Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς έστειλε τον Μολυβιάτη να συζητήσει με τον ΛΑΟΣ!

Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι οι πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της χώρας, θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.
"Καλύτερα να κάνουμε τώρα οικουμενική κυβέρνηση και ο καθένας να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
Επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο χώρο της ...
κεντροδεξιάς. "Το πολιτικό σύστημα θυμίζει το πλοίο των τρελών. Κανείς δεν μιλάει με κανέναν και όλοι βρίζουν όλους, ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη και ο κ. Παπανδρέου το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει την κακιά δεξιά", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: "Είναι δυνατόν να μην μιλάμε μεταξύ μας;".
Μίλησε για θέατρο των δύο μεγάλων κομμάτων, που "με εκβιαστικά διλήμματα οδηγούν τη χώρα σε εκλογές".
Λείπει η σοβαρότητα και ο διάλογος, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: "Χρειάζεται μια εθνική, οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση", ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει ο λαός.
Αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ επισήμως αρνείται το διάλογο, ανεπισήμως "στέλνει τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη να συζητήσει μαζί μας".
Υπάρχουν νέοι πολιτικοί στη ΝΔ, όπως ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος που συζητούν μαζί μου, γιατί έχουν αγωνία για τον τόπο και για την παράταξη, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.
Χαρακτήρισε, πάντως, "αστείο τον κ. Σαμαρά, αναφορικά με τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ".
Κάλεσε δε τον κ. Σαμαρά να "αλλάξει ρεπερτόριο". Διευκρίνισε, πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης, ότι η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα δεν σημαίνει ότι ο ίδιος φεύγει από την αρχή του πατριωτικού παρεμβατισμού που πρεσβεύει, όπως είπε.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, για την Ντόρα Μπακογιάννη και το εγχείρημά της ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κ. Μπακογιάννη αναζητά ρόλο.
Πρόσθεσε, όμως, ότι "με την κ. Μπακογιάννη δεν συναντηθήκαμε ποτέ πολιτικά, σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, το μεταναστευτικό. Δεν συναντιόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό".
Αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ.
"Δεν μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα από την περασμένη πενταετία, γι΄αυτό και δεν μπορεί να έχει ηγετικές φιλοδοξίες ξανά. Ωστόσο, μπορεί να συμμετέχει σε έναν εθνικό διάλογο", ανέφερε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη, ότι είναι ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών στις περιφερειακές εκλογές, καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, επανέλαβε ότι είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να κατέβει για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά εκείνος προτίμησε την "άγονη γραμμή του Κικίλια".
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: