Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Οικουμενική χωρίς τον Γιώργο!

Η προχθεσινή συνάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Πεντάγωνο, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού για τις εξελίξεις στο κομμάτι της Εθνικής Άμυνας, δεν πρέπει να προσεγγίζεται εκτός του γενικότερου πλαισίου της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, στην οποία αναφέρεται συχνά ο κ. Καρατζαφέρης.
Αποτελεί βαθιά πεποίθηση του κ. Καρατζαφέρη ότι η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη να ανθίσταται στην πολιτική και κοινωνική πίεση που προκαλείται από τις επιπτώσεις του μνημονίου, και θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μέχρι το Πάσχα του 2011. ...

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού εκτιμά ότι από εκείνες τις κάλπες, δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, και έτσι θα καταστεί απόλυτη αναγκαιότητα, η συγκρότηση συμμαχικού σχήματος, με τη συμμετοχή περισσότερων κομμάτων, τα οποία θα έχουν κερδίσει την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.
Γι’ αυτό και ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρεται συχνά στην προοπτική συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, στα πρότυπα εκείνης του Ξενοφώντα Ζολώτα, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 1989.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του statesmen.gr, η… ταμπακιέρα βρίσκεται σε αυτό που δεν λέει ακόμη δημοσίως ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού:  
Δηλαδή, ότι το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο πιστεύει ότι παρά τη σημαντική συρρίκνωση της δύναμής του, θα παραμείνει πρώτο κόμμα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι η παράταξη από την οποία θα προέλθει το πρόσωπο που θα επιλεγεί επικεφαλής αυτής της οικουμενικής κυβέρνησης.
Μόνο που το πρόσωπο αυτό, δεν θα μπορεί, σύμφωνα με συνομιλητές του κ. Καρατζαφέρη να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά κάποια άλλη προσωπικότητα, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με ευρύτερη αποδοχή και στα άλλα πολιτικά κόμματα.
Όπως… ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για παράδειγμα, για τον οποίο ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν κρύβει τη συμπάθεια και τη βαθιά εκτίμησή του, συναισθήματα που συμμερίζονται πολιτικοί και από τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Και ο οποίος βέβαια, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη αποδοχή και στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
 Ο Δημοσθένης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: