Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ντροπή ρε... Ντροπή ρε... Γιώργο

Άγρια κοροϊδία με το επίδομα



Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας τα κριτήρια χορήγησης του έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε ο Παπανδρέου χθες το βράδυ, από το Περιστέρι. 
Βρέθηκαν λεφτά ... Ορμάτε ... διαβάστε και κλάψτε!
Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.
Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.
Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και ... οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω.
Το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας. 
Παράλληλα με το ατομικό εισόδημα, οι υπουργοί υπολογίζουν και το οικογενειακό ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων. 
Το μέτρο αφορά κυρίως τους συνταξιούχους των 600 ευρώ οι οποίοι ούτως ή άλλως τώρα τα Χριστούγεννα θα πάρουν 200 ευρώ λιγότερα και η κυβέρνηση τους δίνει για να τους ξεγελάσει 100 ευρώ κατά μέσο όρο , παραπάνω.
Δηλαδή, θα χάσουν 100 ευρώ έτσι κι αλλιώς. 
Επιπλέον, αν υπολογιστεί ότι θα αυξηθούν ο ΦΠΑ σε καταναλωτικά αγαθά και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, τότε τα 100-200 ευρώ είναι δώρον - άδωρον.
Ντροπή ρε... Ντροπή ρε... Γιώργο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Δήμαρχος Αστακού Π Στάϊκος: Ο Αστακός γιορτάζει την απόσυρση των εμίρηδων


Η επένδυση αυτή δεν στόχευε σε ανάπτυξη. Πιστεύαμε πως θα είχαμε φυσικό αέριο στην περιοχή, όμως αυτό θα πήγαινε με αγωγό στην Ιταλία. Εμείς όμως θα κινδυνεύαμε να κάνει μπάμ! και να σκοτωθούμε», είπε ο κ. Στάϊκος και συνέχισε: «Αν είναι να σκοτωθώ για να ζήσω καλυτέρα, να σκοτωθώ, αλλά όμως να σκοτωθώ για να ζουν άλλοι καλύτερα, δεν νομίζω».
Επίσης υπογράμμισε ότι από την ενέργεια που θα παραγόταν από το LPG δεν θα είχε τίποτα να ωφεληθεί η περιοχή, όπως για παράδειγμα να διατεθεί κάποια ποσότητα ώστε να δημιουργηθούν εργοστάσια προκειμένου να προκύψουν και θέσεις εργασίας. «Ευτυχώς που υπήρξε μια γυναίκα στη βουλή που φοράει παντελόνια και είναι η κα Μπιρμπίλη», εννοώντας ότι η υπουργός είχε το θάρρος να αντιταχτεί στην επένδυση.
«Είναι ψέμα ότι ο αδελφός του κ. Παπανδρέου ήταν όλη μέρα με τους Καταριανούς; Ήταν δηλαδή αναμεμειγμένος εξωθεσμικά. Χθες μιλούσαμε για τους κουμπάρους του Κ. Καραμανλή, και τώρα μιλάμε για τα αδέλφια;» είπε ο δήμαρχος. «Η Ιταλία δηλαδή θα έπαιρνε καθαρή ενέργεια, οι ρύποι θα έμεναν στην Ελλάδα και στη μέση θα ήταν οι μεσάζοντες. Στη μέση ήταν και η Rassandel.Δεν είναι σκάνδαλο αυτό;» πρόσθεσε ο δήμαρχος. Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις για 1500 θέσεις εργασίας οι οποίες τελικά δεν ήταν παραπάνω από 140, πράγμα που κατά την άποψή του «δεν άξιζε τον κόπο».