Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Νέα ... μετάφραση της "διαφθοράς" από τον Παπανδρέου ...

Άτακτη υποχώρηση Παπανδρέου στον ορισμό της διαφθοράς

Ο κ. Παπανδρέου, αντιλαμβανόμενος προφανώς την έκταση που έχει πάρει μεταξύ των Ελλήνων το θέμα του χαρακτηρισμού από τον ίδιο ολόκληρης της χώρας ως διεφθαρμένης, προσπάθησε χθες εσπευσμένα να τα πάρει πίσω απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον καλωσόρισε στη χώρα των "διεφθαρμένων" και στο "Κοινοβούλιο της διαφθοράς", σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ Παπανδρέου, εκτός των άλλων,  στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC είχε πει....
ότι «στην Ελλάδα έχουμε μια συστημική διαφθορά από την κορυφή μέχρι τη βάση».

Χθες λοιπόν στη Βουλή, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στον κ. Τσίπρα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μεταξύ άλλων είπε ότι «ποτέ δεν μίλησε για διεφθαρμένους Έλληνες ή δημοσίους υπαλλήλους αλλά όλοι γνώριζαν ότι υπάρχει διαφθορά στους θεσμούς και τους μηχανισμούς του κράτους».

Σύμφωνα με τη νέα εκδοχή περί διαφθοράς, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί εκ των υστέρων να πει ότι, ούτε οι Έλληνες πολίτες είναι διεφθαρμένοι, ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά υπάρχει διαφθορά στους θεσμούς και τους μηχανισμούς του κράτους. Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου μας λέει τώρα ότι δεν είναι οι άνθρωποι διεφθαρμένοι, αλλά τα κτίρια, τα μηχανήματα, οι νόμοι κ.λ.π. Αν είναι δυνατόν!!!

Εμείς κ. Παπανδρέου σας λέμε το εξής: Δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι θεσμοί και μηχανισμοί. Διεφθαρμένοι είναι πάντα οι άνθρωποι. Η πραγματικότητα είναι ότι οι θεσμοί και οι μηχανισμοί είναι απλά εσκεμμένα  λανθασμένοι και δεν λειτουργούν αποτελεσματικά γι’ αυτό και δημιουργούν ανθρώπους διαφθαρμένους. Επομένως όταν μιλάτε για διαφθορά κατηγορείτε έτσι κι αλλιώς ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων και απλά δεν έχετε το σθένος να τους κατονομάστε.

Σας ρωτάμε λοιπόν: Αυτούς τους λανθασμένους θεσμούς που ενυπάρχουν ήδη, εκτός των άλλων και μέσα στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας πότε σκοπεύετε να τους αλλάξετε;
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_4941.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: