Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ “αδειάζει” τον Μπουτάρη

Την αδυναμία του να συσπειρώσει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να πληρώνει ο Γιάννης Μπουτάρης, τον οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να υποχωρεί, και να χάνει από τον Κώστα Γκιουλέκα στον δεύτερο γύρο των επερχόμενων εκλογών.
Η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που παρουσίασε χθες το ΒΗΜΑ, οι δυο αντίπαλοι βρίσκονται πολύ κοντά στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής, με τη ...
μεταξύ τους διαφορά να κινείται κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους (3%), στον δεύτερο γύρο ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί άνετα, με 44%-35,3%.
Αυτή η ευρεία διαφορά προκύπτει όχι τόσο από τη δυνατότητα του Κώστα Γκιουλέκα να προσελκύσει ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων, αλλά από την αδυναμία του Γιάννη Μπουτάρη να συσπειρώσει την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. 
Που, όπως φαίνεται, δεν έχει ξεχάσει το «αντάρτικο» των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, και με τη σημερινή αποστασιοποίησή της «τιμωρεί» τον κοινό υποψήφιο ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι από την ανάλυση των επιμέρους ποιοτικών στοιχείων της μέτρησης, προκύπτει πως ο Κώστας Γκιουλέκας δεν καταφέρνει να κινηθεί πέραν του χώρου της Κεντροδεξιάς, συσπειρώνει ωστόσο σε σημαντικό βαθμό την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα δικά του προβλήματα αποσυσπείρωσης, στο ξεκίνημα αυτής της προεκλογικής περιόδου, τότε που ο Γιάννης Μπουτάρης φαινόταν σίγουρος νικητής στη μάχη της Θεσσαλονίκης.
STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: