Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η ομολογία της ενοχής

«Εγώ είπα ότι πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς, επειδή υπάρχει διαφθορά»… 
Εντάξει, η ορθή χρήση των ελληνικών δεν ήταν ποτέ το ισχυρό χαρτί του σημερινού Πρωθυπουργού, η παραπάνω αποστροφή της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή όμως, συνιστά επί της ουσίας την πρώτη μεγάλη ομολογία ενοχής του, στον ένα χρόνο που ασκεί τη διακυβέρνηση του τόπου.
Και επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας όσα του απέδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τις δηλώσεις του ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζορίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο νεαρός πολιτικός που ηγείται της ανανεωτικής Αριστεράς, τον καλωσόρισε στη Βουλή και στη… χώρα. 
Του θύμισε δυο πράγματα:

Ότι οι Έλληνες έχουν πολύ καιρό να τον δουν, καθώς ο ίδιος έχει επιλέξει τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και την αναφορά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε όσα ο Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε, όχι μόνο στον πρόεδρο του Eurogroup, αλλά ενώπιον όλων των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προσωπική δυστυχία να κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Στην πραγματικότητα, με τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου «άδειασε» τον Γιώργο Πεταλωτή, που επέμενε να υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει κάνει τις δηλώσεις που του αποδίδει ο κ. Γιούνκερ, όσο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που, ενθυμούμενος την παλαιότερη ιδιότητά του, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στα δύσκολα χρόνια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανέλαβε να παραμορφώσει την πραγματικότητα, και έσπευσε να ενοχοποιήσει τον Καραμανλή.
Αναμένουμε να δούμε την έκταση του… φιλότιμου αμφοτέρων.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Δημοσθένης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: