώην πρόεδρος της Μπολόνια Αλφρέντο Κατσόλα μεταβίβασε τις μετοχές στον πατέρα της Ρέντσο.
Η Μπάρμπαρα, τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τα ΜΜΕ, θα διαδεχθεί επίσης τον πατέρα της, και πρωθυπουργό της χώρας, Σίλβιο στον θρόνο της Μίλαν! Φαίνεται πως κάποιοι ‘ευκατάστατοι μπαμπάδες’, βρήκαν έναν άλλο τρόπο να προικίσουν τις κόρες τους!
Ψάχνοντας λίγο πιο πίσω, την αρχή είχε κάνει στην γείτονα, η Τζούζι Ακίλι την περίοδο ’89-’94 με την Πάβια, ομάδα 4ης κατηγορίας.
Πρωτοποριακά πράγματα για την Ελλάδα. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν κάποια γυναίκα αναλάμβανε την ευθύνη να ηγηθεί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή ακόμα χειρότερα του ΠΑΟΚ και του Άρη και τις σχέσεις που θα είχε με τους οπαδούς τις κάθε ομάδας.
Ίσως αυτό να απαντηθεί στο άμεσο μέλλον!
Υ.Γ.: Ο Πατέρας άπλωσε το χέρι. Ο Μαρινάκης θα το δώσει;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι οικονομολόγος. Και φίλαθλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: