Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Αμέσως μετά τις εκλογές θα γονατίσει η κοινωνία με την επιβολή νέων φόρων "

Δυστυχώς, δικαιώνεται ο Σαμαράς


Μέχρι πριν από λίγες ώρες ο πρωθυπουργός , τα «παπαγαλάκια» και τα «εξαπτέρυγα» χαρακτήριζαν κινδυνολόγο τον Σαμαρά για τα όσα έλεγε σχετικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Σήμερα αποκαλύπτεται από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ότι τα έσοδα στο πρώτο εννεάμηνο υπολείπονται κατά 3,9 δις ευρώ του στόχου του Μνημονίου και πως για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει μηνιαίως - έως το τέλος του έτους - να εισέρχονται στα ταμεία περί τα 6 δις ευρώ!
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα! 
Με δεδομένο ότι ο ...
Οκτώβριος είναι προεκλογικός μήνας και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μη λάβει άλλα μέτρα, αμέσως μετά τις εκλογές θα γονατίσει την κοινωνία με την επιβολή νέων φόρων και πολύ μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν τα έσοδα αυξάνονταν με ρυθμούς άνω του 22%, δεν συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του μήνα.
Το γεγονός ότι μέχρι τέλους έτους απαιτούνται επιπλέον 18 δισ. ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου, σηματοδοτεί πιθανό την ανάγκη για νέα μέτρα -έστω και το τελευταίο τρίμηνο του έτους- ή βίαιη περικοπή των δαπανών. 
Στο Μνημόνιο προβλέπεται αύξηση εσόδων κατά 13,5% και μέχρι σήμερα η αύξηση δεν υπερβαίνει το 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: