Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αν παραμείνει ο …σημερινός Τζιμπούρ

Η αλήθεια είναι ότι επιθετικό σαν τον γαλλο-αλγερινό, Ρεφίκ Τζιμπούρ της ΑΕΚ δύσκολα βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. 
Ο ιδιόρρυθμος φορ, που από την Οσερ το 1998, σε ηλικία 15 ετών, πέρασε κατά σειρά τις Λουβιερουάζ, και τον Ιούλιο 2005 κατέληξε στον Εθνικό Αστέρα θα μπορούσε να είχε διαγράψει πολύ σπουδαιότερη καριέρα.
Αλλά ο περίεργος χαρακτήρας του- δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής – τον έχουν κρατήσει αρκετά …
πίσω στο θέμα της εξέλιξής του.
Αν είχε κάποιον σύμβουλο δίπλα του και τον επηρέαζε θετικά, τότε σίγουρα, τώρα θα μιλούσαμε για έναν σπουδαίο φορ, που ενδεχομένως δεν θα αγωνιζόταν στην Ελλάδα.
Ο Τζιμπούρ που έχει δρόμο μπροστά του, καθώς είναι μόλις 26 ετών, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ενωσης και σκόρερ του «χρυσού γκολ» στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, κόντρα στον περυσινό νταμπλούχο, Παναθηναϊκό (1-0). Είναι ένας φορ που δεν ξέρεις τι μπορεί να «σκαρφιστεί», προκειμένου να ξεπεράσει την οποιαδήποτε καλοοργανωμένη άμυνα.
Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ - όπως και ο προκάτοχός του, Ντούσαν Μπάγεβιτς - αντελήφθη ότι και μόνος του στην επίθεση μπορεί να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή του. Ετσι και κατά των «πρασίνων», ήταν σαν μοναχικός λύκος που ήξερε τι ζητούσε και είχε τον τρόπο για να το πάρει.
Ο Ραφίκ, στην πρώτη του σαιζόν στην Ελλάδα σημείωσε 11 γκολ σε 21 παιχνίδια, κι αυτό σε ιδιαίτερα μικρό διάστημα, από Σεπτέμβριο έως Ιανουάριο. Έτσι και τον απέκτησε τότε ο Ατρόμητος, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίσθηκε. Οταν έγινε καλά έπαιξε σε δύο μόλις παιχνίδια δίχως να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Την εποχή εκείνη (Ιανουάριος 2006) είχαν ενδιαφερθεί και οι τρεις μεγάλοι του κέντρου (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) δίχως τελικώς να ευδοκιμήσει το ενδιαφέρον, οπότε και κατέληξε στον Πανιώνιο. Στους 6 πρώτους μήνες είχε σκοράρει 4 φορές σε 14 παιχνίδια. Και το καλοκαίρι 2008, η Ένωση με αστραπιαία ενέργεια και 3,2 εκατ. ευρώ τον ενέταξε στο δυναμικό της.
Έως τώρα είναι γνωστό ότι, πέραν των εξαιρετικών τεχνικών του ικανοτήτων, έχει έφεση και στους τσακωμούς.
Είχε δημιουργήσει πρόβλημα στον Ατρόμητο, μετά στον Πανιώνιο και έπειτα στην ΑΕΚ, με Σκόκο, Μπάγεβιτς (τα βρήκαν μετά).
Ο μελαμψός επιθετικός αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και νοοτροπία, τότε έχει όλα τα φόντα να βοηθήσει την ΑΕΚ να φτάσει ψηλά και ο ίδιος να κερδίσει περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη δόξα. 
Από τον ίδιο εξαρτάται πλέον.
ΜΑΝΟΣ ΣΤΑΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μάνος Σταραμόπουλος είναι δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: