Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ποιος Ευάγγελος Βενιζέλος; Τώρα πια, Ανδρέας Λοβέρδος…

Κίνηση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται η δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα παραιτηθεί εάν δεν πετύχει συγκεκριμένους στόχους εντός εξαμήνου
Η δήλωση-δέσμευση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας εφόσον δεν επιτύχει τρεις συγκεκριμένους (και φιλόδοξους) στόχους εντός εξαμήνου, εκτός από το προφανές άδειασμα της προκατόχου του Μ.Ξενογιαννακοπούλου, θεωρείται από πολλούς ως πολιτικός τζόγος με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. 
Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ήταν «οπλαρχηγός» του Ευάγγελου Βενιζέλου στη μάχη για την ... ηγεσία του κόμματος το 2007, έχει ακολουθήσει πλέον αυτόνομη πορεία δείχνοντας καθαρά πως θα είναι παρών στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου θα πει το «αντίο» στην εσωτερική πολιτική σκηνή. 
Το έδειξε, το δείχνει και θα το δείχνει όλο και περισσότερο, παρά τις τάσεις αναχωρητισμού που επέδειξε και ως υπουργός Εργασίας, διαφωνώντας τότε με τις πολιτικές της κυβέρνησης, μετά την υπογραφή και εφαρμογή των δεσμεύσεων του μνημονίου, που τον έφερε ένα βήμα πριν την έξοδο...

Έχοντας πλέον στην πλάτη του την μεγάλη τομή στο Ασφαλιστικό Σύστημα, το οποίο στο παρελθόν κανείς άλλος δεν το πλησίασε, ο Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε στοίχημα και για την αλλαγή του ΕΣΥ. 
Εφόσον τα καταφέρει, τότε θα έχει πλούσια προίκα όταν ο «γαμπρός της διαδοχής» αποφασίσει να ανοίξει το δρόμο. Τότε, θα έχει επιτύχει σε κρίσιμους τομείς που θεωρούνται ως παρακαταθήκη για το μέλλον και τα όσα συμβούν στο κόμμα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποφασίσει να «αποστρατευθεί».  
Πολλοί βουλευτές λένε και σήμερα πως ο διάδοχος κτίζεται με έργα και όχι με δηλώσεις, αφήνοντας αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το πώς διαχειρίστηκε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. Σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε χαμηλή πτήση και όλοι επισημαίνουν πως έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Εξάλλου, ο ίδιος το επέλεξε μετά την ήττα από τον Γιώργο Παπανδρέου...

Αυτόνομη πορεία

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται πλέον από τους δημοφιλέστερους Έλληνες πολιτικούς και μάλιστα έχει αποκτήσει  προσβάσεις στο εσωτερικό του Κινήματος. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου εξελέγη πρώτος βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης.

Γεννημένος στην Πάτρα, στις 15 Μαΐου του 1956, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά και με ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά τις εκλογικές προτιμήσεις της Β΄ Αθηνών, θεωρείται από πολλούς πλέον στο ΠΑΣΟΚ ως ένα από τα πρόσωπα που μπορούν να βγουν μπροστά. Και ο ίδιος το δείχνει όταν στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει για το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών τα εξής: «Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2010 εκλέχτηκα και πάλι πρώτος στη Β’ Αθηνών και στις 6 Οκτωβρίου ο Γ. Παπανδρέου με συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση του διορίζοντας με Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...».

Επόμενο στοίχημά του είναι το υπουργείο Υγείας. Σε συναντήσεις που έχει με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνει πως είναι αποφασισμένος να δώσει μάχη, προκειμένου να πετύχει κάτι το οποίο για τους περισσότερους φαντάζει ακατόρθωτο: Να βγει αλώβητος και από τον χώρο του ΕΣΥ!

Εφόσον το κερδίσει, το Κίνημα θα ασχοληθεί περισσότερο μαζί του. 
Άλλωστε, με τις τελευταίες του δηλώσεις αρχίζει να «καίει» τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι μένουν ανενεργοί. Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο ίδιος συνεχίζει να ακολουθεί αυτόνομη πορεία, αφήνοντας στο παρελθόν όσους θυμίζουν το… παρελθόν.
Του Σπύρου Νάννου
VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: