Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ιδιοκτήτης ακινήτου ζήτησε «μαύρα» για το νοίκι από στελέχη του ΔΝΤ

Ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός», επιχείρησε να φοροδιαφύγει ακόμη και από το ΔΝΤ, ζητώντας «μαύρα» από ανθρώπους που ήθελαν να μισθώσουν το διαμέρισμα του, χωρίς, βεβαίως, να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει.
Οι άνθρωποι του ΔΝΤ, προτού καταλήξουν να μισθώσουν τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη (έναντι 9.100 ευρώ τον μήνα), εξέτασαν και άλλα διαμερίσματα μεγάλης επιφανείας, περί τα 250 τ.μ.
Είδαν ένα διαμέρισμα και την ώρα που διαπραγματεύονταν το μίσθωμα με τον ιδιοκτήτη του, αυτός ...
μη γνωρίζοντας προφανώς με ποιους έχει να κάνει, τους πρότεινε (αν τελικά κατέληγαν σε συμφωνία) να τους δίνει απόδειξη μόνο για το μισό μίσθωμα και το υπόλοιπο να το εισπράττει «κάτω από το τραπέζι».
Το περιστατικό κοινοποίησε την Τρίτη, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δ.Γεωργακόπουλος, ο οποίος είχε συναντηθεί πρόσφατα με τους ανθρώπους του ΔΝΤ.
Τελικά το ΔΝΤ μίσθωσε για τρία χρόνια το σπίτι απέναντι στην Ακρόπολη, για κατοικία των αντιπροσώπων του στην Ελλάδα. Ο εκμισθωτής θα καταβάλλει, όπως αναφέρεται στο μίσθωμα, όλους τους φόρους, ένσημα, τέλη ακινήτου και οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις.
Η μίσθωση («αρχική διάρκεια») είναι τριετής, από την 1/10/2010 έως τις 30/9/2013 και το ΔΝΤ έχει το δικαίωμα να την ανανεώσει για δύο χρόνια επιπλέον. Το σπίτι είναι οι δύο τελευταίοι όροφοι, 5ος και 6ος, πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη. Ακόμη, περιλαμβάνεται και η ταράτσα και συνολικά η επιφάνεια των ορόφων είναι γύρω στα 250 τετραγωνικά μέτρα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: